Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/18/2018 in all areas

  1. 4 points
    Καλώς τα παιδιά τ' αλανιαρικα!
  2. 3 points
    Για τις εντυπώσεις από το WhiskyLive με κάλυψαν εν πολλοίς οι παραπάνω. Το επισκέφθηκα το Σάββατο από τις 20:15 μέχρι τις 23:30. Δυστυχώς οι ώρες αυτές ήταν παααάρα πολύ λίγες για να κάνω όσα θα ήθελα και κυρίως να δοκιμάσω όσα θα ήθελα. Στην είσοδο οι κυρίες της υποδοχής μου έδωσαν το tasting glass (κολωνάτο αλλά καλό) τα 2 κουπονάκια που ούτε θυμάμαι ποιες εμφιαλώσεις ήταν και μου έβαλαν το κίτρινο βραχιολάκι που μου θύμισε κάτι μεταξύ Allou Fun Park και Νεροτσουλήθρες. Νομίζω θα ήταν πιο εύκολο να έβαζαν βραχιολάκι μόνο σε όσους πλήρωναν το ακριβό εισιτήριο. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά όλες οι προσπάθειές μου να το αφαιρέσω αφού έφυγα με τη δύναμη των χεριών μου απέβησαν μάταιες και τελικά το φορούσα το βράδυ σε ένα πάρτυ, στον ύπνο μου και το επόμενο πρωί στην Εκκλησία, μέχρι δηλαδή να θυμηθώ να βρω ένα ψαλίδι να το κόψω. Μετά την είσοδο συναντήθηκα με @tomy, @DMTK και @DUCATI13 με τους οποίους περάσαμε μαζί την περισσότερη ώρα στο event. Αρχίσαμε με το masterclass του Γιώργου Παπαδογούλα "The different flavors of Loch Lomond". Πολύ καλός όπως πάντα ο Γιώργος, μόνο που η οργάνωση θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη, καθώς έμεινε αρκετός κόσμος απέξω ή όρθιοι, τα ποτήρια ήταν κρασοπότηρα, δεν χρησιμοποίησε μικρόφωνο και κάποιες φορές δεν ακουγόταν εκεί πίσω που καθόμασταν και το χειρότερο όλων, επέτρεψε σε κάποιους να καπνίσουν την ώρα του tasting. Ξεκίνησε με μια κλασική παρουσίαση για την παρασκευή του malt whisky, είχε μαζί του και λίγη τύρφη, αναφέρθηκε στις βασικές ιδέες του tasting process κλπ. Μετά περάσαμε στις δοκιμές, κατά σειρά Loch Lomond Single Grain, 12yo, Inchmurrin 12yo, 18yo, Glen Scotia Victoriana 51.5% και 54.8%. Δυστυχώς κανένα από τα Loch Lomond δεν μου άρεσαν, ούτε καν το 18yo. Ο gorgeous George πρωτοτύπησε προσπαθώντας να πείσει ότι κάποιο από τα Loch Lomond (νομίζω το Inchmurrin) μυρίζει καπνό αλλά όχι τύρφη, εγώ δεν βρήκα τίποτα από αυτά και τέλος πάντων όλα τα Loch Lomond τα βρήκα αδιάφορα. Δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο για τις Βικτωριανές φίλες μου από το Campbeltown. Μέχρι τώρα δεν είχα δώσει την δέουσα προσοχή σε αυτό το αποστακτήριο. Είχα δοκιμάσει μόνο το 12yo και ίσως και κάποια άλλη εμφιάλωση από G&M. Συνιστώ σε όλους λοιπόν να το δοκιμάσετε. Κάνοντας τη γύρα μου στα stands δοκίμασα ακόμα τα εξής (τυχαία η σειρά αναφοράς): Longrow Peated. Ενώ έχω σε μεγάλη εκτίμηση το Springbank, και βεβαίως είμαι και peat freak, η συγκεκριμένη εμφιάλωση δεν με ενθουσίασε. Πίνεται ευχάριστα αλλά μέχρι εκεί. Teeling 14yo Whisky Magazine Special Selection. Ουίσκαρος! Μύτη για σεμινάριο, θα ικανοποιήσει και το πιο απαιτητικό ρουθούνι του forum. Αλλά και στο στόμα είναι γεμάτο και η επίγευση μακριά. Εξαιρετική εμφιάλωση, με έκανε να την αγοράσω αμέσως. @Celtic ως γνωστός Ιρλανδόφιλος, δεν πρέπει με τίποτα να λείπει από την κάβα σου. Το μόνο κακό ότι ο Ανθίδης την έδινε σκέτο μπουκάλι, χωρίς κουτί. Port Charlotte 10yo (PC10). Άλλο ένα μεγάλο whisky, που θα ικανοποιήσει απόλυτα τους φίλους της τύρφης και των νησιών. Θα τολμήσω να πω ότι μάλλον είναι η πιο ωραία Καρλόττα που έχω δοκιμάσει, χωρίς να παίρνω και όρκο ελλείψει side by side σύγκρισης. Θα μας φέρει καμιά ντουζίνα ο @mallios να πιούμε σίγουρα, οπότε και θα αποφασίσουμε. Aberlour A'bunadh (δεν θυμάμαι batch). Κλασική αξία ποιοτικού sherry monster για cask strength lovers. Glenlivet Nadurra Oloroso. Τα έχουμε ξαναπεί, είναι κρίμα να έχει τη λέξη Nadurra και να μπερδεύει όσους ξέρουν το παλιό καλό cask strength Nadurra. Stay away. Glenlivet Nadurra Peated. Αυτό μάλιστα. Σκάλες ανώτερο από το Oloroso, χωρίς βέβαια να πρόκειται και για διαμάντι. Glenlivet 18yo. Άλλη μια κλασική αξία ενός πολύ καλού whisky. Δεν είναι από αυτά που με ενθουσιάζουν, αλλά η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Είχα διάθεση να δοκιμάσω 2-3 ακόμα, αλλά δυστυχώς ούτε η ώρα με έφτανε, ούτε το ότι οδηγούσα μετά το επέτρεπε. Πρέπει να ομολογήσω ότι παρότι εύκολα χρησιμοποιούσα το πτυελοδοχείο για κάποιες από τις παραπάνω εμφιαλώσεις που δοκίμασα, δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις 4 εμφιαλώσεις που έχω γράψει με κόκκινα fonts, που τις κατέβασα μέχρι τελευταίας σταγόνας. Για όσους παρατήρησαν πως μερικές από τις παραπάνω εμφιαλώσεις δεν ήταν στο πακέτο VIP αλλά στο Exclusive, η αλήθεια είναι ότι αφενός κάποιοι καλοί Σαμαρείτες μας έδωσαν πριν φύγουν περισσευούμενα κουπόνια από το Exclusive πακέτο, αλλά και (κυρίως) ότι κάποιοι ευγενέστατοι και πολύ γενναιόδωροι εκπρόσωποι στα διάφορα stands δεν μας άφησαν παραπονεμένους. Χάρηκα πολύ που είδα μετά από αρκετό καιρό τον φίλο @McChariz και μετά από πολλά χρόνια τον @ambu Ιδού και η φωτογραφία που λέγαμε στο quiz, όταν ο @Tassos Roubeidis έβγαζε συμπτωματικά τη δική του. Εξάλλου τον βλέπετε πάνω δεξιά: Πολλά χρόνια WhiskyForum στην παραπάνω φωτογραφία και ακόμα περισσότερες αναμνήσεις. Όσο για το WhiskyLive, είμαι αισιόδοξος πως θα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο. Πρέπει να ομολογήσω δε, ότι τελικά ήταν καλύτερο από ό,τι το περίμενα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους τους συντελεστές του.
  3. 1 point
    Μου ήρθε να ανοίξω το θέμα γιατι ενώ διάβαζα στο φόρουμ ένα θέμα που ο τίτλος έγραφε καθαρά "Καραμελόχρωμα και malt whisky", κάθε φορά που στο κείμενο έβλεπα τη λέξη "καραμελόχρωμα", εγώ διάβαζα μέσα μου "μελομακάρονα" και ο νους μου πήγαινε σε αυτά.... Και θέλω με την ευακιρία να πω το εξής. Όπως με το ουίσκυ, έτσι και με τα μελομακάρονα, δεν χωρούν συμβιβασμοί. Ειδικά αυτη η εποχή των γιορτών, επιβάλλει να απολαμβάνουμε μόνο τα καλύτερα ουίσκυ και τα καλύτερα μελομακάρονα. Και είναι απαράδεκτο να μην δίνει ο δημιουργός σημασία στον καταναλωτή. Τί εννοώ; Πάω τις προάλες στο φουρνο της γειτονιάς για ψωμί. Βλέπω και τα μελομακάρονα. Δεν είχα γευτεί ακόμα φέτος. "Βάλε μου και μισό κιλό μελομακάρονα" αναφωνώ με ενθουσιασμό! "Να δοκιμάσω κι ένα?" ρωτάω για να ακούσω το "ναι, αμέ" και να ικανοποιήσω τη λιγούρα μου. Αφού το έφαγα χάριν δοκιμής και αφού δεν ακολούθησε καμμια ερώτηση του τύπου "πως είναι;" "πως σας φάνηκε;", αποφασίζω να σύρω εγώ το χορό...."Να σου πω τη γνώμη μου ;" ρωτάω. "Ναι βέβαια, είναι τα καλύτερα έτσι;" η απάντηση της, κατα τ'άλλα καθόλα συμπαθητικής, υπαλλήλου αλλά και με ένα βλέμμα "πρόσεξε τι θα πεις....." "Ωραίο είναι.." της λέω, "αλλά να σου πω κάτι; θα το ήθελα με λίγο πιο τραγανή υφή και επίσης δεν άκουσα καθόλου την κανέλα, έχει πνιγεί στο πορτοκάλι"...."έχει πολύ έντονο το πορτοκάλι και σκεπάζει όλα τα άλλα, και ειδικά την κανέλα που πρέπει να φαίνεται"....κι όλα αυτά φυσικά τα είπα εντελώς καλοπροαίρετα. Η απάντηση της...."....μάλιστα, ευχαριστούμε για τη γνώμη σας, θα τη μεταφέρουμε στον υπεύθυνο, αλλά δεν νομίζω να αλλάξει κάτι......είναι τα καλύτερα....."
  4. 1 point
    Πρωι πρωι διαβαζω το post κ γελαω μονος μου ? Κέλτη κ γω νομιζα θα εμπαινα κ θα διαβαζα καμια συνταγή μελομακαρονα με ? ?
  5. 1 point
    ωωω ... ευτυχώς που μου το θύμησες, πάω να το βγάλω
  6. 1 point
    Δεν θα πω δεν ακούγεται η κρέμα..αλλά θα ελέγξω, είναι μέσα στη λαδίλα; άρπαξε το φύλλο; είναι σβολιασμένη η κρέμα...δεν τίθεται θέμα αν θα το φάω..αλλά θα πέσει έλεγχος...
  7. 1 point
    Ντάξει πιο γεροστραβοπαράξενο πελάτη δε νομίζω ότι έχει ματαδεί η άμοιρη η καθόλα συμπαθής υπάλληλος. Είμαι σίγουρος ότι μέσα της σκεφτόταν: "ρε δε σηκώνεσαι να φύγεις απο δω που θα μου πεις ότι δεν ακούς την κανέλα;" Επίσης @Celtic ξέρεις ότι με προκαλείς, ε; Αν ανοίξω αύριο κανα topic με τίτλο "Malt whisky και κουραμπιέδες" μη πέσετε να με φάτε...
  8. 1 point
    Το ποτήρι δεν είναι τόσο θέμα. Στο Irish Whiskey Masterclass στο Μιλάνο να φανταστείτε τα ποτήρια ήταν ....πλαστικά σφηνάκια. Είναι θέμα που λύνεται πολύ απλά εφ'όσον κάποιος έχει το γυάλινο ποτήρι του φεστιβάλ. Απλά βάζεις το ουίσκυ (από το σφηνάκι - κρασοπότηρο- οτιδήποτε έχουν και δεν σου αρέσει) στο δικό σου ποτήρι του φεστιβάλ που κουβαλάς....Υποθέτω νερό θα υπάρχει για ενδιάμεσα ξεπλύματα οπότε no problema. ΥΓ Όσο για το άλλο θέμα, με τους υπερόπτες cigarόβιους, να πάμε στο cigar fest, αν ποτέ γίνει, και να τα κάνουμε πουτάνα.....
×
×
  • Create New...