Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 03/19/2024 in all areas

  1. Ένα μικρό update αφού η ιδιαιτερότητα αυτής της ενέργειας το επιβάλλει ένα update (όταν υπάρχει). Η Κωνσταντίνα που αρκετοί από εμάς γνωρίσαμε και στην πίτα της HMWS και Whiskyforum ολοκλήρωσε το ταξίδι από Ελλάδα - Τσεχία και πάλι πίσω. Εκεί είδε τα μικρά στον φυσικό τους περιβάλλον μαζί με την εκεί εκπαιδεύτρια και τους "γονείς". Παρέλαβε και από χτες το βράδυ είναι στην Ελλάδα, υγιέστατα και η Άϊλα και ο Σμόκυ, ενώ σήμερα πήγανε και για πρώτη φορά στην Σχολή του Dogtherapy να γνωρίσουν (?) και τα εκεί σκυλάκια. Φωτογραφίες από Τσεχία Τα πρώτα σχόλια είναι πως ο Σμόκυ είναι πιο ήσυχος ενώ η Άϊλα είναι "διαολάκι" Θα έχουμε φωτογραφίες και από την Ελλάδα, λογικά την Πέμπτη. (Σημείωση: όπως πάντα, κάνουμε το καλό και το ρίχνουμε στο γιαλό και τις φωτογραφίες τις αφήνουμε στο whiskyforum). ======================================= Για ακόμα μια φορά ένα ευχαριστώ σε όλα τα μέλη και συγχαρητήρια! @Stelios @Nikos Gkikos @Greekpeat @Kariofg77 @anspan @thanasist @Eilean a' Cheo @Nicolas @Arkon @McRookie @Daskalos @Corry Vreckan @Magda @Angelos Manglis @Vaggelis82 @Bezirch @Celtic @Venetia @Judge Skin @Prizrak @James @tomy @giorgos74 @Wisdom @AlexThem13 @Makis @DMTK @tsapaspan @Bandit @Natasha @D.M. @Alkisd8 @Islaynder @c.theodoridis @apo21 @Tsalatas @Uisge-Beatha @Maria Kyraleou @o_koulos @SimoG @Stelios Per @Costas Sariyiannis (TCWA) @Theodore @giorgos74 @George Papadogoulas @Themos K. @mfous @nek
    17 points
  2. Έγινε σήμερα η μεταφορά του ποσού που συγκεντρώθηκε. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλα τα μέλη για την συνεισφορά τους. Και όπως πάντα, κάνουμε το καλό και το ρίχνουμε στο γιαλό.
    14 points
  3. Ευχαριστώ πολύ! Πολλά μπράβο σε όλους/ες που έτρεξαν, δώρισαν και συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη δωρεά - λοταρία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η παρέα μας (HMWS - Whisky Forum) παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες ενεργής βοήθειας προς την κοινωνία που βρίσκεται σε ανάγκη. Η συνεισφορά έγινε συλλογικά από όλους/ες μας, γι' αυτό θέλω και η ανταμοιβή να είναι συλλογική. Στις επόμενες μαζώξεις μας θα φέρω τις φιάλες να τις ευχαριστηθούμε όλοι και όλες μαζί. Και στα επόμενα!
    12 points
  4. Ο κακο-καιρος εφερε τα λαχανα πριν καμποσους μηνες, ο καλο-καιρος φερνει τα παραπουλια. Κατόπιν φιλικης ψευδοπαραινεσης 29 κατασκευαστων/συντηρητων ζωης, ο ημιμαρμαρωμενος Sir απεκδυεται τη χειμαζουσα αρκουδοπροβια, φοραει το μεταξωτο μορμολυκειο και κοντοζυγωνει για σκοπια στις φορουμικες επαλξεις. Ο ατομικος επιπολασμος αποκλιμακωθηκε σε αρκουντως βιωσιμο οριο, επιτευχθηκε η ψυχαναπαυση αβιαστα και -κυριως- προοδευτικα, το ισοζυγιο ενδοτρεχουσων συναλλαγων διατηρει σταθερα θετικο προσημο, αρα ηταν δεδομενη (και για τους παροικουντες τα φορουμικα δρωμενα, σεσημασμενη) η αποψυξη και η επαναπυρακτωση της ποντικογραφιδας. Βολευω επι της κεφαλης τον πέτασό μου και ριχνομαι στην οθονικη κλινοπαλη. Sir σε σικουελ...🥳 🧻 " Η μυγα δεν εχει σχημα ανθρωπινο Πιο πολυ θυμιζει προβατινα Το βελασμα της ακουγεται την ωρα του μεσημεριατικου υπνου Τη νυχτα κοιμαται οπως οι ανθρωποι Η μυγα καθαριζει το κεφαλι της οπως η γατα Λειαινει τα φτερα της οπως το σπουργιτι Και καπου καπου μενει ακινητη να στοχαστει Στοχαζεται πανω στη φυση του γυαλιου Και πανω που θαρρει πως το' χει λυσει πια το προβλημα Φτεροκοπαει Και μπαμ! συντριβεται πανω στο τζαμι Γι' αλλη μια φορα Πανω στο τζαμι που, και αυτο επισης, στοχαζεται. "
    12 points
  5. Το Bimber, βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο και ιδρύθηκε το 2015 από τον Πολωνικής καταγωγής Darius Plazewski. Bimber στην Πολωνία είναι ένα παραδοσιακό ποτό, το παρουσίασαν κάτι αντίστοιχο με το moonshine των ΗΠΑ, και το σήμα του είναι εμπνευσμένο από τον Πολωνικό θυρεό (αετός). Το πρώτο ουίσκι παράχθηκε το 2019, και εκτός από ουίσκι παράγουν τζιν και βότκα. Προμηθεύονται το κριθάρι τους αποκλειστικά από μία φάρμα και χρησιμοποιούν δίστιχο κριθάρι, συγκεκριμένα τις ποικιλίες Concerto και Laureate. Η βυνοποίηση γίνεται στο Warminster Maltings, όπου το κριθάρι μπαίνει σε δεξαμενές με νερό για 72 ώρες, εν συνεχεία μεταφέρεται στα malting floors όπου παραμένει και ανακατεύεται για περίπου 5 μέρες και τέλος μεταφέρεται για ξήρανση. Η ζύμωση γίνεται σε ανοιχτές ξύλινες δεξαμενές από Αμερικάνικη βελανιδιά, και διαρκεί μία εβδομάδα. Πάνω από τις δεξαμενές, υπάρχουν κλιματιστικές μονάδες οι οποίες δεν επιτρέπουν την θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου κατά την διάρκεια της ζύμωσης. Για την απόσταξη, χρησιμοποιούνται (μέχρι πρότινος) δύο χάλκινοι άμβυκες. Η πρώτη απόσταξη, γινόταν στην Doris (αριστερός άμβυκας στην αριστερή φωτογραφία), χωρητικότητας 1000 λίτρων και η δεύτερη στον Astraeus χωρητικότητας 600 λίτρων. Το κόψιμο γίνεται στους 72% abv.Το new make spirit αραιώνεται στους 63,5% αλκοολικούς βαθμούς πριν μπει στα βαρέλια για ωρίμανση. Πρόσφατα τοποθετήθηκε καινούργιος άμβυκας (μεσαία φωτογραφία) στην θέση της Dorris, ο οποίος δεν έχει λειτουργήσει ακόμα. Η ωρίμανση διαρκεί τουλάχιστον τρία χρόνια και χρησιμοποιούνται βαρέλια κυρίως ex-bourbon και ex-sherry από Αμερικάνικη και Ευρωπαϊκή βελανιδιά. Ο ηπιότερος καιρός, σε σχέση με την Σκωτία, βοηθάει την ωρίμανση να γίνεται γρηγορότερα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι εντός του αποστακτηρίου υπάρχει βαρελοποιείο, όπου επισκευάζονται τα βαρέλια.
    12 points
  6. Τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πριν μάθουμε τον τυχερό, αφού ευχαριστήσω ακόμα μια φορά τους αγαπητούς φίλους @Ρένα και @Leftis για τις προσφορές τους και όλους τους συμμετέχοντες για τις συνεισφορές και δωρεές τους, θα ήθελα να συγχαρώ τον @mallios όχι μόνο για την πρωτοβουλία, αλλά και για την αρτιότατη οργάνωση και διεξαγωγή της συγκεκριμένης ενέργειας. Νομίζω πως έθεσε πολύ ψηλά τον πήχυ για μελλοντικές πρωτοβουλίες.
    10 points
  7. Τελευταίο dram από ένα από τα καλύτερα ουίσκι που έχω δοκιμάσει!
    10 points
  8. Δεν μου καθόταν καλά να γιορτάσω την St. Patricks Day στο Λονδίνο και είπα να το γιορτάσω μία εβδομάδα μετά. Teeling 13 y.o single grain. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος μου το έδωσε, αλλά τον ευχαριστώ πολύ!!
    9 points
  9. Τι δοκιμάσαμε Nikka From The Barrel 51,4% (O.B.) by @corpus Glenlossie Single Malt 2004-2016, Connoisseurs Choice, Gordon Macphail 46% by @SimoG Lochlea, Harvest Edition, "First Crop" Single Malt 46% by @Vaggelis82 Glenfarclas 105 Cask Strength Single Malt 60% (O.B.) by @Bandit Glen Scotia 12 y.o. The Mermaid, Limited Edition 54.1% (O.B.) by @mallios Port Askaig, Nouvelle Vague, Limited Edition, Bottled 2023, Exclusive For France 56.8% by @thanasist Glenturret 9 y.o. Single Malt, Retro Walnut Ashtray, SMWS 16.89 63.3% by @apo21 Εξαιρετικές επιλογές για όλα τα γούστα. Το τυχαίο lineup έχει μια μαγεία που δεν την αντιλαμβανεται εύκολα κάποιος απ'έξω. Αναρωτιέμαι αν ποτέ έχει συμβεί να φέρουν δυο το ίδιο μπουκάλι την ίδια μέρα. Αν θυμούνται οι γέροντες του φόρουμ ας μας που καμιά ιστορία. Για τα πρακτικά να πω ότι ξεχώρισα το Glenlossie που ήταν πολύ ευχάριστο. Το χθεσινό Port Askaig το είχα ξαναπιει και είναι μια εξαιρετική εμφιάλωση. Για το δικό μου δεν θα πω θα το αφήσω στον @Vaggelis82
    8 points
  10. Μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους εμάς στην HMWS, για την σχέση μας με τον Οίκο ΜΕΤΑΞΑ, αυτή την διαρκή σχέση εκτίμησης και αγάπης για αυτό το μοναδικό Ελληνικό απόσταγμα (όχι μόνο απόσταγμα, μην τα ξαναγράφουμε). Νομίζω τα παιδιά που ήταν μαζί μας, είδαν και την ιδιαίτερη και διαφορετική φιλοξενία που υπάρχει για την Hellenic Malt Whisky Society και το whiskyforum. Το μόνο που μπορούμε εμείς να υποσχεθούμε, αφού υπάρχει και η ανοικτή πρόσκληση, είναι να προσπαθήσουμε και το 2025 να πάμε ξανά και να έχουμε κοντά μας μέλη της HMWS και φίλους του whiskyforum που δεν τα κατάφεραν να είναι μαζί μας φέτος. Μία και μοναδική φιάλη, ένα δώρο με τεράστια συναισθηματική αξία για όλους εμάς στην HWWS, όσους ξεκίνησαν, όσους ήρθαν ή έφυγαν όλα αυτά τα χρόνια και όσους συνεχίζουμε με την ίδια (ή και παραπάνω αγάπη) να στηρίζουμε την παρέα και το whiskyforum.
    8 points
  11. Το επελεξα λογω διαφορετικοτητας φιαλης.... λογω χρωματος ετικετας ... λογω αισθητικης.... (εχω κατι τετοια κολληματα στο μυαλο μου ναι....) Το δοκιμασα, μου αρεσε και ειπα να σας το κερασω.... προσιτο, πολυπλοκο, ενδιαφερον , και αν το αφησεις για λιγη ωρα εχει πολλα περισσοτερα να σου δωσει... ειμαι μπερδεμενη αν ειναι highlands ή speyside , θα μου πειτε εσεις οι πιο ειδικοι ...κι επειδη βιαζεστε μερικοι δεν σας παιδευω αλλο Η επιλογη μου ηταν αυτη φιλοι μου : https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/233639/glenglassaugh-12-year-old https://www.glenglassaugh.com/core-range-whiskies/12-year/
    8 points
  12. αυτααααααααααααααα...... μα τι ωραια σχολια!!!! μπραβο σας παιδια! ησασταν εξαιρετικοι ολοι σας!!!!! Σας ευχαριστω πολυυυυυ
    8 points
  13. Και τελευταιος ο @tsapaspan ταλαιπωρημενος και κρυωμενος δοκιμασε το δειγμα μου μετα απο μερες αποχης και τον ευχαριστω!!! Blind taste #7 RENA Λοιπόν, δεύτερο δείγμα για φέτος, δεν ξέρω αν είναι 100% έτοιμος λόγω μιας γρίπης που με ταλαιπωρεί εδώ και κάνα δεκαήμερο, αλλά θα βαλω τα δυνατά μου να πάρω αέρα 2 τερμάτων από τον Κ. Μάλλιο. Πάμε στην δοκιμή Μυτη: αρκετό κλειστό στην μυτη, δεν μπορώ να καταλάβω πολλά αρώματα πέρα από την έντονη βανίλια. Αρκετα γλυκό στην μυτη. Αλκοόλ χαμηλό θα έλεγα 40-43% Στόμα: νομιζω ότι ακόμα δεν έχω 100% την αίσθηση της γεύσης. Νιώθω λιγο μουδιασμένο το στόμα μου. Αλλά για πάμε. Βανίλια και καραμέλα, πολλές γλυκές νότες, αρκετα ξηρό στο στόμα. Στο αλκοόλ θα μείνω στο 40-43. Αρκετα ανθικό θα έλεγα. Νομιζω είναι κάποιο κλασικό 10-12αρι με ωρίμανση αποκλειστικά σε ex-bourbon cask και ίσως και first fill. Μου φέρνει πολύ έντονα το bourbon. Επίγευση: γλυκιά αλλά σχετικά μικρή, συνεχίζει να μου ξεραίνει το στόμα. Σ ευχαριστω πολύ Ρενα. Δεν ξέρω κατά ποσό έπεσα μέσα αλλά μετά από αρκετές μέρες χωρίς να πιω αλκοόλ νομιζω το ευχαριστήθηκα. Για Κουβα θα πω το glenmorangie 10 years old https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/663/glenmorangie-10-year-old Παρακαλώ να κριθώ με επιείκεια λόγω ίωσης 😂
    8 points
  14. O @SimoG που ακομα μου χρωσταει εκεινη τη μπλουζα (τι φιλος εισαι εσυ!) και οσο δεν την φερνει θα τον εκθετω Rena Sample - Blind Game No7: SimoG Notes Χρώμα: Κεχριμπάρι Μύτη: Τσιμπάει λίγο το αλκοόλ, θα έλεγα κάπου στα 46%. Ωραία πράγματα, old school sherry! Μια ζεστή αίσθηση, γλυκιά με πολλά φρούτα και μπαχαρικά. Σοκολάτα, κεράσι, μήλο, κόκκινα φρούτα και μέλι. Βρεγμένο ξύλο, δέρμα, λίγο αλάτι και κλεισούρα. Στόμα: Ελαιώδης, έντονη, γλυκιά και φρουτώδης γεύση. Σοκολάτα, σταφίδες, δαμάσκηνα, χουρμάδες, κανέλα, γαρίφαλο, βανίλια, μέλι. Αποξηραμένα φρούτα, βρασμένο μήλο, αχλάδι, χυλός δημητριακών, ψωμί, μπαχαρικά, ξηροί καρποί. Επίγευση: Μέτριας έντασης, ευχάριστη, στρογγυλή και ισορροπημένη. Σεροκατάσταση με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, ένα χριστουγεννιάτικο κέικ. Κουβάς: Ας επιλέξω μια σταθερή αξία, αν και μου φαίνεται αδύνατο η Ρένα να βάλει κάτι τόσο mainstream… Glenfarclas 15yo, 46%. Μου άρεσε πολύ, ευχαριστώ Ρένα!
    8 points
  15. O @Leftis που ακομα χτυπαει το κεφαλι του με το δειγμα του @Celtic που πινει καθε εβδομαδα και ισως εκανε σκονακι απο @Islaynder Χρώμα Θα έλεγα εκεί γύρω στο Deep Cooper. Εκεί στο 0.9 - 1.1 Μύτη Ήρεμη και ζεστή. Δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή από άποψη αλκοόλ. Καραμέλα. Καμμένη ελάχιστα. Μου βγάζει μύτη από Virgin Oak βαρέλι. H μήπως Charred. H βανίλια γίνεται πιο έντονη όσο περνάει η ώρα. Αλλά συγχρόνως Στόμα Βανίλια. Κρεμώδες και γλυκό. Πιο στυφή επίγευση. Eκεί στην επίγευση αντί να βγάλει κάποιο πιπέρι που ξεκινάει γίνεται απλά ένα τσιμπημα από το αλκοόλ. Όσο το δοκιμάζω μου φαίνεται ότι χάνει την όποια πολυπλοκότητα για κάποιο λόγο. Αλκοόλ Στην μύτη είναι πολύ απαλό. Στο στόμα όμως είναι πιο επιθετικό. Μου φαίνεται ότι και στα δάκρυα στο ποτήρι φαίνεται λόγο τσιμπημένο σε αλκοολικόυς βαθμούς. Δεν θα έλεγα ότι είναι στην κλίμακα 40% με 45%. Είναι παραπάνω. Περιοχή Θα πάω προς Highlands Επιλογή για κουβά Deanston 12 (Το αλκοόλ θα έλεγα ότι είναι βέβαια παραπάνω από 46.3%. Οδηγήθηκα αρκετά στην αρχή προς το Deanston αλλά στην πορεία άρχισα να χάνω την βεβαιότητα μου. Θα δούμε)
    8 points
  16. Μπράβο στα παιδιά που πήγαν Ιρλανδία! Το σκέφτηκα αλλά λέω θα ήταν πολύ προβλέψιμο.... από Tullamore dew έχω ιδιαίτερη προτίμηση στο Caribbean rum cask το οποίο τιμώ πολύ το καλοκαίρι. Θενκς @Celtic για τη δοκιμή του special reserve. !
    8 points
  17. Για ακόμα μια φορά ευχαριστούμε την Lady Smuggler του φόρουμ @Venetia ! και τον άνθρωπο ορχήστρα, το μοναδικό είδωλο, το κέντρο διανομής @Makis To Secret Islay είναι φυσικά Caol Ila
    7 points
  18. Μπα, ξυπνήσανε κι οι Κανελογαρύφαλοι; Εσύ δεν μας χαρακτήριζες πριν λίγο καιρό ανώμαλους και διεστραμμένους επειδή την βρίσκουμε να μυρίζουμε καμμένα λάστιχα; Ζήτα συγγνώμη, απαρνήσου το Speyside και θα δουμε. 😂😂😂
    7 points
  19. Αληθινή ιστορία είναι! Δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ, λίγα που έχω δοκιμάσει από το αποστακτήριο είχαν ενδιαφέρον κι οταν το βρήκα σε καλή τιμή, ρώτησα. Κι ο φίλος μου ο @Leftis με έσπρωξε, μου είπε ότι είναι καλό, θα σου αρέσει και value for money. Πραγματικά είναι ένα διαμαντάκι, έχω κατενθουσιαστεί! Και πάλι ευχαριστώ!
    7 points
  20. Η @Χεντυ που σκοπο εχω την επομενη φορα που θα παω στο χωριο μου να τη συναντησω (νομιζω ειμαστε κοντα) : Καλησπέρα Ρενα. Σου παραδίδω την μαντεψιά μου 😊 Χρώμα: ομορφο χρυσό. Σώμα: γεμάτο ..αρκετά καλό. Μύτη: κυριαρχεί τα φρούτα και η βανίλια..και λίγο ξύλο μπορώ να πω. Γεύση: πικάντικη ,ξηροί καρποι..βελουδινη.. φρούτα..και στο τέλος λίγη καπνίλα. Επίγευση: καλή διάρκεια..και πάλι κατι σε καπνό σου αφήνει στο τέλος. Σχόλιο : αρκετα καλό και οικείο. Το απόλαυσα πολύ. Σε ευχαριστώ Ρένα 😊👌 Μαντεψια: λοιπόν εφτασε η ωρα..νομίζω πως κατάλαβα, το εχω καταναλώσει αρκετά. Είναι το johnnie walker Black. Νομίζω οτι βρήκες αντίπαλο Γιάννη 😀
    7 points
  21. O φιλος μου απο την Καστορια @Alkisd8 τον οποιο διαβεβαιωνω με μεγαλη χαρα οτι ειναι ενα ευκολα προσβασιμο ουισκι αφου το βρισκουμε στις καβες και ειναι προσιτο σε τιμη Blind Tasting Game 7# sample by Rena (ty Rena!!!) Nose:γλυκαδα φρουτων ώριμων. Σταφίδα ζουμερη, Sherry,κομπόστα ροδάκινο,κ μια νότα γλυκαδας σιροπιού. Κρυμμένο πίσω το βαρέλι, αναιπεσθητη οσμή παλιάς σκονισμένες αποθήκης. Δεν έχει ένταση ενώ φαίνεται να είναι γεμάτο, λιπαρό. Σε προδιαθέτει για ένα βαρύ απόσταγμα. Palate:και δω μπλέκει to sherry με την κάπνα. Και δω αρκετά ώριμα φρούτα, κανέλα, μοσχοκάρυδο,γλυκό κουταλιού κολοκύθι,σταφίδα ζουμερη, καμένο ξύλο όχι όμως να υπερτερεί,ζεστασιά σιροπιού,λίγες μπιτερ νότες μαύρης σοκολάτας μετά την μέση Finish:ένα ωραίο σχετικά μεσαίο προς μακρύ γραμμικό τελείωμα. Και δω στοιχεία λίγο bitter sweet, με κακάο ,μαύρη σοκολάτα,νότες καβουρδισμενου καφέ και ξηρών καρπών.. Score:88 Ένα πολύ ωραίο ντραμ που κρατάει πολλές ωραίες ισορροπίες μεταξύ γλυκαδας και καπνας. Δεν ειναι κουραστικό ούτε σε πνίγει παρόλαυτα είναι γεμάτο , λιπαρό, πολύπλοκο με έναν ωραίο σερί χαρακτήρα. Πιθανότατα να μιλάμε για βαρέλι oloroso. Δεν έχει ένταση σε αλκοόλ δλδ μάλλον είμαστε στους 46-48%. Είμαστε Σκωτία. Θα πάω στο Glegoyne Legacy https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/125088/glengoyne-the-legacy-series Μου άρεσε παρα πολύ.. Μακάρι να είναι ένα σχετικά εύκολο, προσβάσιμο ουίσκι… Σ ευχαριστώ πολυυ Ρενναα
    7 points
  22. Ο @Makis που μολις εγραψε στο ομαδικο viber οτι ηταν το πιο ευγεστο ουισκι που εχει δοκιμασει σε blind.... Μύτη: Κανέλα, έντονη καραμέλα, κόλλα, αρκετά βενζοϊκά γενικότερα. Μύτη εξαιρετική!!! Στόμα: Καβουρδισμένος καφές, κανέλα και καραμέλα κι εδώ, μία ιδέα από δέρμα. Πολύπλοκο μπουκέτο γεύσεων στο οποίο υπερτερεί ελαφρώς μια ευχάριστη πίκρα. Επίγευση: Μεγάλη και πολύ ευχάριστη. Νομίζω αφήνει μία αίσθηση λικέρ καφέ στο τελείωμα. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με Scotch Single Malt τουλάχιστον 10 ετών που έχει περάσει από δυνατά σεροβαρελα ή κρασοβαρελα (Bordeaux πιθανολογώ ή White Port). Και από το χρώμα το διαπιστώνεις αλλά κυρίως από τις γεύσεις και τα αρώματα. Αλκοολικά είναι 46%+ και είναι πολύ ωραία ενσωματωμένο το αλκοόλ, δεν ενοχλεί καθόλου. Θαυμάσιο ουισκι! Μου είναι πολύ γνώριμο γευστικά και μου αρέσει πάρα πολύ οπότε θα επιλέξω κάποιο που έχω δοκιμάσει πρόσφατα και θυμάμαι ότι του είχα δώσει υψηλή βαθμολογία. Γευστικά είναι πιο κοντά σε ένα Glengoyne από ADOS που ήπια πρόσφατα και ήταν πραγματικά ουισκάρα αλλά υπάρχουν αναλογίες γευστικές και με ένα Deanston Oloroso. Μου θυμίζει και ένα Glenallachie ελαφρώς. Θα στοιχηματιζα γερά όμως ότι είναι Glengoyne ή Deanston. Θα πω ότι είναι Deanston 10 Bordeaux Red Wine Cask Finish 46.3% με σοβαρή πιθανότητα να είναι κάποιο άλλο Deanston ή Glengoyne. Ευχαριστώ Ρένα! Τίποτα λιγότερο από ουισκάρα!
    7 points
  23. Ο νικητης ως προς του αλκοολικους βαθμους @Celtic : Καλησπέρα Ρένα, το απόλαυσα το δράμακι σου, ευχαριστώ. Λοιποοοοοον Μύτη - Τίγκα στα εσπεριδοειδή, λεμόνια, κουμ κουατ, νερατζια, μανταρίνια, ο κάμπος της Χίου ολάκερος.... Κρυστάλλινο, μεταλλικό, φινέτσάτο. Ψιλοακουγεται αλκοολ. Μετά από κάποια λεπτά, γλυκαινει και μου ψιλοβγαζει μια αίσθηση dunnage warehouse, κέδρου και δερματιλας. Στόμα - Γλυκό, κρεμώδες, waxy, βουτυρενιο. Μέλια και βανίλιες χορεύουν χερι-χερι, και προς το τέλος της γιορτής ανεβαίνουν στην πιστα τα μπαχαρικά, που δένουν άψογα στο σύνολο. Πολύ χορταστικό στον ουρανίσκο, με αξιοπρεπή επιγευση. 1st fill bourbon η virgin oak κρίνω στην ωρίμανση του, κάπου γύρω στο 45% αλκοόλ, και ηλικία μεσαία (πάνω κάτω 8 έτη). Είμαι ανάμεσα σε Clynelish και Deanston. Θα πω Deanston Virgin Oak Πολλά φιλιά!
    7 points
  24. Ο ενας και μοναδικος Προεδρος της καρδιας μου @mallios: Καλησπέρα Ρένα και ευχαριστώ για το δείγμα και την συμμετοχή και φυσικά την νίκη μου. (πιστεύω ότι 100% το έχουμε ξαναπιεί και πως 100% θα ξαναπάω κουβά) Χρώμα: Χρυσό, μεταξύ 1.0 και 1.1. (deep copper / burnished) Μύτη: Grainy! Ζεστή, με συνδυασμό βαρελιών, θα έλεγα τον κλασσικό συνδυασμό US, Europe oak και sherry. Καφές φίλτρου, σοκολάτα, κιτρικές νοτες με πικρό πορτοκάλι,και στο βάθος να βγαίνει και μια αλατίλα, αλμυρα, σαν την γεύση που αφήνουν οι αλατισμένοι ξηροί καρποί. Εντονη η grainy μύτη και spices, θα έλεγα ότι έχει και κάτι από rye. Μετά από ώρα ηρεμεί και έρχονται πιο έντονες οι νότες από εσπεριδοειδή και βανίλια. Γαρύφαλλο αρκετό και σοκολάτα γάλακτος ενώ τώρα έρχεται πιο καθαρό το πορτοκάλι (γλυκό του κουταλιού). Στόμα: φαίνεται να έχει περάσει heavy charring αφού το ξύλο έρχεται πρώτο. Ξηροί καρποί (πολύ έντονα και θα έλεγα και κάτι καβουρδισμένο) και η αλατίλα εκεί να έρχεται αρκετά έντονη. Πιπέρια και μετά γλυκιές νότες από βανίλια. Γαρύφαλι αρκετό και μερμαλάδα πορτοκάλι (πάντα πιο δυνατές οι πικρές νότες). Αρκετά έντονο το αλκοόλ, 46% σίγουρα και μάλλον παραπάνω και θεωρώ πως ειναι και νεαρό whisky, κάτω από 10 έτη. Επίγευση: Μεσαία προς μεγάλη, και κυρίως σε ξύλινες νότες (heavy charred) και πιπέρι. Αφήνει την γλώσσα τσαρούχι και ιδιαίτερα ξηρή αν και στην αρχή δίνει μια oily αίσθηση. Υψηλό το αλκοόλ. Ξεκίνησε η μύτη και η grainy αίσθηση να με πηγαίνει σε blended scotch και ενδεχομένως κάτι από Chivas. Αγαπημένη συνηθεια ο κουβάς. Θα πάω στην άλλη άκρη του κόσμου και θα πω ότι ειναι Ιαπωνικό, Nika from the barel https://www.dramface.com/all-reviews/nikka-ftb
    7 points
  25. Πρωτος δοκιμαστης ο @Islaynder : Senorita σου στέλνω τα notes μου. Χρώμα: Σκούρο κίτρινο Μύτη: Παραδοσιακή γλυκιά μαλτιλα με λίγη βανίλια και αισθητό οινόπνευμα. Μικρή φρουτοσαλάτα λευκοσαρκων φρούτων κυρίως μπανάνας και μήλου μαζί με νότες τριμμένου καρυδιού. Και εδώ οι πιθανότητες για ex-bourbon cask only είναι το σημείο που θα ποντάρω τα χρήματα μου. Στόμα: Λεπτό, κάπως λιπαρό, γλυκό και με μικρές γωνίες. Το αλκοόλ τσιμπάει, ενισχύει τις γωνίες και τις κάνει παιχνιδιάρικες. 46% abv σίγουρα. Γευστικά ταυτίζεται με τη μύτη όμως το ξύλο και τα λευκά πιπέρια γίνονται εντονότερα δημιουργώντας μια ωραία πικάντικη εμπειρία. Επίγευση: καλή και πικάντικη. Συμπέρασμα: Παρόμοιο ντραμ με του @Celtic, πολύ κοντινό στα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Θα παίξω με Deanston 12 ετών. Ρένα σ' ευχαριστώ ήταν όμορφη παρέα!
    7 points
  26. Χθεσινοβραδινη επίσκεψη στο Bar Lab και εμπειρία ζωής... Ήπια το μακράν χειρότερο ουίσκι που έχω γευτεί ποτέ!!! Μια απερίγραπτη αηδία με κυρίαρχα τα σάπια λαχανικά... Από τη μύτη φαινόταν η δουλειά ότι κάτι πάει πολύ στραβά αλλά το δοκίμασα μήπως και κάτι είχε πάθει η όσφρησή μου... Το αστείο είναι ότι το έπινα blind, είχα ζητήσει ένα ουίσκι με τελείωμα σε κρασοβαρελο, όχι sherry, και ο Νίκος έστειλε αυτό. Πίνω δύο γουλιες και πάω καρφί να παραπονεθω ότι είναι αλλοιωμένο, κάτι έχει γίνει με τη φιάλη... Γελάει, μου λέει ότι είναι φρεσκοανοιγμενη, και ότι ο μοναδικός λόγος που το αγόρασε ήταν γιατί είχε περιέργεια να δει αν όντως ήταν τόσο κακό όσο οι κριτικές που διάβαζε. Έπαθα σοκ όταν είδα ότι ήταν ένα Bimber!!! Το ήπια από βίτσιο, ο μόνος τρόπος βέβαια ήταν με δύο κομμάτια σοκολάτα στο στόμα μαζί. Απίστευτη αηδία, σαπιλα, είναι αδύνατο να περιγραφεί πόσο άσχημη γεύση έχει... Υ.Γ. Μετά τουλάχιστον δοκίμασα για πρώτη φορά ένα Port Charlotte 10 και συνήλθα. Ουισκάρα! https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/247018/bimber-2019
    7 points
  27. ΕΙΝΑΙ ΤΟ TULLAMORE D.E.W. SPECIAL RESERVE 12 YEAR OLD
    7 points
  28. Και τέλος, η γνώμη του @Alkisd8, που ήταν επίσης σαν τον @Islaynder, από τους πρώτους που ασχολήθηκαν και έστειλε τα σχόλια του Blind Tasting Game #7 Samples By Celtic. (Τy bro) Άντε καλή αρχή να έχουμε! Nose:γλυκα φρούτα γαργαλανε στην μύτη. Ελαφριά μπαχαρικά μαζί με λίγες ανθικες νότες επίσης. Λεπτές νότες αχλαδιού κ μήλου. Επίσης μια στιφαδα σαν στάχτη τζακιού αρκετών ημερών μετά. Επίσης σαν να μπαίνεις σε μια παλιά σκονισμένη και μουντή αποθήκη χώρος όμως να υπάρχει το στοιχείο της υγρασίας… Όσο ανοίγει τόσα φρούτα υπάρχουν. Υποψία κρασοβαρελου? Palate:δεν είναι έντονο και δεν έχει γωνίες. Γραμμικό αναπτύσεται ωραία στο στόμα.χωρις εκπλήξεις. Δεν είναι πολύ γεμάτο,καμμένο ξύλο στην αρχή με κρασί . Νότες σοκολάτας κ κακαου μπιτερ μετά την μέση,πασπαλισμενη με κάπνα ξύλου κ στάχτης. Δεν έχει τύρφη έχει κάπνα… Δεν θα το έκανα πάνω από 46% με Μαξ 50% Finish:στο τελείωμα ειναι σχετικά μεσαιο με.στυφαδα,και είναι τανικο, στοιχείο τελειώματος κρασιού. Έχει αρκετά μπιτερ τελείωμα και στυφαδα που παραμενει. Score:82.Λοιπόν πρώτον μου φάνηκε λίγο αδύναμο στο σώμα αλλά αρκετά γραμμικό . Περισσότερο καπνιστό με καμένο ξύλο και στάχτη,που νομίζω δεν έχει καμία σχέση με islay. Μου θύμησες βαρέλι bourbon, ίσως με κάνα τελείωμα σε κρασοβαρελο. Όπως είπα Μαξ 50% με κυριότερα προσέγγιση το 46% Πιθανότατα θα είναι ένα corange και όχι ανεξάρτητου εμφιαλωτή. https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/73170/ardmore-12-year-old Ευχαριστώ πολύ φίλε!!
    7 points
  29. H @Ρένα έχει την ΕΚΘΗΘ ΑΠΟΠΘΗ.... γεια θουυυυυυυυυυ θου θτελνω τιθ παρατηρηθειθ μου και τιθ θημειωθειθ μουυυυυυυυυυυυυ για το ουθκι θουυυυυυυ ΧΡΩΜΑ Ωραιο χρωμα, χρυσοκιτρινο, ελαφρως μπρονζε, σχεδον δελεαστικο ΜΥΤΗ Στην αρχη μου φανηκε λιγο αδυναμη η μυτη. Επρεπε να χωσω τη μυτη μου για τα καλα μεσα στο ποτηρι. Μου εβγαλε βανιλια σε συνδυασμο με καποια αρωματα από ανθους εσπεριδοειδων. Μου ηρθε επισης μυρωδια από φρεσκοκομμενες πρασιναδες αγρου με τη φρεσκαδα ενός σαπουνιου αλλα όλα αυτά πραγματικα σαν να ερχοντουσαν από πολύ μακρια…σαν να τα εφερνε ο αερας. Και το αλκοολ στη μυτη μου φανηκε αδυναμο. ΓΕΥΣΗ – ΕΝΤΑΣΗ Στην γευση εμφανιστηκαν πιπερια διαφορων ειδων και χρωματων ενώ χαθηκε η γλυκα που ειχα με την αισθηση της οσφρησης. Το αλκοολ οντως και εδώ σε φυσιολογικα επιπεδα (μαλλον καπου 40-46%) με εντονη τη φρεσκαδα που ειχα και στη μυτη. Σαν να εφαγα μια τσιχλα δυοσμου με ζαχαρη . μου φανηκε καπως δροσιστικο. Γενικα μου εβγαλε πολύ κιτρικα φρουτα όπως γκρεηπφρουτ - κουμκουατ, ισως πιο αγουρα πρασινα μηλα αλλα και πικραμυγδαλο πολύ. Μια νοτα ξηρων καρπων εμφανιστηκε ξαφνικα στον ουρανισκο μου η οποια μου ηταν αρκετα ευχαριστη ΕΠΙΓΕΥΣΗ Μετρια η επιγευση με την αισθηση της δροσιας παντα να επικρατει. Αφηνει μια ελαφρια πικραδα που μπορω να την εξηγησω από την γευση των πικρων φρουτων που καταλαβα εγω. Όπως και να εχει, παρολο που δεν είναι στις προτιμησεις μου γευστικα, η γευστικη δοκιμη ενός ουισκι και ιδιατερα από καλο φιλο είναι παντα ευχαριστη και απολαυστικη Σ ευχαριστωωωω και θα πονταρω στο Glenfiddich 12
    7 points
  30. Ο ενωμοτάρχης @mallios λέει : Καλησπέρα Χρήστο και ευχαριστώ για την συμμετοχή και το sample Χρώμα: Old Gold / Amber (0.6 / 0.7) Μύτη: Ασθενής, με πρώτο άρωμα από βανίλια και λίγο ξύλο, πιστεύω ότι ειναι refill bourbon us oak 100% χωρις κάποιο finishing. Στην συνέχεια απαλή νότα από καρύδα, ξηροί καρποί κυρίως ελαιώδεις (αμύγδαλο άψητο) γενικά πολύ απαλό στη μύτη και μονοδιάστατο με λίγα αποξηραμένα φρούτα να βγαίνουν στο βάθος. 40% αλκοολ και θα έλεγα ότι αν δεν έχει ξεθυμάνει και πέσει και κάτω από 40, ειναι από τα πιο απαλά whisky που έχω πιει. Στόμα: Αδύνατο, νεαρό, όχι πάνω από 7-8 ετών, με έντονες πικρές νότες από πικραμύγδαλο, μετά γλυκόριζα και ξηροί καρποί. Η πίκρα μένει αρκετά και λίγη αλμύρα έρχεται σαν δεύτερη νότα. Spices από την αμερικανική δρύ (πιο πολύ σε λευκό πιπέρι) και τέρμα. Η βανίλια βγαίνει σε συνδυασμό με την μύτη και ελάχιστη πικρή μαρμελάδα (κίτρο μου θυμίζει). Και εδώ φαίνεται νεαρό και 40% Επίγευση: Μικρή και κυριως σε πικρές νότες και ξύλο. Overall: Θα πήγαινα σε Ιρλανδία (λογω απαλότητας και υποτονικότητας) αλλά αυτη η πίκρα ειναι σίγουρα Σκωτία. Highland, και η πίκρα που μου αφήνει θα με βάλει και σε σκέψη για virgin oak Πάμε στον κουβά. Tomatin Legacy
    7 points
  31. O @tsapaspan δήλωσε: Αυλαία λοιπόν για φέτος με το δείγμα του φίλτατου Celtic. Σ ευχαριστω πολύ φιλε!!! Καλή αρχή!!! Χρωμα ξανθό ανοιχτο Μυτη: έντονο ξυλο, ελαφριά μυτη μάλλον χαμηλών αλκοολικών βαθμών ουισκι Στόμα: αρκετα πιπέρια και ξυλο. Και στο στόμα μου φαίνεται ελαφρύ. Μάλλον κάτι κοντά στους 43% abv. Αρκετα ξερό στο στόμα και πολύ watery. Θα έλεγα ότι μου θυμίζει grain ουισκι και ίσως ιρλανδέζικο single grain Επίγευση μικρή προς μεσαία. The guess: θα έλεγα teeling single grain αλλά το θυμαμαι πιο σκούρο όποτε είμαι ανάμεσα σε ferculen 10 y.o single grain και busker single grain. Θα επιλέξω το : https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/168139/the-busker-single-grain
    7 points
  32. Η @Χεντυ εγραψε τα εξής Χρώμα - Ανοιχτό χρυσό Μύτη - Έντονη βύνη και φρούτα...φράουλα, πράσινο μήλο Γεύση - Πιπέρι, λευκή σοκολάτα, φράουλα. Γεύση ντελικάτη Επίγευση - που μένει στον ουρανίσκο...κομψή επίγευση Μου άρεσε αυτη η επίγευση που σου άφηνε...πολύ αρωματική...πολύ ντελικάτη Χρήστο σε ευχαριστώ..ήταν μια υπέροχη παρέα μαζί του Μαντεψιά - Teeling single malt
    7 points
  33. Δεν φταιω εγω, δηλωνω αφελης. Η ριζα του κακου εντοπιζεται στην αντιστροφη αφομοιωση της " zurueck fantasieren" του Jung και στην Οιδιποδεια προβληματικη της ερμηνειας φαντασιωσεων στην στοματοπρωκτικη περιοδο μεγαλου ποσοστου του αρρενος πληθυσμου του φορουμ μας. Απλα. Κατανοητα. Ξεκαθαρα. 🧻
    6 points
  34. Ευχαριστώ @Ρένα, πολύ καλή επιλογή! Μου φάνηκε ξεκάθαρο και έντονο το σέρυ, κάπως το κρασί αλλά δεν το έγραψα γιατί πίστεψα ότι ήταν glenfarclas και τα στοιχεία βγήκαν όλα από το σέρυ. Από την άλλη έχασα το μπέρμπον που πολλοί το υπερθεμάτισαν. Μου κάνει εντύπωση να πάνε τόσοι στο deanston που σίγουρα ΔΕΝ ήταν. Μα καλά κατάλαβαν μπέρμπον και καθόλου σέρυ? Θα τρελαθούμε? Μου άρεσε πολύ, δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ και θα το αγόραζα το μπουκάλι! ΑΛΛΑ δεν χρειάζεται γιατί... το έχω! Αγορασμένο πρόσφατα εδώ και λίγους μήνες στην συλλογή μου αλλά το μπουκάλι παραμένει κλειστό. Και γιατί τα γράφω όλα αυτά? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ @Leftis! Θενκς Λευτέρη, είσαι αδερφός!
    6 points
  35. Κανονικά πρέπει να τιμωρηθείς με -1 @tsapaspan για το 1st fill bourbon cask που βρήκες... Αλλά σου την χαρίζει ο @malliosπού πήγε Ιαπωνία και σε blended...
    6 points
  36. Γελασα πολυ με τα 4 deanston... λεω τοσο προβλεψιμη με εχετε ;;; επειδη πηγαμε deanston , θα εβαζα deanston??? καπως ετσι το σκεφτηκα τι ωραια που περασαμε ομως εκει!!!!
    6 points
  37. Α.-Εισαγωγικές παρατηρήσεις: Bottler: Signatory Vintage, Country: Scotland, Region: Islay, Distillery: Bunnahabhain, Stated Age: 17 years old, Vintage 08-10-1984, Bottled 09-10-2001, Cask Type: Refill Butt, no 1418, Alcohol: 43%. Μινιατούρα των 50ml, από την προσωπική συλλογή του @Celtic, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για την ευγενική του παραχώρηση. Πολύ προσεγμένο και άψογα διατηρημένο μπουκαλάκι εκ πρώτης όψεως. Β.-Χρώμα: χρυσό. Γ.-Μύτη: η μύτη είναι λίγο κλειστή στην αρχή, αλλά και αργότερα παραμένει λεπτή και καθόλου εκφραστική. Από τα πρώτα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό το ξύλο, βρεγμένο, νωτιασμένο ξύλο καθώς και χαμομήλι. Λεμονόχορτο, δροσιστικά όξινο και λεμονοπιπεράτο. Γενικότερα είναι πολύ ανθικό και βοτανικό. Όσο περνάει η ώρα, αποξηραμένα φρούτα, βερίκοκο και κίτρο. Μια ελαφριά νύξη αλμύρας και βύνη. Δ.-Στόμα: περίεργο αρχικά, έχει μια υποψία γευστικής αλλοίωσης, αλλά δεν είναι δυσάρεστο. Και πάλι έντονη, καψαλισμένη δρυς. Νεράτζι, βανίλια, μόκα και γλυκόριζα. Αλλά και μια περίεργη γευστική νότα, σαν βρεγμένο μάλλινο ύφασμα. Σώμα αρκετά αδύναμο και ξηρό. Ε.-Επίγευση: σύντομη, ξηρή, με αρώματα ξηρών καρπών και κακάο. ΣΤ.-Γενική εντύπωση: η μύτη αν και ασθενική, δίνει αρκετά στοιχεία, αλλά θέλει το χρόνο του. Δυστυχώς το αδύνατο σημείο είναι το στόμα. Ευχαριστώ και πάλι τον @Celtic!
    6 points
  38. Θα γράψω εδώ την εμπειρία μου από το tour στο BIMBER μιας και δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να ανοίξω καινούργιο νήμα. Φανταστείτε ότι είστε στην Σπύρου Πάτση στην Αθήνα, πιο σωστά στους κάθετους δρόμους της Σ. Πάτση, και έχετε ακριβή εικόνα για το πως είναι ο δρόμος που βρίσκεται το αποστακτήριο. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ανάμεσα στα μηχανουργεία, συνεργεία αυτοκινήτων και αποθήκες δεν θα έβρισκα αποστακτήριο, μέχρι που είδα αυτή την εικόνα. Μπαίνοντας μέσα το πρώτο πράγμα που βλέπεις, είναι τα ράφια με τις διάφορες εκδόσεις, είτε OB, είτε επετειακές ή single cask που έχει βγάλει το αποστακτήριο. Αφού μας κέρασαν ένα old fashioned, ξεκινήσαμε την περιήγηση στο αποστακτήριο. Ο χώρος αρκετά μικρός, φαίνεται και στις φωτογραφίες που οι άμβυκες είναι ακριβώς πίσω από την βιτρίνα με τα μπουκάλια, χωρίς όμως να είναι κάτι αρνητικό. Ο Luke, ο οικοδεσπότης μας, αρκετά φιλικός μας είπε για την ιστορία του αποστακτηρίου, και την διαδικασία της παραγωγής, αποθήκευσης και εμφιάλωσης του whisky. Σχετικά με την αποθήκευση, ένα μεγάλο μέρος αποθηκεύεται σε χώρο εκτός του αποστακτηρίου, λόγω έλλειψης χώρου, και όσα αποθηκεύονται εντός του αποστακτηρίου μετακινούνται αρκετά συχνά. Οι λόγοι είναι δυο. Πρώτον και κυρίως λόγω το ότι τα βαρέλια τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο και λόγω της κλίσης του πατώματος τα πάνω ωριμάζουν γρηγορότερα, και δεύτερον λόγω του διαφορετικού μικροκλίματος (ακόμα και σε τόσο μικρό χώρο). Η εμφιάλωση γίνεται με το χέρι, όπως η ετικετοποίηση, η τοποθέτηση του φελλού και το κέρωμα σε κάποιες εμφιαλώσεις. Αφού τελείωσε η ξενάγηση στον χώρο προχωρήσαμε στο testing. Δοκιμάσαμε 1. New make spirit 63.5%abv 2. Ex-Bourbon batch 4, 51.2%abv 3. Small batch King Charles III Coronation, 52.2%abv 4. Foursquare Rum Cask, Realese no. 4, 51.2%abv 5. SIngle Cask 422-4/63, εμφιάλωση για το Selfridges, 51.4% abv 6. The Four Elements, Fire, εμφιάλωση για το Master of Malt, 58,9%abv Το Selfridges και το Fire μου άρεσαν περισσότερο. Ίσως μισό κλικ παραπάνω το selfridges. Αλλά και τα δύο είχαν πολύ καλή μύτη, πλούσιο σώμα και φοβερή επίγευση. Το Coronation το βρήκα αρκετά κλειστό, και όχι τίποτα το ιδιαίτερο (κρατιέμαι πολύ να μην κάνω την σύνδεση...) και ήταν αυτό που εκτίμησα λιγότερο. Το ex-bourbon το βρήκα τιμιότατο, το Foursquare αρκετά καλό και το new make μια πολύ πολύ καλή βότκα, αλλά δεν μου αρέσει η βότκα. Με σειρά από καλύτερο προς το χειρότερα θα έλεγα: Selfridges, Fire (σχεδόν ισοπαλία), Foursquare, ex-bourbon, new make, Coronation. Τέλος όταν πιάσαμε κουβέντα για το γεγονός ότι όλα τα whisky είναι NAS, δεν μου απάντησε αρνητικά για το εάν υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να δούμε και Age Statement whisky. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι έχουν στα σκαριά.
    6 points
  39. '' ωριμασμένο σε bourbon, αλλά και σε oloroso sherry casks.......είναι 12 ετών '' Ευχαριστώ πολύ! Είναι όμορφο να νικάς της πρώτη φορά!
    6 points
  40. Και η επίσημη ανακοίνωση. (attached). port-ellen-distillery-launch-press-release.pdf
    6 points
  41. Torabhaig launches third Legacy Series expression https://whiskymag.com/articles/torabhaig-launches-third-legacy-series-expression/
    6 points
×
×
  • Create New...