Jump to content

o_koulos

Μέλη
  • Content Count

    1,249
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

103 Excellent

4 Followers

About o_koulos

  • Rank
    Glenfarclas Member
  • Birthday 04/27/1978

Previous Fields

  • Αγαπημένο Whisky
    koulos@softhome.net

Profile Information

  • Gender
    Άντρας
  • Location
    Αρκαδικά Highlands

Recent Profile Visitors

2,674 profile views
  1. εγώ έξω, αλλά συγχαρητήρια σε όσους το έτρεξαν, ωραίο event !
  2. αν και έχω μια φιάλη από το εν λόγο με την κόκκινη μύτη που είχε βγει φέτος για τα Χριστούγεννα, τα ανωτέρω σχόλια με αναστατώνουν πρωί πρωί, άκου εκεί ... αλλά αυτά παθαίνει όποιος αρέσκεται να εισπνέει εξατμίσεις από κακοσυντηρημένα λεωφορεία του ΟΑΣΘ ....
  3. dessert and whisky ? προχθές δοκίμασα γραβιέρα Τραχείας Αργολίδας, με μέλι βανίλια Μαινάλου και glenfarclas 105 .... ακόμα τρέχουν τα σάλια σε λέω....
  4. Άλλη μια απώλεια. Το πάλεψα αλλά... Καλά να είμαστε next time
  5. glenfarclas 105 του λίτρου και vinsanto απο την σαντορίνη για τις ακόμα κρύες νύκτες
  6. o_koulos

    New boys in town

    το σετάκι με τα 2 glencairn απο το glenfarclas το τίμησα και εγώ, μαζι με το 15άρι άξιζε πιστευω.... καλοπιότα!
  7. θα το παλέψω σκληρά να είμαι εκεί μετά μελισσούλας (για τις φιάλες με έχετε μπερδέψει, να φέρω γιατί εχω καιρο να φέρω η εχετε κλείσει;)
  8. καλή χρονιά, αγαπητοί εν malt αδελφοί. ωραίος απολογισμός by the way
  9. glenmorangie , lagavulin, glenfiddich και ακόμα ψάχνω να βρώ το glenfarclas, αν δεν υπάρχει άκυρος ο διαγωνισμός χα χα [υπάρχει και το glenfarclas αλλά το έχουν κρύψει καλά χα χα]
  10. o_koulos

    Big Peat, NAS, 46%

    επειδή έχουν κυκλοφορήσει αρκετά big peat καλό είναι να λέμε αν ξέρουμε και για ποιο batch ή έστω επετειακό γεγονός μιλάμε όταν αναφερόμαστε σε μια φιάλη με διαφορετικές εμφιαλώσεις.
  11. υπάρχει πρώτη ύλη για εξαιρετικό τσίπουρο, όταν κάνα φίλος βγάζει καλό πράγμα, εγώ το διαχέω, οπότε κάτι μπορεί να γίνει.
  12. Έπεσα πάνω στο παρακάτω άρθρο https://www.thedailybeast.com/forest-to-glass-distillers-are-now-searching-for-the-worlds-most-exotic-barrels Σε γενικές γραμμές, αναφέρεται στο ότι κάποιοι αποσταγματοποιοι έχουν την ανησυχία και δοκιμάζουν την επίδραση του ξύλου από διαφορετικά δέντρα [ή και το κάρβουνου απο διαφορετικά ΄δεντρα αν αναλογιστεί κανείς το JD και άλλα tenneessee whisky] στην ποιότητα και στην γεύση. Εκτός του κλασικού πειράματος με τους διαφορετικούς τύπους ξύλου/βαρελιού, υπάρχει και μια αναφορά σε χρήση κομματιών ξύλου μέσα στο απόσταγμα για πιο έντονη/γρήγορη μεταφορά αρωμάτων. Δεν είναι καθαρά θέμα whisky , υπάρχει αναφορά και σε απόσταγμα από την Βραζιλία, αν υπάρχει κάποιος που θέλει να το διαβάσει και δεν μπορεί να το μεταφράσω. Εγώ να πω οτι είχα προσπαθήσει να ωριμάσω τσίπουρο σε βαρέλι από μουριά, αλλά το βαρέλι "ξερομάχησε",[ δηλαδή άνοιξε], και έτσι δεν βγήκε προϊόν για ασφαλή δοκιμή.
  13. τρελαίνομαι για μελομακάρονα, αλλά κουραμπιέδες αν περάσει κανείς από το κέντρο Αθήνα και του περισσεύουν αρκετά ευρώ (θυμάμαι ήταν ακριβός από τότε) ο Ασημακόπουλος στην Χαρ. Τρικούπη απλά τα σπάει... Επίσης καλές γιορτές και happy draming
  14. εγώ δεν ξέρω αν θα έρθω, οπότε δεν θέλω να δεσμεύσω κάποιον, ελπίζω όμως Σάββατο να τα καταφέρω.
  15. όχι απλά τίμιο, το δεύτερο αγαπημένο μετά το glenfarclas είναι. το scotish oak αν το βρείτε κάπου τα σπάει, αν και έχουν και αυτοί βγάλει αρκετά τώρα που δεν τα έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω μήπως οι στανταρ εμφιαλώσεις τους έχουν αρχίσει να κάνουν νερά.
×