Jump to content

ΒΑΣΙΛΗΣ

Μέλη
  • Posts

    111
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

ΒΑΣΙΛΗΣ last won the day on March 1 2020

ΒΑΣΙΛΗΣ had the most liked content!

About ΒΑΣΙΛΗΣ

  • Birthday 01/24/1972

Profile Information

  • Gender
    Άντρας
  • Location
    ΑΘΗΝΑ
  • Interests
    Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

711 profile views

ΒΑΣΙΛΗΣ's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

74

Reputation

  1. Νομίζω ότι φέτος δεν θα πειραματιστώ. Ardbeg 10. All time classic.
  2. Σήμερα βρήκα και αυτό στο Βασιλόπουλο και το πήρα. Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει.
  3. Απόψε βρήκα αυτό το Oban στο Βασιλόπουλα και πήρα 2 μπουκάλια. Δεν τρελαίνομαι για το συγκεκριμένο ουίσκι, αλλά στη τιμή αυτή ένοιωθα υποχρεωμένος να το πάρω. ς
  4. Γνωρίζει κανείς αν αυτές τις μέρες έχει τίποτα ενδιαφέρον malt στο αεροδρόμιο της Λάρνακας; Γυρίζει σήμερα η αδελφή μου και θέλω να της παραγγείλω. Αν γνωρίζει κάποιος ας ενημερώσει.
  5. Απόψε έκανα το τέλειο malt and food pairing. Ακόμα και τα στρείδια είναι Σκωτίας.
  6. Έχεις δίκιο. Βρήκα χθές αυτό στο Βασιλόπουλο στο φάρο Ψυχικού. Ήταν μόνο 1 μπουκάλι και το χτύπησα αμέσως.
  7. Νομίζω ότι για την τιμή του είναι ένα ευχάριστο peated single malt. Έχω πιεί ήδη 4 μπουκάλια από αυτό. Και για να μην παρεξηγηθώ ξαναλέω ότι είναι καλό για 18,99€. Και από άποψη θέλω να επιβραβεύω όποιον πουλάει single malt με αναγραφόμενα έτη παλαίωσης (έστω και 8), σε χαμηλή τιμή.
  8. Ευχαριστώ ξανά για την άμεση απάντηση. Άρα απευθυνθήκατε σε ανεξάρτητο εμφιαλωτή. Και η τιμή από ότι καταλαβαίνω δεν ήταν πολύ μακριά από το ποσό που σκοπεύω να διαθέσω. Κάτι παρόμοιο σήμερα θα κόστιζε περισσότερο από ότι πριν 2 χρόνια;
  9. Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν ζητάω cask strength. Απλά είδα τέτοια εμφιάλωση όταν επισκεύτηκα το Glenfiddich. Στο μυαλό μου έχω κάτι σαν το Ballechin 10 από το Edradour. Δηλαδή Peated, εμφιαλομένο στους 46 βαθμούς, χωρίς ψυχρό φιλτράρισμα, χωρίς καραμελόχρωμα και τελείωμα σε sherry βαρέλια. Όταν επισκεύτηκα το Edradour είχα αγοράσει μια απολειστική εμφιάλωση που είχε κάνει για να βοηθήσει του σεισμοπαθείς του Νεπάλ, σε νορμάλ τιμή. Θα ήθελα πάντως να μάθω πόσο περίπου κόστισε το κάθε μπουκάλι στις 2 αποκλειστικές εμφιαλώσεις που έχετε ήδη κάνει.
  10. Συγνώμη που άνοιξα καινούριο Topic, αλλά δεν ήξερα που μπορώ να το γράψω. Επειδή κάποιοι από το forum έχουν ήδη ασχοληθεί με αποκλειστικές εμφιαλώσεις από την Hellenic Malt Whisky Society, θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να απευθυνθώ σε κάποιο αποστακτήριο να ζητήσω μια αποκλειστική εμφιάλωση περίπου 50 μπουκάλια για τα γενέθλια μου έχω στις 24/1/2022 και κλείνω τα 50 μου χρόνια. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει λύνοντάς μου μερικές απορίες. Γίνεται να κάνω παραγγελία χωρίς επίσκεψη στο αποστακτήριο; Γίνεται η αποκλειστική εμφιάλωση να μην είναι για ολόκληρο βαρέλι; Πόσο περίπου είναι το κόστος ανά μπουκάλι για απόσταγμα περίπου 10 ετών; Σε ποια αποστακτήρια (μόνο Σκωτία εννοείται) είναι πιο εύκολο να απευθυνθεί κανείς; Στο τελευταίο μου ταξίδι στο Speyside, είχα δει μέσα στο κατάστημα του αποστακτηρίου στο Glenfiddich, να εμφιαλώνουν από ένα βαρέλι cask strength εμφιάλωση, την οποία νομίζω προσφέρουν και μέσω του site τους, αλλά κοστίζει αρκετά χρήματα και εγώ θέλω 50 μπουκάλια. Θα ήθελα να περιορίσω το κόστος στα 40€ άντε μέχρι 50€ το μπουκάλι. Αν μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Ανυπομονούσα να το δοκιμάσω αλλά δεν πίνω τις καθημερινές. Απόψε λοιπόν το έσφαξα με δύο φίλους στην παιδική χαρά. Όντως το χρώμα οφείλεται στο καραμελόχρωμα, στοιχείο που το γράφει και στο κουτί. Δεν είμαι ειδικός στις γευστικές περιγραφές. Στην αρχή μυρίζοντάς το κατάλαβα αμέσως τον καπνό. Με την πρώτη γουλιά το βρήκα άγριο παρά το 40% αλκοόλ. Σίγουρα δείχνει islay, αλλά όχι Ardbeg η Laphroaig. Πιο πολύ κάτι σαν Bowmore κακές NAS εμφιάλωση αεροδρομίων (μου ήρθε στο μυαλό το Bowmore Back Rock). Τελικά ήταν ευκολόπιοτο και ευχάριστο, χωρίς κάποιες πολύπλοκες γεύσεις. Έστω και τα 8 έτη παλαίωσης στο βαρέλι θα έπρεπε να δίνουν κάτι παραπάνω. Γενικά το κρίνω ως αξιοπρεπές. Σίγουρα value for money (η τιμή του είναι αντίστοιχη του johnnie walker red). Θα πάρω ένα μπουκάλι ακόμα όχι γιατί με ενθουσίασε, αλλά γιατί δεν θα το ξαναβρώ μετά από κάποιο καιρό.
  12. Στο Lidl στη λεωφόρο Πεντέλης (η λεωφόρο Δημοκρατίας) στα Μελίσσια.
×
×
  • Create New...