Jump to content

Vadamar

Μέλη
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Vadamar

  • Rank
    Average Young Blended Whisky

Profile Information

  • Gender
    Άντρας
  • Location
    Athens
  • Interests
    Whisky, Airsoft, Darts, Boardgames

Recent Profile Visitors

86 profile views
  1. Ναι, είναι πιθανό να εννοούσε αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος τελικά δεν φτιάχνει whisky όπως λέει αλλά brandy...και μάλιστα παράνομα
  2. Το Kilchoman το έχω ακουστά σαν αποστακτήριο αλλά δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο για αυτό. Θα το κοιτάξω πάντως γιατί μου προκαλείς περιέργεια
  3. Το θέμα whisky που παράγεται στην Ελλάδα το ανέφερε ο φίλος vasilis-kap και είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχω ακούσει από καθηγητή μου οτι κάποιος στη Ελλάδα έφτιαχνε whisky αλλά δεν γνωρίζω αν συνεχίζει ακόμη...Προφανώς για να μην είναι γνωστό, θα έφτιαχνε μικρές ποσότητες έχοντας μικρό δίκτυο διανομής. Απ' όσο φαντάζομαι whisky στην Ελλάδα δεν παράγεται ευρέως λόγω marketing (οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει να εμπιστεύονται το whisky από Σκωτία, Ιρλανδία, Αμερική και πλέον και Ιαπωνία. Αλλά πες οτι ξεπερνάς αυτή τη δυσκολία πουλώντας σε φανατικούς του whisky που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα τους και να δοκιμάσουν κάτι καινούριο τέλος πάντων. Άλλη δυσκολία που θα αντιμετωπίσεις είναι η φορολογία αλκοόλης που θα πληρώνεις για το αποστακτήριο και πέρα από αυτό η διαδικασία παραγωγής whisky θα σου αποφέρει κέρδη μετά από 15-20 χρόνια, ουσιαστικά είναι κάτι που θα φτιάξεις εσύ για να το δώσεις στα παιδιά σου Ο παράγοντας πρώτες ύλες δεν αποτελεί πρόβλημα πλέον χάρη στην ανάπτυξη της Ελληνικής μικροζυθοποιείας (έχουμε στραφεί στην ευρεία καλλιέργεια κριθαριού και ξανά ανοίγουν τα βυνοποιεία μας) . Νομίζω πάντως οτι είναι κάτι που θα δούμε τα επόμενα χρόνια και ελπίζω να είμαι μέρος αυτού
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! Σχετικά με το whisky στην Ελλάδα θα ανοίξω νέο θέμα...αν και η αλήθεια είναι οτι δεν γνωρίζω τόσα πολλά
  5. Φίλε mallios, σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Δεν με ενδιαφέρει κάποια περιοχή συγκεκριμένα εφ' όσον μου καλύπτουν στέγη εκεί κοντά και φαγητό. Μπορώ να νοικιάσω ποδήλατο για να μετακινούμε σε λογικές αποστάσεις. Θα με ενδιέφερε να κάνω πρακτική σε κάποιο μικρό αποστακτήριο ώστε να νοιώθω πιο κοντά στη παραγωγή του αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα ήθελα να είμαι kai σε ένα αποστακτήριο όπως το Talisker, το Lagavulin ή το Glenmorangie Το θέμα συγκεκριμένα με την Diageo είναι οτι με βάζει να συμπληρώσω μια φόρμα για εύρεση εργασίας στην εταιρεία, πράγμα που απέχει πολύ από αυτό που θέλω να κάνω και προφανώς δεν πληρώ τις προυποθέσεις της φόρμας. Μπορείς να μου αναφέρεις μερικές ακόμα εταιρείες που γνωρίζεις?
  6. Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, είμαι καινούργιος στο forum και με λένε Κώστα. Είμαι φοιτητής οινολογίας και τεχνολογίας ποτών και είμαι λάτρης του malt whisky και του καλού whisky γενικότερα. Το malt whisky με ενδιαφέρει γευστικά αλλά και στην διαδικασία παραγωγής του και αυτή την περίοδο κάνω την πτυχιακή μου πάνω σε αυτό, όπου κάτω από ειδικές συνθήκες ζύμωσης τεστάρω τα αρωματικά που προκύπτουν στο απόσταγμα πριν την παλαίωση. Επειδή με ενδιαφέρει επαγγελματικά η παραγωγή του, θέλω να πάω Σκωτία για πρακτική (6 μήνες) μέσω του Erasmus Placement τον Φεβρουάριο-Μάρτη του 2016. Θα ήθελα να με βοηθήσετε να βρω κάποιο αποστακτήριο που δέχεται άτομα για πρακτική καθώς πέρσι που είχα στείλει mail σε αυτά, τα περισσότερα δεν μου απάντησαν ενώ τα υπόλοιπα μου ανέφεραν ότι δεν χρειάζονται άτομα για εκείνη την εποχή. Εάν λοιπόν κάποιος έχει επικοινωνία με αποστακτήρια στη Σκωτία, γνωρίζει αν παίρνουν άτομα για πρακτική ή τέλος πάντων έχει μια οικειότητα με κάποιον εργαζόμενο σε αυτά ή τη μαμά εταιρεία παρακαλώ να μου απαντήσει και ενδεχομένως να συναντηθούμε για να μιλήσουμε για τη “μαγεία” του whisky. Ζητώ συγγνώμη που σας κούρασα. Καλώς σας βρήκα!
×
×
  • Create New...