Jump to content

orestis.2009

Μέλη
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by orestis.2009

 1. Καλησπέρα . Διάβασα όλα αυτά που γράψατε . Την σελίδα του Γιάννη την έχω δει κ εγώ κ διαβάζω τα ποστς του. Δεν είμαι σε θέση βέβαια να κρίνω εαν αυτά έχουν λάθη γιατί οι γνώσεις μου δεν είναι τέτοιες . Ξερω όμως οτι όποτε τον έχω ρωτήσει για κατι έχει απαντήσει κ φαίνεται οτι ενδιαφέρεται για το ουίσκι όπως κ το να βοηθήσει κάποιον που δεν ξέρει . Όπως κ εσείς βέβαια . Anyway... Θα ήθελα να ρωτήσω αν κ ξερω οτι δεν είναι το σωστό τοπικ κατι πάνω στα ιρλανδέζικο ουίσκι . Τι εννοούν όταν λένε 3ple blend? Grain, malt , pot still? Τα 2 πρώτα ξερω τι είναι . Επίσης εκτός απο την 3λη απόσταξη κ το γεγονός οτι δεν καπνίζουν ποιες ειναι οι διάφορες με τους Σκωτσέζους ; Κ όσον αφορά τους αμβυκες αυτοί χωρίζονται σε συνεχή απόσταξη (coffee) κ ασυνεχής απόσταξη (pot still)? Εαν το θέμα έχει αναφερθεί κάπου άλλου στείλτε μου ενα λινκ για να διαβάσω . Ευχαριστώ πολύ.
 2. Κάποιες άλλες πληροφορίες για αυτό ; Κεντάκι ; Botelled in bond τι εννοεί ; Ευχαριστω .
 3. Δεν ομιλώ γαλλικά messier ? Κ μόνο που μπαίνεις στον κόπο να ασχοληθείς κ να απαντήσεις σε καθιστά .......(βάλτο εσύ το επίθετο που σε αντιπροσωπεύει ). Δεν με παίρνει για τρίτο λάθος .?
 4. Καλησπέρα κ ζήτω συγγνώμη για το γεγονός που καθυστέρησα να απαντήσω . Αν κ διάβασα την απάντηση πριν μέρες δεν μπόρεσα να απαντήσω λόγω δουλειάς κ χρόνου . Ναι αναφέρομαι στο Coffey grain k coffee malt. Με κάλυψε πλήρως η απάντηση σου Μιχάλη κ έχω να προσθέσω πως σε καμία περίπτωση δεν κοιτάω με μια δυτικότροπη παράξενη μάτια το κατι τι διαφορετικό .Ισα ίσα το επικροτώ . Απλά ήθελα να ξερω το γιατί αυτή η διαφοροποίηση . Κ απ´ότι κατάλαβα ειναι καθαρά θέμα καινοτομίας κ διαφορετικής τεχνικής που αυτοί πιστεύουν οτι θα τους δώσει κατι το ιδιαίτερο. Επίσης έχω αναφέρει οτι είχα βρεθεί σε ενα tasting day πάνω στο Japanese, όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κ έναν εξαιρετικό άνθρωπο , γνωστή του ιαπωνεζικου κ συλλέκτη σπάνιων εμφιαλώσεων . Αν κρίνω απο το όνομα νομίζω είσαι εσύ αυτός Μιχάλη . Σε έψαχνα στο φβ αλλά δεν σε βρήκα . Σε βρίσκω εδώ . Ειμαι ο Ορεστης που έκανα την άστοχη παρατηρηση περί συναδέλφου κ με διορθώσανε αργότερα σε συνοδοιπόρο .
 5. Καλησπερα . Δεν ήξερα οτι απόσταξη μολτ σε coffe γίνεται κ στην Σκωτία . Στο 3 σημείο εννοώ οτι πως μπορείς να είσαι σίγουρος για την απόσταξη σου όταν αυτό έχει προέλθει απο coffe still k όχι απο pot still. Άλλωστε αν θυμάμαι καλά οι Ιρλανδοί δεν τον δέχτηκαν τον συνεχή αμβυκα επειδή θεωρούσαν οτι δεν μπορούν να παρακολουθούν την διαδικασία κ χαρακτηριστικά το ονόμαζαν silent spirit , οτιδήποτε έβγαινε απο coffee still. Θέλω να πω πιο καλά κ πιο λεπτομερή απόσταξη δεν έχεις στον ασυνεχής αμβυκα ; Ο Ιάπωνας γιατί πάει κ αποστάζει μολτ σε συνεχή . Ειναι μήπως θέμα χρόνου ;Κόστους ; Η να κάνουμε το κατι διαφορετικό . Αυτα . Ευχαριστω για την απάντηση σου .
 6. Καλησπερα σε όλους κ όλες . Το τοπικ έχει να κάνει με τα ιαπωνέζικα ουίσκι . Κ πιο συγκεκριμένα με τα coffee grain αλλά ακόμα περισσότερο με τα coffe malt ...!!! Γνωρίζω οτι οι Ιάπωνες γενικώς χαρακτηρίζονται γι τις καινοτομίες τους κ τις διαφορετικές μεθόδους ,όπως επίσης οτι μπορεί να σέβονται στο έπακρο τους Σκωτσέζους απο τους οποίους έμαθαν..., Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αποσταλούν μολτ σε συνεχή αμβυκα ;;; Ειναι μόδα ; Ειναι marketing ? Κ πάνω απ΄όλα πως μπορείς να είσαι σίγουρος για την απόσταξη όταν αυτό το οποίο έχεις πάρει δεν ξέρεις απο που έχει προέλθει . Συγχαρητήρια για το forum . Είπα να σας συνοδεύσω .
×
×
 • Create New...