Jump to content

ioannis

Μέλη
  • Content Count

    234
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

169 Excellent

About ioannis

  • Rank
    Good Old Blended Whisky
  • Birthday 07/28/1987

Profile Information

  • Gender
    Άντρας
  • Location
    Thessaloniki
  • Interests
    Τσιμέντα, Βυζαντινή Μουσική, Blues, Μαγειρική

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Πολύ ωραία οπότε στρέφομαι αλλού..με το καλό,αναμένουμε!
  2. Ερώτηση: ο όρος blended είναι σωστός για το συγκεκριμένο; εφόσον έχει αναφερθεί ότι το blended αναφέρεται σε ανάμιξη αποσταγμάτων από διάφορα αποστακτίρια ενώ εδώ έχουμε ανάμιξη διαφορετικών αποσταγμάτων από το ίδιο αποστακτίριο..στην ετικέτα αναγράφεται ως blended Canadian whisky..θα έχει πολύ ενδιαφέρον το αφιέρωμα..
  3. Σωστός, κι ευχαριστώ! Νόμιζα το American πάει σε όοοολη την ήπειρο...😜 Και βέβαια..αναμένουμε τον admin.. και μάλιστα ο Καναδάς ιστορικά έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης.. Εγώ να γράψω για το αποστακτίριο;..νομίζω ο @mallios ετοιμάζει κάτι καθολικό..δώστε οκ να ετοιμάσω..
  4. Ας γίνει και η αρχή με τα whiskey από τη χώρα του Καναδά. (Παρακαλώ όπως δημιουργηθεί και ανάλογος φάκελος). Λοιπόν χωρίς να έχω δοκιμάσει το απλό πήρα τη μινιατούρα που βρέθηκε μπροστά μου και χθες στην ησυχία το δοκίμασα. Αναλυτικές πληροφορίες στο αφιέρωμα για το αποστακτήριο. Με το που μπήκε στο ποτήρι και το πλησίασα κατάλαβα ότι το αλκοόλ δηλώνει έντονα την παρουσία του και διεκδικεί προνομιακή θέση στο ποτήρι..(όχι απαραίτητα κακό αυτό)..πολύ έντονη η καραμέλα βουτύρου που κάπου κάπου γινόταν ξηροί καρποί με φρέσκο βούτυρο στο τηγάνι..όταν έβρισκα χώρο από το αλκοόλ έβρισκα και λίγο καφέ και βανίλια..όμως κυριαρχεί η καραμέλα. Στο στόμα το αλκοόλ έρχεται πιο μαλακά..και πάλι καραμέλα, βανίλια..αλλά και καλαμπόκι με μαύρη ζάχαρη.. Στο τέλος μένει μια πικράδα με μια αίσθηση ξύλου..η γλύκα υποχωρεί αισθητά. Θυμίζει πολύ bourbon (γειτονάκια - εγώ σε blind bourbon θα έλεγα)..έντονα γλυκιά αίσθηση..στο στόμα υπήρχαν κάποια μπαχαρικά, απροσδιόριστα όμως. @Celtic νομίζω το έπινες πρόσφατα, αν θέλεις γράψε την άποψή σου, όπως και οποιοσδήποτε άλλος.
  5. Διαδικασία Παραγωγής The Mashing Μετά τη ανάμιξη των σιτηρών με το νερό και την πολτοποίηση του μίγματος (mashing), το μίγμα "μαγειρεύεται" υπό υψηλή πίεση στους 115 ° C περίπου. Το καλαμπόκι και η σίκαλη μαγειρεύονται ξεχωριστά πριν αναμιχθούν στο τελικό μίγμα. Στη συνέχεια προστίθεται βυνοποιημένο κριθάρι*. Υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή μαγειρέματος (mash cooker) με χωρητικότητα 10.100 γαλόνια στο Buffalo Trace Distillery και χρησιμοποιούν επίσης μικρότερα mash cookers για τις μικρές παρτίδες τους όπως για το Blanton's. The Fermentation Οι δώδεκα δεξαμενές ζύμωσης του Buffalo Trace είναι οι μεγαλύτερες στην βιομηχανία ουίσκι και μπορούν να περικλείσουν 92.000 γαλόνια ανά πολτό. Το Buffalo Trace ζυμώνεται με μια διαδικασία πολτοποίησης που χρησιμοποιούνται και υπολείμματα προηγούμενης απόσταξης (stillage), η γνωστή διαδικασία sour mash. Ο συνδυασμός / ανάμιξη του νέου (γλυκού πολτού) με το παλιό (ξινισμένο-sour) γίνεται μέσα στις δεξαμενές ζύμωσης. Ένα σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει ότι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αφαιρείται από το δωμάτιο. The Distillation Ο αποστακτήρας του Buffalo Trace έχει ύψος τεσσάρων ορόφων (ύψος ορόφου, άγνωστο..πάντως πολύ ψηλός για τέτοια χωρητικότητα) και χωρητικότητα 60.000 γαλόνια. Έτσι έχουμε ένα καθαρό με υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς πρώτο απόσταγμα. Μετά την απόσταξη μέσω 8 επιπέδων το white dog (το καθαρό απόσταγμα αμέσως μετά την απόσταξη, χωρίς ωρίμανση και αραίωση**) έχει 148 βαθμούς/proof (74% ABV). Τα υπολείμματα (στην αρχή και στο τέλος της απόσταξης) χρησιμοποιούνται για το sour mash και ως τροφή για βοοειδή. Warehouses and Bottling Hall Στις δεξαμενές αποθήκευσης το white dog αραιώνεται έως τους 125 βαθμούς (62,5% ABV) προτού γεμίσει τα βαρέλια. Στα βαρέλια σημειώνονται οι λεπτομέρειες της απόσταξης και στη συνέχεια μεταφέρονται στις αποθήκες που πρόκειται να αποθηκευτούν. Ένα σύστημα σιδηροτροχιών απλώνεται σε όλη την έκταση των εγκαταστάσεων για τη μεταφορά των βαρελιών. Το Buffalo Trace διαθέτει μια ποικιλία αποθηκών. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούνται για πειράματα, ώστε να διαπιστωθεί η επίδραση διαφορετικών συνθηκών αποθήκευσης, όπως για παράδειγμα το φως. Αφού επιλεγεί προσεκτικά και έχοντας περάσει το εργαστήριο ποιότητας, το ουίσκι εμφιαλώνεται στην αίθουσα εμφιάλωσης. Η υψηλή τεχνολογία συναντά τη χειρονακτική εργασία - κάποια ουίσκι εμφιαλώνονται αυτόματα, το Blanton's Single Barrel, για παράδειγμα, σε ένα μικρό σταθμό εμφιαλώσεως για 6 φιάλες ταυτόχρονα. Οι ετικέτες γι 'αυτό είναι γραμμένες με το χέρι και τοποθετούνται με το χέρι. Τον Ιούλιο του 2015 το Buffalo Trace επένδυσε 20 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα ρομποτική αποθήκη. * Αυτό που έλεγε ο @Uisge-Beatha ... **Το white dog που εμφιαλώνεται και προορίζεται για κατανάλωση είναι αραιωμένο Πηγή : www.whisky.com, www.buffalotracedistillery.com Για να πάρουμε ένα μάτι..live απόσταξη...buffalo trace still house... http://camera3.buffalotrace.com/view/view.shtml?id=2535&imagepath=%2Fmjpg%2Fvideo.mjpg&size=1
  6. Πίσω μου σ'΄εχω σατανά..εν μέσω νηστείας τζάμπα burgers......αν και για burger classic στον Πρασσά και ψαγμένα στο Pax Homemade..
  7. Άρα είμαστε στη τρίτη περίπτωση (βάσει εμπειρίας) και του στοιχείου που δίνει ο @thanasist... Μετά το άνοιγμα και την πτώση της στάθμης μπαίνει αέρας (οξυγόνο) και το σφράγισμα πλέον δεν είναι αεροστεγές..αν το σφραγίσεις καλά το whisky θα αντιδράσει μόνο με την υπάρχουσα ποσότητα οξυγόνου μέσα στο μπουκάλι..αν δεν σφραγιστεί καλά και ο αέρας ανανεώνεται..θα υπάρχει διαρκώς διαθέσιμο οξυγόνο προς αντίδραση και επιπλέον αλλοίωση του αποστάγματος..νομίζω..
  8. Εδώ το διάβασα..βέβαια έχει περάσει και μια 10ετία σχεδόν...είδες άμα διαβάζεις ένα forum 10ετίας και..πως είναι; Εδώ
  9. Έχοντας φθάσει το Caol ila στη μέση παρατήρησα ότι το whisky έχει μια άλλη δυναμική στο άρωμα..δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τη βελτίωση της όσφρησής μου λόγω της πιο εντατικής ενασχόλησης ή με την υπόθεση του @mallios πως το whisky όταν έχει κάποιο παραπάνω χώρο στη φιάλη έχει άλλη απόδοση σε άρωμα (δεν θυμάμαι) αν λέει και για τη γεύση. Δεν βρήκα κάτι, αλλά έχει διατυπωθεί τέτοια θεωρία πιο εμπεριστατωμένα; η ομήγυρη τι άποψη έχει;..επίσης ΄γνωρίζουμε πως με την πάροδο του χρόνου (αρκετού) το απόσταγμα αλλοιώνεται λόγω της αντίδρασης με τον αέρα (οξυγόνο, να δεν κάνω λάθος)... Συνεπώς από τη στιγμή που ανοίγει μια φιάλη και το whisky έρχεται σε επαφή με τον αέρα πως εξελίσεται το φαινόμενο; α) Ξεκινάει από την αρχή,σταδιακά και αργά, να χάνει μέχρι να έρθει η αλλοίωση; β) Παραμένει σταθερή η κατάσταση και μετά από ένα διάστημα αρχίζει να χάνει μέχρι την αλλοίωση; γ) Ή αρχικά η επαφή με τον αέρα κατα κάποιο τρόπο βοηθά το whisky να αναδειχθεί και μετά από μια κορύφωση αρχίζει να χάνει μέχρι την αλλοίωση; Με έπιασαν οι προβληματισμοί...
  10. ioannis

    Wild Turkey 101, 50,5%, O.B.

    Έτσι να με εξηγείς γιατί χάνομαι πολλές φορές...
  11. ioannis

    Wild Turkey 101, 50,5%, O.B.

    Μα δε γράφω κάτι από ανάγκη ούτε επειδή χρειάζεται.. Ασφαλώς, αλλιώς θα υπήρχαν κριτήρια..και υποδείγματα ορθής παρουσίασης..
  12. ioannis

    Wild Turkey 101, 50,5%, O.B.

    Χθες άνοιξα κι εγώ μια μινιατούρα να το δοκιμάσω. Με τις δύο ανωτέρω φράσεις ταυτίστηκα. Στη γεύση δεν βρήκα τζίντζερ και μοσχοκάρυδο..αλλά καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς..νομίζω στην αρχική παρουσίαση τα λέει όλα..
  13. Roger that...!!! Ανακοινώνω κι εγώ το πρόγραμμα... Συμπλήρωμα στα Buffalo Trace Distillery και Wild Turkey Distillery Και μετά Jim Beam Distillery, Michter's Distillery, Barton 1792 Distillery...και λοιπά ενδιαφέροντα εκτός Kentucky
  14. Εύχομαι να μπορέσω να τα δοκιμάσω όλα..εδώ είμαστε να τα λέμε..και βέβαια δεν έχω κανένα πρόβλημα αυτοαναίρεσης.
  15. Είχαμε ψαλτοσυνάντηση σήμερα πριν τη νηστεία...ευωδιαστό και γλυκόπιοτο..το καλύτερο Jameson με διαφορά..παρασύρθηκα από την περιγραφή του @Celtic και τις συνεχείς αναφορές στα Irish του @DMTK και πολύ καλά έκανα..στην υγειά σας...
×