Jump to content

ioannis

Μέλη
  • Content Count

    470
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

364 Excellent

About ioannis

  • Rank
    Good Old Blended Whisky
  • Birthday 07/28/1987

Profile Information

  • Gender
    Άντρας
  • Location
    Thessaloniki
  • Interests
    Τσιμέντα, Βυζαντινή Μουσική, Blues, Μαγειρική

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Κινούνται στο ίδιο μοτίβο με τα δυο προηγούμενα..ανακοίνωση πρώτα ημερομηνίας και και μετά εισιτήρια...όταν ανοίξουν τα εισιτήρια πάει να πει οτι θα γίνει και κλείνουμε..αν το ακυρώσουν το ακύρωσαν..πειράζει που το χαιρόμαστε απο πρίν;
  2. Οκ officer... @giorgos νομίζω είσαι μέσα και για masterclass. @Glen Philip βάλε φουλ τις μηχανές (στην κυριολεξία) να προφτάσεις...
  3. Αααα..δεν πάμε καθόλου καλά..κάνε τα μαγικά σου και συγχώνευσέ τα..αν γίνεται.
  4. Εδώ και επίσημα : http://www.whiskylive.com/events/greece/thessaloniki @Glen Philip αν θες απάντησε εδώ να μη μπλεκόμαστε στα πόδια τους...
  5. http://www.whiskylive.com/events/greece/thessaloniki Εδώ είσαι και πάμε παρέα έχει το double vip 60 αν σε ενδιαφέρει..το exclusive ξεφευγει για μένα. Αλλά αν θες κλείσε και exclusive. Αν ενδιαφέρεσαι για περαιτέρω π.μ..Θα είχε ενδιαφέρον να είχαμε μαζί μας τον @giorgos να μας φωτίσει ως παλαιός..Έτσι να οργανωθούμε και εκτός Αθηνών..
  6. Αμα είναι μερακλής ο άνθρωπος..μπράβο!ωραιότατο!καλωσόρισες κι από μενα..τα μερεμέτια έχουν το χαβά τους..εύχομαι να τα πολλαπλασιασεις!καλή συμμετοχή!
  7. Πω πω ζήλεψα ένα προς ένα τα 200άρια του. Πάντως όταν επενδύεις, πέρα από το υλικό, και για την παρουσίαση του υλικού αν μη τι άλλο δείχνει ότι έχεις μεράκι.
  8. Δεν ξέρω για τα tastings αλλά το τυρί...είναι το συνοδευτικό που λατρεύω. Και είναι τέτοια η ποικιλία που μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς whisky και τυρί... ή κασέρι
  9. Και ο @Celtic κάπου έπινε κάτι Glen Scotia αλλά δεν θυμάμαι που το είδα κι αν είναι αυτό.
  10. Μ'αρέσει να βλέπω ιζήματα αφού ένα απόσταγμα είναι φυσικό να έχει. Την αισθητική αλλιώς την αντιλαμβάνεται ο καθένας, γι'αυτό μισώ το marketing. Πολύ ωραία μας τα είπες..έγραψες για άλλη μια φορά. Ερώτηση για τους ανεξάρτητους εμφιαλωτές : έχει κανείς δικό του εμφιαλωτήριο; (Αν και δε νομίζω για τόσο μικρές παρτίδες)
  11. Pax λέμε και κλαίμε...βέβαια τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη έχω παρατηρήσει πως έχουν αρχίσει να δίνουν τόσο πολύ σημασία στα γύρω γύρω και στην προτοτυπία που το μπιφτέκι έχει χαντακωθεί ή/και υποβαθμιστεί. Έτσι έχει τύχει να φάω burger απο συνοικιακό που το μπιφτέκι ήταν κλάσεις ανώτερο από πολλά πολυδιαφημιζόμενα. Το Pax όμως τα σπάει.
  12. Και ενώ η συζήτηση έχει αλλάξει 10 φορές τη ρότα της..επανέρχομαι και εδώ : https://bourbonfool.com/do-you-know-why-bourbons-taste-different/ διαβάζουμε για το mash bill : Typically, the malted barley will stay in the 5 to 12% range. After that, the recipes can change dramatically. Άλλη μια μαρτυρία! και μάλιστα με ποσοστό.
  13. Μια πολύ ωραία εικόνα από τη σημερινή ανακάλυψη του @DMTK από το bourbonfool.com
  14. Αρχικά θα παραγγείλω ένα τέτοιο ξύλινο (δεν ξενερωνω, πόσο μάλλον,ευχαριστώ για την επισημανση!..ε δε νομίζω κάθε μέρα να δοκιμάζουμε καινούργιο ουίσκι..ειδικά το everyday που υποτίθεται είναι ένα ουίσκι που το ξέρει κανείς καλά..δεν χρειάζεται (κατ'εμέ) να βλέπει τα δάκρυα ή το θόλωμα..Όσο για το ζέσταμα του χεριού νομίζω παίζει ρόλο η θερμοκρασία περιβάλλοντος και το χέρι ελάχιστους βαθμούς μπορεί να αποδώσει στο υγρό..επίσης το γυαλί τείνει να χάνει θερμότητα πολύ πιο γρήγορα απ' ότι το ξύλο. Τέλος για το πλύσιμο, αν είναι δρυς με ρητίνη (κλείσιμο πόρων - δεν ποτίζει) και δεν χρησιμοποιείται παράλληλα και ως κούπα τσαγιού απλά πρώτα θα την "κάνει" ο αγοραστής και μετά το ποτήρι..Για το τσουγκρισμα έχεις δίκιο..χάνει. Το δεύτερο μοντέλο;
  15. Τελευταία κάνω κάτι ψιλές ξυλουργικές εργασίες στο σπίτι..ράφια, πάγκο από παλέτες, παρτέρια ξύλινα κλπ. Όσο δούλευα το ξύλο και κυρίως το έτριβα μου μπήκε η ιδέα του wooden glecairn. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα και δεν υπάρχει (Απ'όσο έψαξα). Μάλιστα σκέφτομαι δύο εκδοχές..Η μία αφορά ένα καθαρά ξύλινο ποτήρι glencairn ότι πρέπει και για blind taste, και η δεύτερη ένα ποτήρι που θα είναι συνδυασμός γυαλιού και ξύλου. Εσωτερικά ένα glencairn από γυαλί χωρίς βάση που το αγκαλιάζει το ξύλο, όπου στο ξύλο θα υπάρχουν κενά για να απολαμάνεις και το χρώμα του αγαπημένου σου whisky. Άντε HMWS βάλτε μπρος την ιδέα. Εγώ θα τα αγόραζα και τα δύο σα τρελός!
×
×
  • Create New...