Jump to content

gpeskos

Μέλη
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Άντρας
  • Location
    Chalandri

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gpeskos's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

24

Reputation

  1. Καλησπέρα σε όλους! Πριν από λίγο γύρισα από ταξίδι στην Ελβετία. Duty free Ζυρίχης, Lagavulin 16y 42€!! Η πλάκα είναι στης Γενεύης το είχαν 70+€! Στα άλλα όσο θυμάμαι από τιμές, τίποτα το ιδοαίτερο. Απλώς είναι φοβερό να βλέπεις από κοντά τα μονόλιτρα τα μπουκάλια. Ε, φυσικά ωραίο κ να χαζεύεις και μπουκάλια των 2-3-4.000€!
  2. Με δάκρυα στα μάτια (κυριολεκτικά όμως, πήγα ο ηλίθιος να το μυρίσω πριν τα αραιώσω με λίγο νεράκι) αποχαιρέτισα ένα Lagavulin 12άρι του 2018! Πραγματικά φοβερό ουίσκι, για κάποιον με την μικρή μου εμπειρία!
  3. Πραγματικά, απίστευτη ανταπόκριση και αμεσότητα στις απαντήσεις!! Το'χα παρατηρήσει κι άλλη φορά. Πραγματικά είστε φοβεροί! Υ.Γ. χθες το βράδυ, εκεί που πήγα να πλύνω το ποτήρι.... μου γλίστρησε από τα χέρια και έσπασε...🥴
  4. Οπότε δεν είμαι ο μόνος παρανοϊκός!! Πράγματι @charkyriak με το κρύωμα μου αλλάζει εντελώς η γεύση και είναι το χειρότερό μου!
  5. Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Να ευχηθώ υγεία και καλοτυχία σε όλους! Θέλω εδώ και κανά μήνα να σας γράψω για το παρακάτω περιστατικό (καλά, σιγά το περιστατικό) και τώρα βρήκα το χρόνο, λόγω εορτών! Όταν πριν καμιά 10ετία ξεκίνησα να πίνω εσπρέσσο, ο άνθρωπος που με μύησε στην όλη διαδικασία παρασκευής του ροφήματος επέμενε σε 2 πράγματα! 1ον να'χεις 1-2 ποτήρια ειδικά για εσπρέσσο και 2ον (αυτό το τόνιζε) τα ποτήρια να μην πλυθούν ποτέ μα ποτέ με υγρό πιάτων. Όπως υποστήριζε ο ίδιος 1ον: το υγρό πιάτων (μαζί με το μαλακτικό ρούχων) είναι ότι πιο ανθυγιεινό υπάρχει μέσα σ'ένα σπίτι και 2ον: θα καταστρέψει τη γεύση και το άρωμα από το επόμενο εσπρεσσάκι σου! Να μη σας τα πολυλογώ, ακολούθησα τη συμβουλή του και πάντα μόλις έπινα τον καφέ μου αμέσως ξέπλενα καλά το ποτηράκι μου και το άφηνα να στραγγίξει. Μετά λοιπόν τη σχετικά off topic εισαγωγή πάμε σ'αυτό που θέλω να σας αναφέρω. Έχω 2 ποτήρια Glencairn στο σπίτι και σ'αυτά πίνω το βράδυ το ουίσκι μου. Πάντοτε μόλις τελειώσω πλένω το ποτήρι με βρεφικό υγρό πιάτων Nuk κι αυτό γιατί το σκέτο νερό δεν αφαιρεί δαχτυλιές, το σκουπίζω με χαρτοπετσέτα και το βάζω στη θέση του (έχω φτιάξει τρελό ουισκοντουλαπάκι). Πριν λοιπόν κανά μήνα, κάθομαι το βραδάκι, αφού κοιμήθηκαν τα μικρά και βάζω στο ποτήρι μου να πιω λίγο (ευτυχώς) Talisker 10άρι (ήταν η 5η-6η φορά στη σειρά που έπινα από το ίδιο μπουκάλι). Λοιπόν απλώς δεν πινόταν!! Μιλάμε για τραγική αλλοίωση στη γεύση και στη μύτη! Στην αρχή προσπαθούσα να καταλάβω πώς χάλασε τόσο σύντομα το ουίσκι, μετά έλεγα ότι κρύωσα και χάλασε η γεύση μου! Προσπαθούσα να σκεφτώ τι φταίει και ξαφνικά θυμήθηκα ότι το ποτήρι το'χα πάρει από τη στραγγίστρα της κουζίνας, όπου και είχε πλυθεί με AVA για τα πιάτα (αυτές οι γυναίκες...)! Αμέσως παίρνω από το ντουλαπάκι μου το άλλο ποτήρι και του βάζω λίγο Talisker! Καμία σχέση σε γεύση και μύτη!! Ήταν ακριβώς όπως το ξέρω! Το επόμενο πρωί πήρα τηλέφωνο τον μέντορα μου του καφέ και του εξιστορούσα το συμβάν. Υποστήριξε ότι ήταν απολύτως φυσιολογικό και ότι προφανώς μέσα σ'όλα δεν είχε ξεπλυθεί το ποτήρι με άφθονο νερό! Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει κάτι ανάλογο εσείς αλλά το βρήκα άκρως ενδιαφέρον κ ήθελα να σας το αναφέρω! Χρόνια πολλά και πάλι και πολλές ευχές σε όλους!
  6. Πολύ θα ήθελα να έρθω αύριο, αλλά τα επαγγελματικά δεν το επιτρέπουν. Σίγουρα όμως θα έρθω σε κάποιο άλλο event για να γνωριστούμε! Ευχαριστώ και πάλι!
  7. Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Εδώ και έναν χρόνο περίπου περιηγούμαι στο forum (παρεμπιπτόντως αποτέλεσε μεγάλο βοήθημα) και θα ήθελα πλέον να συμμετέχω κ εγώ σ'αυτό!
×
×
  • Create New...