Jump to content

gebdra

Μέλη
 • Content Count

  399
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Excellent

About gebdra

 • Rank
  Good Old Blended Whisky
 • Birthday 09/27/1977

Profile Information

 • Gender
  Άντρας
 • Location
  Cologne

Recent Profile Visitors

722 profile views
 1. Χρόνια πολλά σε όλους με πιο κοντινό τον Κέλτη όπως διαβάζω. Υγεία πάνω απ όλα!
 2. Ναι Κέλτη, για το ίδιο ακριβώς μιλάμε. Πήρα 2 στην τιμή που τα έχει ο Ολλανδός (whiskysite.nl).
 3. Απο τα ανοιχτά μπουκάλια, έχω κολλήσει με ένα Glentaucher's 2008 - 8 ετών, απο τον ανεξάρτητο Creative Whisky Company, βαρέλι ex-sherry butt και στους 53,5% βαθμούς. Το βρίσκω πολύ καλό για την τιμή του και το τιμώ σχεδόν καθημερινά απο 1-2 ποτηράκια, έτσι αργά με τη δροσούλα....
 4. Δύσκολο εγχείρημα. Βασικά δύσκολη χρονιά το 1978 συγκριτικά με κάποιες απο τις 1972, 73, 75, 76, 77. Ακόμα και αν βρούμε κάτι, θα πρέπει να είναι το λιγότερο ποιοτικό για αυτή την επέτειο, ή θα είναι πανάκριβο. Απο την άλλη, 40 ετών σίγουρα βρίσκεις, αλλά και πάλι οι τιμές είναι απαγορευτικές. Εγώ πέρσι που έκλεισα τα 40, είχα τύχη και άνοιξα αυτό: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/84938/speyside-region-malt-1975-sb Δεν ήταν της χρονιάς μου αλλά ήταν 40 ετών και το πήρα στην αρχική τιμή του των 379€. Εξαιρετικό! Αν ήταν στο χέρι μου θα σου έλεγα απλά να ψάξεις εξαιρετικά αποστάγματα σε πολύ καλές τιμές για τα χρόνια τους και υπάρχουν αρκετά εκεί έξω. Δλδ να μην κοιτούσες οπωσδήποτε χρονολογίες αλλά κάποια κομμάτια που πραγματικά θα έχεις να μιλάς για καιρό! Αν το σκέφτεσαι έτσι εγώ θα σου πρότεινα τα εξής: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/95372/a-speyside-distillery-1975-wd https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/109471/single-lowland-grain-1964-wd https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/86960/teeling-1991 Όλα διαθέσιμα και εξαιρετικότατα! Θα έχεις να λες! Εύχομαι καλή επιλογή και να βρείς αυτό που θέλεις για την επέτειο.
 5. Κι εγώ θα σου έλεγα το 12ρι ανάμεσα στα δύο. Ξεκίνα όμως πρώτα με το distillers edition αν δεν το ήπιες που είναι πιο ήπιο γιατί το 12ρι χουλιγκανίζει! Και μας αρέσει περισσότερο βεβαίως βεβαίως....
 6. Για να επανέρθω στο θέμα, όπως είπε και ο Κέλτης, αν βρεθείς Σκωτία αξίζει να πάρεις εμφιαλώσεις που πωλούνται μόνο στα αποστακτήρια οι οποίες αν βρεθούν στο εμπόριο το πολύ πολύ να δώσεις κάποια πενηντάρικα παραπάνω για να τις αγοράσεις. Αλλιώς σε τιμές δεν αξίζει η αγορά απο εκεί εμφιαλώσεων της σειράς. Απο το ίντερνετ θα τις έχεις στο σπίτι μαζί με μεταφορικά μέσα.
 7. Καλώς τον. Αν μπορείς ανέβασε κάπως καμιά φωτο για τις φιάλες στις οπόιες αναφέρεσαι. Ίσως ενδιαφέρουν. Αν πάλι ήρθες για να μείνεις δε θα ήταν άσχημα να πεις κανα δυό λογάκια για σένα στο τόπικ για τα νέα μέλη. Όπως και να χει welcome
 8. Εγώ πάντως ξεκαθάρισα τη θέση μου με ένα απλό Port Charlotte "σκέτο". Γιατί απλά σαν αποστακτήριο Bruichladdich δε με έπεισε και το κατατάσσω στην τελευταία θέση του islay. Έπειτα απο 11 διαφορετικές ευκαιρίες που πήρε ως τώρα.
 9. Εγώ θα μιλήσω με αριθμούς. Γιατί πολλές φορές οι αριθμοί λένε την αλήθεια. θα μιλήσω για τα 7 πρώτα αγαπημένα αποστακτήρια με βάση όσων ήπια απο 10 αποστάγματα και πάνω για καλύτερα αποτελέσματα και δίπλα θα σχολιάσω. Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε: 1. Port Ellen 14 votes - 91,35 rate (Γιατί; Πρέπει να σχολιάσω τώρα; Ιεροσυλία) 2. Port Charlotte (σκέτο) 19 votes - 89,89 rate (Αγαπάμε Καρλότα παιδιά! Δυνατές συγκινήσεις, απίστευτα ταξίδια με αυτήν!) 3. Lagavulin 20 votes - 89,45 rate (Γιατί απλά όπως έχω ξαναπεί χιλιάδες φορές....δε θα βρείς άσχημο Lagavulin. Τέλος.) 4. Springbank 26 votes - 89,38 rate (Γιατί απλά σε πολλά του αποστάγματα κατάλαβα τη σημασία της λέξης "Ουίσκι" με "Ο" κεφαλαίο!) 5. Tomatin 11 votes - 89,36 rate (Γιατί τα γλυκά, φρουτώδη αποστάγματα του της δεκαετίας του 70, δε συγκρίνονται με κανένα άλλο! Απίστευτα κ εξαιρετικά!) 6. Caol Ila 32 votes - 89,06 rate (Δε θα πω άσχημο λόγο ίσως για το πιο εκλεκτό μου αποστακτήριo. Απλά με κάποια υπάρχει αμέσως χημεία.) 7. Laphroaig 21 votes - 88,95 rate (Όπως και με το Caol Ila, αν πετύχεις δυνατό απόσταγμα, κάνεις μέρες να επανέρθεις! Και υπήρχαν ευτυχώς πολλά! ) Άξια αναφοράς που δε μπήκαν στη λίστα λόγω ότι δοκίμασα λιγότερα απο 10 αποστάγματα, είναι τα Brora, Glen Grant, Glengoyne, Lochside, Caperdonich, Mortlach, Talisker (13votes), Ledaig (15votes), Littlemill (14votes), Bowmore (17votes) και φυσικά το "ξεχασμένο" Ardbeg (18votes) που δύσκολα θα πιούμε καλά αποστάγματα λόγω κόστους.
 10. Απο που να ξεκινήσω. Καταρχήν τα περισσότερα γερμανικά μαγαζιά (πιστεύω και τα περισσότερα ευρωπαικά) σου δίνουν έναν αριθμό να παρακολουθείς το πακέτο σου και όταν εισέλθει στην Ελλάδα αυτόματα αλλάζει η εταιρία και ακολουθείς τα ΕΛΤΑ. Δεύτερον τη DHL πραγματικά δεν την προτιμούν για διεθνείς μεταφορές και εγώ προσωπικά άκουσα παράπονα όταν έστελνα πακέτα, αλλά να ξέρετε πως στα εγχώρια της Γερμανίας είναι νούμερο ένα σε όλα (μεταφορά, εξυπηρέτηση, λύση προβλημάτων κλπ..εκ πείρας). Σίγουρα είναι υποκειμενικό αυτό, υπάρχουν κι άλλες καλές εταιρίες μεταφοράς, απλά εγώ κατέληξα. Τέλος, η σελίδα scoma αν δεν κάνω λάθος είναι η παλαιότερη στη γερμανία και προσωπικά έχω κάνει στο παρελθόν και γενικά κάνω συχνές αγορές απο εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα (εντός Γερμανίας πάντα). Παραγγελίες για εξωτερικό δεν έχω ιδέα, η κάθε σελίδα-μαγαζί έχει τους δικούς της κανόνες.
 11. Για τα κορίτσια μας υπάρχει άλλη μια καλή και έγκυρη σελίδα. http://www.theladiesshare.com/
 12. Έχω ξανα αναφερθεί στις δικές μου προτιμήσεις. Μην υποτιμάμε καινούργιους εμφιαλωτές. Σίγουρα τα μεγαλύτερα, και βαριά ονόματα με παράδοση είναι στην παραπάνω λίστα όπως και σε κάθε λίστα παγκοσμίως. Τα διαμαντάκια κρύβονται μόνο αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά και ψάχνεις. Οκ οι λίστες βγήκαν απο αγγλικές σελίδες, αναμενόμενο, ούτε είναι παράξενο να απέχουν γερμανικοί ανεξάρτητοι που κάνουν παπάδες κυριολεκτικά. Δε νοείται π.χ. να υπάρχουν μέσα οι γερμανοί Kirsh και Krüger και να απέχουν τα τιτανοτεράστια ονόματα The Whisky Agency και Malts of Scotland (μιλώ για ποιότητα αναλογικά με την ποσότητα). Επίσης με μια πρόχειρη ματιά λείπει και ο ανεξάρτητος σκωτσέζος "Cooper's Choice". Προφανώς και πολλοί άλλοι. Αυτά φιλικά απο έναν άρρωστο ανεξαρτάκια. Τι άρρωστο, βαποράκι!
 13. Ποιό ήταν το καλύτερο ουίσκι που δοκιμάσατε μέσα στο έτος που έφυγε; Εννοείται μπορείτε να αναφέρετε και περισσότερα ή αυτά που αξίζουν αναφοράς. Η ερώτηση παίζει σε ευρωπαικά φόρουμ, τη βρήκα ενδιαφέρουσα και είπα να την ξεκινήσω και εδώ εφόσον δεν υπάρχει κάπου, αν δεν κάνω λάθος. Εγώ μέσα στο 2017 ξεχώρισα τα εξής: 1. Springbank 100° Proof, Green Thistle, 12yo. 50% 2. Glen Grant 1972 "The Whisky Agency - Private Stock", 51,4% 3. Irish Single Malt 1991 "The Whisky Agency - Private Stock", 23yo. 51,6% 4. Inchmurrin 2003 cask 17/169-1, 56,3% 5. Talisker 20yo OB, 58,8% 6. Speyside Region 1975 "The Whisky Agency - Good Vibes", 55%
 14. Εγώ είμαι στάνταρ στα 4cl καθημερινά. Αν δεν είναι απο τα πολλά δείγματα που μαζεύονται σίγουρα θα είναι απο ανοιχτά μπουκάλια. Εχει γίνει ρουτίνα.
×
×
 • Create New...