Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Recommended Posts

βρήκα δυο μπουκάλια σε καλή - λογική τιμή (έτσι νομίζω εγώ, μπορεί να κάνω και λάθος οπότε πείτε το μου σας παρακαλώ) και σκέφτομαι να αγοράσω ένα από τα 2.

1. Benriach 20 y.o. 65 euro

2. Glenlivet 18 y.o 55 euro

ζητάω την εμπειρία σας και όσον αφορά την γεύση τους και όσον αφορά την σχέση ποιότητας - τιμής.

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

post-496-0-43399200-1339752700_thumb.jpg

post-496-0-11477800-1339752710_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/469-benriach-20yo-43-ob/

http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/924-glenlivet-18yo-43-ob-c-2007/

Tα links δείχνουν οτι έχει γίνει μια σχετική αναφορά και στα 2 στο φόρουμ μας, θα βρεις βέβαια και πολλές κριτικές σε sites του εξωτερικού. Μου φαίνεται δύσκολη η επιλογή. Μεγάλο όνομα το Glenlivet απο τη μία, αξιέπαινες και πολλές εμφιαλώσεις του Benriach από τότε που το αποστακτήριο πέρασε σε ανεξάρτητα χέρια από την άλλη. Το καλό είναι οτι όποιο και να διαλέξεις δύσκολα θα απογοητευτείς. Άν και δεν είναι κανένα από τα 2 του προσωπικού μου "στυλ", άν ήμουν στη θέση σου θα επέλεγα το Benriach στην περίπτωση που πρόκειται για το 1st batch που βγήκε και ξεχωρίζει απο το χρώμα στην ετικέτα (γκριζοκίτρινο αντί για μπλε), ειδάλλως δεν ξέρω τι θα έκανα.....

Link to comment
Share on other sites

Και τα δυο ειναι ποιοτικα,ευγευστα και "προσχαρα" στο στομα,η δε τιμη τους ειναι ...τιμια. :good3:

Εκτιμω οτι το Benriach 20 y.o. ειναι απο εκεινα τα whiskies που "βελτιωνονται" απο το αποστακτηριο με την παροδο των ετων.Το 12 y.o ειναι καλυτερο απο το 10y.o.,το 16 y.o. καλυτερο και γευστικοτερο του 12 y.o. και το 20 y.o. τελικα υπερεχει ολων καθοτι συμπυκνωνει στο σωμα του ολα τα ποιοτικα χαρακτηριστικα των ...προγονων του.Σαν τον Celtic και εγω,καταληγω οτι μαλλον θα προτιμουσα το Benriach.Καλοκαιρινο,ντελικατο,αρκετα ελαφρυ μα και αρωματικο/γευστικο οσο πρεπει για τις ζεστες που ερχονται.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο ιδιο θεμα χρειαζομαι κι εγω με τη σειρα μου τα φωτα σας.

Βρισκομαι μεταξυ "Highland Park 30yo" το τελευταιο, με την ξυλινη κασετινα και

"Karuizawa Multivintage 27yo" απο τα τελευταια νομιζω, δεν το εχω ξαναδει.

Η τιμες και των δυο ειναι στα 268. Ποιο παιρνω πρωτο; Το πρωτο ανεβασε την τιμη τουλαχιστον 30 ευρω απο περυσι

και το δευτερο εκτος που ειναι δυσευρετο ηδη, βγαινει σε 1500 κομματια. :scratch_one-s_head:

Ας βρισκονται που λεμε και μελλοντικα βλεπουμε αν και ποτε θα θυσιαστουν....

Link to comment
Share on other sites

πωπωπωπωπω, μακάρι να είχαμε όλοι τέτοια διλήμματα......

φίλε Gebdra, δεν μπορώ να απαντήσω αντικειμενικά οπότε μην λάβεις υπόψη τη γνώμη μου η οποία είναι Japan car, Scotch Whisky.....(έβαλες και ενα Scotch μα τι Scotch ρε μπαγάσα.....ΗP 30.....ντάξει κλαίω τώρα....).

Link to comment
Share on other sites

και γω θα συμφωνήσω με τον κέλτη

αν και θα έπαιρνα τον γιαπωνέζο προσωπικά, το HP30 δεν το προσπερνάς, και σίγουρα ειναι αγορά που δεν την μετανιώνεις!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις!

Πραγματικα κι εγω τις τελευταιες δυο μερες εχω κολλησει και δεν μπορω να αποφασισω. Τι κακο ειναι αυτο, να μη μπορεις να κρατησεις πεντε φραγκα. Λιγα να σου πεσουν αμεσως να τα σπρωξεις βρε παιδι! :D Αν δεν κανω λαθος η καινουργια χρονια των καταστηματων για τις τιμες του νεου ετους ξεκιναει τον Σεπτεμβριο, οποτε δεν υπαρχει και πολυ χρονος για να τα χτυπησεις σταδιακα. Μακαρι να κανω λαθος. Σε μια τετοια περιπτωση μαλλον εχει προτεραιοτητα ο Ιαπωνας καθως μολις που τον προλαβαινω σε προσιτη τιμη. Το HP καπως καποτε θα το ξαναβρουμε κανα δεκαπενταρι πανω-κατω. Το θεμα ομως ειναι οτι με 300 ευρω πας και για αλλα! 80:D

Δε θα αργησουν πολυ τα νεα μου....

Link to comment
Share on other sites

http://www.thewhiskyexchange.com/P-7323.aspx

αποτι βλεπω εδω το εχει πιο οικονομικα το highland park 30

ξεχασα κιεγω να σας ευχαριστησω με τη σειρα μου για τις απαντησεις σας, συγνωμη, ειχα αλλα αγχη και ειχα απορροφηθει τελειως

Link to comment
Share on other sites

Αφου πλεον η μαχη κριθηκε υπερ του Ιαπωνα και ειμαι λιγο πριν το deal, τι θα μου λεγατε αν εβαζα στο παιχνιδι και ενα 30αρακι Brora του 2010 στα 289 ευρω;

Ιαπωνα λοιπον 27 ετων με 1500 κοματια στα 268, η αυτοκρατορικο Σκωτσεζο 30 ετων 3000 κομματιων στα 289; Και αν τα HP εχουν τη δικη τους γωνια στο ραφι μου

(κανα δεκαρια διαφορετικα), Brora και Karuizawa θα ειναι τα πρωτα μου.

"Θαναση σ' ευχαριστω με τη σειρα μου για τον κοπο και την σελιδα που προτεινες. Οκ, μου ηταν γνωστη και αυτη και αν βαλεις μεσα και τη μεταφορα, παλι καπου εκει βγαινει πανω-κατω οπως προειπα. Ασε που χθες το βρηκα και σε μαγαζι σε κοντινη περιοχη απο μενα στα 250!"

Link to comment
Share on other sites

δες το γευστικά.

το hp /brora δεν ειναι στην ιδια γευστικη κατηγορία, οποτε αν δεν πας στην μοναδικοτητα του ιαπωνα αποφασησε με βαση την γευση

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό Celtic! Έεεετσι!

Πάντως για το ουίσκι μας, δύσκολη επιλογή, μα πολύ δύσκολη! Το παλεύω ακόμα, αλλά θέλω την αγορά σήμερα! 4 μέρες έχω κάψει βαλβίδες, με κούρασε!

Απο τη μία η μοναδικότητα και ποιότητα του Karuizawa και απο την άλλη η κορυφαία ποιότητα με το βαρύ όνομα της Brora.

Δεν το ρίχνω κορόνα-γράμμα; :scratch_one-s_head::popcorm2:

Link to comment
Share on other sites

Από ότι κατάλαβα πήρες το Brora!

Σοφή επιλογή και ανάμεσα στα τρία προσωπικά δεν θα έιχα κανένα πρόβλημα ή άγχος να επιλέξω.

Brora!

Link to comment
Share on other sites

χεχεχε, ναι koulos αυτο ακριβως ειναι! Οχι οτι το εχω δοκιμασει, αλλα απο τα σχολια που διαβασα στο αντιστιχο θεμα εδω μεσα.

Αφου λεω οταν το τηγανισω να το σβησω με κανενα HP, ετσι για να παρει και λιγο αρωμα απο ουισκι :)

Παντως αναμφισβητητα ειναι μεσα στην πενταδα των κορυφαιων αποστακτηριων, ετσι;

Link to comment
Share on other sites

Παντως αναμφισβητητα ειναι μεσα στην πενταδα των κορυφαιων αποστακτηριων, ετσι;

Μεγάλη κουβέντα αυτή και πολύ δύσκολα θα στην απαντήσει κάποιος. Εγώ πάντως ούτε καν top ten θα μπορούσα να σου δώσω πριν διευκρινιστεί στο ερώτημα το βασικό κριτήριο με το οποίο αξιολογεί κάποιος ένα αποστακτήριο.
Link to comment
Share on other sites

Σωστο κι αυτο Wisdom.

Ολα υποκειμενικα και εδω και το εγραψα με βαση αυτα που λεγονται στις κορυφαιες ιστοσελιδες του διαδικτυου απο το ευρυ κοινο μεχρι τα πιο εμπειρα και πρωτοκλασατα ονοματα του χωρου. Οκ εδω μπορει να ανοιξουμε αλλο θεμα (διαφημηση, εμπαθεια κλτ), οποτε ας ακουσουμε και αλλες γνωμες να δουμε τι λενε.

Link to comment
Share on other sites

Eγω πάντως θα έπαιρνα το ΗΡ, αλλά αφού λες οτι έχεις αρκετά από αυτό, σωστή επιλογή και το Brora και μάλιστα όταν πρωτοέβαλες την ερώτηση σκέφτηκα να στο προτείνω ως εναλλακτικη λύση στην περιοχή τιμής +-300€ . Αναμφισβήτητα μεγάλο malt, το οποίο βέβαια ανέβηκε κατα πολύ και σε εκτίμηση αλλά και σε κόστος αγοράς από τότε που το "ανακάλυψε" και το εκθείασε ο γνωστός Αλσατός malt maniac.

Δεν θα μπω στη διαδικασία top5 κλπ, όπως σωστά είπες είναι υποκειμενικό, εγώ το Brora απλά το κατατάσσω σε μια ιδιαίτερη κατηγορία (όπως και το Port Ellen), αυτή των long gone legends, μιλάμε για κλειστό αποστακτήριο εδώ και δεκαετίες ολόκληρες.....

Καλόπιοτο φίλε!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ως γνωστόν το καλοκαίρι είναι πιο πεσμένη η κίνηση στο θέμα ουίσκι και κατα κάποιο τρόπο είναι λογικό. Αυτό φαίνεται και εδώ μέσα. Απο τη μεριά μου θα σας κρατώ όπως φαίνεται σε εκρήγορση με ενδιαφέρον θέματα και ακόμα πιο ενδιαφέροντες γευστικές ποικιλίες. Ίσως χρειστεί να κάνω καινούργιο τόπικ με θέμα...."καλοκαιρινές ανησυχίες". :smile1:

Επανέρχομαι σε αυτό το θέμα (για άλλη μια φορά δεν γνωρίζω αν κινούμαι στο σωστό μέρος) για μια εξαιρετική περίπτωση ανταλλαγής!

Μια εξαιρετική και σπάνια φιάλη είναι υπό σκέψη να θυσιαστεί για μια άλλη εξίσου και σαφώς καλύτερη. Κοινώς να γίνει "τράμπα" γιατί δεν υπάρχει μία για αγορά!

Λέω λοπόν να δώσω ένα Balvenie "Rose" 1st Release (το δεύτερο μπουκάλι με 53,1% vol), για ένα Glenrothes John Ramsay Legacy.

Πως το βλέπετε, αξίζει; Καλά τα πάω γιατρέ; :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Λέω λοπόν να δώσω ένα Balvenie "Rose" 1st Release (το δεύτερο μπουκάλι με 53,1% vol), για ένα Glenrothes John Ramsay Legacy.

Πως το βλέπετε, αξίζει; Καλά τα πάω γιατρέ; :crazy:

Θα δώσεις Balvenie αθεόφοβε;;!!! :good2:

Link to comment
Share on other sites

για το john ramsay legacy, εκτος του οτι θεωρειται ακρως συλλεκτικο λενε επισης οτι ειναι και φανταστικο στη γευση, το καλυτερο glenrothes που υπαρχει.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς Θανάση. Τ' ακούς nek; Πως να μην υποκύψω; :)

Πέρα απο την πλάκα όμως και το Rose εκτός απο συλλεκτικότατο είναι και αγαπημένο, δύσκολα το βρίσκεις και έχυσα ιδρώτα για να το αποκτήσω. Οκ, μιλάμε όμως για ένα ουίσκι 16 ετών και απο γεύση δεν έχω ιδέα! Απο την άλλη μιλάμε για ένα απο τα καλύτερα ουίσκι της εταιρίας (Glenrothes) κατα κόσμον, ίσως το καλύτερο μαζί με αυτό του 1980, αναμειγμένο απο δυο διαφορετικά βαρέλια με το πιο παλιό να είναι του 1973 και τελικώς να βγαίνει σε 1400 κομμάτια με τα της υπογραφής, Ramsay. Εμφανησιακά μαζί με τις κασετίνες το Glenrothes νομίζω δε συγκρίνεται, αλλά δε θα πάει και για πασαρέλα. Αυτά για τους συλλέκτες. Για τους πότες, νομίζω το 99% θα προτιμούσε και πάλι το Glenrothes. Ο άλλος είναι ο Tomy :thumbsup:

Όσο για μένα; Το μότο μου είναι: "Πάρτο τώρα που μπορείς κι ας βρίσκεται. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...