Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Whiskywatching - Εμφανίσεις whisky σε ταινίες που είδαμε


Recommended Posts

Ο τίτλος ακολουθεί τον διεθνή όρο birdwatching, για να περιγράψει τον μανιώδη φίλο του whisky που όταν εντοπίζει φιάλη σε ταινία προσπαθεί με κάθε τρόπο να την αναγνωρίσει (πολλές φορές χρησιμοποιώντας stop-frame ή χαμηλό frame rate). Το έχετε κάνει ποτέ;

Για παράδειγμα ο Daniel Craig στην αμερικάνικη εκδοχή του "The girl with the dragon tattoo" πίνει Cragganmore. +1 που είναι ολορόσος, αλλά σε ότι αφορά την ταινία η σουηδική version μου άρεσε περισσότερο.

Πιο κάτω ο Stellan Skarsgard κερνάει Macmyra (η ιστορία διαδραματίζεται στην Σουηδία)

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε ξαναναφερθεί στο θέμα whisky στον κινηματογράφο. Τον όρο whiskywatching τον αγνοούσα πάντως. Καλή ταινία για εξάσκηση θα είναι το Whisky Galore..........

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επισημαινω και την εξαιρετικη σκηνοθετικη επιμελεια... :to_pick_ones_nose2:

α) το ποτηρι με την ανελκυστηρια σταθμη

β) τα μπουκαλια που αλλαξομεριαζουν

γ) την φιαλη που -σαν την παραβολη στην Κανα- στο πρωτο πλανο ειναι μεχρι την μεση και στο τελευταιο εχει ξαναπαρει την ανιουσα.

Link to comment
Share on other sites

α) το ποτηρι με την ανελκυστηρια σταθμη

:lol: :lol: :lol: αυτό ήταν το μονο που πρόσεξα κι εγώ.....στην αρχή ως τη μέση και στην επόμενη σκηνή ξεχειλίζει.... :biggrin1:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι από εμάς ανακαλύπτουν γνωστές και μη εμφιαλώσεις σε ταινίες. Εμένα τουλάχιστον μου συμβαίνει πολύ συχνά και σκέφτηκα όποτε συμβαίνει να το μοιράζομαι μαζί σας, μια και η γυναίκα μου δεν εκτιμά και πολύ το ότι εκεί που ξετυλίγεται το νήμα του μυστηρίου, ή πάνω που είναι έτοιμος ο πρωταγωνιστής να φιλήσει επιτέλους την πρωταγωνίστρια, πετάγομαι εγώ και διακόπτοντας την ιερότητα της στιγμής αναφωνώ με καμάρι "Τάλισκερ, τάλισκερ, το είδες;" :laugh4:

Ξεκινάω λοιπόν με τρεις ταινίες που είδα σχετικά πρόσφατα και μου έρχονται στο μυαλό:

Ασύλληπτη Συμμορία (Takers). Macallan 30yo. Φαίνεται τόσο ξεκάθαρα, που μάλλον μοιάζει με έμμεση διαφήμιση (τοποθέτηση προϊόντων).

Πρωινό ξύπνημα (Morning Glory). Bruichladdich 40yo. Αυτό κι αν είναι διαφήμιση, ο Harrison Ford όχι μόνο το δείχνει, αλλά το λέει με καμάρι ότι πίνει αυτό το σούπερ ουίσκυ.

Νερό Για Eλέφαντες (Water For Elephants). Laphroaigh (μάλλον 10yo). Αυτό είναι γυρισμένο στο πλάι για να μη φαίνεται η μάρκα, αλλά τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Link to comment
Share on other sites

7525591764_ed08f441de.jpg

Αυτό πρέπει να είναι... συμφωνώ με Κέλτη.

Ναι ναι κ γω από την πρώτη στιγμή στο HIBIKI πήγε το μυαλό μου.

Link to comment
Share on other sites

To οποίο να υπενθυμίσω οτι χάρις στον εξαφανισμένο φίλο Cheese (πού είσαι ρε τυρί;;;;;;πες μας οτι είσαι καλά τουλάχιστον...), το έχουμε δοκιμάσει όσοι παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση αυτή ( http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/1032-24012011-blended-night-cheese-welcoming/page__st__20 ) και το βρήκαμε Κ-Α-Τ-Α--Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο

Στο θέμα μας όμως και πάλι. Χθες είδα την ταινία Boondock Saints 2 (http://www.imdb.com/title/tt1300851/) στην οποία το Bushmills κάνει μπαμ σε πολλές σκηνές. Να το δείτε, αφού όμως πρώτα δείτε το Β S 1 (http://www.imdb.com/title/tt0144117/)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε επεισόδιο της κωμικής σειράς Two and a half men που έδειξε χθες ο Alpha, ο Alan (Jon Cryer) πίνει μαζί με την Bridget (Judy Greer) και τη Robin (Mimi Rogers) whisky σε ποτήρια Glencairn χωρίς πάγο.

Ίσως να είμαι λίγο εκτός θέματος, αφού δεν είναι ταινία αλλά σειρά και επιπλέον δεν δείχνει αν πίνουν whisky και ποιο, αλλά το αναφέρω εδώ, καθώς είναι πρώτη φορά που βλέπω Glencairn σε ταινία που δεν έχει σχέση με το whisky.

Πάντως ο σκηνοθέτης της σειράς είναι μερακλής, γιατί σε επόμενη σκηνή, ο Alan πίνει ένα ποτό μαζί με τον Walden (Ashton Kutcher) σε ποτηράκια του κονιάκ (επίσης χωρίς πάγο) καπνίζοντας πούρα.

Link to comment
Share on other sites

  • Celtic changed the title to Whiskywatching - Εμφανίσεις whisky σε ταινίες που είδαμε
  • Celtic pinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...