Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

A dram with Glenfiddich's Ian Millar, 15/11/12@WE Bar


Recommended Posts

Σημαντική στιγμή στον χώρο του ουίσκυ για τη μικρή μας χώρα, ειδικά αυτη την περίοδο. Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να πάω, από προχτές προσπαθώ να καλιμπράρω τα ρουθούνια μου με Physiomer και την όλη μου κατάσταση με κάτι Nurofen-Depon-Panadol cold & flu cask strength.......shit happens.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρω να πάω.

Προτείνω στους διαχειριστές να ανοίξει σε νέο θέμα γιατί ο τίτλος μπερδεύει.

Μετά το άκυρο μήπως άλλαξες γνώμη;;!! Να μαζευτούμε να μας τα πεί ο Χαριζόπουλος :mosking: .

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, με τη βοήθεια των Giorgos, McChariz και Celtic, τα κατάφερα να παραστώ.

Από το forum ήταν επίσης παρόντες οι Giorgos, Tomy και ... κρατηθείτε ... Ambu!! Ένας Ambu από τα παλιά, χωρίς γυαλιά, αλλά με πολλές ερωτήσεις προς τον Ian σχετικά με το υλικό κατασκευής των washbacks, τη διαδικασία αναζωογόνησης του ξύλου των παλιών βαρελιών κλπ.

Η εκδήλωση ήταν πολύ καλύτερη του αναμενόμενου. Ο χώρος στο πατάρι πολύ προσεγμένος, με μεγάλο τραπέζι μοναστηριακού τύπου και ωραία βιτρίνα με αρκετά malt. Υπήρχε μεγάλη οθόνη με ωραίο διαδραστικό βίντεο από τη Σκωτία και το αποστακτήριο. Μοναδικό αρνητικό ότι δεν υπήρχε επαρκής ηχομόνωση από το υπόλοιπο bar (η μουσική δεν ήταν και η πιο ταιριαστή με τις βουκολικές εικόνες από το Speyside). Ο Ian ήταν πάρα πολύ καλός και ως παρουσιαστής και στις απαντήσεις του, και με ωραίο χιούμορ. Οι McChariz και Φωκίων (από το Whisky Magazine) εκτελούσαν ενίοτε χρέη μεταφραστή, αν και δε νομίζω ότι ήταν απαραίτητο.

Αυτό που τόνισε ο Ian για να ξεχωρίσει το Glenfiddich από τα άλλα αποστακτήρια ήταν ότι παρόλο που πρόκειται για ένα από τα πρώτα πέντε αποστακτήρια σε πωλήσεις single malt whisky στον κόσμο, α) ανήκει ακόμα σε Σκωτζέζους με έδρα της εταιρείας στο ίδιο το αποστακτήριο, β) οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο αποστακτήριο δεν έχουν δουλέψει πουθενά αλλού στη ζωή τους, γ) εδώ και πολλά χρόνια δεν πωλούν malt whisky σε ανεξάρτητους εμφιαλωτές, δ) δεν πωλούν malt whisky για παραγωγή blended.

Έχω βρεθεί σε πάρα πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις στο παρελθόν. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στη συγκεκριμένη ήταν ότι μετά τη γευσιγνωσία μοιράστηκαν στα τραπέζια ολόκληρα μπουκάλια των 12, 15 και 18 ετών χωρίς περιορισμό στην κατανάλωση. Επίσης φεύγοντας πήραμε από μία μινιατούρα και ένα αναμνηστικό δίπλωμα παρακολούθησης υπογεγραμμένο από τον Ian.

Βέβαια, επειδή πήξαμε στο sherry, πριν φύγουμε ήπιαμε και ένα Lagavulin από το bar για να έρθουμε στα ίσια μας. Σήμερα το πρωί είχα ένα σχετικό hangover, σπάνιο φαινόμενο μετά από κατανάλωση single malt.

O Tomy έχει βγάλει αρκετές φωτογραφίες που ελπίζω να ανεβάσει σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Ο Wisdom με κάλυψε και με το παραπάνω.

Με απλά λόγια , ήταν ότι καλύτερο έχω παρακολουθήσει μέχρι στιγμής και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα σημαντικό όνομα στο χώρο του malt whisky.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνησω με το Wisdom σε οτι εχει να κανει με την ιδιαιτεροτητα της παρουσιασης του κυριου MILLAR!!!!!!!

αψογος,αγαπαει κυριολεκτικα αυτο που κανει και δινει μια ιδιαιτερη χροια στο αποστακτηριο.

Να ευχαριστησω τον Κελτη για τη δυνατοτητα να παρευρεθω αντι αυτου.(εχω κρατημενη 2η μινιατουρα και βεβαιωση παρακολουθησης),και το σημαντικοτερο οτι και εγω στην επιστροφη ειχα καποια συμπτωματα καθως και ενα καλο hangover την επομενη..........

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ήταν όντως μια πολύ καλά στημένη παρουσίαση, και πολύ γενναιόδωρη. Ο ομιλητής ήταν προφανές ότι ήταν επαγγελματίας και ότι ήξερε πολύ καλά να κάνει αυτό που ήρθε να κάνει. Τα καλά, λοιπόν, πολλά. Εγώ θα ήθελα να εστιάσω στα λίγα περίεργα που είχε η βραδιά:

Ρώτησα και ξαναρώτησα, αλλά σαφή απάντηση δεν πήρα. Είπε πολλά ο Ian για τα βαρέλια που τα αναζωογονούν κτλ κτλ. Σε πολλούς συγγραφείς έχουμε διαβάσει ότι τα βαρέλια για να αναζωογονηθούν πρέπει να ξαναπεράσουν από σέρυ (και μάλιστα πώς βάζουν ΄σερυ υπο πίεση για να επιταχύνουν τη διαδικασία). Ο Ian ήταν κάθετος ότι όχι μόνο δεν κάνουν κάτι τέτοιο, αλλά και κανείς άλλος δεν το κάνει. Όταν πήγα να τον ρωτήσω πώς κι έτσι (μια που το αναζωογονημένο βαρέλι είναι σαν καινούργιο, θεωρητικά σχετικά αψύ για ωρίμανση), δεν κατάλαβε τι εννούσα ή δεν ήθελε να καταλάβει. Μου επανέλαβε απλώς ότι δεν χρειάζεται.

Οπότε η απορία μου έμεινε με τα βαρέλια. Προς τιμήν του, ήταν σαφής στα υπονοούμενα του ότι είναι θέμα οικονομικών το γεγονός ότι όλοι χρησιμοποιούν βαρέλια Bourbon, Άραγε, μια που τα σέρυ βαρέλια εκλείπουν, να περιμένουμε αλλαγή στα whiskies τα επόμενα 10 και 20 χρόνια; Μια που η αναλογία σέρυ και μπερμπον συνεχώς κλίνει προς το δεύτερο;

Σε κάθε περίπτωση, μια πολύ καλή εκδήλωση, πρότυπο για το πώς πρέπει να γίνονται τέτοια events.

ΥΓ: Ούτε εγώ είχα πονοκέφαλο την άλλη μέρα, αν και έφυγα σχετικά νωρίς. Χάρηκα πολύ που είδα τον Tommy, Giorgos και Wisdom και κρίμα που έχασα τον Celtic. Επίσης, δεν αναφερθήκατε στο ζέσταμα με Cutty Sark Storm, που ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ορισμός value for money και άντε να αρχίσει να κυκλοφορεί.

Link to comment
Share on other sites

Χάρηκα πολύ που είδα τον Tommy, Giorgos και Wisdom και κρίμα που έχασα τον Celtic.

Κι εγώ χαίρομαι που επανήλθες δριμύτερος στο φόρουμ και εύχομαι να τα πούμε ξανά από κοντά στην επόμενη συγκέντρωση του φόρουμ λίγο πριν τα Χριστούγεννα (http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/1359-xmas-2012-gathering/.)

Είπε πολλά ο Ian για τα βαρέλια που τα αναζωογονούν κτλ κτλ. Σε πολλούς συγγραφείς έχουμε διαβάσει ότι τα βαρέλια για να αναζωογονηθούν πρέπει να ξαναπεράσουν από σέρυ (και μάλιστα πώς βάζουν ΄σερυ υπο πίεση για να επιταχύνουν τη διαδικασία). Ο Ian ήταν κάθετος ότι όχι μόνο δεν κάνουν κάτι τέτοιο, αλλά και κανείς άλλος δεν το κάνει.

Προς τιμήν του, ήταν σαφής στα υπονοούμενα του ότι είναι θέμα οικονομικών το γεγονός ότι όλοι χρησιμοποιούν βαρέλια Bourbon, Άραγε, μια που τα σέρυ βαρέλια εκλείπουν, να περιμένουμε αλλαγή στα whiskies τα επόμενα 10 και 20 χρόνια; Μια που η αναλογία σέρυ και μπερμπον συνεχώς κλίνει προς το δεύτερο;

Μα δεν είναι κρυφό οτι τα sherry casks είναι πολύ πιο ακριβά από τα bourbon casks, ίσα ίσα που το γνωρίζει ο κόσμος όλος, δεν καταλαβαίνω γιατι να το πει με υπονούμενα. Όσο για την απορία σου σαφώς και έτσι έχουν τα πράγματα. Εδώ ολόκληρο Macallan που είχε χρόνια για "σημαία του" την χρησιμοποίηση sherry casks και μόνο, άρχισε να βγάζει εδώ και κάποια χρόνια τη σειρά "Fine Oak" με ωρίμανση σε bourbon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...