Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

ΠΡΟΤΑΣΗ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" ΜΕ ΚΑΒΑ


Recommended Posts

Παιδια χθες εκει που καθομουνα και εψαχνα μπουκαλακια με καλες τιμες μου ηρθε μια ιδεα. Μπορει να ειναι και βλακεια αλλα θα ηθελα να την μοιραστω μαζι σας για να μου πειτε τη γνωμη σας.

Προτεινω να χρησιμοποιησουμε την ιδιοτητα μας ως ενεργο whisky forum ή HMWS αν και δεν είμαι μέλος και να προτείνετε εσεις που ξερετε 4-5 κάβες με ποικιλια και καλες τιμες. Εν συνεχεια να πανε καποιοι απο το forum και να μιλησουν με τους ιδιοκτητες για το ενδεχομενο να προμηθευομαστε απο εκει μπουκαλια μεμονωμενα ο καθενας μας αλλα και ως forum με καποια ειδικη εκπτωση παραδειγμα 20% μονο για το forum. Ειμαστε αρκετα ατομα που αγοραζουνε μπουκαλια οποτε θα μπορουσαμε να εγγυηθουμε αρκετη πελατεια στο μαγαζι με ανταλλαγμα την εκπτωση. Εστω και σε μπουκαλια τα οποια δεν ειναι πολυ ακριβα. Προφανως θα πρεπει να μην ειναι τεραστια καβα γιατι πιστευω Ανθιδης και λοιποι δεν προκειται να συμφωνησουν.

Αναμενω τις αποψεις σας για το αν κατι τετοιο ειναι εφικτο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν συμφωνώ με οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει οικονομικές σχέσεις μεταξύ του forum/HMWS και επαγγελματιών. Προτιμώ να αγοράζουμε ακριβότερα αλλά να είμαστε ελεύθεροι να "τα χώνουμε" στις ακριβές κάβες και να επισημαίνουμε ευκαιρίες αγοράς σε άλλες. Η ανεξαρτησία του forum από συμφέροντα είναι πολύ πιο σημαντική από εφήμερες εκπτώσεις.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι κάθετα αντίθετος όπως οι 2 προηγούμενοι, μια τέτοιου είδους "συμφωνία" δεν συνεπάγεται και εξάρτηση, άλλωστε τις προάλες εγώ ο ίδιος ανέφερα σχετικά κάτι παρόμοιο με αφορμή κουβέντα που είχα με κάποιον έμπορο, και δεν είδα ανάλογες αντιδράσεις. Πιστεύω όμως οτι για να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο θέλει κουβέντα από κοντά και μια κάποια οργάνωση (πχ τύπωση καρτών μελών του φόρουμ κλπ κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που σκεφτομουνα δεν περιεχει καμια δεσμευση η διαφημιση προς το μαγαζι. Δεν μας απασχολει να του βρουμε νεους πελατες, το ζητουμενο θα ειναι να εχει ενα επιπλεον μερος προμηθευσης με καλες τιμες το forum. Αυτο θα το ξεκαθαρισουμε απο την αρχη. Δεν θα του πουμε οτι θα αγοραζουμε μονο απο αυτον απλα θα συζητησουμε μια εκπτωση. Πιστευω πως η απολυτη ελευθερια του μελους του forum θα πρεπει να ξεκαθαριστει αλλα για αυτο ειπα να παμε και σε μια καβα με λογικες τιμες οποτε να κερδισουμε κατι εμπρακτα απο την εκπτωση ωστε να μας συμφερει. Η συμφωνια θα γινει για δικο μας συμφερων και οχι του καταστηματος.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος οικονομικής εξάρτησης από τη στιγμή που ο παράγοντας για τον οποίο κρίνεται μία κάβα δεν είναι το προϊόν καθ'αυτό αλλά άλλοι όπως εξυπηρέτηση, τιμολογιακή πολιτική κτλ. Εάν δηλαδή κάποιο μέλος αγοράσει το οποιοδήποτε ουίσκι από μία κάβα, ωφελούμενο της ειδικής έκπτωσης και ύστερα έλθει εδώ και πει ότι δεν του άρεσε το προϊόν, αυτό δε χαρακτηρίζει την κάβα. Ούτε και κάποια "κατασκευασμένη" άποψη για το προϊόν πρόκειται να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την κάβα.

Και τελικά, εφόσον το ποσοστό έκπτωσης θα είναι ενιαίο, δε βλέπω πώς μπορεί να επηρεαστεί η άποψη που έχει κάποιος για μία κάβα, άρα και να υπάρχει δυνατότητα "μαγειρέματος".

Link to comment
Share on other sites

Να σταθώ στην αντιπέρα όχθη (από Wisdom / Theo) και να πω ότι είμαι υπέρ της συνεργασίας (αλλά η θέση μου είναι γνωστή από παλιά) όχι μόνο με κάβες αλλά και με όποιον άλλο θέλει να "διαφημιστεί" μέσω του forum και φυσικά νομίζω ότι ήμουν και από τους πρώτους το 2008 (αν θυμάμαι καλά) που είχα θέσει και θέμα έυρεσης "χορηγών".

Για να μην το πλατιάζω, να συμφωνήσω με Celtic ότι είναι θέμα συζήτησης και μιας και το έφερε η κουβέντα, καλό είναι να οργανωθεί μία τετοια συζήτηση.

Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε ήδη ανάλογες άτυπες "χορηγίες" (Κτήμα Παπαχρήστου - διοργάνωση εκδηλώσης) όπου όσα μέλη ήθελαν έπαιρναν εμφιαλώσεις σε χαμηλότερες τιμές (αν είχαν ετικέττα) και σε αρκετά χαμηλότερες αν δεν είχαν.

Μπορεί να μην συνεχίστηκε το συγκεκριμένο event (άτυπη "συνεργασία?" πείτε το όπως θέλετε) αλλά δεν είδα να έγινε κανά μεγάλο κακό ούτε να υπήρξε κάποιου είδους εξάρτηση. Εξάρτηση υπάρχει μόνο αν την θέλεις και την επιτρέψεις.

Σε άλλο club που είμαι μέλος (vwclub) όχι απλά υπάρχει διαφήμιση αλλά γίνεται της κακομοίρας από εκπτώσεις σε μέλη του forum. Δεν βρίσκω κάτι κακό (προσωπική μου άποψη)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή βλέπω ότι οι απόψεις διίστανται και το θέμα είναι ενδιαφέρων καλό θα ήταν να μαζευτούμε να το συζητήσουμε. Επί του πρακτέου λοιπόν θέλετε να θέσουμε κάποια ώρα και μέρα συνάντησης?

Link to comment
Share on other sites

Το μονο που θα ηθελα να προσθεσω θα ηταν οχι μονο το οικονομικο ζητημα αλλα και οτι κατι τετοιο θα μας διεκολυνε στο να βρισκουμε καποια αποσταγματα πιο ευκολα και γρηγορα. Οσο για τον χρονο πιστευω στην επομενη μαζωξη θα ηταν μια καλη ευκαιρια

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το έχω ξαναδεί το έργο σε άλλο forum (συμπτωματικά mallios κι εγώ σε forum αυτοκινήτου). Κάποια στιγμή κάποιο "κακό" μέλος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το forum για δικό του όφελος. Μιλώντας εκ μέρους του forum, αλλά χωρίς πραγματική εξουσιοδότηση, τάζει σε επαγγελματία δωρεάν διαφήμιση και νέα πελατεία προσπαθώντας να αποκομίσει μεγαλύτερα οφέλη για τον εαυτό του. Αυτή είναι η κακή περίπτωση (επαναλαμβάνω, υπαρκτό περιστατικό) που ευτυχώς δεν αφορά κανέναν από τον πυρήνα των ενεργών μελών του whiskyforum λόγω του ότι είμαστε όλοι καλά παιδιά :) . Υπάρχει όμως και η άλλη περίπτωση, ενώ όλα έχουν γίνει σωστά, κάποια "περιφερειακά" μέλη με ελλιπή γνώση και αρκετή καχυποψία, να κατηγορήσουν αυτούς που έκαναν το deal με τις παραπάνω κατηγορίες. Σας πληροφορώ ότι η ζημιά για το forum θα είναι μεγάλη, γιατί θα αρχίσουν ψίθυροι, προσωπικά μηνύματα, υπονοούμενα, σπόντες και καχυποψίες. Είναι γενικός κανόνας ότι όπου εμπλέκονται οικονομικά συμφέροντα χαλάνε φιλίες (κάποια μέλη του forum νομίζω έχουν σχετική εμπειρία επ'αυτού από παλιές ιστορίες).

Προσωπικά πιστεύω ότι η σωστή προσέγγιση πρέπει να είναι λίγο διαφορετική. Το forum μεγαλώνει, οργανώνεται λίγο παραπάνω ως προς το marketing (π.χ. μπλουζάκια, αυτοκόλλητα, άρθρα σε περιοδικά κ.ά.) και μεγαλώνοντας αρχίζει να αποκτά μέλη που είναι ταυτόχρονα και επαγγελματίες του χώρου. Αυτοί στην αρχή προσπαθούν να ενημερώνονται και να ενημερώνουν ως απλοί χρήστες, ενδεχομένως να κάνουν και προσφορές στα μέλη, με δηλωμένη βέβαια την επαγγελματική τους σχέση και χωρίς να διεκδικούν αποκλειστικότητες. Στη συνέχεια μπορούν να ζητήσουν από μόνοι τους μια παραπάνω διαφήμιση, π.χ. με κάποιο banner, η οποία θα ελαφρύνει τα έξοδα συντήρησης του forum (ίσως πριν γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να περάσουμε στο επόμενο βήμα της θεσμικής θωράκισης της HMWS μέσω της υπογραφής καταστατικού και δημιουργίας σχετικής επιτροπής ή συμβουλίου που θα διαχειρίζεται τα θέματα αυτά).

Προτείνω λοιπόν, σε ανάλογες συζητήσεις με επαγγελματίες, να τους προτρέπουμε να εγγράφονται ως μέλη στο forum και οποιεσδήποτε προσφορές να τις κοινοποιούν μέσω του forum, ή αν δεν θέλουν να γίνονται τόσο δημόσιες, μπορούν να μας ζητούν να τις αναρτούμε σε μέρος του forum που δεν θα είναι προσβάσιμο σε guests, ή ακόμα πιο περιορισμένες στον πιο prive χώρο της HMWS. Συνεχίζω να είμαι αρνητικά διακείμενος στην "επιθετική" πολιτική προσέγγισης τέτοιων ευκαιριών, με εξαίρεση πραγματικές ανάγκες του forum, όπως π.χ. εύρεση χώρων για τις μαζώξεις μας, ομαδικές αγορές κλπ.

Link to comment
Share on other sites

θυμάμαι που μου είχε πει ιδιοκτήτης κάβας, λίγο στον αέρα έμεινε βέβαια, ότι θα του άρεσε να γίνει μέλος , να διοργανώσουμε καμία συγκέντρωση στη κάβα του και να δίνει τα ποτά σε τιμή κόστους στη συνάντηση.

Προνοώ λέγοντάς σας ότι η μόνη αναφορά που έκανα εγώ και υπήρξε αφετηρία της συζήτησης ήτα νότι είμαι μέλος ενός φόρουμ με αντικείμενο αυτό και ότι μαζευόμαστε καμιά φορά και ανοίγουμε κανά μπουκάλι. (για να μη βρεθώ πάλι στο στόχαστρο :hunter: ) . φυσικά δεν απάντησα τίποτα, καθώς δεν ένιωθα οτι έχω την παραμικρή νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο.

και μόνο βέβαια που μπαινω στην διαδικασία να γράψω αυτή την επισήμανση φαίνεται ότι έχουν κάποια βάση τα ανωτέρω γραφόμενα του σοφού . Φυσικά αυτό για ανθρώπους που το έχουν χτίσει το site απο το μηδέν δεν θεωρώ οτι θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα για να δημιουργήσει παρεξηγήσεις μεταξύ σας. στο κάτω κάτω και σε περίπτωση κάποιας ¨συνεργασίας¨ -προσφοράς κανείς δεν θα υποχρέωνε κανέναν να αγοράσει απο συγκεκριμένο μαγαζί, προαιρετικό θα ήτανε.

θεωρώ όμως ότι είναι και δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο , ιδίως με μικρές κάβες οι οποίες δεν έχουν και ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία ενώ οι μεγαλύτερες, πιο επώνυμες θα το επιχειρούσαν πιό δύσκολα.

έχω την αίσθηση πάντως οτι όπως ο Ανθίδης βάζει συνέχεια προσφορές με το goldendeals θα μπορούσε να το κάνει και μέσω του site σε ξεχωριστό section και να μας προσφέρει κατά καιρούς εμφιαλώσεις σε ειδική τιμή. αυτο θα μπορούσε να γίνει και πιό γενικευμένα, δηλαδή, μπορούμε να ενημερώσουμε όποια κάβα ενδιαφέρεται να στέλνει προσφορά και τη διάρκειά της η οποία να μπαίνει σε ειδικό section ορατό μόνο σε μέλη και όποιος θέλει πάει και παίρνει. θα μπορούσε πχ ο Ανθίδης ΄η ο Χ Ανθίδης να στείλει οτι δίνω 50 μπουκάλια blue label με 21 ευρω. μπαίνει στο section των προσφορών ο αριθμός των διαθέσιμων φιαλών. ο ενδιαφερόμενος χρήστης τσεκάρει οτι το θέλει, εκτυπωνει ένα υποτυπώδες κουπόνι και με αυτό πάει και το παίρνει απευθείας απο την κάβα και το πληρώνει εκεί. καμία μεσολάβηση μέλους , καμία καχυποψία, δυνατότητα να στέλνουν όλοι προσφορές και ειδικά αν θέλουν ρευστό άμεσα και σε κοινό που είναι πρόθυμο και καταδεκτικό σε συγκεκριμένα μόνο προιόντα. και χωρίς διαφήμιση φυσικά. και δεν χρειάζεται και κάρτα μέλους

Link to comment
Share on other sites

Πάντως Wisdom αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί πάλι οι κακοπροαίρετοι θα βρουν κάτι να πουν και με τον τρόπο που προτείνεις. Επίσης ουσιαστικά το ίδιο πράγμα λέμε γιατί και εγώ όπως έγραψα και παραπάνω δεν μιλαώ για αποκλειστικότητες απλά ξαναλέω εμείς του προσφέρουμε μία δεξαμενή από ένα καταναλωτικό κοινο συγκεκριμένο το οποίο δεν βρίσκει εύκολα έξω και σε αντάλλαγμα μας προσφέρουν κάποια έκπτωση. Επιπλέον ποιος θα μπορεί να πει ότι επειδη έχουμε κάνει κάτι τέτοιο με μία κάβα σημαίνει οτι χρηματιζόμαστε ή άλλες αηδίες αφού θα το κάνουμε για όλους μας και όχι για κάποιον που δεν είναι μέλος στο forum.

Επίσης μαρέσει πολύ και η ιδέα του thanasist για τις προσφορές.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω ότι η σωστή προσέγγιση πρέπει να είναι λίγο διαφορετική. Το forum μεγαλώνει, οργανώνεται λίγο παραπάνω ως προς το marketing (π.χ. μπλουζάκια, αυτοκόλλητα, άρθρα σε περιοδικά κ.ά.)

Και για να το χαλαρωσω λιγο προτυνω στα μπλουζακια για μασκοτ να βαλουμε τον σερ κατα την επισκεψη του εις τα ανατολικα μπλοκ

Link to comment
Share on other sites

Όλα καλά ωραία και χρήσιμα αλλα εγώ συμφωνώ με τον Wisdom

...(ίσως πριν γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται να περάσουμε στο επόμενο βήμα της θεσμικής θωράκισης της HMWS μέσω της υπογραφής καταστατικού και δημιουργίας σχετικής επιτροπής ή συμβουλίου που θα διαχειρίζεται τα θέματα αυτά)...

αν είναι να περάσουμε σε τέτοια βήματα και ειδικά με την διεύρυνση του forum και σταδιακά της HMWS πρέπει να καλυφθούμε νομικά.

Link to comment
Share on other sites

Ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά έγιναν κάποτε με τραγικά αποτελέσματα για την αρχική ομάδα του forum. Που είναι ο ALEKOS οεο; Που είναι ο McChariz οεο; Από ανάλογη σχέση δεν δημιουργήθηκε η σύγκρουση και η αποχώρηση; Σε μια τέτοια σχέση και οι δυο πλευρές έχουν απαιτήσεις (ακόμα και αν στην αρχή δεν είναι ευδιάκριτες...).

Θα μας κάνει ο άνθρωπος προσφορά στις τιμές, επειδή θα βάλει ένα bannerάκι;;;; Σοβαρά μιλάτε; Θα κάνουμε συναντήσεις 10-12 ατόμων σε μια κάβα και δεν θα περιμένει ο άνθρωπος να αγοράσουμε φεύγοντας; Και όταν έχουμε βρει χαμηλότερες τιμές; Ή δεν έχει αυτά που μας ενδιαφέρουν; Δεν βγάζω τίποτα από το μυαλό μου. Όλα αυτά έχουν ξαναγίνει.

Για άλλη μια φορά συμφωνω νομίζω απόλυτα με Wisdom (και ανησυχώ ιδιαίτερα για αυτό - λες να δω και το φως τελικά?). Όποιος καβίστας θέλει μπορεί να γίνει μέλος και να βάλει όποια προσφορά θέλει (επωνύμως βέβαια και επισήμως).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Για να κάνουμε μια απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα:

Το forum έχει 30-40 "ενεργά" μέλη.

Πόσοι καβιστές γνωρίζουν την ύπαρξή του;

Η προσφορά του Ανθίδη, επειδή και η κάβα του αναφέρθηκε και η προσφορά του, αυτή τη στιγμή έχει 61 αγορές, απευθυνόμενη σε ένα υπερπολλαπλάσιο κοινό, απο αυτό (το ενεργό) του forum.

H υπάρχουσα κατάσταση του forum ποιά είναι; Νομίζω είμαστε μια παρέα που οι διαμένοντες στην Αθήνα τα λέμε που και που απο κοντά, συν οι φίλοι απο επαρχία που συμμετέχουν ενεργά ποστάροντας τακτικά, κλπ κλπ..

Ακόμη και η πρόταση του Theo παραπάνω, που αποτελεί την πιο απλή μορφή πρότασης, δε μπορεί να έχει κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα απο το να πουλήσει ο καβίστας 3-4-5 μπουκάλια!!

Έστειλε ποτέ κανείς mail σε κάβες , για να δηλώσει την ύπαρξη του forum; Θέλω να πω πως χρειάζεται χρόνος (και δουλειά) για να προχωρήσουν κάποια πράγματα και δεν ξέρω πόσο χρόνο διαθέτει ο καθένας....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά έγιναν κάποτε με τραγικά αποτελέσματα για την αρχική ομάδα του forum. Που είναι ο ALEKOS οεο; Που είναι ο McChariz οεο; Από ανάλογη σχέση δεν δημιουργήθηκε η σύγκρουση και η αποχώρηση; Σε μια τέτοια σχέση και οι δυο πλευρές έχουν απαιτήσεις (ακόμα και αν στην αρχή δεν είναι ευδιάκριτες...).

Θα μας κάνει ο άνθρωπος προσφορά στις τιμές, επειδή θα βάλει ένα bannerάκι;;;; Σοβαρά μιλάτε; Θα κάνουμε συναντήσεις 10-12 ατόμων σε μια κάβα και δεν θα περιμένει ο άνθρωπος να αγοράσουμε φεύγοντας; Και όταν έχουμε βρει χαμηλότερες τιμές; Ή δεν έχει αυτά που μας ενδιαφέρουν; Δεν βγάζω τίποτα από το μυαλό μου. Όλα αυτά έχουν ξαναγίνει.

Για άλλη μια φορά συμφωνω νομίζω απόλυτα με Wisdom (και ανησυχώ ιδιαίτερα για αυτό - λες να δω και το φως τελικά?). Όποιος καβίστας θέλει μπορεί να γίνει μέλος και να βάλει όποια προσφορά θέλει (επωνύμως βέβαια και επισήμως).

Theo καλό είναι να μη γράφουμε σαν δεδομένα κάποια θέματα που υπάρχουν και αντίθετες απόψεις.

Μπλέκεις ALEKOS και McChariz και τη σχέση με κάβα (McChariz AAW) που σύμφωνα με τα επισίμως ειπωμένα (δεν ξέρω τι λέει σε σένα ο McChariz και δεν με αφορά) καμία σχέση δεν έχει με το τον όποιο λόγο διέκοψαν τη συμμετοχή τους στο forum (και με απόσταση 2-3 χρόνια ο ένας από τον άλλο).

Κατά τα άλλα, έχουν τεθεί πάρα πολλά θέματα, σε λογική βάση και με επιχειρήματα (το μόνο μη λογικό είναι ότι συμφωνείς με τον Wisdom και πρέπει να το κοιτάξεις :lol: ) και καλό θα είναι να μπορέσουμε να το συζητήσουμε από κοντά και να δούμε τι πραγματικά θέλουμε σαν ομάδα (ΑΝ θέλουμε).

Το ότι εγώ θέλω το ένα και εσύ κάτι άλλο και ο Wisdom κάτι παραπλήσιο είναι λογικό, αποτελεί βάση για συζήτηση και αν βγάλει κάπου θα το υποστηρίξουμε όλοι.

Link to comment
Share on other sites

Για να κάνουμε μια απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα:

Το forum έχει 30-40 "ενεργά" μέλη.

Πόσοι καβιστές γνωρίζουν την ύπαρξή του;

Η προσφορά του Ανθίδη, επειδή και η κάβα του αναφέρθηκε και η προσφορά του, αυτή τη στιγμή έχει 61 αγορές, απευθυνόμενη σε ένα υπερπολλαπλάσιο κοινό, απο αυτό (το ενεργό) του forum.

H υπάρχουσα κατάσταση του forum ποιά είναι; Νομίζω είμαστε μια παρέα που οι διαμένοντες στην Αθήνα τα λέμε που και που απο κοντά, συν οι φίλοι απο επαρχία που συμμετέχουν ενεργά ποστάροντας τακτικά, κλπ κλπ..

Ακόμη και η πρόταση του Theo παραπάνω, που αποτελεί την πιο απλή μορφή πρότασης, δε μπορεί να έχει κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα απο το να πουλήσει ο καβίστας 3-4-5 μπουκάλια!!

Έστειλε ποτέ κανείς mail σε κάβες , για να δηλώσει την ύπαρξη του forum; Θέλω να πω πως χρειάζεται χρόνος (και δουλειά) για να προχωρήσουν κάποια πράγματα και δεν ξέρω πόσο χρόνο διαθέτει ο καθένας....

Θα διαφωνήσω μαζί σου nek. Εγώ κάθε μέρα ακούω όλο και κάποιον από εδώ μέσα ότι αγόρασε κάτι. Επίσης ο Ανθίδης όπως λες έβαλε ένα πολύ γνωστό whisky και εξασφάλισε 60 αγορές. Πιστεύεις ότι μία καλή προσφορά σε ένα whisky forum με 30 ενεργά μέλη δεν θα έχει τουλάχιστον 20 αγορές? Σκέψου όμως να βγάζει τέτοιες προσφορές συχνά? Και ας μην γελιόμαστε πόσες αγορές γίνονται σε malt whisky αυτή τη στιγμή ακόμα και σε μεγάλες κάβες. Αν ο Ανθίδης είχε τόση μεγάλη κατανάλωση δεν νομίζω να έκανε προσφορές.

Δηλαδή θα πείραζε κάποια κάβα έστω και όχι τόσο γνωστή να έκανε προσφορές και να εξασφάλιζε 10 αγορές τη μήνα σε malt whisky?

Επίσης και κάτι στον αγαπητό Theo, εγώ είμαι νέος στο forum και δεν ξέρω πολύ καλά τι έγινε αλλά έχω ψιλοκαταλάβει από ότι έχω διαβάσει. Το νούμερο ένα λάθος είνα να υποσχεθούμε μοναδικότητα. Δεν θα υπογράψουμε κάποιο συμβόλαιο. Άμα κάποιος βρει κάτι πιο φθηνά ή οτιδήποτε άλλο φυσικά και θα το αγοράσει και από αλλού...

Link to comment
Share on other sites

@mallios Αυτή είναι η γνώμη σου που είναι όσο σεβαστή, είναι και η δική μου. Θα μου επιτρέψεις να γράφω ότι θέλω και όπως θέλω (για κάποιον λόγο μου τόνισες το δεδομένα που δεν κατανοω - έτσι τονιζω και εγώ ότι μου κάρφωσε) και να κρίνομαι για αυτό. Διαφώνησε, αλλά μη μου λες, σε παρακαλώ, πως και τι να γράφω. Εκτός και αν ξαφνικά απέκτησες δικαιώματα που δεν μοιράσαμε ποτέ. Έχω προσωπική άποψη για το θέμα και έχω μιλήσει σχεδόν με όλους. Οι σπόντες είναι περιττές.

@xrysovalantis Εγώ το βλέπω ανέφικτο ή στην καλύτερη βραχύβιο για τους λόγους που παρουσίασα. Μπορεί και να σφάλλω. Αλλά ακόμα δεν πείσθηκα...

Link to comment
Share on other sites

O McChariz έφυγε 2 χρόνια πριν από τον ALEKOS και ο καθένας για άλλο λόγο σύμφωνα με ότι μας έχουν πει.

Μετά την απόχώρηση του McChariz συμφωνία για διαφήμιση ή και εκπώσεις με τα AAW δεν υπήρχε άρα.... δεν βρίσκω κάποια σχέση έκπτώσεων και προνομίων μεταξύ whiskyforum και AAW τα οποία και έκλεισαν στην συνέχεια (απαγόρευση υπήρχε, σχέση μάλλον όχι, τουλάχιστον σε ότι ξέρω εγώ).

Η διακοπή της σχέσης McChariz μπορεί να έγινε και για τους λόγους που αναφέρεις αλλά υπάρχει σημαντική διαφορά και εξηγώ.

Πριν την αποχώρηση του McChariz το forum άνοικε και το πλήρωνε ο McChariz (κατά δήλωσή του) οπότε και πάλι δεν υπήρχε σχέση με κάποιο ξένο forum. Δικό του ήτανε και ότι ήθελε έκανε και σε όποιον ήθελε έκανε έκπτωση. Δεν πήγε κανένα forum να του ζητήσει συνεργασία και σε ότι αφορά σε εμένα έγινε το ακριβώς αντίθετο.

Όταν μετά είδε ότι εμπορικά ή ότι άλλο εκείνος έκρινε, δεν τον συνέφερε να διατηρεί το forum το έδωσε σε εμάς.

Άρα όταν λες ότι κάτι το έχεις ξαναζήσει και μιλάς συγκεκριμένα για αποχώρηση μελών επειδή δημιουργήθηκαν προβλήματα σε σχέση κάβας με forum ... δε νομίζω ότι υπάρχει σύνδεση και καλό είναι να μην το γράφουμε σαν δεδομένο (εδώ κολλάει ο τονισμός).

Ο ALEKOS έφυγε (αν έχει φύγει οριστικά - και ο Ambu δεν έγραφε για σχεδόν ένα χρόνο) φέτος δηλαδή 2 χρόνια μετά την αποχώρηση του McChariz και χωρίς να υπάρχει καμία σχέση με την κάβα του McChariz (τα AAW έχουν κλείσει) ή όποια άλλη κάβα που να προκαλέσει πρόβλημα.

Άλλο αν υπάρχει προσωπικό θέμα (το έχουμε εξαντλήσει) και άλλο να λέμε ότι πλακώθηκαν δύο μέλη για μη τήρηση συμφωνίας και αποχώρησαν (ιδιαίτερα, το ξαναλέω, με 2 χρόνια διαφορά).

Σε ότι αφορά εμένα, δεν έχει αποχωρήσει κανένα μέλος επειδή "τσακώθηκε" με τον ιδιοκτήτη κάποιας κάβας λόγω μη τήρησης συμφωνιών ή ότι άλλο.

Από εκεί και πέρα, πουθενά δεν λέω και σε κανέναν τι να γράψει, ούτε σπόντες πετάω σε κάποιον, οπότε ας μη δημιουργούμε θέμα από το τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά ας γίνει πρώτα η προσφορά και πλακωνώμαστε μετά!!! :punish:

Nek δεν υπάρχει κάποιος "τσακωμός".

Σε καμία περίπτωση.

Απλά εγώ θεωρώ λάθος σε ένα forum που είναι ανοικτό σε όλους (bar, κάβες, κλπ κλπ) να δημιουργείται το δεδικασμένο ? να το πούμε, η εντύπωση ? (πες το όπως θέλεις) ότι 2 μέλη έχουν τσακωθεί και έχουν αποχωρήσει επειδή έχει αθετηθεί κάποια συμφωνία και έχουν πληγεί κάποιου τα συμφέροντα.

Τίποτα άλλο επάνω σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Τα γεγονότα είναι αυτά και υπάρχουν και δεκάδες υποσημειώσεις που δεν αναφέρονται.

Theo καλό είναι να μη γράφουμε σαν δεδομένα κάποια θέματα που υπάρχουν και αντίθετες απόψεις.

Γράψε ότι θέλεις. Μην μου λες τι να γράψω. Αυτά που έγραψες εσύ είναι δεδομένα; Η άποψη σου είναι. Υποκειμενική όσο και η δική μου. Διαχωρίζεις πλήρως γεγονότα και καταστάσεις που συσχετίζονται. Όλα όσα αναφέρεις είναι αλληλένδετα και το ένα έφερε το άλλο, για να οδηγήσει τελικά σε αποχωρήσεις. Γράψε ότι θέλεις. Παρουσίασε τα όπως τα έχεις στο μυαλό σου καταγεγραμμένα. Και θα γράψω εγώ δίπλα τα δικά μου. Μη μου λες τι να γράψω. Δεν προκάλεσα κανέναν και εγραψα ιδιαίτερα προσεκτικά.

Από εκεί και πέρα, πουθενά δεν λέω και σε κανέναν τι να γράψει, ούτε σπόντες πετάω σε κάποιον, οπότε ας μη δημιουργούμε θέμα από το τίποτα.

Theo καλό είναι να μη γράφουμε σαν δεδομένα κάποια θέματα που υπάρχουν και αντίθετες απόψεις.

no comment

(δεν ξέρω τι λέει σε σένα ο McChariz και δεν με αφορά)

Αυτό στον πλανητη μου λέγεται σπόντα.

Link to comment
Share on other sites

Αν μου πεις που αναφέρω ότι αθετήθηκε συμφωνία που είχε κάνει το forum (αυτό ή το παλαιότερα) με τα AAW, ευχαρίστως να το κάνω.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά έγιναν κάποτε με τραγικά αποτελέσματα για την αρχική ομάδα του forum. Που είναι ο ALEKOS οεο; Που είναι ο McChariz οεο; Από ανάλογη σχέση δεν δημιουργήθηκε η σύγκρουση και η αποχώρηση; Σε μια τέτοια σχέση και οι δυο πλευρές έχουν απαιτήσεις (ακόμα και αν στην αρχή δεν είναι ευδιάκριτες...).

Ανάλογη σχέση γράφω. Ούτε ίδια, ούτε εμπορική αναφέρω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...