Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

a dram with John Quinn, Global Brand Ambassador of Tullamore Dew.


Recommended Posts

ας ρίξω μια ιδεα...

να μαζευτεί η παλιοπαρέα να δοκιμάσουμε το ιρλανδέζικο, να ακούσουμε και τον κύριο τι έχει να πει και μετά να εμφανίσουμε τα μπουκαλάκια μας και να κάνουμε το δικό μας tasting... :i-m_so_happy:

Link to comment
Share on other sites

Καλή η ιδέα αλλά έχω την εντύπωση οτι από τη στιγμή που το μαγαζί θα είναι κλεισμένο για την εκδήλωση είναι μη εφαρμόσιμη, εκτός αν το τραβήξουμε πολύ after.

Link to comment
Share on other sites

Μα καλά, κανένας ρε; κανένας; Nek δεν το περίμενα να μη σε δω....

Εντός των ερχόμενων ημερών θα κάνω μια αναλυτική περιγραφή της βραδυάς που κύλησε πολύ όμορφα με Irish style, 'Irish True' !, που είναι και το σλόγκαν του TD ....

Link to comment
Share on other sites

Δεν το περίμενες;;;!!! Να θυμίσω πως είχα ανοίξει το topic του Ian Millar στη βραδυά του Glenfiddich στο WE, η οποία κατά τα λεγόμενα των παρεβρισκομένων ήταν υπέροχη

και δεν είχα πάει!!!

Περιμένω αναλυτική περιγραφή.... :good3:

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, 2 λογάκια για την εκδήλωση στην οποία είχα τη χαρά να παρευρεθώ.

Το μέρος γνωστό στο φόρουμ μας, το έχουμε επισκεφτεί πολλάκις και μας αρέσει, μια Ιρλανδέζικη pub στο κέντρο της Αθήνας. Φανταστείτε τη γεμάτο κόσμο, καθιστούς και όρθιους, και αμέτρητα ποτήρια με Ιρλανδικό ουίσκυ να πηγαινοέρχονται, από 2 ψηλές καλλονές με πράσινα T-shirts και τραγιάσκες 'Tullamore Dew - Irish True'. Μην πάει ο νους σας σε κυριλέ καταστάσεις με τραπεζάκια, σουβεράκια, αριθμημένες θέσεις, ησυχία κλπ κλπ Η όλη φάση ήταν 'Irish', χύμα, βαβουριάρικη, με κέφι, γέλιο και άφθονο ουίσκυ.

Ο John Quinn, Global Brand Ambassador του Tullamore Dew, ήταν εκεί, προσκεκλημένος στη χώρα μας για την εκδήλωση από την εισαγωγική ΑΜΒΥΞ, που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τα προϊόντα της Wm Grant & Sons στην οποία πλέον ανήκει και η φίρμα Tullamore Dew, όπως κάποιοι ήδη γνωρίζετε. Άνετος, χαλαρός, με διάθεση και χιούμορ, έκανε μια ολιγόλεπτη αλλά ουσιώδης παρουσίαση, αναφερόμενος στο Ιρλανδέζικο Ουίσκυ γενικά, και στο Tullamore Dew ειδικότερα, παράλληλα με δοκιμή της απλής έκδοσης αλλά και αυτής των 12 ετών. Όσοι δεν γνώριζαν αυτά που είπε φαντάζομαι θα βρήκαν την παρουσίαση-γευσιγνωσία άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά και όσοι γνώστες πιστεύω θα το απόλαυσαν επίσης σαν και του λόγου μου. Στο τέλος, το κοινό μπορούσε ελεύθερα να κάνει σχετικές ερωτήσεις και γενικά το κλίμα ήταν πολύ χαλαρό και ευχάριστο.

Στη συνέχεια τα ηνία πήρε το ίδιο το ποτό και η μουσική. Το Tullamore Dew έρρεε άφθονο υπο τους ήχους του ‘Whiskey in the jar’ και παρεμφερών κομματιών, παιγμένα live από ένα Ελληνοαυστραλό παλληκάρι που θα με συγχωρέσει που δεν συγκράτησα το όνομα του. Ο John Quinn περιφερόταν ανάμεσα στον κόσμο ως ένας απλός θαμώνας, απολαμβάνοντας κι ο ίδιος το ουίσκυ του και την κουβέντα με γνωστούς και αγνώστους. Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία και επιδόθηκα σε ένα φιλικό διάλογο μαζί του, εκφράζοντας τη συμπάθεια μου για τη χώρα του και φυσικά το ουίσκυ της, και ρωτώντας τον σχετικές απορίες που είχα, πράγμα που τον χαροποίησε αλλά παράλληλα του δημιούργησε απορία και άγχος για το αν ήταν εντάξει η παρουσίαση ή θα έπρεπε να έχει πιο ‘ψαγμένο’ περιεχόμενο, να ήταν πιο αναλυτική και τέτοια. Τον καθησύχασα λέγοντας του ότι ήταν μια χαρά, και μόνο από το γεγονός ότι δεν έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενούμε προσωπικότητες σαν και τη δική του κάθε μέρα.

Ωραίο ουίσκυ, καλή μουσική, όμορφες παρουσίες, χαρούμενες φάτσες και ευχάριστη διάθεση, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Το μόνο πράγμα που με 'ενόχλησε' κάπως ήταν το οτι την ώρα της ομιλίας του Mr Quinn υπήρχε ένα σχετικό βουητό από το μπροστά μέρος του μαγαζιού που ήταν κόσμος ξέμπαρκος και άσχετος με την εκδήλωση (ναι, όπως καταλαβαίνετε το μαγαζί δεν ήταν ακριβώς κλεισμένο για το event, λειτουργούσε κανονικά). Επίσης, ένα θέμα που χρίζει προσοχής από τους διοργανωτές για παρόμοιες μελλοντικές εκδηλώσεις είναι αυτό της μετάφρασης. Το υπερβολικό άγχος της κοπέλας-στελέχους της ΑΜΒΥΞ (θα με συγχωρέσει κι αυτή που δεν θυμάμαι το όνομα της...), σε συνδυασμό με την προφανή ελλειπή εκπαίδευση στον τομέα του ουίσκυ, οδήγησε κάποιες φορές σε λάθος απόδοση όρων και προτάσεων. Ένα εκπαιδευτικό ταξιδάκι που και που, σε Σκωτία-Ιρλανδία-Αμερική-Ιαπωνία, για τα στελέχη των εταιριών που αναλαμβάνουν τέτοιες υποχρεώσεις, αλλά και η προσωπική τους εντονότερη ενασχόληση με το αντικείμενο, όπως διάβασμα κάποιων βιβλίων για ουίσκυ, γευσιγνωσίες, ψάξιμο στο ινερνετ κλπ, κρίνεται απαραίτητο.

Όσο για τα 2 ουίσκυ αυτά καθεαυτά, το μεν απλό Tullamore Dew, ένα triple blend (καθότι εκτός από malt και grain περιέχει και ένα ποσοστό pot still), έχει ένα φρέσκο άρωμα πράσινου μήλου και γευστικά δεν φανερώνει έντονα την καταγωγή του (είναι πιο οξύ από το extra smooth απλό Jameson που αναπόφευκτα θα είναι το μέτρο σύγκρισης), και θα αποτελέσει ένα καλό-διαφορετικό ουίσκυ κυρίως για μίξη σε cocktails, ή σκέτο με σόδα/ginger ale κλπ. Το δε Tullamore Dew 12yo αξίζει να βρίσκεται σε κάθε σοβαρό bar που θέλει να έχει μια καλή ποικιλία από whiskies. Είναι επίσης triple blend, με malt προερχόμενο από το αποστακτήριο Cooley (στο απλό το malt είναι από το Bushmills), ενώ εκτός των περισσότερων ετών ωρίμανσης, εμπεριέχει και ουίσκυ που ωρίμασε σε sherry casks σε μεγάλο ποσοστό, πράγμα που φαίνεται στη γεύση του και θα ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Προσωπικά θα το τιμάω όπου το βρίσκω μπροστά μου.

GLASSES UP λοιπόν, και SLAINTE !

Ήταν μια αυθεντική IRISH TRUE εκδήλωση που τα είχε όλα, και κυρίως ......άφθονο WHISKEY !!!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...