Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum1.jpg

    Slainte!

Recommended Posts

2 hours ago, DMTK said:

Έχω να πω ότι στο whisky fair δοκιμασε curry wurst με bourbon sauce (όχι barbecue) και πραγματικά ήταν πολύ καλό! Αν πάρει το μάτι μου καμια συνταγή θα ενημερώσω ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
On 20/6/2017 at 10:56 AM, Celtic said:

πολύ καλό και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει τέτοια γεύση

και μια πιο εύκολη συνταγή για παγωτό με ουίσκι:

http://www.mariailiaki.gr/3569-eukolo-pagoto/

βασικά πιστεύω ότι το whisky θα δίνει στο παγωτό μια νότα καραμέλας βουτύρου

Link to comment
Share on other sites

On 20/6/2017 at 11:21 AM, mallios said:

Υπάρχει και αυτό!

 

20170502_165757.jpg

ωραίο βιβλίο, αφορά το θέμα whisky and food pairing (όχι συνταγές με whisky). Απλά τα φαγητά που προτείνει δυστυχώς δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά προϊόντα και γενικότερα τα ελληνικά δεδομένα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο Bruichladdich mini market, βρήκα μια άκρως συμπαθητική, ομιλητική και χοντρούλα κυριούλα με την οποία πιάσαμε κουβεντούλα όσο τρώγαμε αφού ενδιαφερόταν να μάθει για την Ελλάδα. Κέρασα τον καφέ της και σαν ανταπόδωση μου δώρισε το βιβλίο της, ένα μικρό βιβλιαράκι από την Lonchindaal Press, το A Third Islay Cookbook (από την Carol Ogilvie, αυτή ήταν η κυριούλα).

Έχει αρκετές συνταγές του νησιού. Όποιος τις θέλει, μπορώ να το φωτοτυπήσω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Συνταγή που έγραψε κάποιος στη σελίδα των malt maniacs στο FB και βρήκα ενδιαφέρουσα

MARINATED TROUT IN PEATED SCOTCH with Tarragon and Sage

This Tastes like I cooked using a PEAT/TURF Fire.

PEAT/Scotland, TURF/Ireland is decomposed organic plant and animal material close to the ground surface which was traditionally used to burn for heat and cooking, but now is only largely used to dry barley for whisky in the Hebrides Islands of Scotland. The PEAT/TURF Smoke is absorbed by the barley and a smokey flavor is transferred to the Whisky.

Lay Fish in a Tuberware or other food container.

Place Sage and tarragon leaves on the fish.

Cover the Fish with MIST OF ISLAY 8 year old Blended Scotch ($11 and change + tax at a discount liquor store in NYC) You may use another brand if you choose.

Cover and refrigerate for 24 Hours

Put a small amount of oil in a baking dish; Cut potatoes place them in baking dish and season with rosemary and Thyme. Bake checking until done.

Wrap Fish in Tin foil; place fresh Sage and Tarragon on fish and ladle marinade on the fish in the open tin foil. Close and Bake. Checking fish until done.

Serve Trout layed over bed of potatoes.

The Peat smoke flavor stays with the fish so that it tastes as if the fish was cooked over a PEAT/TURF Fire

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...

Bacon Bourbon Burger Jam

https://bbqpitboys.com/bacon-bourbon-burger-jam/

Συνταγή που ήδη εκτελέστηκε επιτυχώς και προτείνεται ανεπιφύλακτα για τη συνοδεία ψητών σχάρας, burgers ή ακόμη και κάποιας παλαιωμένης γραβιέρας...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
On 7/14/2018 at 2:16 PM, DMTK said:

Γατάκια παιδί μου! όταν εμείς τρώγαμε παγωτό από @zoubov με σιρόπι octomore οι άγγλουρες προετοιμαζόντουσαν για να .... χάσουν το Mundial.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...