Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum1.jpg

    Slainte!

Recommended Posts

Μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι στο μαγείρεμα..έτσι και καθώς η σύζυγος έχει κρεοπωλείο (άντε να σκεφτείς χωρισμό?) έχουμε καλές πρώτες ύλες..έτσι μια μέρα είχα στο ψυγείο ένα κομμάτι φιλέτο μόσχου (έβγαζε τρείς φέτες των 2 cm) και στο ντουλάπι ένα Buffalo Trace. Οπότε κατσαρόλα στο μάτι, αγνό ελαιόλαδο και βουτιά οι φέτες μέσα. Στο πρώτο γύρισμα (περίπου στο λεπτό), έριξα δενδρολίβανο και δύο χονδρές σκελίδες σκόρδο, αλάτι πιπέρι μαύρο...και πάλι στο λεπτό τούμπα και ακολουθούν γύρω στα 10 λευκά μανιταράκια κομμένα στη μέση..στα τέσσερα λεπτά έριξα γύρω στα 60 με 80ml (με το μάτι) απο το αναφερθέν bourbon. H φωτιά είχε χαμηλώσει και το ψήσιμο ολοκληρώθηκε στο δεκάλεπτο (τα μανιτάρια όπως και το φιλετο δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, βέβαια ανάλογα την ανοχή στο αίμα)...όλα εμπειρικά και με το μάτι..αλλά το αποτέλεσμα απλά υπέροχο!Γενικά νομίζω ότι μοσχάρι και ουίσκι είναι συνδυασμός που τα σπάει..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Αφιερωμένο στους καλοφαγάδες του φόρουμ ονόματα δεν λέμε υποληψεις δεν θίγουμε ??

https://kilchomandistillery.com/distillery-news/my-perfect-kilchoman-pairings-by-whisky-chef-martine-nouet/

  • Like 2
  • Wow 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Αφιερωμένο στον @DMTK τον γκουρμεδιάρη και τον @ioannis τον (πρώην;🤔😋) μπερμπονιάρη της παρέας 😉🥃

YES, YOU CAN—AND SHOULD—COOK WITH BOURBON. HERE’S HOW TO DO IT.

https://www.liquor.com/articles/cooking-with-bourbon/#gs.g3nq0k

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
13 hours ago, DMTK said:

@ioannis εσύ που έχεις πρόσβαση σε καλά κρέατα.. Χοιρινά μπριζολάκια με Jack Daniel’s sauce

https://www.newsbeast.gr/geuseis/arthro/5122740/choirina-mprizolakia-me-jack-daniel-s-sauce?amp

Προχθές διάβαζα για κάτι ψησταριές στο forum..και το σκέφτομαι για μια υγραερίου (αφού έχω ήδη μποτίλια για την κουζίνα)..και μετά βοήθεια!μόσχάρι ουίσκι και φύγαμε...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, ioannis said:

και το σκέφτομαι για μια υγραερίου (αφού έχω ήδη μποτίλια για την κουζίνα)..και μετά βοήθεια

Αν έχεις χώρο μόνο σε μπαλκόνι πολυκατοικίας (όπως εγώ), είναι μια πολύ καλή λύση.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, DMTK said:

Αν έχεις χώρο μόνο σε μπαλκόνι πολυκατοικίας (όπως εγώ), είναι μια πολύ καλή λύση.

Ναι τα ντουμανια δεν τα μπορώ..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...
2 minutes ago, DMTK said:

@ioannis κοίτα τι σου έχω...Συνταγή για τις διάσημες μπριζόλες με ουίσκι 

https://www.iefimerida.gr/gastronomie/syntagi-gia-tis-diasimes-mprizoles-me-oyiski?amp

@thanasist βρήκα την εναλλακτική του νεροχύτη για τα μπερμπον...μαριναδα!

Μετά την επιτυχημένη ωρίμανση στο ψυγείο...θα δοκιμάσω και αυτό..και θα προτιμήσω κανένα γλυκό μπερμπον..

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για τον @ioannis που προσέχει τη διατροφή του και τον @thanasist που ψάχνει τρόπους να ξεφορτωθεί κάποια πράγματα...:p

Spice up your Salad with Buffalo Trace Bourbon Vinaigrette

https://www.gobourbon.com/spice-up-your-salad-with-buffalo-trace-bourbon-vinaigrette/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
12 hours ago, DMTK said:

Maker’s Mark Sausage Balls with Bourbon Mustard (δώσε πόνο @ioannis 😉)

https://www.gobourbon.com/makers-mark-sausage-balls-with-bourbon-mustard/

Εντάξει δεν θα υπάρχει τελειωμός...και έχω συχνά μίγμα λουκανικου στο σπίτι..θα δώσω λέει!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, ioannis said:

Εντάξει δεν θα υπάρχει τελειωμός...και έχω συχνά μίγμα λουκανικου στο σπίτι..θα δώσω λέει!!!

ε λες να μη ξέρω τι μερακλής είσαι; :p

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...