Jump to content
Sign in to follow this  

Recommended Posts

Μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι στο μαγείρεμα..έτσι και καθώς η σύζυγος έχει κρεοπωλείο (άντε να σκεφτείς χωρισμό?) έχουμε καλές πρώτες ύλες..έτσι μια μέρα είχα στο ψυγείο ένα κομμάτι φιλέτο μόσχου (έβγαζε τρείς φέτες των 2 cm) και στο ντουλάπι ένα Buffalo Trace. Οπότε κατσαρόλα στο μάτι, αγνό ελαιόλαδο και βουτιά οι φέτες μέσα. Στο πρώτο γύρισμα (περίπου στο λεπτό), έριξα δενδρολίβανο και δύο χονδρές σκελίδες σκόρδο, αλάτι πιπέρι μαύρο...και πάλι στο λεπτό τούμπα και ακολουθούν γύρω στα 10 λευκά μανιταράκια κομμένα στη μέση..στα τέσσερα λεπτά έριξα γύρω στα 60 με 80ml (με το μάτι) απο το αναφερθέν bourbon. H φωτιά είχε χαμηλώσει και το ψήσιμο ολοκληρώθηκε στο δεκάλεπτο (τα μανιτάρια όπως και το φιλετο δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, βέβαια ανάλογα την ανοχή στο αίμα)...όλα εμπειρικά και με το μάτι..αλλά το αποτέλεσμα απλά υπέροχο!Γενικά νομίζω ότι μοσχάρι και ουίσκι είναι συνδυασμός που τα σπάει..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφιερωμένο στους καλοφαγάδες του φόρουμ ονόματα δεν λέμε υποληψεις δεν θίγουμε ??

https://kilchomandistillery.com/distillery-news/my-perfect-kilchoman-pairings-by-whisky-chef-martine-nouet/

  • Like 2
  • Wow 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφιερωμένο στον @DMTK τον γκουρμεδιάρη και τον @ioannis τον (πρώην;🤔😋) μπερμπονιάρη της παρέας 😉🥃

YES, YOU CAN—AND SHOULD—COOK WITH BOURBON. HERE’S HOW TO DO IT.

https://www.liquor.com/articles/cooking-with-bourbon/#gs.g3nq0k

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, DMTK said:

@ioannis εσύ που έχεις πρόσβαση σε καλά κρέατα.. Χοιρινά μπριζολάκια με Jack Daniel’s sauce

https://www.newsbeast.gr/geuseis/arthro/5122740/choirina-mprizolakia-me-jack-daniel-s-sauce?amp

Προχθές διάβαζα για κάτι ψησταριές στο forum..και το σκέφτομαι για μια υγραερίου (αφού έχω ήδη μποτίλια για την κουζίνα)..και μετά βοήθεια!μόσχάρι ουίσκι και φύγαμε...

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, ioannis said:

και το σκέφτομαι για μια υγραερίου (αφού έχω ήδη μποτίλια για την κουζίνα)..και μετά βοήθεια

Αν έχεις χώρο μόνο σε μπαλκόνι πολυκατοικίας (όπως εγώ), είναι μια πολύ καλή λύση.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, DMTK said:

Αν έχεις χώρο μόνο σε μπαλκόνι πολυκατοικίας (όπως εγώ), είναι μια πολύ καλή λύση.

Ναι τα ντουμανια δεν τα μπορώ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...