Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Sorry for greeklish.

Eimaste stin triti mas mera sto Islay.

Mexri tora exoume dei Bowmore, Bruichladdich (AGAPISAME), Kilchoman, Bunnahabhain, Caol Ila.

Avrio tha meinoume sti geitonia mas (Port Ellen).

Xekiname me Laphroaig, meta Lagavulin kai sto telos Ardbeg.

Savvato pernoume to makry dromo tou gyrismou.

DEN EIMASTE KATHOLOY KALA!

Me agapi apo Port Ellen, Islay.

Mallios / ALEKOS!

IMG_8017.JPG

• Like 2
Posted

Ρε αλήτες! Ούτε μια προειδοποίηση μπας και μπορούσαμε και εμείς; (που δεν δηλαδή, αλλά έτσι για να έχουμε κάτι να γκρινιάξουμε).

Καλό υπόλοιπο και άντε και στα δικά μας οι υπόλοιποι!

Posted

με το καλό να ρθείτε, ανεβάζα πιεση καθε φορα που εβλεπα φωτο .... αλήτες

Posted

Bravo και welcome back. Θα μας τα πείτε ΟΛΑ από κοντά με την πρώτη ευκαιρία......

Respect!

YΓ μήπως να ανεβάζαμε το topic σε forum κατηγορία για να το διαβάζουν όλοι;

Posted

Το είχε πει ο mallios στην τελευταία μας συνάντηση.

Περιμένουμε εντυπώσεις!

Και τώρα που ξέρουν τα κατατόπια, θα κάνουν τους ξεναγούς όταν πάμε όλοι μαζί...

Posted

Παιδιά ευχαριστούμε για όσα αναπτύξαμε μαζί τα τελευταία χρόνια (γνώσεις, αγάπη κλπ για το whisky και πάνω από όλα την παρέα μας).

Ήτανε αρκετά δύσκολο task για να το κανονίσουμε.

Χρειάστηκε, αυτοκίνητο για αεροδρόμιο, 2 πτήσεις για Edinburgh, λεωφορείο για Γλασκώβη, λεωφορείο για Kennacraig περνώντας μέσα από το Εθνικό τους πάρκο και διαδοχικά από Loch Lomond, Loch Long, Loch Fynne (Argyll) και μετά Caledonian MacBryanne Ferry για Port Askaig και λεωφορείο για Port Ellen.

To Laddie μας περίμενε με κανονισμένο VIP tour (3 ώρες συνολικά) όπου είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε και τον General Manager (Duncan McGillivray), την Ailsa Hayes (Retail Manager) και την υπέυθυνη των ακαδημιών και VIP tours (Katte Hannett).

Δώσαμε εκ μέρους της HMWS ένα δώρο στην Ailsa (παρέλαβε εκ μέρους Laddie) το οποίο είχε λάδι από Κρήτη, Vinsanto και Ούζο Μυτιλήνης.

Θα τα πούμε όλα από κοντά (υπάρχουν περίπου 1500 φωτό) αλλά για να "σκοτώσω" κάποιους peat lovers εδώ μέσα, ήπιαμε ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ το Laddie Feis Isle Bottling το οποίο είναι για φέτος Octomore 4x distilled, 70%, 167 ppm (μπορεί και 169 δεν θυμάμαι) με μόνο 600 περίπου bottles και στο βιβλίο επισκεπτών υπάρχουν τα πρώτα tasting notes για την συγκεκριμένη εμφιάλωση (υποσχεθήκαμε στην Ailsa να μην τα κάνουμε publish πριν το Feis Isle).

ΓΟΝΑΤΗΣΑΜΕ!

Στα αρνητικά.... το tour στο Bowmore. Πραγματικά πολύ κατώτερο των προσδοκιών.

Στα θετικά... ήπιαμε απευθείας από το spirit safe σε Laddie, Kilchoman, Lagavulin.

Στις μπουνιές στη μύτη... η βουτιά στο wash back του Ardbeg! Κλάψαμε!

Στα διαφορετικά... wash back tasting σε Laddie, Kilchoman, Ardbeg,Laphroaig.

Αναφορικά με το τελευταίο... ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ! Σε πιάνει δέος όταν το επισκέπτεσαι.

Caol Ila.... Εργοστάσιο το οποίο στέλνει το 95% από τα 6.5 εκ λίτρα που παράγει στο Johny Walker.

Bunnahabhain....μαγευτική τοποθεσία, τίμιο tour αλλά λίγο "φαντασμένοι" σαν συμπεριφορά

Ardbeg.... χειρουργείο! Απίθανο tour, το πιο καθαρό αποστακτήριο τόσο στους χώρους απόσταξης όσο και στον εξωτερικό χώρο.

Kilchoman... μία φάρμα με το πιο καλό κριθάρι στο νησί και 2 από τα μπουκάλια που θα πάνε σε κάποια χώρα του κόσμου τα έχουμε εμφιαλώσει εμείς και τα βάλαμε στο κουτί τους.

Lagavulin.... ακόμα μια απογοήτευση (μικρότερη από Bowmore).Παλεύει μεταξύ marketing και παράδοσης και κάνει ένα καλό αλλά τελείως τυπικό tour. Στα θετικά ότι στο premium tour που είχαμε κλείσει, ήπιαμε Spirit, Laga 16, FOCM 2014 Bottled only for distillery, 4000 bottles, 12 Cask Strength, Sherry finished distillery reserve. Μια χαρά ακούγεται και είναι.

Στα αισθητικά...(κάτι διαφορετικό τώρα).

Μάθαμε από που πήρε το χρώμα του το Laddie (όχι το whisky, αλλά το χρώμα στην εττικέττα στο μπουκάλι - εκείνο το απαλό τυρκουάζοπρασινομπλέ). Είχαμε την τύχη να έχει αέρα (αρκετό θα έλεγα) την δεύτερη μέρα και διαπιστώσαμε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό είναι το χρώμα που παίρνει η θάλασσα μπροστά από το Laddie.

Τα υπόλοιπα από κοντά!

Φιλιά σε όλους.

(κοιτάξτε τον τρελάρα barman πίσω από τον Duncan στο Laddie - λάλησε όταν του είπαμε ότι ήρθαμε από Ελλάδα).

IMG_1132.JPG

• Like 2
Posted

Είναι απίστευτο να διαβάζω ένα κείμενο και να μου δημιουργείται η αίσθηση οτι ήμουν κι εγώ εκεί δίπλα σας ........

Μπράβο και πάλι για το υπέροχο ταξίδι και τις εμπειρίες που μαζέψατε και θα διηγείστε μια ζωή!

Posted

Celtic πάρε να έχεις! (με αγάπη - κοίτα την ημερομηνία στο βαρέλι!)

IMG_1541.JPG

• Like 1
Posted

Τώρα να πω ότι δεν ζηλεύω, ψέματα θα πω. Νιώθω σα να είμαι άστεγος μέσα στο καταχείμωνο, ξαπλωμένος σε παγκάκι και πεινασμένος και να έρχεται ένας φίλος μου και να μου δείχνει φωτογραφίες από λουκούλειο γεύμα που έκανε στην υπερπολυτελή του βίλα στη Μύκονο...

Posted

Αγαπητά μέλη.

Ανοίχτηκε ο φάκελος στο dropbox και όσοι θέλετε μπορείτε να πάρετε τις φωτό από το ταξίδι.

https://www.dropbox.com/login

username: jmallios@hmws.gr

password: whiskyforum

Είναι resized για να χωρέσουνε. Αν κάποιος θέλει original size (περίπου 1 ΜΒ η φωτό) να ενημερώσει να βρούμε κάποια λύση.

Φιλιά σε όλους.

Posted

Θέλω να ευχαριστήσω γραπτώς και δημόσια τον φίλο Γιάννη για την εξαιρετική δουλειά που έκανε πριν, κατά και μετά το ταξίδι μας!

Χωρίς αυτόν, θα ήταν ακατόρθωτο ή τουλάχιστον Γολγοθάς!

Για την ιστορία αναφέρω ότι επέστρεψα με τυρφοκαπνισμένες αναμνήσεις, με πολλές στιγμές συγκίνησης, φιλίας, λαικού ρεπερτορίου, απίστευτου γέλιου (κλαίει η μάνα του Pele' - μ@λ@κες είμαι στη Βουλή - Μεχήρ-μπεης/Σκεντέρ-μπεης - Καιτούλα, αχ Καιτούλα, - ο τύπος από το Μπαγκλαντές κ.α.) και με 1.471 φωτογραφίες (οι περισσότερες παρατίθενται άνωθεν- σε κάθε ενότητα, οι δικές μου είναι οι δεύτερες-ξέρετε οι γνωρίζοντες, οι πιο σοφιστικέ/καλλιτεχνικές/χωρίς δάχτυλο)!!

Σημείωση.

Οι εσωτερικές φωτογραφίες από το Caol Ila και το Lagavulin είναι τραβηγμένες στη ζούλα, γιατί απαγορευόταν η φωτογράφηση(πολιτική DIAGEO).

Posted

Thanks ALEKOS...

Αυτό που μετράει είναι η παρέα, η διάθεση και η προσωπική μου διάθεση και δέσμευση αν χρειαστεί να το ξανα-οργανώσω για ακόμα πιο πολλά μέλη της Society.

Αν μπορούσα να κρατήσω μόνο ένα συναίσθημα, αυτό είναι η στιγμή που πέρναγα την πόρτα του Laddie. Νομίζω (μόνο εσύ μπορείς να επιβεβαιώσεις ή όχι) ότι για κάποια 10-20 λεπτά είχα συμπεριφορά μικρού παιδιού,

Αν μπορούσα να κρατήσω ένα σχόλιο....αυτό είναι η απάντηση του Giorgos "τι που είσαι ρε μ%$κα? Εγώ είμαι στη Βουλή!"

Αν μπορούσα να κρατήσω ένα αστείο..... με μεγάλη διαφορά ο Σκεντέρμπεης! Μας κοίταγε η τύπισα στο Kilchoman σαν χαζή!

Πολλά φιλιά σε όλους!

• 6 months later...
Posted

Φέτος ξεκινάνω προετοιμασία λίγο πιο νωρίς για να μην τρέχω στο τέλος. Σκοπός είναι να πάμε στο νησί κατά τη διάρκεια του Feis Ile ή την αμέσως επόμενη εβομάδα για να πάρουμε Feis Ile bottlings.

Feis Ile είναι φέτος από 22-30.05.2015

Μόλις έχω κόστος και λεπτομέρειες θα επανέρθω.

Posted

Μετά από μια αρκετά καλή αναζήτηση υπάρχει ένα εξαιρετικά καλό (πιεσμένο βέβαια) προγραμματάκι.

Αναχώρηση 4 Ιουνίου για Γλασκώβη (same day) και επιστροφή 7 Ιουνίου (same day flight μεταμεσονύκτια επιστροφή) 310 eur με KLM (photo attached).

προσθέτουμε:

4 διακτερεύσεις χ 50 eur = 200 eur

40 eur μεταφορικά

8 Χ 15 = 120 eur όλα τα tour

Σύνολο = 670 το άτομο. (εππλέον φαγητό και όποια αγορά).

Εκτιμούμενο τελικό 1000 - 1100 eur

post-18-0-54847400-1418806782_thumb.png

Posted

Γιάννη νομίζω ότι στην προσπάθειά σου να μειώσεις το κόστος της εκδρομής με την επιλογή της φθηνότερης δυνατής πτήσης, αυξάνεις πολύ την ταλαιπωρία και επιπλέον χάνεις αρκετό πολύτιμο χρόνο στον τελικό προορισμό. Εγώ θα προτιμούσα να ξόδευα 150-200 ευρώ παραπάνω στην πτήση για να πάω κύριος και σε σωστές ώρες με British Airways, κερδίζοντας ταυτόχρονα αρκετό περισσότερο χρόνο στον προορισμό, μειώνοντας ενδεχομένως κατά μία βραδιά τις διανυκτερεύσεις.

Ίσως το διάστημα 29/5-1/6 (ή 2/6) να ήταν πιο κατάλληλο υπό την έννοια ότι περιλαμβάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και έχει μέσα και δύο μέρες του φεστιβάλ. Προφανώς θα είναι πιο ακριβές οι διανυκτερεύσεις.

Και μια τελευταία ερώτηση είναι κατά πόσο μια τέτοια εκδρομή θα είναι men only ή θα περιλαμβάνει και τις συζύγους/κοπέλες. Γιατί αν ισχύει το δεύτερο, τότε ασφαλώς θα πρέπει να ξεχάσουμε τη διαμονή σε φθηνά hostels των 50 ευρώ και να κοιτάμε για κανένα νορμάλ ξενοδοχείο.

Posted

Στην οργάνωση ταξιδίου και όσον αφορά τον γενικότερο προγραμματισμό του, όπως έχω ξαναπεί και ξαναγράψει, με άριστα το 10 βάζω 11 στον Γιάννη.

Posted

Προσωπικά νομίζω ότι δεν υπάρχει από πλευράς σου καλή εικόνα για Glasgow flights. Μιλάμε για Γλασκώβη και όχι Edi και τα same day flights δεν είναι και τόσο πολλά (σε λογική τιμή)

50 eur το άτομο διανυκτέρευση δεν είναι σε hostel ούτε σε Glasgow ούτε σε Islay. Είναι σε hotel και στο νησί δύσκολα να βρεις hotel όπως το φαντάζεσαι.

Για British δεν έχω comment. Με ότι εταιρία θέλε πετάει ο καθένας,αρκεί το πρωί να είναι στο bus station.

Για feis ile δεν υπάρχει ακόμα distillery programm γι αυτό το αφήνω εκτός, αλλά κόστος και διαθεσιμότητα είναι λίγο δύσκολο να βρεις, εκτός και αν κλείσεις από Ιανουάριο.

Θετικό ότι υπήρξε η πρώτη ανταπόκριση.

Θετικό και ότι υπάρχει και κάποιος άλλος να αναλάβει συντονισμό.

Ας ελπίσουμε να μαζευτούμε.

Posted

Να γίνω πιο σαφής λοιπόν:

Πτήση αναχώρησης από Ελ. Βενιζέλος: British Airways 631 Παρ, 29 Μαϊ 2015 08:10 Άφιξη Γλασκώβη (BA1482): 13:15.

Πτήση επιστροφής από Γλασκώβη: British Airways 1495 Τρι, 02 Ιουν 2015 18:15 Άφιξη Αθήνα (BA634): 03:10 (+1).

Κόστος εισιτηρίου μετ'επιστροφής για τα παραπάνω από το TravelPlan 389,19 ευρώ.

Πληρώνεις 4 διανυκτερεύσεις, αλλά έχεις 5 ολόκληρες ημέρες στη Σκωτία και το μόνο κουραστικό κομμάτι είναι η ώρα άφιξης στην Αθήνα στην πτήση επιστροφής. Επίσης είναι πολύ λογικές οι αναμονές στο Heathrow (01:45 λεπτά στο πήγαινε και 02:05 λεπτά στο γύρνα, ό,τι πρέπει για μια καλή στάση στο WoW του T5 για ακόμα περισσότερο whisky).

Posted

Πολύ καλή πρόταση Wisdom. Αν συμφωνούν και άλλα μέλη μπορούμε να το δούμε.

Η διαφορά είναι 70 eur αλλά είναι μία σοβαρή πρόταση.

Αναμένω να δεις και hotel κλπ για να οργανωθούμε και να δούμε αν μπορούμε να πάμε Feis Ile.

• 4 months later...
Posted

Πέρασε ένας χρόνος αλλά μου φαίνεται σαν χθές.

Υπέροχες αναμνήσεις και με δεδομένο ότι πλησιάζουν και τα γενέθλιά μου... οργανώνεται event!