Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Whiskyforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Secret Highland HMWS Bottling

Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Octomore 06.3

Featured Replies

Image result for octomore 6.3

==========================================================================================================================

Octomore Edition 06.3 / 258 Bottling serie: Islay Barley - Lorgba Field, Octomore Farm, Vintage 2009, Bottled 01.10.2014, Stated Age 05 years old, Number of bottles 18000, Strength 64.0 % Vol.

WB Link: https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/45178/octomore-edition-063-258

==========================================================================================================================

we believe in islay

in people

in authenticity...........

we believe in slow

in challenging convention

we believe in the soul of the artisan..................

διαβαζοντας τα πιο πανω στο κυλινδρικο μεταλικο κουτι του σιγουρα περιμενεις κατι μαγικο να βγει απο το μπουκαλι...........

εν πρωτοις μια πολυ καλη εντυπωση απο το κουτι και το ιδιαιτερο ματ μπουκαλι

στη ουσια τωρα,και με κριτηριο το προηγουμενο Octomore που ειχαμε πιει περιμενα μια εκρηξη καπνου,αλμυρας ,αιθαλομιχλης και πιθανα την ενεργοποιηση του συναγερμου πυρασφαλειας με το ανοιγμα του.

Εντελως αντιθετα ομως ............εντυπωσιαστηκα!!!!!!!!!!!

ΧΡΩΜΑ

Χρυσοχαλκινο

ΣΩΜΑ

μετρια δεμενο και το νεαρο της ηλικιας φαινεται θα πω ξεκαθαρα στα λεπτα δακρυα που σχηματιζει μες στο glencairn και το ποσο ευκολα κυλουν.

ΜΥΤΗ

Ενα ξεμπουκωμα απο εντονη δερματιλα ερχεται να ξαφνιασει,και μετα απο λιγο αρχιζει να αναδυει υπεροχα δημητριακα,μαρμελαδα βερυκοκο,λευκη σοκολατα,πιο πισω μανταρινι,αγριολουλουδα.Τελευταια ξεδιπλωνονται γλυκια καπνα, βοτανα, και φρεσκομαζεμενες ελιες.

ΣΤΟΜΑ

WTF!!!!!!!!!!!πιπερακι μαυρο εντονα στην αρχη,καπνος,κριθαρια,βυνη,γλυκα απο βανιλια,βουτυρο.Με δυναμη μπαινουν πιο πισω τα μανταρινια και μαρμελαδες,χαμομηλι και πιπερι ανακατεμενα και ξανα σοκολατα λευκη

ΕΠΙΓΕΥΣΗ

μελενια και δημητριακη με μεγαλη ενταση και πολυ μεγαλη διαρκεια πλημμυριζει στομα,λαιμο,αισθησεις γλυκες ευχαριστες απολαυστικες!!!!!!!!!!!!!!

με λιγο νερακι ανοιγει πολυ καλυτερα,γινεται εντονοτερη η καπνα ενω απαλυνουν οι νοτες των δημητριακων και της βανιλιας.Αποξηραμενα βερυκοκα και ωριμα μανταρινια τριγυριζουν με τη γεματη παρουσια τους.

γενικα μια πολυ καλη εμφιαλωση κατ εμε που ξεφευγει με τα εως τωρα προηγουμενα αδερφακια ,οι 64 βαθμοι δεν ανταποκρινονται,αλλα προφανως εχουν παιξει το ρολο τους στο να ευωδιαζει αυτο το αποσταγμα καθως και να προσδιδει ουσιωδη χαρακτηρα στη καθε ξεχωριστη γουλια του.Θελει αρκετο χρονο για να ανοιξει αλλα το αποτελεσμα μετραει καθως λεγεται...........

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να αφιερωθώ πραγματικά σε αυτό το malt. Να του δώσω χρόνο και την απαιτούμενη ηρεμία και διάθεση που απαιτεί.

Η αίσθηση που σου δίνει στην πρώτη επαφή μαζί του, στα αρώματα είναι σαν να βλέπεις κάποιον που δεν ξέρει καλό κολύμπι και προσπαθεί να μείνει στην επιφάνεια. Εκεί που νομίζει ότι έχει αναπνέυσει... έρχεται το επόμενο κύμα (τύρφης και κάπνας) και τον βυθίζει πάλι.

Μια διαρκής πάλη αρωμάτων τόσο αντίθετων μεταξύ τους αλλά τόσο στενά δεμένων μέσα στο ποτήρι μου.

Χρώμα: χρυσό, χάλκινο, μου θυμίζει το χρώμα που έχει το ηλιέλαιο.

Δάκρυα: Λεπτά, αραιά, κυλάνε αργά αλλά σταθερά.

Μύτη: Αντίθετα με το tasting στο James Joyce, στην καθαρή ατμόσφαιρα του σπιτιού, η κάπνα επιτίθεται από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι Orpheus αλλά είναι έντονη. Γήινο, κριθαρένιες νότες και φύλλα μέντας και ευκάλυπτου δίνουν μία νότα βοτανική που δένει όμορφα με το θαλασσσινό αέρα και το βρεγμένο αλάτι. Σίγουρα σε φέρνει σε ένα νησιωτικό περιβάλλον αλλά με ορεινούς όγκους που προσφέρουν την απαιτούμενη μυρωδιά από αναμένα τζάκια.

Πριν προλάβεις να αποφασίσεις τι είναι πιο έντονο, αλλάζει χαρακτήρα, φέρνει μαρμελάδες βερύκοκο και πορτοκάλι και αποξηραμένα φρούτα. Λίγο πιπέρι, μάλλον λευκό και πάλι η τύρφη με συνοδεία στάχτης αυτή την φορά.

Πριν δοκιμάσω, γνωρίζοντας ότι οι 64% βαθμοί σκοτώνουν, προσθέτω νερό. Το τοπίο αλλάζει.... μετά την καταιγίδα έρχεται η νηνεμία και ένας βαρύς βρόχινος θαλασσινός αέρας με γεμίζει. Κάπνα, λίγη ανεπαίσθητη λαστιχίλα (όχι Laphroaig βέβαια) και ξεκάθαρο άρωμα από έλαια ξηρών καρπών (κάσιους θα έλεγα).

Στόμα (με νερό): Γλυκές νότες στην αρχή, βανίλια και βούτυρο. Μία αίσθηση καπνού από τσιγάρο, το κάψιμο των 64% (έστω και αραιωμένων). Στο βάθος λίγη πίκρα και αλάτι και μία συνεχής ζέστη που σε συνοδεύει και σε προιδεάζει ότι το τελείωμα θα είναι μακρύ και δυνατό (εδώ όμως υπάρχει έκπληξη...). Υπάρχει η αίσθηση ενός διαρκούς σπινθηρίσματος μέσα στο στόμα.

Επίγευση: Μακρυά, ζεστή, βουτυρώδης, κριθάρινες νότες και το άρωμα της τύρφης. Αλλά..... οι 64% έχουν αδρανοποιήσει τη γλώσσα και αυτό που μένει είναι μία βουτυρώδης, απολαυστική αίσθηση, σαν να έχεις απολαύσει ένα καλό πούρο και να κρατάς το άρωμα. Η κάπνα είναι εδώ αλλά έχει γλυκάνει πάρα πολύ.

Η πάλη για το ποιο άρωμα θα νικήσεις έχει τελειώσει. Κάπνα, τύρφη, μαρμελάδες, όλα έχουν ηρεμήσει, καλμάρει και μένει η ζέστη και η γλύκα να σε συντροφεύει.

Συνολικά: Με σιγουριά πλέον, λέω ότι είναι πιο περίπλοκο από το Lagavulin 21 και είναι μόνο 6 περίπου ετών! Είναι η πρώτη φορά που ένα malt με παρασύρει σε μία πάλη, έτσι όπως θέλει εκείνο και όταν τελειώσει το παιχνίδι του με μένα, με αφήνει γεμάτο με μια γλυκιά αίσθηση διαρκείας. Δεν ξέρω αν είναι η αγάπη μου για το Laddie ή τα αρώματα που ακόμα θυμάμαι έντονα, αλλά έχει όλα όσα μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτή την περίεργη σύνθεση που περιγράφει και ο Celtic. Βουνό, τζάκι, χωριό και θάλασσα με αέρα μαζί.

Κάτι καλό κάνουν εκεί στο Islay με το κριθάρι τους......

Δεν υπάρχει βαθμός....

• Celtic changed the title to Octomore 06.3, Islay Barley 2009, limited edition, 5 y.o., 64%, 258ppm
  • 5 years later...

Καλημέρα σας, εσείς που το έχετε δοκιμάσει θέλω να μου πείτε αν υπάρχει έντονος καπνός βάση των PPM ή θα με απογοητεύσει? 

2 hours ago, ArdbegManiac said:

Καλημέρα σας, εσείς που το έχετε δοκιμάσει θέλω να μου πείτε αν υπάρχει έντονος καπνός βάση των PPM ή θα με απογοητεύσει? 

Καλημέρα, αν είσαι φαν των peated whiskies, δεν υπάρχει Octomore που να σε απογοητεύει λόγω των PPM.

Στα περισσότερα η τύρφη είναι τόσο καλά ενσωματωμένη που είναι πραγματικά απολαυστικά για έναν peat freak.

Σκοπεύεις να δοκιμάσεις το συγκεκριμενο;

7 hours ago, apo21 said:

Καλημέρα, αν είσαι φαν των peated whiskies, δεν υπάρχει Octomore που να σε απογοητεύει λόγω των PPM.

Στα περισσότερα η τύρφη είναι τόσο καλά ενσωματωμένη που είναι πραγματικά απολαυστικά για έναν peat freak.

Σκοπεύεις να δοκιμάσεις το συγκεκριμενο;

Είμαι πολύ κοντά στο να αποκτήσω το συγκεκριμένο Batch, ελπίζω να τα καταφέρω, χαίρομαι πολύ γι αυτά που ακούω!!! Πίνω σχεδόν μόνο καπνιστά και πιο συγκεκριμένα ότι υπάρχει στο Islay 😁🥃

2 minutes ago, ArdbegManiac said:

Είμαι πολύ κοντά στο να αποκτήσω το συγκεκριμένο Batch, ελπίζω να τα καταφέρω, χαίρομαι πολύ γι αυτά που ακούω!!! Πίνω σχεδόν μόνο καπνιστά και πιο συγκεκριμένα ότι υπάρχει στο Islay 😁🥃

Είσαι σε καλό δρόμο τότε 

19 hours ago, apo21 said:

Είσαι σε καλό δρόμο τότε 

Χαίρομαι, το έχεις δοκιμάσει το συγκεκριμένο? Το βρίσκω γύρω στα 290 ευρώ 

3 hours ago, ArdbegManiac said:

Δεν θυμάμαι. Έχω δοκιμάσει κάποια. Όλα είναι εξαιρετικά. Η τιμή είναι σχετική. Είναι αρκετά χρόνια πίσω η συγκεκριμένη έκδοση και είναι δυσεύρετη.

7 hours ago, ArdbegManiac said:

@ArdbegManiac καλωσήρθες. Υπάρχουν tasting notes και νομίζω ότι είναι και αρκετά καλά. 

Μπορείς να βρεις και εδώ https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/45178/octomore-edition-063-258 αν και το WB δεν το ακολουθώ για τα tasting notes. 

Δεν πιστεύω ότι κάποιο Octomore θα σε απογοητεύσει, ίσως κάποια να τα βρεις λίγο "σκληρά". Το συγκεκριμένο είναι καλό. 

2 hours ago, mallios said:

@ArdbegManiac καλωσήρθες. Υπάρχουν tasting notes και νομίζω ότι είναι και αρκετά καλά. 

Μπορείς να βρεις και εδώ https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/45178/octomore-edition-063-258 αν και το WB δεν το ακολουθώ για τα tasting notes. 

Δεν πιστεύω ότι κάποιο Octomore θα σε απογοητεύσει, ίσως κάποια να τα βρεις λίγο "σκληρά". Το συγκεκριμένο είναι καλό. 

Καλώς σας βρήκα. Το ξέρω το wb αλλά ούτε κι εμένα μου αρέσει ιδιαίτερα για tasting notes, Ευχαριστώ για τις πληροφορίες