Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Πρακτική στη Σκωτία!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα, είμαι καινούργιος στο forum και με λένε Κώστα. Είμαι φοιτητής οινολογίας και τεχνολογίας ποτών και είμαι λάτρης του malt whisky και του καλού whisky γενικότερα. Το malt whisky με ενδιαφέρει γευστικά αλλά και στην διαδικασία παραγωγής του και αυτή την περίοδο κάνω την πτυχιακή μου πάνω σε αυτό, όπου κάτω από ειδικές συνθήκες ζύμωσης τεστάρω τα αρωματικά που προκύπτουν στο απόσταγμα πριν την παλαίωση. Επειδή με ενδιαφέρει επαγγελματικά η παραγωγή του, θέλω να πάω Σκωτία για πρακτική (6 μήνες) μέσω του Erasmus Placement τον Φεβρουάριο-Μάρτη του 2016. Θα ήθελα να με βοηθήσετε να βρω κάποιο αποστακτήριο που δέχεται άτομα για πρακτική καθώς πέρσι που είχα στείλει mail σε αυτά, τα περισσότερα δεν μου απάντησαν ενώ τα υπόλοιπα μου ανέφεραν ότι δεν χρειάζονται άτομα για εκείνη την εποχή. Εάν λοιπόν κάποιος έχει επικοινωνία με αποστακτήρια στη Σκωτία, γνωρίζει αν παίρνουν άτομα για πρακτική ή τέλος πάντων έχει μια οικειότητα με κάποιον εργαζόμενο σε αυτά ή τη μαμά εταιρεία παρακαλώ να μου απαντήσει και ενδεχομένως να συναντηθούμε για να μιλήσουμε για τη “μαγεία” του whisky. Ζητώ συγγνώμη που σας κούρασα. :hi: Καλώς σας βρήκα! :good2:

Φίλε Vadamar καλώς ήρθες. Εξαρτάται και από το ποια περιοχή σε ενδιαφέρει κλπ κλπ. και φυσικά το που θα είσαι based.

Αποστακτήριο είναι και το Talisker (εξαιρετικό) αλλά θέλεις δυο μέρες για να πας.

Κοίτα επίσης κα την περίπτωση αντί να απευθυνθείς σε αποστατήριο να στείλεις CV σε εταιρία (DIAGEO κλπ) και να μεσολαβήσει εκείνη σαν referrence.

Και πάλι, καλωσόρισες.

Φίλε mallios, σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Δεν με ενδιαφέρει κάποια περιοχή συγκεκριμένα εφ' όσον μου καλύπτουν στέγη εκεί κοντά και φαγητό. Μπορώ να νοικιάσω ποδήλατο για να μετακινούμε σε λογικές αποστάσεις. Θα με ενδιέφερε να κάνω πρακτική σε κάποιο μικρό αποστακτήριο ώστε να νοιώθω πιο κοντά στη παραγωγή του αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα ήθελα να είμαι kai σε ένα αποστακτήριο όπως το Talisker, το Lagavulin ή το Glenmorangie ;) Το θέμα συγκεκριμένα με την Diageo είναι οτι με βάζει να συμπληρώσω μια φόρμα για εύρεση εργασίας στην εταιρεία, πράγμα που απέχει πολύ από αυτό που θέλω να κάνω και προφανώς δεν πληρώ τις προυποθέσεις της φόρμας. Μπορείς να μου αναφέρεις μερικές ακόμα εταιρείες που γνωρίζεις?

Δεν είναι κακό να συμπληρώσεις αίτηση πρόσληψης. Standard procedure είναι.

Το πιο κάτω θα σε βοηθήσει.

https://whisky1.wordpress.com/distillery-owners-guide-who-belongs-to-whom/

Το βρίσκω λίγο δύσκολο να σου καλύψουν όλα τα έξοδα.

Στείλε όσο πιο πολλά mail μπορείς και εύχομαι καλά αποτελέσματα.

Γειά σου Vadamar, καλή επιτυχία στις σπουδές σου, καλή σταδιοδρομία και καλώς ήρθες στο φόρουμ. Θα κάνω κάποιες αναγνωριστικές ερωτήσεις σε άτομα που ίσως μπορούν να βοηθήσουν και θα ενημερώσω άν προκύψει κάτι. Στο μεταξύ, προτείνω να ακολουθήσεις τις συμβουλές του Mallios.

γεια σου vadamar!εγω δεν ξερω να σε βοηθησω σε αυτα που ζητας διοτι δεν εχω καποια σχεση με σκωτια,το μονο που θα ηθελα να σου ζητησω σαν χαρη ειναι να μου λυσεις καποιες αποριες σχετικα με το ουισκι,το κατα ποσο μπορει να παραχθει στη χωρα μας?τι το εκανε τοσα χρονια και δεν αναπτυχθηκε εδω?ειναι το κλιμα μας ακαταλληλο?δεν εχουμε καλο νερο?συγνωμη για το offtopic αν θες ανοιγεις ενα θεματακι καινουριο \ να μας ενημερωσεις, αλλιως αν δεν ενδιαφερεται κανενας αλλος μπορουμε να τα πουμε μεσω πμ.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! Σχετικά με το whisky στην Ελλάδα θα ανοίξω νέο θέμα...αν και η αλήθεια είναι οτι δεν γνωρίζω τόσα πολλά :mosking:

Αναφορικά με το distillery practice, στο νησί (Islay) είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα επειδή όλοι ετοιμάζονται για το Feis ile και οι ομάδες είναι ήδη σεταρισμένες.Το κοιτάω βέβαια, αλλά δεν δίνω πιθανότητες, ιδιαίτερα όταν Ιούνιο και Ιούλιο δεν υπάρχει και παραγωγική διαδικασία.

Νομίζω ότι λόγω πλήθους αποστακτηρίων, πιο καλά θα ήταν να δεις ηπειρωτική Σκωτία.

Αναφορικά με το distillery practice, στο νησί (Islay) είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα επειδή όλοι ετοιμάζονται για το Feis ile και οι ομάδες είναι ήδη σεταρισμένες.Το κοιτάω βέβαια, αλλά δεν δίνω πιθανότητες, ιδιαίτερα όταν Ιούνιο και Ιούλιο δεν υπάρχει και παραγωγική διαδικασία.

..... θέλω να πάω Σκωτία για πρακτική (6 μήνες) μέσω του Erasmus Placement τον Φεβρουάριο-Μάρτη του 2016.