Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum1.jpg

    Slainte!

Εκδηλώσεις του 'Τhe Τasters Club'


Recommended Posts

  • 5 weeks later...

2ο event του taster s club.

αξιολογη προσπαθεια θα τη χαρακτηρισω απο δυο ανθρωπους σε συνεργασια με McChariz.Oι δυο πρωτοι εμφανως αγχωμενοι θα ελεγα στο ξεκινημα αλλα μετα τις πρωτες γουλιες και τα σχολια των συμμετεχοντων χαλαρωσαν και ανταποκριθηκαν πολυ καλα. Ο δε τριτος και γνωστος παντα αψογος με κεφι ,ορεξη και πολλες απαντησεις,μετεφερε για λιγες ωρες τους παρεβρισκομενους στο Τζουρα,ενα μικρο νησακι με λιγους κατοικους και ενα αποστακτηριο-προσπαθεια του EVANS τοτε για κατι καινουριο,με χαρακτηρα Highland στα αποσταγματα του.

16 yo Jura diurach's own 40%

μια αξιολογη προσπαθεια οπου ενθουσιασε πολλους στο event καθως και εμενα με το παιχνιδιαρικο μελενιο και εσπεριδοειδη χαρακτηρα του.

18 yo Jura the delme-Evans select 59.8% 560 κατι φιαλες αν θυμαμαι καλα

εδω τα βαρελια απο σερρυ εχουν κανει καλη δουλεια,σε συνδιασμο με τα γνωστα ξηροκαρπια ,εσπεριδοειδη,σοκολατες και κηρυθρες και στους 59 με γεματο σωμα

αφηνει υπεροχες νοτες με παρα μα παρα πολυ καλη και εντονη επιγευση αυτων.

21 yo 40%

παρα τα ετη του σχετικα αδιαφορο,κραταει το χαρακτηρα του αλλα δεν εχει τιποτα απο τα προηγουμενα να σε τραβηξει.μπουκωμενο και βαρυ σαν dalmore cigar στην αρχη αποκαρδιωνει.Μετα βρισκει λιγο το δρομο του αλλα χανεται τελικα με τη μικρη και αδυνατη επιγευση του.

καλη προσπαθεια επαναλαμβανω και παλι,αρνητικο ο φωτογραφος που τραβαγε συνεχως και περιφεροταν οσο διακριτικα μπορουσε μεν αλλα αποσπουσε την προσοχη ενω ο McChariz ξεδιπλωνε περιτεχνα τις γνωσεις του στο κοσμο.

πολυ ευχαριστοι οι διοργανωτες γενικοτερα ευγενικοτατοι,καθως και γυναικεις παρουσιες που συμμετειχαν με τους διοργανωτες στο event.

διαφορες γευσεις για το τελος με αλλαντικα,ξηρους καρπους,συκα,σοκολατα,γευσεις παραλληλες με τις νοτες των μαλτ.

νεος κοσμος που ψαχνεται σχετικα με το malt.ευχομαι να εντρυφησουν στο αθλημα και να μεγαλωσει ο αριθμος αυτων που θα αγαπουν το malt .

το κοστος συμμετοχης αναλογο των φιαλων που επαιξαν θα ελεγα και του αποτελεσματος της ολης προσπαθειας.

ολα τα λεφτα το 15 serry balvenie για εισαγωγικο που παραγειλα στη τιμη των 22................σιγα να μη τολεγα...........

πολυ αξιολογος οικοδεσποτης ο Στεφανος,ιδιοκτητης του CV, γνωστης, και με μερακι για το μαλτ.

ο οποιος κερασε και ενα τελευταιο για τη βραδυα.

Εχετε ολοι πολλους χαιρετισμους απο McChariz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το event με laphroaig δεν εγινε............το νου σας για νεοτερη ημερομηνια.............

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...

Μια πολύ ζεστή και φιλική εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε με τον Tomy οργανωμένη από το The Tasters Club με αφιέρωμα στο αγαπημένο μου Bruichladdich και την παρουσία της Joanne Brown (Global Ambassador) η οποία μας ενημέρωσε και μας οδήγησε στην γευστική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά του The Tastes Club για την φιλοξενία και την ζεστή ατμόσφαιρα.

Προσωπικά είμαι και ιδιαίτερα χαρούμενος και για άλλους λόγους και  φυσικά ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντήσω την Joanne.

BruichladdichTD9_4.jpg

BruichladdichTD9_7.jpg

BruichladdichTD9_9.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πολυ ενδιαφερουσα εκδηλωση. Δυο ερωτησεις: Σαν ειδικος στο συγκεκριμενο αποσταγμα, ποιο θα μας προτεινες να δοκιμασουμε; Μηπως κατα τυχη, δοκιμασες το gin της εταιρειας;

Link to comment
Share on other sites

To gin το είχα δοκιμάσει και στο νησί, το δοκίμασα ξανά και στο event. Είναι διαφορετικό, πολύ αρωματικό, δεν έχει την έντονη πικρίλα και γενικά το άντεξα. Δεν είμαι οπαδός του gin, μου βρωμάει πιο πολύ και από το bourbon αλλά ΄το συνιστώ το συγκεκριμένο γιατί είναι πιο αρωματικό. Αν σου περισσεύουν καμιά 37-40 eur, δοκίμασέ το ή ψάξε κάποιο μπαρ που να το έχει.

Αναφορικά με το Laddie, για να δεις τον χαρακτήρα του αποστακτηρίου, ξεκινάς με το Laddie Ten (κάπου θα υπάρχει ακόμα). Port Charlotte είναι ότι πρέπει για καπνιστό και μέχρι τώρα δεν έχω βρει Port Charlotte που να με απογοητεύσει.

Link to comment
Share on other sites

Αυτός που κάθεται δίπλα στον Tomy είναι ο ambu ή απλά κάποιος που του μοιάζει;

Ο όρθιος με το καρό πουκάμισο είναι ο McChariz; Ρωτάω γιατί η αλυσίδα του είναι πολύ ΠΑΟΚ :D

Link to comment
Share on other sites

Δίπλα στον Tomy είναι κάποιος που μοιάζει (ελάχιστα) στον Ambu. Ναι είναι ο McChariz αφού είναι ο whisky expert του The Tasters Club. Έκανε τον πρόλογο του Bruichladdich και μετά ανέλαβε η Joanne και ο κ. Ματθίδης την μετάφραση.

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, sir mihas said:

Και,ενα πνιγμενο μισοκεφαλο σιμα στην αριστερη σου ακροπτερυγα, μας ειναι οικειο ?  :cool:

Οικείο μας είναι! Το εξαίρετο μέλος μας Zoubov το οποίο συντόμως θα μετονομαστεί σε Zoubie!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 17/11/2016 at 9:35 PM, mallios said:

Μια πολύ ζεστή και φιλική εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε με τον Tomy οργανωμένη από το The Tasters Club

Ερώτηση:

Για να γίνει κάποιος μέλος του 'Τhe Τasters Club' και να αποκτήσει την κάρτα μέλους, ώστε να μετέχει σε τακτικές γευσιγνωσίες κλπ, τι απαιτείται;

Ρωτάω γιατί κατά το παρελθόν, είχα συμπληρώσει ένα ηλεκτρονικό αίτημα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα κάτι είχα κάνει λάθος, γιατί δεν έλαβα κάποια ειδοποίηση.

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθωντας την πεπατημενη που προτεινει η ιστοσελιδα τους,απλα  στελνεις την αιτηση ηλεκτρονικα και σου ερχεται η καρτα μελους. Ισως να μην ειναι αρκετα οργανωμενοι,ισως να εκανες καποιο λαθος,ισως να μην εχουν εκδοσει ακομα καρτες μελων. Σε καθε περιπτωση ομως,η καρτα δε σου δινει το δικαιωμα να μετεχεις στις γευσιγνωσιες τους αλλα να εχεις προτεραιοτητα εναντι οσων δεν ειναι μελη του club.Μπορεις να συμμετεχεις κανονικα στις συναντησεις τους πληρωνοντας το εκαστοτε αντιτιμο.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, sir mihas said:

Ακολουθωντας την πεπατημενη που προτεινει η ιστοσελιδα τους,απλα  στελνεις την αιτηση ηλεκτρονικα και σου ερχεται η καρτα μελους. Ισως να μην ειναι αρκετα οργανωμενοι,ισως να εκανες καποιο λαθος,ισως να μην εχουν εκδοσει ακομα καρτες μελων. Σε καθε περιπτωση ομως,η καρτα δε σου δινει το δικαιωμα να μετεχεις στις γευσιγνωσιες τους αλλα να εχεις προτεραιοτητα εναντι οσων δεν ειναι μελη του club.Μπορεις να συμμετεχεις κανονικα στις συναντησεις τους πληρωνοντας το εκαστοτε αντιτιμο.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Link to comment
Share on other sites

Κυρίες και κύριοι καλημέρα.

Στο παρακάτω link θα βρείτε την συνέντευξη της Joanne Brown από το σχετικά νέο blog του The Tasters Club Το οποίο ονομάζεται The Likker ένα blog που ασχολείται γενικότερα με το χώρο της εστίασης αλλά κλείνει το μάτι λίγο περισσότερο στο Whisk(e)y.

http://thelikker.com/2016/11/20/interview-joanne-brown/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Στέκομαι σε τρία βασικά σημεία:

1.-Δεν χρειαζόμαστε computers για να φτιάξουμε whisky.

2.-Στο Bruichladdich μας αρέσει να λέμε ότι απορρίπτουμε την τυρρανία της ηλικίας.

3.-Πάντα είχαμε υποστηρικτές στην Ελλάδα όπως ο Γιάννης.

 

Υ.Γ. Ένα μπράβο στους ανθρώπους του The Tasters Club, για το νέο όμορφο blog.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν στο whiskyforum περιγραφές από αρκετά αποστακτήρια (στα ελληνικά με μετάφραση των μελών).

Για το Bruichladdich μπορείς να ανατρέξεις εδώ http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/1057-bruichladdich-distillery/

Εκτός φυσικά από τον υποφαινόμενο, υπάρχει και ο Giorgos ο οποίος συλλέγει Port Charlotte φανατικά.

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, mallios said:

Υπάρχουν στο whiskyforum περιγραφές από αρκετά αποστακτήρια (στα ελληνικά με μετάφραση των μελών).

Για το Bruichladdich μπορείς να ανατρέξεις εδώ http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/1057-bruichladdich-distillery/

Τα συγκεκριμένα τα έχω διαβάσει πολύ πριν γίνω μέλος του forum.

Απλά, στάθηκα σε κάποια σημεία της συνέντευξης (ή μάλλον των απαντήσεων) που μου άρεσαν προσωπικά.

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, DMTK said:

Τα συγκεκριμένα τα έχω διαβάσει πολύ πριν γίνω μέλος του forum.

 

Απλά, στάθηκα σε κάποια σημεία της συνέντευξης (ή μάλλον των απαντήσεων) που μου άρεσαν προσωπικά.

 

Διαβασμένο το νέο μας μέλος (εκτός από υπερδραστήριο!). Μία ακόμα επιβεβαίωση ότι το forum έχει δυναμική και προκαλεί / προσκαλεί τα νέα μέλη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...