Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Εκδηλώσεις του 'Τhe Τasters Club'


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Στην Tasting Day #10 θα επισκεφτούμε ξανά το χαρισματικό νησί του Ιslay και θα γιορτάσουμε μαζί με το Lagavulin distillery τα 200 χρόνια ιστορίας του.

http://thetastersclub.gr/ox_portfolio/tasting-day-10-lagavulin-journey/

Afisa_TastingDay10-673x1024.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η συζήτηση μεταφέρθηκε σε άλλο topic.

http://www.whiskyforum.gr/forums/index.php?/topic/1684-ths-tasters-club-topic-archive/#comment-38442

Παρακαλώ στο topic αυτό μόνο ενημερωτικό υλικό για εκδηλώσεις του The Tasters Club

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μία ακόμα εκδήλωση των Tasters που είμαι σίγουρος ότι μέλη μας θα ήθελαν ή θέλουν και θα παραυρεθούν. (Εγώ δυστυχώς θα είμαι Κύπρο - θα ήθελα πολύ να συμμετέχω με τον John Lamond σε συζήτηση για το Glenlivet και το whisky γενικότερα).

Αντιγράφω από την πρόσκληση για το event

====================================================

Masterclass με τον Master of Malt John Lamond
 

Τι θα λέγατε αν είχατε τη δυνατότητα να πιείτε ένα dram και να συζητήσετε με έναν από τους πιο βαθείς γνωστές του whisky παγκοσμίως; Το The Tasters Club είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση μιας πολύ ιδιαίτερης βραδιάς, ένα masterclass με τον John Lamond, που περιλαμβάνει ομιλία, γευσιγνωσία και φυσικά συζήτηση.

Η ομιλία έχει τον τίτλο The Future Is A Scary Place!

John θα μας αναλύσει τα λάθη που έχει κάνει η βιομηχανία του Scotch Whisky στο παρελθόν, συγκρίνοντάς τα συγκεκριμένα με ό,τι συνέβη στην παγκόσμια αγορά whisky τα τελευταία δώδεκα χρόνια και θα κάνει τις προβλέψεις του για το τι θα συμβεί τα επόμενα είκοσι χρόνια. Μέχρι την ημερομηνία του event, ίσως έχει προχωρήσει και το Brexit και θα κάνει μια εκτίμηση για το τι θα συμβεί με αυτό το θέμα, που απασχολεί όλους τους φίλους του ουίσκι, τα επόμενα δύο χρόνια.

Μετά την ομιλία θα δοκιμάσουμε 5 single malts, με την καθοδήγηση του John και θα συζητήσουμε μαζί του. Το να μπορείς να συνομιλήσεις με έναν Μaster of Μalt, δεν είναι κάτι συνηθισμένο στην Ελλάδα και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία τόσο για φίλους του whisky, όσο και για επαγγελματίες του χώρου και βέβαια ιδιαίτερη τιμή για το The Tasters Club.

Θα δοκιμάσουμε

THE GLENLIVET

FOUNDER'S RESERVE

15 YEARS OLD

18 YEARS OLD

NÀDURRA FIRST FILL SELECTION

NÀDURRA OLOROSO

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Yoleni’s, Σόλωνος 9 - Κολωνάκι, στις 19.00.

Δηλώσεις συμμετοχής στο site του The Tasters Club (http://thetastersclub.gr/2019/03/28/new-event-john-lamond-masterclass/).

Το κόστος συμμετοχής είναι 70 ευρώ ανά άτομο.

ΧΟΡΗΓΟΣ
THE GLENLIVET

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
CITY WAY FREE PRESS MAGAZINE

Λίγα λόγια για τον John Lamond

John Lamond είναι ο whisky expert, που άλλοι ειδικοί πολύ συχνά στρέφονται σε αυτόν. Είναι Master of Malt και Keeper of the Quaich και αυθεντία στο whisky παγκοσμίως. Είναι ο συγγραφέας των “The Malt Whisky File” (ήδη στην 7η έκδοση), “The Whisky Connoisseur’s Book of Days”, “The Whisky Connoisseur’s Companion”, “Le Snob Whisky”, “Instant Expert Whisky” και “Whisky Obsessions”, ενώ αρθρογραφεί σε διεθνή και ευρωπαϊκά περιοδικά, με θέματα γενικά για το ποτό.

Με οικογενειακή παράδοση στα ξενοδοχειακά και το λιανικό εμπόριο, εμνεύστηκε στην ηλικία των 23 ετών από ένα cask strenght sample από το Aberfeldy, ενώ δούλευε για το Dewar’s και μετά δεν υπήρχε επιστροφή. Μια φυσική δίψα για γνώση τον ώθησε σε μια ερωτική σχέση ζωής με το σκωτσέζικο “νερό της ζωής”.

Ο John γράφει και δίνει διαλέξεις εκτενώς, με βάση το ευρύ πεδίο της εμπειρίας του, όχι μόνο στο ουίσκι αλλά επίσης στο κρασί και άλλα αποστάγματα. Με 40 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των οινοπνευματωδών, έχει θητεύσει στο National Council of the Association of Wine Educators, είναι πρώην πρόεδρος του Institute of Wines & Spirits of Scotland, ενώ κατέχει τα Miguel Torres Wines Course Award, The Australian Wine Certificate και The Wine & Spirit Education Trust Diploma. Είναι μόνιμος λέκτορας στα μαθήματα WSET μέχρι το επίπεδο του διπλώματος και διοργανώνει εκπαιδευτικά μαθήματα σε όλο τον κόσμο για αποσταγματοποιούς, διανομείς ποτών, ξενοδόχους, εστιάτορες, ιδιοκτήτες και προσωπικό bar, αλλά και ιδιώτες.

Ο John είναι δημιουργός του The Scotch Whisky Trail Certificate Course, της πρώτης παγκοσμίως απογευματινής τάξης Scotch Whisky. Λειτουργεί υπό την αιγίδα του The Scotch Whisky Academy, ενός παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και ανάθεσης, που καλύπτει την παραγωγή, την ιστορία και τη λαογραφία, το μάρκετινγκ και το μέλλον του ουίσκι. Με γενική απαίτηση, έχει προσθέσει το The Advanced Whiskey Trail Course, πηγαίνοντας ακόμη πιο βαθιά στο θέμα, δίνοντας στους μαθητές μια πολύ ευρύτερη εικόνα της βιομηχανίας από οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο μάθημα.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ενθουσιασμό, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, το Δίκαιο Εμπόριο, την τοπική κοινωνία και φυσικά την οικογένειά του.

Όπως μας λέει: ”Πιστεύω αληθινά και κηρύττω ότι το Scotch Whisky είναι το κορυφαίο απόσταγμα στον κόσμο: πουθενά αλλού στον κόσμο του ποτού δεν μπορείς να βιώνεις τόσο διαφορετικές γεύσεις και τέτοιους βαθμούς ωριμότητας για τόσο μικρό κόστος. Θεωρώ ότι αυτή η ποικιλομορφία, τόσο των γεύσεων όσο και των ανθρώπων που εμπλέκονται στη βιομηχανία, είναι συναρπαστική, φιλική και πολύ συχνά ακόμα και ταπεινή”.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Tassos Roubeidis said:

Εγώ αν και δεν γνωρίζω τίποτα για τον κύριο δήλωσα συμμετοχή. 

Εμ λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;??

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στα πλαίσια της επίσκεψης του John Lammond στη χώρα μας, τον περασμένο μήνα, για την εκδήλωση του Tasters Club, ο διοργανωτής Γιάννης Μηλιώνης του πήρε μια μίνι συνέντευξη. Αξίζει τον κόπο να τη διαβάσει κανείς. 

https://thelikker.com/2019/06/21/master-of-malt-john-lamond-interview/

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μία εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δυστυχώς την ανέβασα αργά αλλά σίγουρα θα έκανε καλό διήμερο εκδηλώσεων για τα μέλη μας σε συνδυασμό με την εκδήλωση μας στις 16.11. Αν έχουν δηλώσει και κάποια κοινά μέλη μας, καό θα είναι να μας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους από το event.

Να ευχηθώ και καλή επιτυχία στον Γιάννη που θα την συντονίσει μόνος τους.

https://thetastersclub.gr/2019/09/08/new-event-tasting-day-33-enjoy-the-silence-a-sillent-distilleries-journey/

 

Link to comment
Share on other sites

Σε έναν πραγματικά υπέροχο χώρο ο @Spiritwalker με την γυναίκα του διοργάνωσαν ακόμα μια όμορφη βραδιά. Δοκιμάσαμε 4 πανάκριβα μαλτς των οποίων τα αποστακτηρια δεν λειτουργούν και κάποια δεν υπάρχουν καν και ένα blended με κάποια που επίσης δεν υπάρχουν πια. 

Προσωπικά δεν μου είπαν σχεδόν τίποτα τα 4 πρώτα και θεωρώ το υπερβολικό κόστος τους μόνο σαν συλλεκτική αξία. 

Αντίθετα το blue rare για ακόμη μια φορά κέρδισε τον ουρανίσκο και την ψυχή μου. 

20190917_212504.jpg  20190917_213247.jpg 20190917_214416.jpg 20190917_220141.jpg  20190917_222216.jpg

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@Tassos Roubeidis έκανα λιγάκι edit το post σου

Mίκρυνα τις φωτό για να φαίνονται όλες μαζί και έκανα tag τον Γιάννη με το όνομα του στο forum για να λαμβάνει ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν αναφορές σε αυτόν. Συμπάθα με γέροντα και μη με μαλώσεις! 😊

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Το post του @Tassos Roubeidis μεταφέρθηκε εδώ αφού αφορά σε εκδήλωση των Tasters και όχι σε κάποιο update ή άρθρο των Tasters και θα χανόταν μετά από καιρό. Εδώ είναι η ορθή και άμεση αναζήτηση γαι εκδηλώσεις. Thanks @Tassos Roubeidis για τις όμορφες φωτό και την προτίμηση στο Blue Rare.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Tassos Roubeidis said:

Προσωπικά δεν μου είπαν σχεδόν τίποτα τα 4 πρώτα και θεωρώ το υπερβολικό κόστος τους μόνο σαν συλλεκτική αξία. 

Αντίθετα το blue rare για ακόμη μια φορά κέρδισε τον ουρανίσκο και την ψυχή μου.

Το παραπάνω είναι μεγάλη έκπληξη, κυρίως για το Port Ellen 26yo και μάλιστα με την εγγύηση DL. Προφανώς και η τιμή του είναι παραφουσκωμένη λόγω συλλεκτικότητας, αλλά δεν παύει να είναι στη θεωρία ένα εξαιρετικό whisky. Το μπουκάλι ανοίχτηκε μπροστά σας; Ο φελλός ήταν εντάξει;

Link to comment
Share on other sites

Μιας και μιλάμε για silent distilleries, βάζω και τις υπάρχουσες κριτικές αλλά και την ενδεικτική τιμή για να καταλαβαίνουμε τι ήπιαν οι δύο τυχεροί μας φίλοι χτες.

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/90212/port-dundas-1980-smws-g65

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/8630/dallas-dhu-1983

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/54626/littlemill-1992-br

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/6064/port-ellen-1982-dl

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/114944/johnnie-walker-blue-label

 

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, charkyriak said:

@Tassos Roubeidis αν την είχες πάρει τη φιάλη στα χέρια σου πριν ανοιχτεί τότε σίγουρα θα είχε προβλημα ο φελλός 😉

Α και περαστικά για το πα'ί'δι.Σιδερένιος

Προχθες εσπασαν δυο φελλοι και δεν ειχα καν ακουμπησει τις φιαλες...αλλα  οπως λεει η παροιμια καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα😋

Ευχαριστώ!😃

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Celtic said:

Eσύ το έφτιαξες το Blue rare και τον ευχαριστείς ??? :biggrin1: 

Με τα χεράκια μου κουβάλησα ένα ένα τα βαρελάκια, κάτω σε κάτι αραχνιασμένες αποθήκες και για χρόνια τα φύλαγα, να ωριμάσουν τα μολτάκια και να γίνουν blue rare.  @DMTK μοντίφικα γελάς έ?! οκ....... όλα εδώ πληρώνονται! 😂 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mallios said:

Με τα χεράκια μου κουβάλησα ένα ένα τα βαρελάκια, κάτω σε κάτι αραχνιασμένες αποθήκες και για χρόνια τα φύλαγα, να ωριμάσουν τα μολτάκια και να γίνουν blue rare.  @DMTK μοντίφικα γελάς έ?! οκ....... όλα εδώ πληρώνονται! 😂 

ε μα; έτσι που το έγραψες μου θύμισες τους τσολιάδες στα βλάχικα της Βάρης...ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε, ευχαριστούμε που μας επιλέξατε....:lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κάτι νέο ξεκινάει από τους Tasters και τον @Spiritwalker. Νέος ουισκοχώρος και με το καλό να τον επισκεφτούμε, όσοι θέλουμε και μπορούμε.

Αναμένουμε και μια πιο πλήρη ενημέρωση από τον Γιάννη (για όσους δεν πήρανε το mail). Καλή αρχή και καλή επιτυχία εύχομαι.

 image.png

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι.
 
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια νέα προσπάθεια του The Tasters Club, που ξεκινάει από αυτή την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Εν συντομία σας αναφέρω ότι θα βρίσκομαι στο Amber, με στόχο να γίνει η Παρασκευή μια whisky day, με ξεχωριστή whisky list που θα ανανεώνεται τακτικά. Στο επόμενο link θα δείτε το micro site με πληροφορίες, στο οποίο θα ανέβει και η λίστα με τα whisky, μόλις ολοκληρωθεί.
 
Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρουσα την προσπάθεια και να τα πούμε από κοντά, με όσους δεν έχω γνωριστεί. Θα χαρώ να επιλέξετε να πιούμε ένα dram μαζί.
Το Amber βρίσκεται Κολοκοτρώνη 38-40 & Λεοχάρους, Αθήνα.
 
Όπως αρκετοί θα γνωρίζετε, η συνεργασία μου με τον Πέτρο σταμάτησε. Του χρωστάω πολλά, τον ευχαριστώ βαθύτατα και το βάρος της ευθύνης πια, για την ανάληψη των παρουσιάσεων από μένα, είναι πολύ μεγάλο. Για αυτό το λόγο κι όλας, αποφάσισα να παρακολουθήσω το Islay Whisky Academy, φέτος τον Οκτώβριο και αναχωρώ για το νησί στις 19 του μηνός :)
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον @mallios για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη, που από την πρώτη στιγμή μου έδειξε και την φιλοξενία που μου παρέχει στο forum και ξεχωριστά τους @Celtic, @sir mihas και @tomy.
 
Ευχαριστώ.
Γιάννης
  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

@Spiritwalker με το καλό η νέα προσπάθεια και ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Απλά για να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση, την φιλοξενία την παρέχει το forum. Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά και καλή επιτυχία (κυρίως να το διασκεδάσεις) στο IWA.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...