Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την επόμενη εκδήλωσή μας, με τον τίτλο Islay Stories, με εμφιαλώσεις που έφερα από την πρόσφατη επίσκεψή μου στο νησί.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Tasters.

Ευχαριστώ. 

https://thetastersclub.gr/2019/11/15/new-event-tasting-day-36-islay-stories/

Tasting-Day-36-Islay-stories-whisky-tasting-facebook-share.thumb.jpg.0a0e02b5adb2e97c010bd6224b589f34.jpg

• Like 5
  • 2 weeks later...
Posted

Boyzzz για τα μέλη μας που πήγαν στην εκδήλωση, αν μπορούν κάποια κριτική, σχόλια κλπ και το ποια εμφιάλωση "νίκησε"?

@Tassos Roubeidis @Dino Eco πήγατε?

Posted

Εγώ πήγα και ομολογώ ότι ήταν από τις καλύτερες βραδιές των Tasters. 

Υπέροχος πριβέ χώρος που στο τέλος της γευσιγνωσίας μπορούσαν να καπνισουν όσοι ήθελαν. 

Μακάρι να μπορούσαμε να πηγαίνουμε εκεί στις συγκεντρώσεις μας.

Πολύ καλά και τα μαλτς που δοκιμασαμε με αποθέωση κυριολεκτικά το τελευταίο Port Charlotte 

Πολύ καλός και ο Μηλιωνης που τελικά προσεγγίζει και παρουσιάζει πιο παρειστικα την όλη εκδήλωση. 

Στο τέλος σερβιριστικαν ατελειωτοι μεζέδες αλλαντικών και τυριών, κυριολεκτικά χορτάσαμε 30 άτομα και περίσσεψαν πολλά- τα οποία ήταν χορηγία και συνοδεύτηκαν με 3 μπουκάλια Ardberg χορηγία και αυτά από τον Κελαιδιτη της Diageo. 

20191123_200552.jpg 20191123_200728.jpg 20191123_200816.jpg 20191123_200744.jpg

• Like 1
Posted
11 minutes ago, Tassos Roubeidis said:

Υπέροχος πριβέ χώρος που στο τέλος της γευσιγνωσίας μπορούσαν να καπνισουν όσοι ήθελαν. 

Μακάρι να μπορούσαμε να πηγαίνουμε εκεί στις συγκεντρώσεις μας.

Μη ξεχνάς ότι εμείς έχουμε μηδενικό κόστος συμμετοχής!

• 2 weeks later...
Posted

Καλησπέρα και καλές γιορτές να έχουμε, με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας.

Το χριστουγεννιάτικο event μας, θα είναι φέτος ένα Mortlach whisky dinner. Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες στο site του Tasters, στο link που ακολουθεί.

Ευχαριστώ. 

https://thetastersclub.gr/2019/12/09/new-event-mortlach-christmas-dinner/

mortlach-xmas-whisky-dinner-facebook-share.jpg

• Like 2
  • 5 months later...
Posted

Μία ακόμα όμορφη εκδήλωση από την ομάδα του The Tasters Club.

Image may contain: text 

Όμορφη η συζήτηση και φυσικά δεν έχεις κάθε μέρα την ευκαιρία να μιλάς με μία Keeper of the Quaich. Φιλική, ανοιχτή σε ερωτήσεις και χωρίς καμία διάθεση να "κρύψει" κάτι από το αποστακτήριο, μας άντεξε για πάνω από 2 ώρες και αυτό λέει πολλά.

Το Line up εξαιρετικό, το zoom δεν μας πρόδωσε καθόλου και η συμμετοχή μεγάλη αφού 33 συμμετέχοντες και μάλιστα Σαββατιάτικα δεν είναι κάτι το τόσο εύκολο. Οι οικοδεσπότες φιλικότατοι και έδωσαν τον χρόνο κυρίως στους συμμετέχοντες και στην Juliette φροντίζοντας να κάνουν το event όσο το δυνατόν πιο συμμετοχικό.

Προσωπικό μου ranking:

• 10 y.o. cask strength batch 3 (ίσως να μην ήταν το καλύτερο Overall, αλλά ήταν αυτό που άλλαξε πιο πολύ από όλα τα άλλα από την στιγμή που το ανοίξαμε μέχρι το τέλους του event. Αυτή η αλλαγή με κέρδισε
  • 15 y.o. πολύ γλυκό για τα γούστα μου, αλλά ισορροπημένο και δυνατό, κερδίζει στο δικό μου ranking την δεύτερη θέση. 
  • 18 y.o. ένα όμορφο και ελαφρύ 18άρι, μπορεί άνετα να περάσει (ανάλογα και την τσέπη του καθενός) για ένα everyday malt το οποίο σαν whisky μου άρεσε κυρίως γιατί έχει έναν αέρινο χαρακτήρα, είναι ένα whisky Που θέλεις να το μοιράζεσαι. 
  • 25 y.o. οκ... καλό ο ευκάλυπτος και οι διαφορετικές νότες, αλλά από ένα 25άρι whisky περίμενα πιο πολλά. Στην αρχική μου κατάταξη ήταν 2ο αλλά η επαναπροσέγγιση προς το τέλος του event (όταν και είχε αναπνεύσει αρκετά) και η άσχημη για τα δικά μου γούστα μύτη το έβαλαν στην 4η θέση.
  • 12y.o. πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος αν είναι 5ο.... αλλά κάποιο έπρεπε να είναι. Σαν να έχουν πέσει 5 μαζί στο finish line και το Photo finish να το έβγαλε 5ο. Ελαφρύ, όμορφο, παρεΐστικο, ένα ωραίο 12άρι το οποίο θα βάλει πολλά άλλα μονόχνοτα / μονοδιάστατα sherry monsters να σκεφτούν σοβαρά. Κοιτάει στα μάτια πολλά άλλα δωδεκάρια (σε αυτό το ύφος, το Speyside) και δείχνει πως κάτι καλό γίνεται στο GlenAllachie. 

Στο δια ταύτα.

•  ένα event που θέλω και εύχομαι να το θυμάμαι ως το τελευταίο online event. (σε ότι αφορά την Ελλάδα, φυσικά με συμμετοχές από εξωτερικό θα δούμε - και μακάρι να δούμε -και άλλα τέτοια event)
  • όπως είχα γράψει στο SMWS 107.26... το GlenAllachie ήταν μία έκπληξη. Μετά το event η έκπληξη διατηρήθηκε. ΔΕΝ είναι του γούστου μου τα γλυκά Malts αλλά όταν κάτι είναι balanced πάντα κερδίζει πόντους.
  • Πιστεύω ότι το αποστακτήριο θα βάλει σοβαρούς προβληματισμούς σε παραδοσιακά αποστακτήρια που αρνούνται να αλλάξουν ή παραμένουν μονοδιάστατα.
  • Στα θετικά ότι η Juliette μίλησε για επιλογή βαρελιού μόνο για την Ελληνική αγορά, κάτι που δείχνει ενδιαφέρον. 

Να ευχαριστήσω και από εδώ @Spiritwalker και Βασιλική και φυσικά την εταιρεία Trinity που διέθεσε το Line up και την Juliette Buchan.

• Like 1
  • 6 months later...
Posted

Θα είναι μία πολύ καλή συζήτηση με τον Gordon Dundas. Όποιοι πρόλαβαν εισιτήριο πιστεύω πως δεν θα χάσουν. Και το line up είναι καλό. 

https://thetastersclub.gr/new-event-tasting-day-44-the-tamdhu-journey/?fbclid=IwAR3kGWUQu-zjwRNu6qy-h3y9_zmL9MeP53QTfLN-ai1plztaYqus87eDEfE

The Tasters Club Tasting Day 44 Tamdhu whisky tasting Gordon Dundas masterclass

• 2 weeks later...
Posted
On 11/25/2020 at 2:31 PM, mallios said:

Θα είναι μία πολύ καλή συζήτηση με τον Gordon Dundas. Όποιοι πρόλαβαν εισιτήριο πιστεύω πως δεν θα χάσουν. Και το line up είναι καλό. 

https://thetastersclub.gr/new-event-tasting-day-44-the-tamdhu-journey/?fbclid=IwAR3kGWUQu-zjwRNu6qy-h3y9_zmL9MeP53QTfLN-ai1plztaYqus87eDEfE

The Tasters Club Tasting Day 44 Tamdhu whisky tasting Gordon Dundas masterclass

Να ευχαριστήσω και τον οικοδεσπότη @Spiritwalker και την Βασιλική για ένα πολύ ωραίο event.  Για όσους δεν έχουν δει ή παρευρεθεί σε κάποιο online event των The Tasters, είναι πάντα πολύ καλά οργανωμένα και θα έλεγα ότι ο συγκεκριμένος καλεσμένος είναι και εξαιρετικός στην επικοινωνία του με τον κόσμο. 

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον Gordon Dundass στην Κύπρο, εξαιρετικός εκεί στο face to face και εξαιρετικός και χτες στο online.

• Like 1
  • 9 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Όταν ξυπνάς το πρωί, και το προηγούμενο βράδυ έχεις πάει στο Rye Whiskey event των Tasters.....

1632641249317.jpg

• Like 1
  • Haha 4
Posted

Ένα ακόμα όμορφα οργανωμένο event των The Tasters, με την πάντα καλή φιλοξενία του Γιάννη και της Βασιλικής και φυσικά πολλές γνωστές φάτσες.

Προσωπικά το μόνο που επιβεβαιώθηκε στο event είναι ότι τα US (πλέον όλα, όχι μόνο τα καλαμποκόζουμα αλλά και τα σικαλόζουμα) δεν με πάνε (ή το αντίθετο). Με ελάχιστες εξαιρέσεις, παραμένουν σταθερά εκτός των γούστων μου και μάλλον δύσκολα θα αλλάξει αυτό. 

• Like 1
Posted

Εντάξει, εντάξει @mallios, λοιπόν, ας μιλήσει και κάποιος πιο ανοιχτόμυαλος εδώ μέσα.....:p

Εξαιρετικά ενδιαφέρον tasting, αν δεν κάνω λάθος το πρώτο στην Ελλάδα για την κατηγορία Rye Whiskey, ήταν μια καλή ευκαιρία να γνωρίσει κανείς κάποια πράγματα από την ιστορία, την φιλοσοφία και την παραγωγή αυτών των whiskey, καθώς και να συγκρίνει τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά 6 αντιπροσωπευτικών της κατηγορίας.

Το Woodford Reserve ήταν ο αδιαφιλονίκητος νικητής της μάχης. Βγήκε πρώτο στις προτιμήσεις της πλειοψηφίας των παρευρισκόμενων. Μάλλον το οτι είναι απόσταγμα 100% pot still, σε σχέση με τα υπόλοιπα 'υβριδικά', απόσταξης pot & column still, παίζει το ρόλο του.

Στη δεύτερη θέση εγώ βάζω το Rittenhouse, εξίσου συμπαγές και πολύπλοκο με το WR, χάνει την πρωτιά στα σημεία.

Απο κει και πέρα, με εντυπωσίασε το Bulleit, με 95% σίκαλη στη σύσταση των δημητριακών, ήταν το πιο πικάντικο και με μια ξηρότητα στην γεύση, που άν και γενικά δεν είμαι fan της ξηρότητας, εδώ θεωρώ οτι του ταίριαζε. Άν δεν είχε μηδενική επίγευση, θα μιλούσαμε ίσως για το top vfm american whiskey. Παραδόξως δημιουργήθηκε με την συνεργασία bartenders για χρήση ως συστατικό μίξης για cocktails, αλλά στέκεται πάρα πολύ καλά από μόνο του.

Ακολουθεί το Sazerac, με ευωδιαστή μύτη, αλλά υποδεέστερο - πάντα κατα τη γνώμη μου - των 3 προηγούμενων, στη γεύση.

Βρήκα το Michter's αδιάφορο, θα πρέπει να κοπιάσουν πολύ περισσότερο οι παραγωγοί του, άν θέλουν να φτιάξουν 'το καλύτερο αμερικάνικο whiskey', όπως πληροφορηθήκαμε οτι είναι ο σκοπός τους, από τον εκπρόσωπο της εταιρίας που το εισάγει στη χώρα μας.

Για το τέλος άφησα το James Peppers 1776, ένα εντελώς 'κουφό' εκπρόσωπο των Rye. Μύτη και στόμα, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα. Μέντα, ευκάλυπτος, και διάφορα άλλα παρεμφερή βοτάνια, επικρατούν ολοκληρωτικά. Δεν είναι "κακό", είναι πολύ διαφορετικό, πολύ ιδιαίτερο, ίσως ένα πολύ καλό χειμωνιάτικο σιρόπι για το κρύωμα, το βήχα και την ιγμορίτιδα, αλλά με αλκοόλ....:biggrin1:

Τα Rye Whiskeys, είναι ωραία, είναι όμορφα, είναι πιο πικάντικα και συμπληρώνουν ιδανικά τα Bourbon. Και μετά από τον πολύχρονο αφανισμό τους, ήρθαν και πάλι, και ήρθαν για να μείνουν. Γνωρίστε τα.

• Like 4
Posted
5 hours ago, mallios said:

τα US...

Γέροντά μου, σχώρα με, αλλά τέτοιες γενικότητες περιμένω ν' ακούσω από έναν αρχάριο, όχι από κάποιον που έχει 30+ χρόνια στο κουρμπέτι όπως εσύ. Οι εξαιρέσεις σε bourbon και rye είναι πάρα πολλές, απλά εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα (λόγω περιορισμένης ποικιλίας φιαλών στην αγορά) ή δεν έχουμε τη διάθεση να αγοράσουμε κάποιες φιάλες που μας φαίνονται ακριβές ή τέλος πάντων δεν έχουμε το ενδιαφέρον να το ψάξουμε λίγο παραπάνω. 

Posted
5 hours ago, DMTK said:

Γέροντά μου, σχώρα με, αλλά τέτοιες γενικότητες περιμένω ν' ακούσω από έναν αρχάριο, όχι από κάποιον που έχει 30+ χρόνια στο κουρμπέτι όπως εσύ. Οι εξαιρέσεις σε bourbon και rye είναι πάρα πολλές, απλά εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα (λόγω περιορισμένης ποικιλίας φιαλών στην αγορά) ή δεν έχουμε τη διάθεση να αγοράσουμε κάποιες φιάλες που μας φαίνονται ακριβές ή τέλος πάντων δεν έχουμε το ενδιαφέρον να το ψάξουμε λίγο παραπάνω. 

όπως το γράφεις. Οι εξαιρέσεις. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι έχω μιλήσει εδώ και 2 περίπου χρόνια για το Woodford Reserve Rye και το πόσο με εντυπωσίασε στο Nicosia Whisky Festival. Αλλά, αν μιλάμε για 10 σε 100 που έχουμε δοκιμάσει, τότε μιλάμε για εξαίρεση. Τα χτεσινά Rye, (εκτός του WR) δεν στέκονταν δίπλα σε μέτρια προς καλά malts. Βέβαια, γνώμη μου.

• 1 year later...
Posted

Το The Tasters Club συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που μίλησα για να κάνω γνωστή αυτή την προσπάθεια και να ρωτήσω βέβαια τη γνώμη του, ήταν ο Γιάννης @mallios. Θυμάμαι ότι ήταν ευγενέστατος, με διάθεση να βοηθήσει, αλλά και αρκετά επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα. Χαίρομαι που διέψευσα το τελευταίο και νομίζω ότι χαίρεσαι κι εσύ Γιάννη. 😍

Ένα από τα signature events του Tasters, αν μου επιτρέπετε ο αδόκιμος όρος, είναι το Robert Burns Night, που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο. Γνωστός στη μεσαιωνική κέλτικη κουλτούρα ως αφηγητής, στιχουργός και συνθέτης, η λέξη «Βάρδος» έχει γίνει συνώνυμη με τους μεγαλύτερους ποιητές του κόσμου. Ωστόσο, λίγοι είναι τόσο φημισμένοι όσο ο «Εθνικός Βάρδος» της Σκωτίας, ο Robert Burns (1759-1796), στον οποίο αποτίουν φόρο τιμής στις 25 Ιανουαρίου κάθε έτους. Στο επίκεντρο της γιορτής βρίσκεται το Burns Supper ή Burns Night, ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο δείπνο που συνήθως συνοδεύεται από ομιλίες, ποίηση του Burns και πολυάριθμες προπόσεις συνοδευόμενες από δράμια whisky. Για 8η συνεχόμενη χρονιά το The Tasters Club τιμά αυτή την όμορφη παράδοση διοργανώνοντας μια εορταστική Tasting Day για τον ποιητή και το whisky. Περισσότερες πληροφορίες στο site μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

https://thetastersclub.gr/robert-burns-night-2023/

Tasting-Day-64-robert-burns-night-2023-facebook-share.thumb.jpg.ae018d7e3339b5b1e46aa3ca5514d152.jpg

• Like 4
Posted
1 hour ago, Spiritwalker said:

Το The Tasters Club συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή του. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που μίλησα για να κάνω γνωστή αυτή την προσπάθεια και να ρωτήσω βέβαια τη γνώμη του, ήταν ο Γιάννης @mallios. Θυμάμαι ότι ήταν ευγενέστατος, με διάθεση να βοηθήσει, αλλά και αρκετά επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα. Χαίρομαι που διέψευσα το τελευταίο και νομίζω ότι χαίρεσαι κι εσύ Γιάννη. 

Άμεση, ειλικρινής και σωστή προσέγγιση, ένα βράδυ στο James Joyce και συζήτηση (τότε) για το μέλλον.

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια και νομίζω τόσο η σχέση, όσο η συνεχής επικοινωνία και συμμετοχή (όποτε μπορώ) λένε πως όντως το χαίρομαι.

Να ευχηθώ για τα επόμενα 10 χρόνια και με το καλό και από κοντά στο άλλο εγχείρημα, τον Μάρτιο.

• Like 1
  • 8 months later...
Posted

Όταν τα καταφέρνω και είμαι και Αθήνα, προσπαθώ να βρίσκομαι και με τους καλούς φίλους @Spiritwalker και @Neph και να παρακολουθώ την εξαιρετική δουλειά που κάνει το The Taster's Club

Βραδιά αφιερωμένη σε παλιές αγάπες και σε νεανικά χρόνια, μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις και φυσικά Cutty Sark!

Tasting-Day-68-100-years-Cutty-Sark-tasting-header-image-2b.jpg

Στα "τυπικά" δοκιμάσαμε τα πιο κάτω και είχαμε την ευκαριά να κάνουμε και συγκριση μετατκύ του σημερινού "απλού" Cutty Sark και του παλιού από τα 80΄s (όπου και βρήκα πολύ μεγάλες διαφορές και φυσικά υπέρ της παλιάς εμφιάλωσης)

• Cutty Sark 80s bottling 40%
  • Imperial Kingdom 43%
  • 25 years old 45,7% Gold Label
  • 25 years old 45,7% Blue Label
  • Centenary Edition 52,2% more than 23 years in Sherry and Port casks / 1 of 1435 bottles

Κερασάκι στην τούρτα, ένα νοστιμο burger το οποίο συνοδευόταν με Cutty Sark 12 που το βρήκα εξαιρετικό, ιδιαίτερα αν βάλουμε στην εξίσωση και την τιμή του.

Για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία του πλοίου που έδωσε το όνομά του στο whisky, μπορούν να ανατρέξουν εδώ

https://www.rmg.co.uk/cutty-sark/history

Ενώ για το διάσημο και (θεωρώ) από τα πιο αναγωρίσιμα brand name στο χώρο του whisky μπορούν να βρουν στοιχεία εδώ https://cutty-sark.com/iconic-brand-1923 

Για το τυπικό, ψήφισα σαν πρώτο το 25 Gold Label, αλλά μετά σε μία συγκριτική που έκανα, άλλαξα ψήφο και το Centenary κέρδισε την προτίμησή μου με ελάχιστη διαφορά. 

Γιάννη / Βασιλική ευχαριστώ για ένα ακόμα όμορφο event και με το καλό στα επόμενα. 

• Like 5
  • 1 year later...
Posted

Άλλη μία εκδήλωση από τους The Tasters, τον/την φίλο/η  @Spiritwalker και @Neph , πιο απλά Γιάννη και Βασιλική που συνδυάστηκε με τον εορτασμό για τα γενέθλια της μικρής Έλενας που έκλεισε τα 18 της χρόνια (να την χαίρεστε!!!).

475980140_1150847413713280_4541175534033484952_n.jpg

Ο χώρος διαφορετικός και απλά εξαιρετικός, το Mega Bounty https://www.bountydaycruises.com/ στην μαρίνα Αλίμου και πολλά γνωστά αλλά και νέα (για εμένα) πρόσωπα. 

Δύο νέοι φίλοι, ο @BlueJohn και ο @Sevastianos και πολλές και (ελπίζω) ενδιαφέρουσες ιστορίες. 

Δυνατό το Line up και σωστά δομημένο, καταλήγοντας στο Octomore 15.1. Ο Γιάννης είχε φτιάξει μια πολύ σωστή παρουσίαση που σε κάθε στάδιο παραγωγής αντιστοιχούσε και ένα malt και παράλληλα ένα "νεκρό" σημείο στο οποίο είχα χρόνο για να πω και κάποια πιο προσωπική ιστορία με βάση την εμπειρία μου από το αγαπημένο μου αποστακτήριο.

Μέχρι να έχουμε φωτογραφίες από τους The Tasters, μια μικρή εισαγωγή στο τι έγινε χτες.

1739340473757.jpg

1739340473738.jpg

1739340473707.jpg

1739340473688.jpg

1739340473717.jpg

1739340473728.jpg

• Like 7