Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum1.jpg

    Slainte!

Bourbon tasting wheel


Recommended Posts

Ο τροχός των γεύσεων των αμερικάνικων bourbon σε μια έκδοση από την American Bourbon Association (americanbourbonassociation.com)

Εναλλακτικά για λήψη σε μορφή pdf στους υπολογιστές μας:

http://americanbourbonassociation.com/sites/default/files/Bourbon%20Tasting%20Wheel_0.pdf

photo Bourbon Tasting Wheel_0-1_zpsyyodelcm.jpg

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

…και τα απαιτούμενα παρελκόμενα-συνοδευτικά:

Φόρμα Αξιολόγησης Bourbon

http://americanbourbonassociation.com/sites/default/files/Bourbon%20Evaluation%20Form_0.pdf

Bourbon Tasting Mat

http://americanbourbonassociation.com/sites/default/files/Bourbon%20Tasting%20Mat_0.pdf

Bourbon Tasting Notes

http://americanbourbonassociation.com/sites/default/files/Bourbon%20Tasting%20Notes_0.pdf

ένα διαβατήριο στο μονοπάτι των γευστικών διαδρομών των kentucky bourbon whiskeys, για τις απαραίτητες σημειώσεις μας:

http://10vsslmt3js29lu005tjzl1e.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/01/BourbonTrailPassport_DL.pdf

 

 

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

Θα μελετηθεί εξονυχιστικά..τα σέβη μου...αν και με @giorgos και @thanasist του single malt θα γίνει προσεχώς του single malt..

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
4 hours ago, DMTK said:

Whiskey Tasting Materials

http://www.clevelandbourbonclub.com/tasting/

ενδιαφέρον υλικό κυρίως για το φίλο @ioannis

Ποτέ μη λες ποτέ..αλλά νομίζω η βαθμολογία (πέραν του οτι δεν έχω ακόμη το υπόβαθρο) δεν θεωρώ οτι βοηθά η προσφέρει κάτι ουσιαστικό..έχει εξαντληθεί αλλού το θέμα..πάντως ο τροχός είναι πολύ ενδιαφέρον...θα μπει στον φάκελο με τις εκτυπώσεις.

Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, ioannis said:

Ποτέ μη λες ποτέ..αλλά νομίζω η βαθμολογία (πέραν του οτι δεν έχω ακόμη το υπόβαθρο) δεν θεωρώ οτι βοηθά η προσφέρει κάτι ουσιαστικό..έχει εξαντληθεί αλλού το θέμα..πάντως ο τροχός είναι πολύ ενδιαφέρον...θα μπει στον φάκελο με τις εκτυπώσεις.

Ναι τα έχουμε πει, βαθμολογία μόνο για προσωπική (και επικουρική της μνήμης) χρήση.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

και επειδή με προκαλείτε, συνεχίζω...

1_rss.png

και εδώ @ioannis μπορείς να δεις πιο 3d στοιχεία:

https://public.tableau.com/views/WhiskeyWheel/WhiskeyWheel?%3Aembed=y&%3AshowVizHome=no&%3Adisplay_count=y&%3Adisplay_static_image=y&%3AbootstrapWhenNotified=true

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Τελικά το παρεξηγήσετε  το avatar του @DMTK δεν είναι ο καπετάνιος του Bunnah αλλά ο Willy ο μαύρος θερμαστης του ποταμοπλοιου  Mississippi Queen ???

  • Haha 3
Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Uisge-Beatha said:

Willy ο μαύρος θερμαστης του ποταμοπλοιου  Mississippi Queen

με όλα τα προσόντα ενός μαύρου θερμαστή...:brunette::p:lol:

  • Confused 1
Link to post
Share on other sites
11 hours ago, thanasist said:

Βάλτε emoticon για 1000× like. 

Κύριε διαχειριστά μιά φατσούλα έλεος έχουμε για κάτι τέτοια;

10 hours ago, thanasist said:

Συνέχισε,  μόνο εσύ και ο @ioannis θα τα διαβάζετε.  Άσε που έτσι που τον εθιξες τον άνθρωπο ούτε αυτός δεν θα το διαβάζει 

Οι νέοι δεν θίγονται...κανόνας!

Link to post
Share on other sites
On 2/4/2019 at 8:06 PM, DMTK said:

bourbon flavor graph

zwbUdHW.png

CX6XldlWYAEZzfq.jpg

Παρατήρηση : επειδή πολλοί έχετε δοκιμάσει το woodford reserve, με παραξένεψε που το βάζει προς spicy rye..μήπως εννοεί τo woodford reserve rye? Γιατί στα Jim Beam (White,Black), Buffalo Trace, Old Grand-Dad, Evan Williams Black, Four Roses (που έχω δοκιμάσει) είναι ακριβές..

Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, ioannis said:

Παρατήρηση : επειδή πολλοί έχετε δοκιμάσει το woodford reserve, με παραξένεψε που το βάζει προς spicy rye..μήπως εννοεί τo woodford reserve rye? Γιατί στα Jim Beam (White,Black), Buffalo Trace, Old Grand-Dad, Evan Williams Black, Four Roses (που έχω δοκιμάσει) είναι ακριβές..

Το πιο πιθανό είναι αυτό. 

Από ότι βλέπω στο site τους έχουν και flavor wheel https://www.woodfordreserve.com/flavor-experience/flavor-wheel/

Στο ιντερνετ υπάρχει επίσης πιο detailed flavor wheel το οποίο εμφανώς δείχνει και μεγάλο κομμάτι στο Rye και Spicy

Related image

 

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι σε διαφορετικές χρονιές εμφανόζονται άλλοι "τροχοι" με διαφορετικό ποσοστό κατανομής στα grains, όπως ο πιο κάτω για παράδειγμα που είναι 50%-50% 

Image result for woodford reserve flavor wheel

 

Εκτός και αν έχουμε έναν Woodford Reserve specialist, το αυθαίρετο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι το grain mixture (ποσοστό παραγωγής) ανά χρονιά αλλάζει, οπότε όταν φτιάχτηκε ο τροχός που αναφέρεις πιο πάνω, το mix ήταν σαφέστατα υπέρ του rye οπότε έτσι βγήκε και το profil.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, ioannis said:

Παρατήρηση : επειδή πολλοί έχετε δοκιμάσει το woodford reserve, με παραξένεψε που το βάζει προς spicy rye..μήπως εννοεί τo woodford reserve rye?

 

11 minutes ago, mallios said:

οπότε όταν φτιάχτηκε ο τροχός που αναφέρεις πιο πάνω, το mix ήταν σαφέστατα υπέρ του rye οπότε έτσι βγήκε και το profil.

εγώ πάλι πιστεύω ότι μια χαρά είναι τοποθετημένο στο σχεδιάγραμμα, αφού πάλι σύμφωνα με το site τους, στο grain recipe αναφέρεται ότι: Our grain recipe includes 18% rye, which is high for a bourbon. Rye is an expensive grain, but worth the investment as it allows our whiskey to have a spicy character.

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, γευστικά αν θυμάστε, θα το κατατάσατε εκεί;εγώ πάντως όχι..θα το έβαζα στο τεταρτημόριο ανάμεσα σε corn και smooth and mellow..υπόψιν έχω και απαίδευτο ουρανίσκο..απλά επειδή γευστικά δεν πλησιάζει καν τα άλλα που ανέφερα γι'αυτό και η ερώτηση..και πάλι ευχαριστώ!

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, ioannis said:

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, γευστικά αν θυμάστε, θα το κατατάσατε εκεί;

εγώ νομίζω κάπου ανάμεσα στο 30 και στο 11, στο πρώτο γραφικό.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, DMTK said:

εγώ νομίζω κάπου ανάμεσα στο 30 και στο 11, στο πρώτο γραφικό.

Οκ, σἐυχαριστώ...θέλει να το δουλέψω..

Link to post
Share on other sites

απλά σκέψου ότι μιλάμε για bourbon, δηλαδή σύγκρινέ το με άλλα bourbon, όχι με rye.

Link to post
Share on other sites

Με αυτά που παρέθεσα το σύγκρινα...στο old grand-dad το νιώθεις είναι πικάντικο και αψύ (είναι πιό ψηλά) το ίδιο και στο evan williams (όχι τόσο αλλά στο ίδιο φάσμα)..ενώ το woodford μου έβγαλε κάτι άλλο..το smooth ας πούμε...όπως είπαμε απαίδευτος..

Μιάς που μου περισσεύουν...για να παραγγείλω ένα Pappy Van Winkles Family 15 και ένα Wlliam Larue Weller να γευτώ αυτό το smooth & mellow...

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
8 hours ago, mallios said:

Εκτός και αν έχουμε έναν Woodford Reserve specialist, το αυθαίρετο συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι το grain mixture (ποσοστό παραγωγής) ανά χρονιά αλλάζει,

Δεν έχουμε αλλά:1ον στο Αμέρικα έχει περισσότερες από μία εμφιαλωσεις. 2ον το mash bill μπορεί να έχει απόκλιση από batch σε batch  για διάφορους λόγους 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...