Jump to content

Recommended Posts

10 hours ago, DMTK said:

Για κάποια γατάκια  ? που δεν χάνουν γευσιγνωσία, ακόμη κι αν αφορά ανθρακούχο νερό, θυμίζω ότι διαθέτομεν και ετούτο το νήμα, προς συγγραφήν εντυπώσεων...:p

Τι και ποιον εννοεί ο ποιητής?! ?  Θα επανέρθω από τις εντυπώσεις μου με το Plantation Rum. προς το παρών, ήπιαμε αυτά τα ζαχαροκαλαμόζουμα που έχει η φωτό και κάτι άλλες εκπλήξεις. Νικητής χωρίς συζήτηση το Plantation Extreme No1 και πιο κοντά στα γούστα των whisky lovers το Multi Island. O γνωστός χώρος στην Πάφο (Crossroad Cava)  και ο γνωστός φίλος πλέον της Hellenic Malt Whisky Society, Στέλιος Νεοφύτου. Φυσικά δεν έλειψε και ο αρχαιοπαλαιοπάλιουρας @tzanis 

rum.jpg

rum1.jpg  plantationextremestlucia2.jpg

  • Wow 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και μερικές φωτό επίσης. Αν κάποιος πίνει ρούμι και βρει σε λογική τιμή το extreme No3 long pond ITP 1996, το αγοράζει ανεπιφύλακτα. Στα ενδιαφέροντα το cognac (στην ουσία αλλά eau de vie de vin - απόσταγμα οίνου) παλαιωμένου σε βαρέλι καστανιάς! (γενικά υπάρχει μία πολύ μεγάλη ποικιλία και πειράματα βαρελιών στο Maison Ferrand).

Slainte Ωρε!

20190327_213751.jpg

IMG-7d929588639aad0354a27b6d4fd5ff59-V.jpg   IMG-59af7c97651ae1c8578cfaaa9808a2c1-V.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή μας έκανες να τρέξει το σαλάκι πρωί πρωί @mallios για κάνε τα κονέ σου να πιούμε κανά καλό ζαχαροκαλαμόζουμο εμείς που το γουστάρουμε :lol: 

Το μπλουζάκι καλό; ή την επόμενη φορά να απευθυνθώ σε βιοτεχνία με υφάσματα για κουρτίνες; :laugh2:

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, DMTK said:

Επειδή μας έκανες να τρέξει το σαλάκι πρωί πρωί @mallios για κάνε τα κονέ σου να πιούμε κανά καλό ζαχαροκαλαμόζουμο εμείς που το γουστάρουμε :lol: 

Το μπλουζάκι καλό; ή την επόμενη φορά να απευθυνθώ σε βιοτεχνία με υφάσματα για κουρτίνες; :laugh2:

Μας βλέπω έτσι όπως πάμε να κάνουμε και Los globos forum ??????

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, DUCATI13 said:

Μας βλέπω έτσι όπως πάμε να κάνουμε και Los globos forum ??????

Los Globos Forum...

AN66SAyiZt3sOD-noLXxk2lFkbyim74QpPSje70p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Που το βρήκες πάλι αυτό !!

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, mallios said:

... Στα ενδιαφέροντα το cognac (στην ουσία αλλά eau de vie de vin - απόσταγμα οίνου) παλαιωμένου σε βαρέλι καστανιάς! IMG-59af7c97651ae1c8578cfaaa9808a2c1-V.jpg

Αυτό πού λέγαμε στο Skype, μπορούν να κάνουν οτιδήποτε αρκεί να μην αναφέρουν AOC στις ετικέτες τούς όπως δηλαδή και άλλες βιομηχανίες πχ Σκωτία αν θέλεις κάνει κάτι εκτός νομοθετικού πλαισίου αλλά το ονομάζεις "Spirit Drink" 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

LGF (όπως λέμε...Lovely Girls Forum) και κάτι σκούρα ζουμιά από μέρη με ωραίες παραλίες για να κάνεις μπάνιο, να αράξεις σε καμμιά αιώρα κάτω από φοίνικες και να ακούς reggae, που πασχίζουν σε σχοινόδετα μπουκάλια να κλέψουν λίγο από την δόξα του βασιλιά, του whisky !!!

Όσοι κάνετε απιστίες με άλλα ποτά, θα είστε σταμπαρισμένοι......κανονίστε την πορεία σας......

:p :biggrin1:

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, Celtic said:

Όσοι κάνετε απιστίες με άλλα ποτά, θα είστε σταμπαρισμένοι......κανονίστε την πορεία σας......

απλά έχουμε γίνει Multi Culti (η αλήθεια είναι ότι εγώ φταίω γι'αυτό :blush1:) καλύπτουμε όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις, από ούζο μέχρι ρούμι και από burger μέχρι βρώμικο...:laugh2:

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και για να μην αισθάνεται μόνος ο @mallios με τα plantation και τα ρουμια του ?  απόψε μαζί με τον Στράτο μου κρατάει συντροφιά ένα πολύ καλό ρούμι από το Barbados το Real McCoy 12yo χωρίς προσθήκη ζάχαρης και άλλον γλυκαντικων?

20190124_232421.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια ακόμη κατηγοριοποίηση στο ρούμι (Whisky Exchange reveals rum classification system)

Single distillery rum

  • Single traditional column: rum distilled at one distillery in traditional column stills.
  • Single traditional pot still: rum distilled at one distillery in traditional pot stills.
  • Single traditional blended: a blend of traditional pot still and traditional column still rums from the same distillery.
  • Single modernist: rum made at a single distillery using modern multi-column stills.

Multi-distillery rum

  • Blended traditionalist: a blend of rums from multiple distilleries that only includes traditional column and/or pot still rums.
  • Blended modernist: a blend of rums from multiple distilleries that includes single modernist rums.

https://www.thespiritsbusiness.com/2019/05/whisky-exchange-reveals-rum-classification-system/

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, DMTK said:

Single modernist: rum made at a single distillery using modern multi-column stills.

 

7 hours ago, DMTK said:

Single traditional column: rum distilled at one distillery in traditional column stills.

Απ'την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα 😋😜😝 

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Uisge-Beatha said:

 

Απ'την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα 😋😜😝 

ελα γκρινιάρη πάρτο και πιο αναλυτικά :crazy:

https://blog.thewhiskyexchange.com/other-spirits-liqueurs/rum-rhum/whisky-exchange-rum-classification/

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, DMTK said:

ελα γκρινιάρη πάρτο και πιο αναλυτικά :crazy:

https://blog.thewhiskyexchange.com/other-spirits-liqueurs/rum-rhum/whisky-exchange-rum-classification/

Μα δεν διαμαρτύρομαι γι'αυτό 😋 αλλά για το κομμάτι που είχα κάνει quote 

12 hours ago, DMTK said:

Single traditional column: rum distilled at one distillery in traditional column stills.

12 hours ago, DMTK said:

Single modernist: rum made at a single distillery using modern multi-column stills.

Και αυτός ο διαχωρισμός έγινε κυρίως για να μην ενοχληθούν οι μεγάλες εταιρείες 😉

  • Wow 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βλέπω ακόμα να το διαγράψουμε το θέμα malternatives.....χμμμμμ .....

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Celtic said:

Βλέπω ακόμα να το διαγράψουμε το θέμα malternatives.....χμμμμμ .....

Ακόμα και αν είναι Irish Malternative?🤔😋 http://thetaste.ie/wp/blacks-distillery-in-kinsale-launches-innovative-irish-rum/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ενδιαφέρον νέα και αλλαγές στο Κονιάκ 

Camus Cognac to mature casks at sea in transatlantic experiment

27 November 2018 By: Andy Morton just-drinks.com 

Camus will sail its Cognac across the Atlantic in a 36m tall ship

Camus Cognac is to bring back the age of boat-based spirit maturation by transporting ten of its casks across the Atlantic on a classic tall ship.

The casks will travel on De Gallant, a 36m "haringlogger" sail boat built in 1916, from France to Barbados, a journey that is expected to take 45 days. They will then be matured for a further year in Barbados at the Foursquare Distillery.

Camus said the 45 days at sea will give the Cognac an "unprecedented taste profile" as the oceanic conditions mature the liquid in a different way to warehouse storage. The company said the process mirrors the Cognac supply chain of the 18th and 19th Century, when liquid was transported around the world by sea in oak casks. The arrival of glass bottles towards the end of the 19th Century ended the practise.

According to Camus, the constant motion and the changes in atmospheric pressure speeds up the maturation process. The boat left La Rochelle last week and should arrive in Barbados in January.

Once matured in Barbados, the casks will return to France, where they will be bottled and sold under the name Camus Caribbean Expedition. Only 5,000 bottles will be available and Camus expects them to go on sale in 2020.

Camus is not the first spirits company to harness oceanic maturation in the production of its modern liquid. Lysholm Linie, made by Norwegian firm ArcusGruppen, is an aquavit that is part-matured as it sails around the world on a boat. Kentucky Bourbon maker Jefferson's Liquor Co makes Jefferson's Ocean, which is also matured as it sails the globe.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Uisge-Beatha said:

Ενδιαφέρον νέα και αλλαγές στο Κονιάκ 

Camus Cognac to mature casks at sea in transatlantic experiment

27 November 2018 By: Andy Morton just-drinks.com 

Camus will sail its Cognac across the Atlantic in a 36m tall ship

Camus Cognac is to bring back the age of boat-based spirit maturation by transporting ten of its casks across the Atlantic on a classic tall ship.

The casks will travel on De Gallant, a 36m "haringlogger" sail boat built in 1916, from France to Barbados, a journey that is expected to take 45 days. They will then be matured for a further year in Barbados at the Foursquare Distillery.

Μας το είχανε πει στο event με τα ρούμια (ακριβώς η ίδια διαδικασία - πήγαινε - έλα με το πλοίο). Τι να πω.... με βρίσκει παγερά αδιάφορο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, mallios said:

Μας το είχανε πει στο event με τα ρούμια (ακριβώς η ίδια διαδικασία - πήγαινε - έλα με το πλοίο). Τι να πω.... με βρίσκει παγερά αδιάφορο.

Θα διαφωνήσω (Μέχρι αποδείξεως του εναντίον) είναι πολύ ενδιαφέρον και πολλές διαφορετικές παράμετροι που θα επηρεάσουν την ωρίμανση του  spirit εκτός από τις αυτονόητες κλιματικές συνθήκες και την επιρροή της θάλασσας το ίδιο το ταξίδι και η Ρυθμική κίνηση πιθανόν να έχει άμεση επιρροή στην ωρίμανση. Ιστορικά έχει βάση πολλά ενισχυμένα κρασιά πήγαν και γύριζαν με μεγάλη επίπτωση στην εξέλιξη των κρασιών 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Uisge-Beatha said:

Θα διαφωνήσω (Μέχρι αποδείξεως του εναντίον) είναι πολύ ενδιαφέρον και πολλές διαφορετικές παράμετροι που θα επηρεάσουν την ωρίμανση του  spirit εκτός από τις αυτονόητες κλιματικές συνθήκες και την επιρροή της θάλασσας το ίδιο το ταξίδι και η Ρυθμική κίνηση πιθανόν να έχει άμεση επιρροή στην ωρίμανση. Ιστορικά έχει βάση πολλά ενισχυμένα κρασιά πήγαν και γύριζαν με μεγάλη επίπτωση στην εξέλιξη των κρασιών 

Δεν είπα ότι δεν έχει επίπτωση. Είπα ότι με βρίσκει αδιάφορο. Για την επίπτωση της κίνησης του υγρού μέσα στο βαρέλι μας το εξήγησαν πολύ καλά και είναι λογικό ότι αυξάνει και η ποσότητα του αποστάγματος που έρχεται σε επαφή με το βαρέλι και η επίπτωση της "τριβής" είναι πιο μεγάλη. Εμένα (λέω) δεν με ενδιαφέρει (μέχρι βέβαια να το κάνει και το Laddie 😀   )

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, mallios said:

Εμένα (λέω) δεν με ενδιαφέρει (μέχρι βέβαια να το κάνει και το Laddie 😀   )

Μα τι στενομυαλοι που είστε εσείς στο Laddie😝 μην δείτε πρωτοπορία που δεν την έχετε (Και καλά 😋) ανακαλύψει εσείς αμέσως να την λιθοβολήσετε😝😋😀 ποτέ θα πιούμε κανένα Octomore 500ppm από πενταπλή απόσταξη;🤔😝😀

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Uisge-Beatha said:

 ποτέ θα πιούμε κανένα Octomore 500ppm από πενταπλή απόσταξη;🤔😝😀

Κανόνησε! 

Προς το παρών μέχρι 4πλή απόσταξη και 167 ppm έχουμε πιει. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτό που ήπιαν τα 2 παιδάκια ήταν 69,75% και όχι 69,5% που μπήκε στο βαρέλι 3-4 βδομάδες μετά (πήραν λιγάκι και οι άγγελοι ενδιάμεσα).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...