Jump to content
Sign in to follow this  
Celtic

Glen Mhor 21y.o., vintage1979, 40%, Gordon & MacPhail

Recommended Posts

Αποτέλεσμα εικόνας για glen mhor 1979 gordon & macphail

Πρώτα να πω οτι δοκιμάζοντας malt απο αποστακτήριο που έχει κατεδαφιστεί, νοιώθεις κάποια ανατριχίλα, πίνεις ιστορία ρε παιδάκι μου, πως να το κάνουμε. Η συγκεκριμένη εμφιάλωση (1979 - καφεκόκκινη εττικέτα, Gordon&MacPhail) τυχαίνει να υπάρχει στη συλλογή μου εδώ και περίπου 7-8 χρόνια, αλλά δεν τολμώ να ανοίξω το μπουκάλι. Χάρις όμως σε μια αναπάντεχη συνάντηση μου σε ένα καφέ-μπαρ με ένα ίδιο μπουκάλι ανοιχτό προς κατανάλωση, πλέον γνωρίζω περι τίνος πρόκειται και το εκτιμώ ακόμα περισσότερο.

Μυρίζοντας το στην αρχή σου έρχεται έντονο οινόπνευμα παρα τους χαμηλούς βαθμούς του. Μετά έντονη βανίλια και ένας αέρας Βόρειων Highlands (το αποστακτήριο ήταν κοντά στην πρωτεύουσα Inverness), μάλλον κάτι σαν ρείκια ( :D ), όπως επίσης και ώριμα φρούτα(σχεδόν σάπια), αχλάδι?, βερίκοκο?, δαμάσκηνο?. Πολύ ενδιαφέρον και σαγηνευτικό.

Στο στόμα είναι ελαφρύ, απαλό με πολύ βελούδινη υφή, ζεστό, με πολύ έντονο χαρακτήρα σάπιου φρούτου και αμυδρές νότες καπνού.

Σχετικά καλή επίγευση.

Το απόλαυσα επι 1 ώρα περίπου και το καταφχαριστήθηκα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celtic, άλλαξα τον τίτλο, προσθέτοντας τις παραπάνω πληροφορίες. Ελπίζω να μην σε πειράζει.

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται! Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω, τώρα που βρήκαμε την πηγή Και επιτέλους, ο Celtic ξεκινάει να γράφει κριτικές συστηματικά! Οε οε!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και μετά από τόσο καιρό από τότε που πρωτογράφτηκε αυτή η περιγραφή, είχαμε την ευκαιρία αν το δοκιμάσουμε στη χτεσινή σύναξη πρώτο πρώτο, χάρη στη γενναιοδωρία του Κέλτη. Ευχαριστούμε φίλε. Με αυτό ξεκίνησε μια πρώτης τάξεως βραδιά.

Χρώμα: Ανοιχτό χρυσό

Μύτη: Βαριά λεβάντα, σαν να έχει μείνει σε κλειστο δωμάτιο. Πικρη βανίλια. Εσπεριδοειδή. Χώμα και φύλλα, σαν να κάνεις βόλτα σε βουνό το φθινόπωρο μετά απο βροχή. Με νερό: Περισσότερη λεβάντα και πιπέρι. κανέλα και μοσχοκάρυδο.

Στόμα: Αιχμηρό στην πρώτη γουλιά. Πικρά εσπεριδοειδή. Μετα πιπέρι και βανίλια. Πολύ ελαφρί, ευκολόπιοτο, νερένιο. Με νερό: αραδόξως πιο ελαιώδες.

Επίγευση: Απροσδόκητα μακριά αλλά λίγο ξεθυμασμένη. Εσπεριδοειδές και βανίλια. Ξύλο.

Έν τέλει, ένα ενδιαφέρον αλλά άνισο whisky, το οποίο δε φανερώνει την ηλικία του, ούτε μα καλό ούτε με κακό τρόπο. Αλλά τι εμεπιρία να δοκιμάζεις ένα κλειστό αποστακτήριο!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δηλαδή πόσοι έχουν αυτή την ευκαιρία?!!

Θα πώ απλά ότι ευχαριστώ Celtic για δύο λόγους:

1. τον προφανή (μιλάμε για 100% silent and dismantled αποστακτήριο)

2. κανένα άλλο μέχρι τώρα δεν με ταξίδεψε πίσω στο χρόνο σε εκείνες τις καταπληκτικές βόλτες στον Παρνασσό, κατά τις 8 το πρωί με τα πάντα μουσκεμένα από υγρασία. Αρώματα από βρεγμένα φύλλα, κυπαρίσσια, πέυκο και κουκουναριές και αυτή η αίσθηση της πρωινής υγρασίας μόλις την χτυπάει ο ήλιος.

Δυστυχώς η μύτη είναι και το πιο δυνατό σημείο αφού το στόμα είναι ρηχό και φτωχό ενώ η επίγευση μέτρια σε περιεχόμενο αλλά πολύ μεγάλη και ζεστή.

Really thanks Celtic!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πριν 3 χρόνια στο bar Epoca στους Αμελόκηπους μου είχε κάνει πολύ καλύτερη εντύπωση. Με απογοήτευσε χθες, σε σημείο να μετανοιώσω που διάλεξα αυτό για την παρθενική μας συγκέντρωση ως HMWS.

Δεν λέω οτι ήταν άσχημο, πραγματικά στη μύτη αυτά που λένε ο Ambu κι ο Mallios "βόλτα στο δάσος μετά τη βροχή", "χωματίλα", "υγρασία" (σε σημείο μούχλας θα προσθέσω), και η λεβάντα, εχουν ενδιαφέρον αλλά κατα τ'άλλα μια μετριότητα.

Καλό για την εμπειρία πάντως.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kατ'αρχάς να ευχαριστήσω τον Celtic για την ευγενική χειρονομία του!! Να'σαι καλά φίλε!!

Ακολούθως θα αναφερθώ στο εν λόγω malt, εστιάζοντας στην απαλή μύτη του και στο στόμα πού έβγαζε υγρασία, κάτι βρεγμένο, βανίλια!!

Εκεί πού σοκαρίστηκα, ήταν όταν είχα ανέβει επάνω με τον Celtic για τσιγάρο, πού μού ήρθε μια έντονη ριπή υπερώριμου αχλαδιού, πράγμα πού το συζήτησα και με τον ο koylos, όταν επανήλθα στη θέση μου. Δεν έχω ξανασυναντήσει ποτέ, τέτοια ωμή και κάθετη παρέμβαση αχλαδιού, πράγμα πού συνάδει με την αρχική περιγραφή του Celtic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ενα μεγαλο ουισκυ ,που εχει ξεπερασει τα πρωτα χρονια της νιοτης( 21)

μια πετυχημενη εμφιαλωση ξανα απο G&M που δεν απογοητευσε για αλλη μια φορα.

υπεροχες νοτες ,ανοιξης και φθινοπωρου ταυτοχρονα,πλυμυριζει

τις αισθησεις με αρωματα εσπεριδοειδων τυλιγμενα με ευγενικες

υποψιες μπαχαρικων.Δροσερο και πικαντικο ταυτοχρονα.

ουτε ανισο ,ουτε μετριο,απλα ιδιαιτερο!!!

σ ευχαριστω Κελτη ,με τη προσφορα σου,μου χαραξες για παντα στη μνημη ενα

πολυ ιδιαιτερο ουισκυ,ενος ιστορικου αποστακτηριου!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ θα κρατήσω μόνο την εμπειρία με ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Celtic, γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα μέτριο ουίσκυ. Η μύτη του (ευχάριστη μυρωδιά υγρασίας ή ξερών φύλλων) αφήνει κάποιες μικρές υποσχέσεις, αλλά το στόμα του απογοητεύει. Ένιωθα λες και ήταν νερωμένο. Επίγευση επίσης πολύ μικρή και ουδέτερη.

Πέρασε και δεν ακούμπησε θα έλεγα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ευχαριστούμε celtic.

νομίζω οτι καλύτερο για να δοκιμάσουμε ολοι μαζι στην πρώτη μας επίσημη. ενα κλειστό αποστακτήριο, μια σοβαρή εταιρία εμφιάλωσης, ενα ποιοτικό whisky.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ένα κλειστό (τι κλειστό δηλαδή, κατεδαφισμένο νομίζω είναι...) αποστακτήριο - ΝΑΙ

μια σοβαρή εταιρία εμφιάλωσης - ΝΑΙ

ενα ποιοτικό ουίσκυ - ΙΣΩΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ "ΚΑΛΟ" ΟΥΙΣΚΥ

απλά μια εμπειρία λέω και πάλι, νομίζω δεν ήταν αντάξιο της βραδυάς (καλά, ούτε συζήτηση να μπορεί να σταθεί δίπλα στα 2 άλλα...)

(δεν είχε καθόλου εκείνα τα ώριμα φρούτα που γράφω στο πρώτο post γαμώτο....)

Anyway, ευχαριστώ για τις ευχαριστίες αλλά σίγουρα την επόμενη φορά που θα κεράσω θα προσέξω καλύτερα την επιλογή μου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

να πάρεις χαρτάκι, χρωστάμε και αλλοι κερασματα.....:dance3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...