Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Blind samples game #1 - Γενικά


Recommended Posts

Χωρίς καμία διάθεση παρεξήγησης και με μοναδικό σκοπό να τον πειράξω λίγο, θεωρώ πως

 η "καλύτερη" μακράν μαντεψιά στο όλο σκηνικό είναι του James στο tasting του Eilean...........

όχι οτι η δικιά μου στο tasting του giorgos πάει πίσω.....

Link to comment
Share on other sites

Κάποιο καλό παιδί πρέπει να κάτσει τώρα και να κάνει ένα excelaki με μαντεψιές, αποστακτήρια, αλκοολικούς βαθμούς κλπ ωστε να καταλήξουμε σε ένα νικητή.

Φαντάζομαι εγώ θα είμαι αλλά λέμε τώρα :lol::lol::lol:

Πάντως ένα μεγάλο μπράβο στον DMTK και στον McHammer για τις πολύ καλές προσεγγίσεις τους και τον ωραίο τρόπο γραφής τους!

Όχι ότι οι υπόλοιποι πάτε πίσω αλλά είστε πιο παλιοσειρές βρε παιδί μου...

Link to comment
Share on other sites

Τέλος καλό, όλα καλά για το 1ο μας τυφλό παιχνιδάκι. Πιστεύω το απολαύσαμε όλοι. Προσωπικά χάρηκα που δοκίμασα ουίσκυ που μου ήταν άγνωστα, και που θυμήθηκα κάποια που είχα γευτεί στο παρελθόν ή γνώρισα τις σύγχρονες εκδοχές τους. Αξιοσημείωτο οτι και τα 9 ήταν Scotch single malts OB, σαν να είχαμε κάνει μια νοερή συμφωνία που τιμήσαμε. Παντελής έλλειψη άλλων χωρών, παντελής έλλειψη ανεξάρτητων εμφιαλωτών, παντελής έλλειψη άλλου στυλ-κατηγορίας ουίσκυ. Αξιοσημείωτο οτι 3 στα 9 ήταν από το Islay, και τα υπόλοιπα 6 από το Speyside, δηλ. απουσίασαν τα υπόλοιπα νησιά και όλη η υπόλοιπη ηπειρωτική Σκωτία. Επίσης 3 στα 9 ήταν cask strength, 1 ήταν limited edition, και 1 ήταν της δεκαετίας του 90. 

Κατα τ'άλλα, σχεδόν όλα άρεσαν σχεδόν σε όλους, κάποια σχόλια ταυτίζονταν, κάποια όχι, απόλυτα λογικό, ενώ αρκετές ήταν και οι επιτυχημένες μαντεψιές με νικητή μακράν τον DMTK, συγχαρητήρια FPWCS Expert!!! Άν και νέος, μας έβαλες τα γυαλιά.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό να ήταν οτι οι περισσότεροι δοκιμάζοντας ένα τυρφώδες ουίσκυ, το 1ο που έρχεται στο μυαλό είναι το Laphroaig, που ήταν νομίζω ο πρωταθλητής των μαντεψιών, πάλι καλά που έπεσε και ένα ..:D

Η 'μπλόφα' μου με το peated-from the heart of Speyside, ήταν γιατί ούτως ή άλλως θα το άνοιγα όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, και το είδα ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουμε οτι υπάρχουν και αποστακτήρια μακριά από το κύμα που φτιάχνουν μοντέρνα peated single malts με μεράκι και επιτυχία. Χάρηκα που άρεσε. 

Λέω να το καθιερώσουμε ως παιχνίδι, 2 φορές το χρόνο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με μεγάλη διαφορά ένα από τα καλύτερα θέματα διαχρονικά του forum. Λυπάμαι  που δεν κατάφερα να συμμεράσχω στο πρώτο, αλλά υπόσχομαι να είμαι παρών στο δεύτερο. Bravo mates και Bravo @DMTK για τις μαντεψιές.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για να είμαστε δίκαιοι, το δείγμα του Mitsubae, μυρίστηκαν επίσης οι: thanasist, wisdom, james και giorgos, ενώ το δείγμα του giorgos, πέρασε έστω και σαν σκέψη απ' το μυαλό του Celtic. Άλλωστε ακόμη και τα ίδια δείγματα να βάλουμε την επόμενη φορά, πάλι ο καθένας θα βγάλει τα δικά του, διαφορετικά συμπεράσματα...:good:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τι θα λέγατε να 'ρχίσουν τα όργανα για το part two???

Είναι μια καλή ευκαιρία όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, να ανταλλάξουμε δειγματάκια στην επόμενη συνάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι αρνητικός για τόσο σύντομα.

Δεν ήταν εύκολη η όλη διαδικασία, τόσο στην οργάνωση, όσο και στην ίδια την διαδικασία της δοκιμής. Αν εξαιρέσουμε τις 2 εβδομάδες που συζητούσαμε τα διαδικαστικά, ξεκινήσαμε την υλοποίηση μέσα Ιουλίου, συναντηθήκαμε για τις ανταλλαγές δειγμάτων αρχές Σεπτεμβρίου, τελειώσαμε τα tastings τέλος Οκτωβρίου και τα posts μέσα Νοεμβρίου. Την επόμενη φορά, έχοντας πλέον το know-how, νομίζω ότι ρεαλιστικός στόχος είναι να περιορίσουμε τη διαδικασία εντός 2 μηνών. Προτείνω λοιπόν να το κρατήσουμε στο ένα ανά έτος με γέμισμα samples τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου, μάζωξη για ανταλλαγή γύρω στις 10/9 και προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι 15-20/10. Αν το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου δεν βολεύει για οποιονδήποτε λόγο, τότε το επόμενο βολικό παράθυρο δύο μηνών είναι Ιανουάριος-Φεβρουάριος. Άλλο διαθέσιμο δίμηνο στο υπόλοιπο έτος για εμένα τουλάχιστον δεν υπάρχει είτε λόγω διακοπών/εορτών, είτε λόγω νηστειών.

Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε 2 sessions το χρόνο χωρίς να επέλθει κορεσμός μόνο αν αυξηθούν τόσο οι συμμετοχές ώστε να έχουμε διαφορετικούς συμμετέχοντες σε κάθε session (με 50ml ανά δείγμα ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 14 τη φορά).

Link to comment
Share on other sites

Είμαι της άποψης ότι 2 blind games το χρόνο είναι εφικτά. πχ. Φεβρουάριο-Μάρτιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο. Οπότε μέσα κι εγώ!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...