Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Whiskyforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Secret Highland HMWS Bottling

Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Blind samples game #1 - Γενικά

Featured Replies

Να βαλουμε τον Κατρουγκαλο να ορίσει τους κανόνες. Αφού καταφέρνει να τα κάνει όλα απλά και κατανοητά.

Αν δεν σας αρέσει αυτό να προτείνω το εξης: όσο το δυνατόν λιγότεροι κανόνες για αρχή ώστε να δούμε πως θα πάει. Δεν χρειάζονται ούτε βαθμοί. Ας είναι απλοϊκό αγνό και ανοθευτο στη γεννεση του πρώτου το διακορευσουμε με συμβάσεις συμβατικοτητες και τυποποιησεις.

Για χάριν ομοιομορφίας αλλά και αβροτητας συμφωνώ με το περιθώριο 30-60 ευρώ του McGerman. Δεν έχουμε όλοι την ίδια συλλογή και μπορεί κάποιος να νιώσει περίεργα η αδικημένος αν βάλει μια φιάλη στο παιχνίδι μεγάλης αξίας ενώ κάποιος να νιώσει άσχημα που μπορεί να συνεισφέρει μια μικρότερης αξίας. Και δεν είναι καιροί να ψάχνουμε να αγοράσουμε μπουκάλια. Αυτό ομως σαν χαλαρο όριο. Δηλαδή αν σώνει και καλά κάποιος θέλει να το υπερβεί ας το κάνει εις γνώση του ότι τα υπόλοιπα ενδέχεται να παίζουν σε αυτή την κατηγορία που προαναφέρθηκε.

Το οποιοδήποτε έπαθλο στην παρουσα φάση θεωρω ότι θα ήταν ανευ ουσίας και κατά συνέπεια οι βαθμοί οι οποίοι συνηθως συνοδευονται απο ενα τετοιο.

Χώρια ότι σε εμένα και ισως και σε άλλους μπορεί να δημιουργούν νευρικότητα η ανταγωνιστικότητα χωρίς να υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. 

Δηλαδή, δέχομαι απο τη μία να αποκαλύψω την άγνοια μου και την ασχετοσύνη μου αλλά να μην συνοδεύεται και απο την επισημοτητα της επισημοποιησης μεσω της βαθμολογίας

• Replies 187
  • Views 58.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Το Σαββατοκύριακο θα κάνω ένα αναγκαστικό break από posts γιατί στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Μιλάνο μου έκλεψαν όλες τις αποσκευές, μεταξύ των οποίων και το laptop. Και Συνεπώς posts για νέα samples απ

• Πέρα απ' την πλάκα, ωραία ήταν... Ξεκίνησε σαν ιδεά και σκέψη του Celtic, ο οποίος και δημιούργησε το αντίστοιχο νήμα, στις 8 Ιουλίου. Έπεσαν πολλές ιδέες, το κάναμε λίγο Κυπριακό, ρίξαμε στο τραπέζι

• Eilean a' Cheo
    Eilean a' Cheo

Κανείς άλλος..? Για να προσθέσουμε ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον προτείνω και ένα επιπλέον βήμα πριν την αποκάλυψη των ετικετών..αφού λοιπόν θα έχουν όλοι γράψει τα σχολιά τους να ανακοινωθούν τα μπουκ

Posted Images

Άξιος άξιος!:good:δεν πήγαν χαμένα τόσα χρόνια στη νομική! για αυτό άλλοι γινόμαστε μπετατζήδες κι άλλοι ρήτορες και δικηγόροι :pooh:

καλύφθηκα από thanasist το λοιπόν, με μοναδική ένσταση ότι εγώ προτιμώ μόνο OB Scotch SIngle Malt αλλά αν η ομάδα έχει άλλη άποψη θα πάω με τους πολλούς:curtsey:

Εγω εχω μαντεψει τον μεγαλο νικητη παντος. Μπορει να εμαθε πολυ προσφατα τι σημαίνει OB,  IB αλλα μπαινει στο παιχνιδι με τον αερα του φιλοδοξου νεου που θα νικησει το κατεστημενο των ιερων τερατων του φορουμ.

Μλκ μητσο σου εχω κρατησει ομπρελα ξαπλωστρα 1η σειρα Κωμη  ελα μετα τη νικη σου να το γιορτασουμε.??

1 hour ago, nek said:

Εγω εχω μαντεψει τον μεγαλο νικητη παντος. Μπορει να εμαθε πολυ προσφατα τι σημαίνει OB,  IB αλλα μπαινει στο παιχνιδι με τον αερα του φιλοδοξου νεου που θα νικησει το κατεστημενο των ιερων τερατων του φορουμ.

Μλκ μητσο σου εχω κρατησει ομπρελα ξαπλωστρα 1η σειρα Κωμη  ελα μετα τη νικη σου να το γιορτασουμε.??

Λεβέντη μου εσυ! Τι μου θύμησες τωρα.... 

• Author
4 hours ago, DMTK said:

Εγώ είμαι της άποψης οτι πρέπει να παρέμβει ο Πρόεδρος κι αφού λάβει υπόψη όλες τις ιδέες-γνώμες-απόψεις-προτάσεις, να καθορίσει τους κανόνες. Σαν παιχνίδι το ξεκινήσαμε κι έχει γίνει γρίφος χειρότερος και από τη φορολογική δήλωση :)

:lol::lol::lol: Έχεις απόλυτο δίκιο DMTK, θα το καταντήσουμε άλλο ένα 'κυπριακό' κι αυτό μου φαίνεται....

Ρε παιδιά συνέλθετε! Τί scores και limitations και ίδια μπουκαλάκια και ιστορίες για αγρίους είναι αυτά....Γουστάρω να ανοίξω και να βάλω στο παιχνίδι ένα Craigellachie 31yo, θα το κάνω, ο άλλος γουστάρει να στείλει στο παιχνίδι Johnnie Walker Black Label, ας το κάνει, ο άλλος ένα Canadian Club Harvest Rye, o άλλος ένα Paul John Indian, ο άλλος ένα Brora 30, o άλλος ένα Jameson signature, o άλλος ένα Mackmyra Motorhead, o άλλος ένα Cu Dhubh, o άλλος ένα Hibiki 17, o άλλος ένα Teaninich single cask από ανεξάρτητο εμφιαλωτή, ας το κάνει....

Εγώ έτσι το βλέπω, σκοπός δεν είναι να δούμε ποιός βρήκε ποιό και τι και πόσο κοντά κλπ, αλλά να δοκιμάσουμε επιλογές ουίσκυ των άλλων σε τυφλή δοκιμή και να καταγράψουμε τις εντυπώσεις μας, να δούμε κατα πόσο και πόσοι συμφωνούμε μεταξύ μας, μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν τα ίδια δείγματα και γιατί,  και όλο αυτό το σκηνικό.

Φυσικά άν οι περισσότεροι θέλετε κάποιους όρους όπως αναφέρθηκαν στα μηνύματα σας, αυτό θα κάνουμε, απλά λέω την  άποψη μου.

Κατα τ'αλλα συμφωνώ για τον διαιτητή και την αρίθμηση των δειγμάτων για να μην ξέρουμε ποιανού είναι ποιό......

Έχουμε και λέμε λοιπόν, ως τώρα

1. Celtic

2. McRookie

3. DMTK

4. Eilean a'Cheo

5. Thanasist

6. Wisdom

7. Mitsubae

......

Διαιτητής ?????????

Συμφωνώ 100% με Celtic..!

Ας προσπαθήσουμε με τις μαντεψιές μας να απαντήσουμε σε ερωτήματα του τύπου

τύπο single malt, blended malt, blended ,pot stil, bourbon μετά χώρα, αν Σκωτία region, βαθμούς %, ηλικία, τύπο βαρελιού Sherry first fill,refill ,bourbon κτλπ και εν τέλει αποστακτήριο....

χωρίς βαθμούς και χωρίς limitation..

All the fun είναι να εκτεθούμε..θα μπορούσαμε να βαθμολογήσουμε και το κάθε ουίσκι για να διαπιστώσουμε πόσο σχετiκή είναι η βαθμολογία και πόσο αλλάζει όταν η δοκιμή είναι blind

1 hour ago, Celtic said:

Γουστάρω να ανοίξω και να βάλω στο παιχνίδι ένα Craigellachie 31yo, θα το κάνω, ο άλλος γουστάρει να στείλει στο παιχνίδι Johnnie Walker Black Label, ας το κάνει, ο άλλος ένα Canadian Club Harvest Rye, o άλλος ένα Paul John Indian, ο άλλος ένα Brora 30, o άλλος ένα Jameson signature, o άλλος ένα Mackmyra Motorhead, o άλλος ένα Cu Dhubh, o άλλος ένα Hibiki 17, o άλλος ένα Teaninich single cask από ανεξάρτητο εμφιαλωτή, ας το κάνει...

Έτσι όπως το έθεσες συμφωνώ απόλυτα, ειδικά αν παίξει craigellachie 31 και brora 30! Ελεύθερα παιδιά! 

Λοιπόν άντε να μαζευτούν άλλοι 3 τουλάχιστον και σφάζω το μπουκάλι το ΣΚ. Πληροφοριακά θέλει 1-2 βδομάδες να φτάσει Ελλάδα οπότε καλό θα ήταν να ξέρω ως τότε και ποιος θα ναι ο κριτής να του τα στείλω.

Εξαιρετική ιδέα... Θα γίνουμε και ρόμπα!!

Μην ξεχνάτε ότι τα γραπτά μένουν. Οπότε μέσα και εγώ.

15 hours ago, Celtic said:

:lol::lol::lol: Έχεις απόλυτο δίκιο DMTK, θα το καταντήσουμε άλλο ένα 'κυπριακό' κι αυτό μου φαίνεται....

Ρε παιδιά συνέλθετε! Τί scores και limitations και ίδια μπουκαλάκια και ιστορίες για αγρίους είναι αυτά....Γουστάρω να ανοίξω και να βάλω στο παιχνίδι ένα Craigellachie 31yo, θα το κάνω, ο άλλος γουστάρει να στείλει στο παιχνίδι Johnnie Walker Black Label, ας το κάνει, ο άλλος ένα Canadian Club Harvest Rye, o άλλος ένα Paul John Indian, ο άλλος ένα Brora 30, o άλλος ένα Jameson signature, o άλλος ένα Mackmyra Motorhead, o άλλος ένα Cu Dhubh, o άλλος ένα Hibiki 17, o άλλος ένα Teaninich single cask από ανεξάρτητο εμφιαλωτή, ας το κάνει....

Εγώ έτσι το βλέπω, σκοπός δεν είναι να δούμε ποιός βρήκε ποιό και τι και πόσο κοντά κλπ, αλλά να δοκιμάσουμε επιλογές ουίσκυ των άλλων σε τυφλή δοκιμή και να καταγράψουμε τις εντυπώσεις μας, να δούμε κατα πόσο και πόσοι συμφωνούμε μεταξύ μας, μας αρέσουν ή δεν μας αρέσουν τα ίδια δείγματα και γιατί,  και όλο αυτό το σκηνικό.

Φυσικά άν οι περισσότεροι θέλετε κάποιους όρους όπως αναφέρθηκαν στα μηνύματα σας, αυτό θα κάνουμε, απλά λέω την  άποψη μου.

Κατα τ'αλλα συμφωνώ για τον διαιτητή και την αρίθμηση των δειγμάτων για να μην ξέρουμε ποιανού είναι ποιό......

1. Celtic

2. McRookie

3. DMTK

4. Eilean a'Cheo

5. Thanasist

6. Wisdom

7. Mitsubae

......

Διαιτητής ?????????

Εξαιρετική ιδέα @Celtic 

Well done mate !

Σαν κλασσικοί whiskyforumhtes που είμαστε πάμε να χάσουμε την μπάλλα στις λεπτομέρειες όμως. 

Είμαι μέσα φτάνει να μην χαθεί η μπάλλα στις λεπτομέρειες. Αναγκαστικά νομίζω πρέπει να υπάρχει κάποιος <<διαιτητής>> ο οποίος φαντάζομαι θαναι αυτός που θα συγκεντρώσει όλα τα δείγματα κ εν συνεχεία θα τα ξαναπακετάρει κ θα τα μοιράσει στον καθένα από τους συμμετέχοντες.

Μπορώ να αναλάβω αυτό το ρόλο παρόλο που δεν μένω Αθήνα. Άλλωστε τα μεταφορικά για εντός Ελλάδος είναι σχεδόν μηδαμινά. 

3 hours ago, giorgos said:

Εξαιρετική ιδέα @Celtic 

Well done mate !

Σαν κλασσικοί whiskyforumhtes που είμαστε πάμε να χάσουμε την μπάλλα στις λεπτομέρειες όμως. 

Είμαι μέσα φτάνει να μην χαθεί η μπάλλα στις λεπτομέρειες. Αναγκαστικά νομίζω πρέπει να υπάρχει κάποιος <<διαιτητής>> ο οποίος φαντάζομαι θαναι αυτός που θα συγκεντρώσει όλα τα δείγματα κ εν συνεχεία θα τα ξαναπακετάρει κ θα τα μοιράσει στον καθένα από τους συμμετέχοντες.

Μπορώ να αναλάβω αυτό το ρόλο παρόλο που δεν μένω Αθήνα. Άλλωστε τα μεταφορικά για εντός Ελλάδος είναι σχεδόν μηδαμινά. 

ως όριο μπήκε η 15/7 ημέρα Σάββατο. Προφανώς ο λόγος είναι για να φέρουν οι συμμετέχοντες τα δείγματα για άμεση απόδοση - μοίρασμα την Δευτέρα στη συγκέντρωση. Για όσους τουλάχιστον παρευρεθούν. Την αποστολή στον McRookie θα την αναλάβω εγώ γιατί όπως προείπα έχω να του στείλω και κάτι άλλο. Άρα το ιδανικότερο θα ήταν ο "διαιτητής" αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει, να είναι ένας από τους παρευρισκόμενους. Και ναι μεν μπορεί τα έξοδα να είναι λίγα αλλά ποιος ο λόγος να φύγουν από Αθήνα, να πάνε Νάουσα, να ξαναγυρίσουν Αθήνα και να πάνε και Γερμανία? Οπότε εγώ θα προτείνω για διάφορους λόγους με σειρά προτεραιότητας 1.DMTK , 2.Celtic 3.? Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να είναι εύκολα προσβάσιμος και να μπορεί με μια συνάντηση να εξυπηρετήσει τους υπολοίπους που δεν θα παρευρεθούν την Δευτέρα. Κατά τ' άλλα ούτε καν πιστεύω ότι θα χρειαζόταν

Τελικά 20αρια 30αρια ή 50αρια τα δείγματα? Σε τι μπουκάλια να τα φέρουμε την Δευτέρα? Να υπάρχει ομοιομορφία?

• Author

1. Celtic

2. McRookie

3. DMTK

4. Eilean a'Cheo

5. Thanasist

6. Wisdom

7. Mitsubae

8. James

9. Giorgos

Η ιδέα μου ξεκίνησε πολύ απλοϊκά, να ανταλλάξουμε μεταξύ μας δείγματα και να τα δοκιμάσουμε γράφοντας όλοι οι υπόλοιποι στο αντίσοιχο topic πχ "DMTK's blind sample #1" κι αφού γράψουν όλοι όσοι συμμετέχουν ο DMTK το αποκαλύπτει κ.ο.κ. με όλα τα υπόλοιπα δείγματα.

Στην πορεία και με την κουβέντα, η φάση πήρε άλλη τροπή, τα δείγματα να είναι αριθμημένα από κάποιον "διαιτητή" και να μην ξέρουμε ποιό είναι από ποιόν, γιατί σωστά έγραψε ο Wisdom ίσως κάποιοι μεταξύ μας να γνωρίζουμε πράγματα και μπουκάλια από την κάβα κάποιου άλλου.

Οπότε άν θέλουμε να γίνει έτσι και να γίνει σωστά, διαιτητής πρέπει να αναλάβει κάποιος που 

α) Θα συνομιλεί σχετικά με το θέμα με τον καθένα από μας με πμ ή τηλεφωνικά ή κατ'ιδίαν χωρίς την παρουσία άλλων συμετεχόντων

β) Θα κάνει ο ίδιος την αντιστοίχηση του καθένα από μας με κάποιον αριθμό και θα ενημερώσει, με βάση το (α), ποιός είναι ο αριθμός που μας αντιστοιχεί, ώστε αυτόν και μόνο αυτόν να βάλουμε ως ταμπελάκι-αυτοκόλλητο στα δείγματα μας, χωρίς να γνωρίζουν την αντιστοιχία οι υπόλοιποι.

γ) Οι συμμετέχοντες θα δώσουμε στον διαιτητή και μόνο σε αυτόν ΟΛΑ μας τα αριθμημένα δείγματα, όσοι είναι μακριά (επαρχία ή εξωτερικό) θα ταχυδρομήσουν τα δείγματα τους στον διαιτητή και μόνο.  Αντίστοιχα, ο διαιτητής και μόνο θα είναι αυτός που θα αναλάβει την αποστολή των δειγμάτων όλων των άλλων, στους συμμετέχοντες που είναι μακριά (μέχρι τώρα μιλάμε για τους McRookie & Giorgos).

δ) Άν θέλουμε (το κουβεντιάζουμε αυτό), μπορούμε να αποκαλύψουμε στον διαιτητή και μόνο ο καθένας εκ των προτέρων το ουίσκυ του ή να μην το κάνουμε και να το κρατήσουμε μυστικό ακόμα και στον διαιτητή μέχρι το τέλος.

Άρα, αποκλείεται να αναλάβει χρέη ταχυδρόμου στον McRookie ο Thanasist, ή στον Giorgos εγώ , ή οποιοσδήποτε άλλος σχετικός συνδυασμός. Όλα θα περνάνε από τα χέρια του διαιτητή και μόνο, για να είναι αδιάβλητη η διαδικασία. Κατανοώ τους φίλους μου τους γαύρους που αλλιώς έχουν συνηθίσει αλλά εδώ δεν είναι μπάλα για να έχετε έξτρα παίχτες τα κοράκια.....:biggrin1:

Τέλος, η 15/7 ορίστηκε ως ημερομηνία-deadline, καθότι την θεώρησα φυσιολογική ως χρονικό όριο για να δουν το θέμα όλα τα ενεργά μέλη και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ως τότε. Ίσως να είχα και στην άκρη του μυαλού μου την συγκέντρωση της Δευτέρας 17, αλλά πλέον, εφ'όσον θέλουμε να το κάνουμε σωστά η συγκέντρωση δεν παίζει ρόλο. Ας μην βιαστούμε, ας βρεθεί ένα μέλος που δεν επιθυμεί να λάβει μέρος (τουλάχιστον σε αυτό το 1ο blind game) και επιθυμεί να αναλάβει με υπευθυνότητα τα καθήκοντα του διαιτητή και το ξεκινάμε.

Μήπως να μην βάλουμε διαιτητή καν? 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Εγώ δεν ξέρω κανενός την κάβα και ούτε Κάποιος θεωρώ ότι μπορεί να μαντέψει εκ τω προτέρων τι θα βαλω εγώ. Αν το καταφέρει του δίνω το υπόλοιπο μπουκάλι :p. Και όχι δεν θα είναι glenburgie!

Βασικά επιμένω ότι για αρχή και δοκιμή δεν χρειάζεται τίποτα, απλά καλή διάθεση. Και υπομονή μέχρι να πανε τα δείγματα σε όλους.

Τώρα βέβαια αν θέλετε μπορώ να συνταξω ενα ιδιωτικό συμφωνητικό, με το αζημίωτο πάντα 8),! 

@Celtic μην βλέπεις μονο ΣΚΑΙ :db:

On 11/07/2017 at 5:39 PM, nek said:

Εμένα κράτα μου θέση σε Αυλωνιά Μεστών 12-27/8 και τρελελέ σου λέω!

Λοιπόν, καταρχήν θα παρακαλούσα όσο αυτό είναι δυνατό να αποσυνδέσουμε το παιχνίδι από τη μάζωξη της Δευτέρας 17/7 γιατί εγώ δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω δυστυχώς.

Επίσης πρέπει να πω ότι διαφωνώ με τη χαλαρότητα του παιχνιδιού μια και αυτό που με ιντριγκάρισε περισσότερο να συμμετάσχω δεν ήταν απλά το blind tasting αλλά ένα παιχνίδι βαθμολογίας με καθαρά κριτήρια για να έχει και λίγη πλάκα. Γι αυτό π.χ. δεν θέλω IB, δεν πρότεινα βαθμολογία για region (π.χ. το Speyside είναι υποπεριοχή των Highlands, τα Islands διαιρούνται σε Islay και λοιπά δυτικά και βόρεια νησιά, ενώ τέλος υπάρχουν ξεκούδουνα αποστακτήρια, μόνα τους σε μια περιοχή). Συμφωνώ με την πρόταση να είναι γνωστές οι εμφιαλώσεις στον διαιτητή πριν παραλάβει τα δείγματα ώστε αν διαπιστωθεί όμοια εμφιάλωση να προταθεί στον έναν από τους δύο να αλλάξει επιλογή.

39 minutes ago, Celtic said:

Στην πορεία και με την κουβέντα, η φάση πήρε άλλη τροπή, τα δείγματα να είναι αριθμημένα από κάποιον "διαιτητή" και να μην ξέρουμε ποιό είναι από ποιόν, γιατί σωστά έγραψε ο Wisdom ίσως κάποιοι μεταξύ μας να γνωρίζουμε πράγματα και μπουκάλια από την κάβα κάποιου άλλου.

Οπότε άν θέλουμε να γίνει έτσι και να γίνει σωστά, διαιτητής πρέπει να αναλάβει κάποιος που 

α) Θα συνομιλεί σχετικά με το θέμα με τον καθένα από μας με πμ ή τηλεφωνικά ή κατ'ιδίαν χωρίς την παρουσία άλλων συμετεχόντων

β) Θα κάνει ο ίδιος την αντιστοίχηση του καθένα από μας με κάποιον αριθμό και θα ενημερώσει, με βάση το (α), ποιός είναι ο αριθμός που μας αντιστοιχεί, ώστε αυτόν και μόνο αυτόν να βάλουμε ως ταμπελάκι-αυτοκόλλητο στα δείγματα μας, χωρίς να γνωρίζουν την αντιστοιχία οι υπόλοιποι.

γ) Οι συμμετέχοντες θα δώσουμε στον διαιτητή και μόνο σε αυτόν ΟΛΑ μας τα αριθμημένα δείγματα, όσοι είναι μακριά (επαρχία ή εξωτερικό) θα ταχυδρομήσουν τα δείγματα τους στον διαιτητή και μόνο.  Αντίστοιχα, ο διαιτητής και μόνο θα είναι αυτός που θα αναλάβει την αποστολή των δειγμάτων όλων των άλλων, στους συμμετέχοντες που είναι μακριά (μέχρι τώρα μιλάμε για τους McRookie & Giorgos).

δ) Άν θέλουμε (το κουβεντιάζουμε αυτό), μπορούμε να αποκαλύψουμε στον διαιτητή και μόνο ο καθένας εκ των προτέρων το ουίσκυ του ή να μην το κάνουμε και να το κρατήσουμε μυστικό ακόμα και στον διαιτητή μέχρι το τέλος.

Άρα, αποκλείεται να αναλάβει χρέη ταχυδρόμου στον McRookie ο Thanasist, ή στον Giorgos εγώ , ή οποιοσδήποτε άλλος σχετικός συνδυασμός. Όλα θα περνάνε από τα χέρια του διαιτητή και μόνο, για να είναι αδιάβλητη η διαδικασία. Κατανοώ τους φίλους μου τους γαύρους που αλλιώς έχουν συνηθίσει αλλά εδώ δεν είναι μπάλα για να έχετε έξτρα παίχτες τα κοράκια.....

Για πλάκα το πρότεινα, αλλά μήπως τελικά να πάμε σε λύση Κολίνα; Έτσι κι αλλιώς ο διαιτητής με τη δουλειά που θα έχει, θα πρέπει να του κόψουμε μισθό!

• Author
21 minutes ago, thanasist said:

Μήπως να μην βάλουμε διαιτητή καν? 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Εγώ δεν ξέρω κανενός την κάβα και ούτε Κάποιος θεωρώ ότι μπορεί να μαντέψει εκ τω προτέρων τι θα βαλω εγώ. Αν το καταφέρει του δίνω το υπόλοιπο μπουκάλι :p. Και όχι δεν θα είναι glenburgie!

Βασικά επιμένω ότι για αρχή και δοκιμή δεν χρειάζεται τίποτα, απλά καλή διάθεση. Και υπομονή μέχρι να πανε τα δείγματα σε όλους.

Τώρα βέβαια αν θέλετε μπορώ να συνταξω ενα ιδιωτικό συμφωνητικό, με το αζημίωτο πάντα 8),! 

@Celtic μην βλέπεις μονο ΣΚΑΙ :db:

Χμμμμ ο ΣΚΑΙ δεν κατάλαβα που κολλάει...anyway

Το θέμα άν θα μπει διαιτητής ή όχι έχει να κάνει με το εξής : Θέλουμε ή δεν θέλουμε να ξέρουμε ποιανού είναι το δείγμα που δοκιμάζουμε? ¨αν δεν θέλουμε και το πάμε στο εντελώς blind o διαιτητής είναι απαραίτητος, άν θέλουμε τότε ξεχνάμε νουμεράκια και τα τοιαύτα, ανταλλάσσουμε μεταξύ μας τα δειγματάκια μας και πάπαλα αλλά -κακά τα ψέμματα- κάποιους συνειρμούς θα τους κάνουμε και προς τα κάπου θα πηγαίνει η σκέψη μας όταν ξέρουμε ποιανού δείγμα δοκιμάζουμε....

Δεν έχω πρόβλημα είτε έτσι είτε αλλιώς, ότι θέλει ο λαός...

@Celtic μόνο ο ΣΚΑΙ μιλάει συνεχεια για παράγκες. Πάει στο σχόλιο για τους γαυρους :)

19 hours ago, thanasist said:

ως όριο μπήκε η 15/7 ημέρα Σάββατο. Προφανώς ο λόγος είναι για να φέρουν οι συμμετέχοντες τα δείγματα για άμεση απόδοση - μοίρασμα την Δευτέρα στη συγκέντρωση. Για όσους τουλάχιστον παρευρεθούν. Την αποστολή στον McRookie θα την αναλάβω εγώ γιατί όπως προείπα έχω να του στείλω και κάτι άλλο. Άρα το ιδανικότερο θα ήταν ο "διαιτητής" αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει, να είναι ένας από τους παρευρισκόμενους. Και ναι μεν μπορεί τα έξοδα να είναι λίγα αλλά ποιος ο λόγος να φύγουν από Αθήνα, να πάνε Νάουσα, να ξαναγυρίσουν Αθήνα και να πάνε και Γερμανία? Οπότε εγώ θα προτείνω για διάφορους λόγους με σειρά προτεραιότητας 1.DMTK , 2.Celtic 3.? Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να είναι εύκολα προσβάσιμος και να μπορεί με μια συνάντηση να εξυπηρετήσει τους υπολοίπους που δεν θα παρευρεθούν την Δευτέρα. Κατά τ' άλλα ούτε καν πιστεύω ότι θα χρειαζόταν

Το όριο της ημερομηνίας 15/07 το γνώριζα. Αποτι φαίνεται ο <<προφανής>> λόγος του μοιράσματος στη συγκέντρωση της Δευτέρας μάλλον θα πάει λίγο παραπίσω κ φυσικά όπως είπαμε όλοι οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι δεν θα παρευρίσκονται στη συγκέντρωση. 

Κ κλείνοντας να πω πως εννοείται πως θα ήταν καλύτερα ο διαιτητής (εάν τλκ υπάρξει) να έμενε Αθήνα.  Ο <<διαιτητής>> είναι απαραίτητος μοναχά για να κάνει την ανακατανομή των δειγμάτων κ τα δέματα. 

ΥΓ1: Η ανακατανομή θα γίνει στην επόμενη συγκεντρωση ?

ΥΓ2: Ήδη έχουμε χαθεί στις λεπτομέρεις. 

@Celtic μιας κ έκανες εσύ την πρόταση λειτούργησε λίγο Δημοκρατικά κ πάρε αποφάσεις μόνος σου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κ ας μην βιαζόμαστε. 

Αν δεν μαζευτούν, έστω τα περισσότερα δείγματα τη Δευτέρα και θα καθυστερήσει πολύ η διαδικασία και λόγω καλοκαιριού αλλά και θα δυσκολευτεί αρκετά περισσότερο όποιος αναλάβει να τα συγκεντρώσει.

Οπότε, αν είναι να γίνει, τη Δευτέρα, όσοι καταφέρουν να έρθουν, καλό θα είναι να τα έχουν και μαζεύονται από τους υπολοίπους.

50αρια για 8 (πλην του εαυτού μας δηλαδή) τελικά? Για μπουκάλια? Θα υπάρχει ομοιομορφία? Ή να φέρω σε άσχετο μπουκάλι 400 ml και τα χωρίζει όποιος τα μαζέψει συνεισφέροντας στο κόστος των άδειων μπουκαλιών?

Ας αφήσουμε τις ψηφοφορίες και ας αποφασίσουμε δημοκρατικά με την διαδικασία του κατεπείγοντως και προεδρικό διάταγμα του κέλτου πριγκιψ Celtic

• Author

OK, μιας και είναι πρώτη φορά, ας το κάνουμε απλοϊκά, χωρίς διαιτητές, γνωρίζοντας ο καθένας ποιανού δείγμα δοκιμάζει. Όσοι έρθουν την Δευτέρα ας φέρουν τα δείγματα τους, του McRookie τα δίνουμε στον Thanasist, του Giorgos τα αναλαμβάνω εγώ και αντίστροφα οι αποστολές από McRookie & Giorgos. Όσοι από τους Αθηναίους συμμετέχοντες δεν θα είναι τη Δευτέρα, ή δεν προλαβαίνουν να τα ετοιμάσουν ή ότι άλλο, θα υπάρξει επικοινωνία τηλεφωνικώς -πμ κλπ για την παραλαβή, με εμένα ή/και τον Thanasist

5cl δείγμα, σε όποιας μορφής μπουκαλάκι βολεύει τον καθένα, με ταμπελίτσα το nickname μας στο φόρουμ. Όσοι δεν έχετε εύκαιρα μπουκαλάκια, έχω προτείνει στο παρελθόν το φαρμακείο Ευσταθίου στο Παγκράτι (http://www.efstathiou.org/), εγώ απο κει τα παίρνω, ας πουν όμως και άλλα μέλη εναλλακτικά μέρη που μπορεί να βρει κανείς.

Φυσικά ο αναμενόμενος χρόνος για να δοκιμάσουν όλοι όλα τα δείγματα τους, εν μέσω θέρους θα είναι μακρύς, η αισιόδοξη άποψη λέει αρχές Σεπτέμβρη να έχουμε τα αποτελέσματα.......Αλλά με τη φάση του διαιτητή θα πήγαινε ακόμα πιο πίσω. Το κρατάμε ως ιδέα για το 2ο, 3ο game ....από φθινόπωρο.

Είμαστε ΟΚ ? Απορίες?

2 minutes ago, Celtic said:

OK, μιας και είναι πρώτη φορά, ας το κάνουμε απλοϊκά, χωρίς διαιτητές, γνωρίζοντας ο καθένας ποιανού δείγμα δοκιμάζει. Όσοι έρθουν την Δευτέρα ας φέρουν τα δείγματα τους, του McRookie τα δίνουμε στον Thanasist, του Giorgos τα αναλαμβάνω εγώ και αντίστροφα οι αποστολές από McRookie & Giorgos. Όσοι από τους Αθηναίους συμμετέχοντες δεν θα είναι τη Δευτέρα, ή δεν προλαβαίνουν να τα ετοιμάσουν ή ότι άλλο, θα υπάρξει επικοινωνία τηλεφωνικώς -πμ κλπ για την παραλαβή, με εμένα ή/και τον Thanasist

5cl δείγμα, σε όποιας μορφής μπουκαλάκι βολεύει τον καθένα, με ταμπελίτσα το nickname μας στο φόρουμ. Όσοι δεν έχετε εύκαιρα μπουκαλάκια, έχω προτείνει στο παρελθόν το φαρμακείο Ευσταθίου στο Παγκράτι (http://www.efstathiou.org/), εγώ απο κει τα παίρνω, ας πουν όμως και άλλα μέλη εναλλακτικά μέρη που μπορεί να βρει κανείς.

Φυσικά ο αναμενόμενος χρόνος για να δοκιμάσουν όλοι όλα τα δείγματα τους, εν μέσω θέρους θα είναι μακρύς, η αισιόδοξη άποψη λέει αρχές Σεπτέμβρη να έχουμε τα αποτελέσματα.......Αλλά με τη φάση του διαιτητή θα πήγαινε ακόμα πιο πίσω. Το κρατάμε ως ιδέα για το 2ο, 3ο game ....από φθινόπωρο.

Συμφωνώ, επαυξάνω και απορία ουδεμία έχω!

σωραίος celtic! ακονίζω μαχαίρια να σφαχτεί το μπουκάλι. Τελικά είμαστε 9; Υπάρχει κάποιος ακόμα;