Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Tomatin 2007 Caribbean Rum, 9 y.o., Limited Edition, O.B., 46%


DMTK

Recommended Posts

Tomatin 2007 Caribbean Rum, 9 y.o., Limited Edition, O.B., 46%

image.jpeg.03f0cb2c6d5e9999e42c5f1bca9182a1.jpeg

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/85990/tomatin-2007

Α.-Εισαγωγικές παρατηρήσεις:

Bottler: Tomatin Distillery, Age: 9 Year Old, Country: Scotland, Region: Highland, Cask Type: Caribbean rum cask, Alcohol: 46%, Non chill-filtered, Νatural colour.

Μια Limited Edition από το αποστακτήριο Tomatin.

Αποστάχθηκε στις 18 Μαΐου 2007, παλαίωσε πλήρως για εννέα χρόνια, σε βαρέλια Caribbean Rum και διατέθηκε στην αγορά σε 6.600 μπουκάλια.

Β.-Χρώμα: ανοιχτό χρυσό

Γ.-Μύτη: αδύναμη, με αδιόρατα, σχεδόν αδιάφορα αρώματα. Βανίλια και μια απαλή αίσθηση κανέλας, είναι τα μόνα αρώματα που διέκρινα. Σε καμία περίπτωση δεν προδίδει την καταγωγή του και σε τυφλή δοκιμή μάλλον θα έλεγα ότι έχει τελειώσει την παλαίωσή του για λίγους μήνες, σε ένα βαρέλι από λευκό ξηρό κρασί, παρά σε βαρέλι από ρούμι.

Δ.-Στόμα: αν και απαλό, είναι αρκετά πιο ενδιαφέρον από τη μύτη. Μου έφερε στο μυαλό γλυκό σιρόπι, αλλά και καρύδα. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα κάτι πιο ζωηρό και τροπικό. Είναι εμφανής η επίδραση της δρυός, με κάποιες πικάντικες νότες στο τέλος, χωρίς να μπορώ να τις συνδέσω με κάποιο συγκεκριμένο μπαχαρικό ή καρύκευμα. Επίσης κατά το τελείωμα γίνεται αρκετά ξηρό.

Ε.-Επίγευση: σύντομη

ΣΤ.-Γενική εντύπωση: δε το κρύβω ότι είχα άλλες προσδοκίες από το συγκεκριμένο απόσταγμα, γεγονός που ίσως οφείλεται στη συμπάθειά μου για το ρούμι. Δε μπήκα καν στη σκέψη να προσθέσω έστω και λίγες σταγόνες νερό. Αν πρόσθετα μάλλον δεν θα μπορούσα να γράψω ούτε αυτές τις λιγοστές λέξεις! Ένα malt στο οποίο σίγουρα δε θα βρεις την πολυπλοκότητα που ονειρεύεσαι  ή το τροπικό κλίμα των νησιών της Καραϊβικής, αν είχες τέτοιες βλέψεις. Αν έκανα food pairing θα έβαζα δίπλα του, ένα ωραίο σχετικά γλυκό τυρί, όπως το camembert αλλά και μια ελληνική γραβιέρα, όπως η γραβιέρα Νάξου, ένα σκληρό τυρί με γλυκιά, βουτυράτη γεύση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, mitsubae said:

Με τέτοιο όνομα αποστακτηρίου εγω θα εβαζα δίπλα μια ντομάτα σκέτη με αλάτι! :tongue:

Κοίτα αν είναι χωριάτικη, χωρίς λιπάσματα και λίγο ώριμη, νομίζω μια χαρά θα ταιριάζει :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...