Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Tα δύο τελευταία topic του @mallios νόμιζω οτι είναι και οι σημαντικότερες ειδήσεις της χρονιάς (αν δεν φύγει και κανένας Celtic για μόνιμη εγκατάσταση στην Ιρλανδία :laugh3:)

Posted

Όταν είδα το θέμα σκέφτηκα ότι θα είναι κανένα click bait. Παλιότερα νομίζω κάποιος είχε βάλει κάτι παρόμοιο σαν πρωταπριλιάτικο. Πραγματικά υπέροχα νέα!

Posted

Καλά, το υπέροχα σχετικό είναι.....Μια βαρβατη επένδυση της Diageo ειναι. Φυσικά είναι θετικό που κάποιοι άνθρωποι θα δουλεύουν εκεί, φυσικά είναι θετικό ότι πρόκειται για ιστορικά αποστακτήρια που θα ξανανοίξουν τις πύλες τους και θα μπουν στην πρίζα αντί να μαραζώνουν. Από κει και πέρα, από καθαρά καταναλωτική σκοπιά, δεν μπορώ να πω ότι συγκινούμαι ιδιαίτερα. Στην αγορά αυτή τη στιγμή υπάρχει πληθώρα. Δεν υπάρχει κάποιο κενό που θα καλύψουν αυτά τα δύο, απλά θα αυξηθεί κι άλλο η...πληθώρα και φυσικά υποψιάζομαι ότι η πώληση των προϊόντων τους θα είναι σε δυσανάλογο αντίτιμο για αυτό που θα προσφέρουν. Κακα τα ψέματα, τα Brora και τα Port Ellen whisky που ξέρουμε δεν είναι δυνατόν να ξαναβγούν. Ταπεινή μου άποψη.

• Like 1
Posted

Το διάβαζα κι εγώ σήμερα το πρωί σε Γερμανικό φόρουμ αλλά δεν μπορούσα να το ποστάρω (:offtopic: εδώ και μέρες το κινητό μου ή οποιοσδήποτε άλλος υπολογιστής χρησιμοποιώ δεν μπαίνει στο φρουμ - ω θεοι αντμιν βοηθήστε).

Αρχικά χάρηκα.

Μετά σκέφτηκα ω ρε νέο macallan που μας βήκε αναλογιζόμενος ότι το 2023 μάλλον θα βγει super limited 50000 bottles Brora 3yo για το ποταπό ποσό των 200+.

Μετά άρχισα να με βρίζω και να λέω σκάσε μωρέ γρουσούζη μίζερε θα πιεις επιτέλους 2 θρύλους έστω κι ας μην είναι το παλιο παραδοσιακό απόσταγμα.

Μετά με ξανάπιασε απογοήτεσυη γιατί σκέφτηκα ότι το 2023 θα πιούμε super limited 65000bottles NAS port ellen στην ετικέτα του οποίου η diageo θα φροντίσει να γράψει με παχιά γραμματοσειρά ότι περιέχει θρυλικό port ellen 40yo από ένα βαρέλι που όλως τυχαίως είχαν ξεχάσει στην αποθήκη τους το οποίο σε συνδυασμό με το νεούδι γαργαλάει ευχάριστα ουρανίσκους και λοιπές οπές του ανθρωπίνου σώματος.

Μετά ήπια λίγο ardbeg, χαλάρωσα και χάρηκα στη σκέψη 2 φοινικων που αναγεννιούνται απ τη στάχτη τους

μετά... (οκ σκάω νομίζω το πιάσαμε το νόημα):drag:

• Like 2
Posted

Όπως και να έχει και συμμερίζομαι τις απόψεις του @Celtic και του @McRookie θα μπορεί τουλάχιστον ο κόσμος να επισκεφθεί - προσκυνήσει σε αυτούς τους διό ναούς του ουίσκι 

• Like 1
Posted
17 hours ago, McRookie said:

θα πιεις επιτέλους 2 θρύλους έστω κι ας μην είναι το παλιο παραδοσιακό απόσταγμα

Κάτι τέτοια γράφετε και σκέφτομαι πόσο ευλογημένος, ευεργετημένος και ευγνώμων είμαι που είμαι μέλος τούτης εδώ της παρέας από το 2006, έχοντας δοκιμάσει μέσα στα 11 αυτά χρόνια και Brora και Port Ellen και Caperdonich και Millburn και Port Charlotte και St. Magdalene και Rosebank και 30y.o. και 40y.o. και θρύλους και παπάδες και διαμάντια και σπάνια και συλλεκτικά και ουίσκαρους, και όλα αυτά με καλή παρέα και αναμνήσεις για μια ζωή...

• Like 3
  • Thanks 1
Posted
35 minutes ago, Wisdom said:

Κάτι τέτοια γράφετε και σκέφτομαι πόσο ευλογημένος, ευεργετημένος και ευγνώμων είμαι που είμαι μέλος τούτης εδώ της παρέας από το 2006, έχοντας δοκιμάσει μέσα στα 11 αυτά χρόνια και Brora και Port Ellen και Caperdonich και Millburn και Port Charlotte και St. Magdalene και Rosebank και 30y.o. και 40y.o. και θρύλους και παπάδες και διαμάντια και σπάνια και συλλεκτικά και ουίσκαρους, και όλα αυτά με καλή παρέα και αναμνήσεις για μια ζωή...

Κατι τέτοια γράφετε και μας αγχώνετε, αγαπητέ σοφέ... :drinks:

• Haha 1
Posted
5 hours ago, Wisdom said:

Μας πέθανες βραδιάτικα:o:blush:

Posted
15 hours ago, Wisdom said:

Με κάνεις και σκέφτομαι "κρίμα που δεν σας γνώρισα λίγο νωρίτερα". Στις σημερινές τιμές ούτε που θα περνούσε απο το μυαλό μου να ανοίξω κάτι από αυτά. 

Τουλάχιστον δεν θα έχω μέτρο σύγκρισης για τα καινούργια που θα βγουν και άρα δεν θα με απογοητευσουν, αν τα δοκιμάσω, ως προς την ποιότητά τους σε σχέση με τους προγόνους τους τουλάχιστον.

Θα περιμένουμε και θα δούμε. Αν και επιμένω ότι σιγά σιγά η παραγωγή, συνολικα, αν οχι ηδη, έχει αρχίσει να ξεπερνάει τις ανάγκες με ότι αυτό θα συνεπάγεται.

Posted
9 minutes ago, DMTK said:

Αυτός ο Ian Macleod από Ανάβυσσο είναι; ή ο @Tassos Roubeidis έχει διπλή προσωπικότητα??? :D

Το μοναδικό κοινο που έχω με τον τυπο εμφανισιακα ειναι η καραφλα ρε φίλε :p  

Posted
2 hours ago, DMTK said:

Αυτός ο Ian Macleod από Ανάβυσσο είναι; ή ο @Tassos Roubeidis έχει διπλή προσωπικότητα??? :D

Δεν ξέρω αν ο @Tassos Roubeidis μοιάζει ή όχι, αλλά ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο Leonard Russell που έχει την εταιρεία Ian Macleod Distillers.

Posted
1 hour ago, Wisdom said:

Δεν ξέρω αν ο @Tassos Roubeidis μοιάζει ή όχι, αλλά ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο Leonard Russell που έχει την εταιρεία Ian Macleod Distillers.

Πες το κι έτσι, τι να λέμε τώρα τόνα τάλλο τι ρουσέλ, τι μακλέοντ :laugh3:

Ωχ .. ξεφύγαμε πάλι :wtf2:

Posted

Μετά από πολλές απόψεις κλπ κλπ κλπ που διάβασα, από αρνητικές και θετικές κριτικές, από ιερά τέρατα που έχουν πιει Port Ellen, Brora, Rosebank από όλα τα στάδιά τους πριν και μετά και ενδάμεσα κλπ κλπ κλπ., οι δικές μου μικρές, φτωχές σκέψεις.

Εμπορικά θεωρώ ότι είναι πιο προσιτό οικονομικά να ανοίξεις πάλι, ένα παλιό αποστακτήριο,ακόμα και αν (Port Ellen) πρέπει στην ουσία να ξαναφτιάξεις πολλά πράγματα. Αναφορικά με το Port Ellen, τα κτίρια υπάρχουν, οι παγόδες υπάρχουν, οι αποθήκες δίπλα στο κύμα υπάρχουν και η τοποθεσία είναι όμορφη. Στα αρνητικά είναι ευτό το κτίριο δίπλα που δουλεύει 24x7 (Port Ellen malting floors) και είναι λιγάκι βιομηχανικό (να μην πω άσχημο) και δεν ταιριάζει με το όλο στυλ. 

Από πλευράς μάρκετινγκ, σε έναν κλάδο που η σύνδεση με την παράδοση είναι σημαντική και που τέτοια επιχειρήματα είχαν στο παρελθόν επιτυχία ακόμα και στο στενό γεωγραφικά χώρο του νησιού (Ardbeg, Laddie, Caol Ila) πιστεύω ότι πιο εύκολα θα τραβήξει κόσμο ένα τέτοιο γεγονός.

Σαν Γιάννης, θέλω να παραμείνω αθεράπευτα ρομαντικός. Η άποψή μου είναι ότι δεν με αφορά το πως και το γιατί. Θέλω να δω πάλι Port Ellen κι ας είναι και μέτριο σε γεύση. Θέλω να δω πάλι Brora και Rosebank και να μπορέσω να πάω. Να χαιδέψω τους τοίχους και να "βγάλω" λίγες ιστορίες και ψίθυρους από μέσα, σαν αυτούς που άκουγα στο Kildalton Cross. Όπως επίσης θέλω να δω και Ardnahoe και να είμαι εκεί όταν εμφιαλωθούν τα πρώτα Waterford. Ζούμε μια περίοδο εξελίξεων στο whisky και δεν έχω χρόνο και διάθεση για κριτική που πολλές φορές (στα διεθνή μέσα) πιο πολύ εστιάζει στο να δείξει πως "εγώ ξέρω καλύτερα πως ήταν τότε το Port Ellen" και όχι σε κάτι ουσιαστικό.

Δεν μπορώ εγώ να κρίνω το γιατί η Diageo επενδύει 35 εκ. λιρόνια σε δύο αποστακτήρια και φυσικά η μικρή παραγωγή, ίσως να λέει και αποκλειστικά διάθεση σαν single malt και όχι σαν τροφοδοσία blended.

Επίσης, για εμένα είναι σημαντικό ότι το μικρό νησάκι που αγαπάω γίνεται μια μικρή Μέκκα του whisky αφού θα έχουμε 2 νέα αποστακτήρια και φυσικά, δεν έχουν τελειώσει τα πάντα για το Gartbreck όπως επίσης σημαντικό είναι πως μπαίνει στο χάρτη και το Εδιμβούργο και μοιάζει (ελπίζω) να ξυπνάει το Lowland region. Όλα αυτά τα βλέπω ρομαντικά, οπότε θετικά, με μόνο σκεπτικό ότι ίσως και να πηγαίνουμε σε μια περίοδο υπερπροσφοράς (δικό τους θέμα, ίσως και να οδηγήσει σε μείωση τιμών, ελπίζω όχι σε κλείσιμο αποστακτηρίων).

Φιλιά σε όλους.

• Like 4
  • 2 weeks later...
Posted

Ανοίξτε όλες τις Ελλενίτσες του κόσμου. Δεν έχουν πια αξία 8P

Στα πιο σοβαρά τώρα θα έχει πλάκα που θα βγαίνουν εμφιαλώσεις από το παλιό κ το νέο αποστακτήριο ταυτόχρονα.  

Posted
On 29/10/2017 at 0:55 AM, giorgos said:

Ανοίξτε όλες τις Ελλενίτσες του κόσμου. Δεν έχουν πια αξία 8P

Στα πιο σοβαρά τώρα θα έχει πλάκα που θα βγαίνουν εμφιαλώσεις από το παλιό κ το νέο αποστακτήριο ταυτόχρονα.  

Ετοιμάσου να ξηλωθείς χοντρά :dribble:

Posted
7 hours ago, Uisge-Beatha said:

Ετοιμάσου να ξηλωθείς χοντρά :dribble:

Από port ellen πλέον συλλέγω μοναχά εμπειρίες στο ποτήρι μου γιαυτό και τα ανοίγω.

• Like 1
Posted
2 hours ago, giorgos said:

Από port ellen πλέον συλλέγω μοναχά εμπειρίες στο ποτήρι μου γιαυτό και τα ανοίγω.

Και θα χάσεις την πιθανότητα να αγοράσεις το τελευταίο;;;                      Το πιο συλλεκτικό ;;;:dribble::p

Posted
6 hours ago, Uisge-Beatha said:

Και θα χάσεις την πιθανότητα να αγοράσεις το τελευταίο;;;                      Το πιο συλλεκτικό ;;;:dribble::p

Υπό τον φόβο μην υπάρξει κάποια στιγμή στο πάρα, μα πάρα πολύ απώτερο μέλλον υποψία του Τελευταίου η μαμά εταιρεία είπε να το ξανανοίξει το μαγαζί. 

• Haha 1
  • 11 months later...
  • 1 month later...