Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Whiskyforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Secret Highland HMWS Bottling

Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Thanasist's blind sample (GLENGOYNE 12y.o., 40%, OB circa 1990)

Featured Replies

NOSE: Στην αρχή δείχνει φρέσκο. Γενικά πολύ ωραίο άρωμα από ώριμα και αποξηραμένα φρούτα, νότες σέρυ, κερί, κλεισούρα παλιάς ξύλινης ντουλάπας, ξύσματα εσπεριδοειδών και κάποιες βοτανικές νότες στο παρασκήνιο. Φοβερή μύτη! Μου άρεσε πολύ.

ΜOUTH: Ελαφρώς πικάντικο αλλά γενικά μαλακό, χωρίς καμμιά ιδιαίτερη πολυπλοκότητα, κατώτερο των προσδοκιών από το άρωμα του. Πικρό μέλι, peanuts και πιο ξηρό απ’ότι θα το ήθελα. Κατεβαίνει σχετικά εύκολα, θα το προτιμούσα σε υψηλότερους βαθμούς.

Λέω οτι πρόκειται για σχετικά νεαρό scotch single malt, μέχρι 10 ετών και ως 43%αλκ. Πολύ δύσκολο να μαντέψω αποστακτήριο, τείνω προς κάποια NAS έκδοση κάποιου Highland/Speyside αποστακτηρίου με απαλές νότες ξηρού σέρυ. Είμαι ανάμεσα σε 3 (Balblair, Glen Rothes, Glen Garioch), χωρίς καμμία σιγουριά βέβαια.

Ας πούμε κάποιο NAS OB Glen Rothes από αυτά τα διάφορα τάδε reserve που υπάρχουν, πχ το GLENROTHES VINTAGE RESERVE ……

Σημείωση : Posts με σχόλια, αφού συμπληρωθούν όλες οι αναρτήσεις των συμμετεχόντων

Thanasist 
N: malty, fruity, some distant leather touches plus some waxy notes.mmm interesting! 
M: quite fruity, pineapple a bit watered down plus bourbon wood spices
F: moderate, sweet and fruity, almonds
Μαντεψιά:mmm the nose shows some age and complexity, άρα θα έλεγα 17+/-2 ετών, το στόμα a bit watered down άρα 43-46%, ο χαρακτήρας speyside αν όχι highland, μοιάζει single cask ή small batch..mmm signatory unchill-filtered…. Κανένα Glen Keith ή Dailuaine?
Εναλλακτική μαντεψιά..μμμ? μπας και είναι κανένα Mortlach από bourbon βαρέλια?
Βαθμολογία:85

Thanasist  (24-09-2017)

A.-Χρώμα: χρυσό.

B.-Μύτη: αίσθηση δροσιάς στη μύτη, άρωμα πολύπλοκο και φινετσάτο. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, μυρίζοντάς το, ήταν μια αίσθηση πετρελαίου, όπως οι αναθυμιάσεις που βγάζει το πετρέλαιο κατά τη μετάγγισή του σε κάποια δεξαμενή. Δε σημαίνει ότι η οσμή αυτή ήταν δυσάρεστη, απλά εμένα αυτό μου θύμισε. Επίσης η παρουσία του αλατιού, ήταν κι αυτή εμφανής. Στη συνέχεια η μύτη γινόταν γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη, κατά πάσα πιθανότητα, εξαιτίας της παλαίωσης που είχε υποστεί το συγκεκριμένο απόσταγμα. Σταφίδες και απαλές νότες από μοσχοκάρυδο, ολοκληρώνουν την εικόνα.

Γ.-Στόμα: δυνατό και φλογερό στην αρχή, μαλακώνει και γίνεται αρκετά γλυκόπιοτο στη συνέχεια. Η υφή του είναι βελούδινη, χωρίς να είναι πολύ λιπαρό. Από μπαχαρικά, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα. Το sherry εδώ γίνεται πιο αισθητό. Στο τέλος, καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ και κάποιες υπόνοιες καπνού στο παρασκήνιο.

Δ.-Επίγευση: μέτρια αλλά πολύ ικανοποιητική, γλυκιά και ευχάριστη.

Ε.-Γενική εντύπωση/πρόβλεψη: ο thanasist μας έχει συνηθίσει σε αποστάγματα υψηλού επιπέδου. Έτσι κι αυτό δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στο κανόνα. Ένα κρεμμώδες τυρί, όπως το λευκό κατσικίσιο Chèvre, νομίζω ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα αρώματά του.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του, μου θυμίζουν απόσταγμα που έχει παλαιώσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε βαρέλι από sherry. Είναι σχετικά νέο και σε βαθμούς γύρω στους 46-47%. Η αίσθηση που μου άφησε σε μύτη και στόμα, με κατευθύνουν προς τη χερσόνησο του Campbeltown, στο αποστακτήριο Springbank και ειδικότερα στο υπέροχο Hazelburn. Ίσως πρόκειται για το Hazelburn 13yo oloroso sherry cask.

Thanasist

Μύτη: βρεγμένο φρέσκο ξύλο, σέρυ (με μικρή υποψία να μην είναι σέρυ αλλά να έχει τελείωμα σε κρασοβάρελο γλυκού κόκκινου κρασιού), πικρά καρύδια, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα στα οποία κυριαρχεί η σταφίδα και cranberries. Εξελίσεται μέσα στο ποτήρι κι αρχική αίσθηση του αλκοόλ μαλακώνει γρήγορα και εξελίσεται σε ώριμα φρούτα. Σιρόπι-μαρμελάδα βερίκοκου. Πάρα πολύ ευχάριστη μύτη!

Στόμα: Γεμάτο κι ελαφρώς κρεμώδες, λίγο ξύλο, πιπέρι, γλυκό σιρόπι, στο τέλος αφήνει μια ξηρότητα.

Επίγευση: μέτριας έντασης και διάρκειας, ξηρότητα, ελάχιστο πιπέρι, σταφίδες, cranberries, πικάντικη, στο τέλος αφήνει μια γλύκα.

Βαθμολογία 87/100

Γενικά πολύ ωραίο dram, ισορροπημένο σε στόμα μύτη επίγευση αλλά θέλει την ώρα του στο ποτήρι για να αναδειχθεί. Θα έλεγα πως είναι στους 43-45 αλκοολικούς βαθμούς, 12-15 χρόνια, αρχικά μου θύμισε κάτι από glendronach αλλά είναι αρκετά πιο spicy οπότε θα πόνταρα σε Speyside χωρίς όμως να μπορώ να πω ποιο αποστακτήριο.

ThanasisT

Χρώμα: χρυσό

Δάκρυα γρήγορα και λεπτά

Μύτη: αχλαδόμηλα, βανίλια, χαμομήλι. Αυτό, δεν σου δίνει κάτι άλλο όσο περνάει η ώρα

Στόμα: ελαφρύ (top 43%), ελάχιστα βουτυρώδες, γλυκό στο στόμα

Επίγευση: Μέτρια, μήλο, σαν να έχω φάει ξινόμηλο

Άγνωστο (κάτι που δεν έχω ξαναπιεί), Wolfburn, Glenburgie

ΥΓ Αντιγραφή από τις σημειώσεις μου εκείνη τη στιγμή για να μην πέσω στην παγίδα να διαβάσω τους αποπάνω....

Μύτη: Βοτανικα στοιχεία, λίγο ξύλο. Όσο περνάει η ώρα βγάζει έντονα κεράσι.

Στόμα: Αρκετά απαλό. Αποξηραμένα φρούτα. Σχεδόν καθόλου επιγευση, κατεβαίνει πολύ γρήγορα. 

Νομίζω ότι είναι αρκετά νεαρό, ίσως NAS, και 40%. Τα χαρακτηριστικά του δείχνουν ότι είναι Speyside/Highlands

Αποστακτηριο: Dalmore, Inchgower, Glenfarclas.

ThanasisT 16/10/2017

Χρώμα: χάλκινο

Μύτη: Κανέλλα, κάστανο

Στόμα: Αλμύρα, σταφίδα, λίγα μπαχαρικά

Επίγευση: Μακριά

Χαμηλοί αλκοολικοί βαθμοί 40-43%. Τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν σε Highlands ή non-sherried Speyside. Η αλμύρα παραπέμπει σε coastal αποστακτήριο. Σχετικά νέο σε ηλικία, αλλά όχι τόσο σπιρτόζικο όσο τα περισσότερα NAS. Πολύ ευχάριστο, ευχαρίστως θα έπινα περισσότερο.

Μαντεψιά: Old Pulteney 12yo

N: αχλάδι, πράσινο μήλο, βερύκοκο αρκετά φρούτα, κερύθρα κ στο βάθος λίγο δέρμα  Sherry ή κάποιο αλλο κρασοβάρελο  Ωραίο

M: λιγότερα πράγματα εδώ. Χαμηλό αλκοόλ 40-43, σιρόπι φρούτων κ ισως λιγο ξυλο

Λες ναναι τούτο? Μμμμ Longrow ? Κανα finish - σίγουρα όχι το tokaji 8P

Πραγματικά χαίρομαι που οι περισσότεροι το βρήκατε ευχάριστο γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά ταπεινό.

Επειδή είναι παλιά εμφιάλωση και δεν έχω δοκιμάσει τη νέα δεν μπορώ να ξέρω αν διατηρεί την ίδια ποιότητα.

είναι Glengoyne 12 40% με φελλό και ίδιες ετικέτες με την εικόνα που έβαλα , έχει την πάλαι ποτέ ταινία ασφαλείας και εισαγωγέας ΠΕΡΣΕΥΣ Α.Ε.Αποτέλεσμα εικόνας για glengoyne 12 year old bottle

On 31/10/2017 at 0:00 PM, mitsubae said:

Άγνωστο (κάτι που δεν έχω ξαναπιεί)

ΝΙΚΗΣΑ!!!

3 minutes ago, thanasist said:

Πραγματικά χαίρομαι που οι περισσότεροι το βρήκατε ευχάριστο

Το βρήκαμε ευχάριστο αλλά όλοι στον κουβά...

• Author

Wow! Glengoyne μιας άλλης εποχής! 75cl με μεταλλικό βιδωτό καπάκι! Διαμάντι έσφαξες για πάρτη μας Thanasist!

A, και με την ευκαιρία, μια απορία που θυμήθηκα οτι έχω διαβάζοντας τα σχόλια όλων μας σε όλα τα δείγματα, η απορία είναι προς τον @DMTK

Ρε συ, πως γίνεται σχεδόν σε όλα να βρίσκεις αυτό το μοσχοκάρυδο;;;;; Μήπως μυρίζει έτσι το ποτήρι που πίνεις;;;:lol: Εν τω μεταξύ δεν έχω ιδέα πως είναι η μυρωδιά του......θέλω να φέρεις μοσχοκάρυδο στο επόμενο gathering να μυρίσω.......:D

21 minutes ago, Celtic said:

A, και με την ευκαιρία, μια απορία που θυμήθηκα οτι έχω διαβάζοντας τα σχόλια όλων μας σε όλα τα δείγματα, η απορία είναι προς τον @DMTK

Ρε συ, πως γίνεται σχεδόν σε όλα να βρίσκεις αυτό το μοσχοκάρυδο;;;;; Μήπως μυρίζει έτσι το ποτήρι που πίνεις;;;:lol: Εν τω μεταξύ δεν έχω ιδέα πως είναι η μυρωδιά του......θέλω να φέρεις μοσχοκάρυδο στο επόμενο gathering να μυρίσω......

Τώρα που τα ξαναείδα, το έχω βρει σε τρία (από τα οκτώ): thanasist, McRookie και Giorgos. Θα σου φέρω την άλλη φορά. Με τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είμαι εξοικειωμένος, έχω στο σπίτι σχεδόν ότι κυκλοφορεί στην αγορά. Το θέμα ήταν με κάποια άλλα μπαχαρικά, βότανα κλπ που δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν ... οπότε πριν κάνα χρόνο, κατέβηκα στο κέντρο (Ευριπίδου) και αγόρασα σε μικρές ποσότητες ότι δεν ήξερα (πχ μελισσόχορτο, σανδαλόξυλο, ρείκι, γλυκόριζα κλπ), τα μύρισα, τα έφαγα ωμά, τα έβρασα και ήπια και το ζουμί τους...;) Τι να κάνω, αλλιώς δεν γινόταν...

• Author
1 minute ago, DMTK said:

.... Με τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είμαι εξοικειωμένος, έχω στο σπίτι σχεδόν ότι κυκλοφορεί στην αγορά. Το θέμα ήταν με κάποια άλλα μπαχαρικά, βότανα κλπ που δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν ... οπότε πριν κάνα χρόνο, κατέβηκα στο κέντρο (Ευριπίδου) και αγόρασα σε μικρές ποσότητες ότι δεν ήξερα (πχ μελισσόχορτο, σανδαλόξυλο, ρείκι, γλυκόριζα κλπ), τα μύρισα, τα έφαγα ωμά, τα έβρασα και ήπια και το ζουμί τους...;) Τι να κάνω, αλλιώς δεν γινόταν...

DMTK - Food Pairing, Whisky, Cinema & Spices Master Expert !!!!!!!! :punk::thumbsup:

Just now, Celtic said:

DMTK - Food Pairing, Whisky, Cinema & Spices Master Expert !!!!!!!! :punk::thumbsup:

Φαντάσου να γράψω σε κανένα ότι μυρίζω σανδαλόξυλο, τι έχει να γίνει....:D

12 minutes ago, DMTK said:

Τώρα που τα ξαναείδα, το έχω βρει σε τρία (από τα οκτώ): thanasist, McRookie και Giorgos. Θα σου φέρω την άλλη φορά. Με τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα είμαι εξοικειωμένος, έχω στο σπίτι σχεδόν ότι κυκλοφορεί στην αγορά. Το θέμα ήταν με κάποια άλλα μπαχαρικά, βότανα κλπ που δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν ... οπότε πριν κάνα χρόνο, κατέβηκα στο κέντρο (Ευριπίδου) και αγόρασα σε μικρές ποσότητες ότι δεν ήξερα (πχ μελισσόχορτο, σανδαλόξυλο, ρείκι, γλυκόριζα κλπ), τα μύρισα, τα έφαγα ωμά, τα έβρασα και ήπια και το ζουμί τους...;) Τι να κάνω, αλλιώς δεν γινόταν...

Κλαίωωωω

3 minutes ago, giorgos said:

Κλαίωωωω

Τι κάνω Γιώργο; από κάτι whisky nosing kit και άλλες τέτοιες παπ@%$#ς, η δική μου λύση ήταν πιο εύκολη και οικονομική:D

10 minutes ago, DMTK said:

Τι κάνω Γιώργο; από κάτι whisky nosing kit και άλλες τέτοιες παπ@%$#ς, η δική μου λύση ήταν πιο εύκολη και οικονομική:D

Συμφωνώ και επαυξάνω και δεν θα το κρύψω ότι και γω είχα φτιάξει ένα mini αυτοσχέδιο nosing kit !

Νομίζω ήρθε η ώρα της επέκτασης :vinsent:

1 minute ago, giorgos said:

δεν θα το κρύψω ότι και γω είχα φτιάξει ένα mini αυτοσχέδιο nosing kit !

Αυτό ακριβώς έχω κάνει κι εγώ...

1 hour ago, Celtic said:

Wow! Glengoyne μιας άλλης εποχής! 75cl με μεταλλικό βιδωτό καπάκι! Διαμάντι έσφαξες για πάρτη μας Thanasist!

Ρε συ, πως γίνεται σχεδόν σε όλα να βρίσκεις αυτό το μοσχοκάρυδο;;;;; Μήπως μυρίζει έτσι το ποτήρι που πίνεις;;;:lol: Εν τω μεταξύ δεν έχω ιδέα πως είναι η μυρωδιά του......θέλω να φέρεις μοσχοκάρυδο στο επόμενο gathering να μυρίσω.......:D

@Celtic και λοιποί, λάθος!

Παρασύρθηκα από την ευκολία της εικόνας και την ομοιότητα και δεν πρόσεξα τις λεπτομέρειες που τις είδα μετά το σχόλιο του celtic.

Anyway, είναι Glengoyne 12 40% με φελλό και ίδιες ετικέτες με την εικόνα που έβαλα , έχει την πάλαι ποτέ ταινία ασφαλείας και εισαγωγέας ΠΕΡΣΕΥΣ Α.Ε. 

sorry! Δεν βρίσκω πουθενά φώτο.

Είναι ίδιας περιόδου πάντως. Απλά για να ξέρετε τί έχετε δοκιμάσει γιατί δεν ξέρω ποιές και πόσες διαφορές μπορεί να έχουν γευστικά

11 hours ago, DMTK said:

Φαντάσου να γράψω σε κανένα ότι μυρίζω σανδαλόξυλο, τι έχει να γίνει....:D

Ambu εσύ;

Σανδαλόξυλο και ρείκι ήταν οι αγαπημένες του μυρωδιές...

51 minutes ago, Wisdom said:

Ambu εσύ;

Σανδαλόξυλο και ρείκι ήταν οι αγαπημένες του μυρωδιές...

Λες αν αρχίσω να μυρίζω σανδαλόξυλα, να χρήζω ιατρικής παρακολούθησης? :lol: