Jump to content
 • Welcome to our whiskyforum

  Dear Guest,

  On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

  forum1.jpg

  Slainte!

Μουσικοχορευτική παράσταση "Celtic Legends" στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο


Recommended Posts

celtic-mina.jpg

Εκεί που οδηγούσα το πρωί για να έρθω στο γραφείο και ενώ ήμουν κολλημένος στην κίνηση, έπεσε το μάτι μου στην παραπάνω αφίσα που έλεγε με μεγάλα γράμματα CELTIC LEGENDS. Δεν μπόρεσα να διαβάσω τίποτα παραπάνω γιατί η αφίσα ήταν μακριά. Το έψαξα όμως τώρα στο internet και βρήκα τα παρακάτω:

gialino-1.jpg

celtic_legends2.jpg

CELTIC LEGENDS

Εκεί που ζωντανεύει ο θρύλος της κέλτικης παράδοσης...

Από 13 Μαρτίου

στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Γεννημένη στις μαγευτικές πεδιάδες της Κονεμάρα στην καρδιά της Ιρλανδίας, η παράσταση Κέλτικοι Θρύλοι είναι ένα μουσικο-χορευτικό ψηφιδωτό του παραδοσιακού ιρλανδικού πολιτισμού. Νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες από το Γκάλγουεϊ, το Δουβλίνο, το Μπέλφαστ κατορθώνουν να ενώσουν, σε ένα συγκλονιστικό θέαμα, διάρκειας δύο ωρών, τον ορμητικό παλμό της κλακέτας, τη χάρη του χορού, τη ρυθμική μανία της μουσικής και τη βουκολική μελαγχολία της ιρλανδικής μπαλάντας.

Ο χορός και η μουσική μας προσκαλούν σ'ένα φανταστικό ταξίδι στα βάθη της αυθεντικής, ανεξερεύνητης ταυτότητας της Ιρλανδίας, στην χαρούμενη και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των ιρλανδικών pubs, στα αχανή λιβάδια και τις κρυστάλλινες λίμνες του πράσινου νησιού. Μουσική που κρύβει τις ρίζες και την ψυχή της στους αρχαίους μύθους των προχριστιανικών χρόνων. Δρυίδες, παγανιστικές τελετουργίες, ιερός μυστικισμός. Μία αρχαία κληρονομιά που μεταφέρθηκε μέσα από προφορικές μαρτυρίες από γενιά σε γενιά και βοήθησε τους Ιρλανδούς να διατηρήσουν ισχυρή την ταυτότητα τους παρά τις εισβολές και τις μεταναστεύσεις.

Με σεβασμό στην κέλτικη παράδοση, το Celtic Legends μας μυεί στην γνήσια, ζωντανή ψυχή της Ιρλανδίας, έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη λαϊκή μουσική, το τραγούδι και το χορό. Στον αντίποδα μεγάλων υπερπαραγωγών τύπου Χόλυγουντ, το Celtic Legends είναι μία παράσταση σε ανθρώπινο μέτρο που δεν βασίζεται στον εντυπωσιασμό και την επιτηδευμένη λαμπρότητα, αλλά στην υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα, την αυθεντικότητα και το εξαιρετικό ταλέντο των συντελεστών της. Αποκλειστικά ζωντανή μουσική από βιολιά, φλογέρες, ιρλανδικά φλάουτα, σφυρίχτρες, ταμπούρλα (bodran) και άλλα παραδοσιακά λαϊκά όργανα, ήχοι μαγικοί βγαλμένοι από χειμωνιάτικα παραμύθια, αιθέρια τραγούδια και δεξιοτέχνες χορευτές, με πόδια που βγάζουν φωτιές, αποφασισμένοι να μας παρασύρουν στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της κλακέτας. Μουσική που σε ταξιδεύει νοσταλγικά, ρομαντικές μελωδίες, εύθραυστες φωνές, συνδυάζονται με γεμάτες πάθος, καταιγιστικών ρυθμών χορογραφίες συνθέτοντας, ένα πολύχρωμο, εκρηκτικό θέαμα που έχει ήδη γοητεύσει περισσότερους από 1.000.000 θεατές. Με πάνω από 150 σταθμούς στην περσινή τους θριαμβευτική περιοδεία και sold out παραστάσεις σε Ευρώπη (Ιρλανδία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Ιταλία), Ιαπωνία, Κορέα, Ν. Αμερική και Αυστραλία, το Celtic Legends πολύ γρήγορα έχει πλέον εξελιχθεί στον κύριο πρεσβευτή της ιρλανδικής μουσικής στο εξωτερικό. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του διάσημου Ιρλανδού τενόρου Michael Londra, - επί σειρά ετών «πρώτης φωνής» του Riverdance - καθώς και τη συμμετοχή του χορογράφου Gerard Hayes - για 4 χρόνια κορυφαίου χορευτή στο The Lord of the Dance - και του συνθέτη/ακκορντεονίστα Fergal O' Murchu το Celtic Legends έφτασε ένα μοναδικό επίπεδο καλλιτεχνικής αναγνώρισης και επαγγελματισμού. Ένα 100% ζωντανό θέαμα με πέντε από τους καλύτερους μουσικούς της ιρλανδικής σκηνής: Damien McGeehan, Mhairi Hall, Martin O" Connell, Thomas Johnston, Sean McElhain. Δώδεκα χορευτές σε απόλυτο συγχρονισμό που κόβουν την ανάσα: Gerard Hayes, Gary Pender, Brian Donnelly, Liam Gilligan, David Barkley, Susan O"Shaughnessy, Maria O"Connor, Gemma O"Connor, Eloise Russant, Nicola Dempsey, Lisa Butler, Louise Hogan.

Αποσπάσματα από κριτικές:

QUEST FRANCE - Αύγουστος 2004

«Η επιτυχία αυτή, που είχε μια πλατιά απήχηση, δεν βασίστηκε πάνω στην απατηλή λάμψη, αλλά αντίθετα πάνω στην αυθεντικότητα: οι καλλιτέχνες οδήγησαν το κοινό στην ανακάλυψη των μουσικών παραδόσεων και των ιρλανδέζικων χορογραφιών. Οι συνταγές αφομοιωμένες από το σχήμα είναι απλές: τα παραδοσιακά κομμάτια ερμηνευμένα μόνο από τους μουσικούς εναλλάσσονται με τις εκπληκτικές χορογραφίες στις οποίες οι κλακέτες κυριαρχούν».

LE JOURNAL de VITRE -Μάιος 2004

«Ένα σοφό αμάλγαμα ιρλανδέζικου χορού και μπαλέτου. Και όταν οι χορεύτριες εναλλάσσουν τις κλακέτες με τις pointes το ταλέντο φτάνει στα ουράνια»

L' EST REPUBLICAIN - Φεβρουάριος 2004

«Τι θέαμα! Χαρούμενες, χαμογελαστές οι δέκα χορεύτριες περιστρέφονται σαν να είναι η πιο εύκολη και ανώδυνη προσπάθεια του κόσμου. Τα δύο αγόρια πηδούν σαν κατσίκια χτυπώντας τα τακούνια πάνω στην ξύλινη σκηνή. Μερικά «γιούπι» από δω, άλλα «ουάου» από εκεί, οι κραυγές των χορευτών πνίγονται στις δοξαριές του βιολιού και στους ήχους του ακορντεόν και του whisle αυτού του χαρακτηριστικού ιρλανδέζικου φλάουτου. Το αποτέλεσμα είναι ένα πάντρεμα της παραδοσιακής και της σύγχρονης μουσικής».

Από 13 Μαρτίου

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

(Λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη)

Πληροφορίες -κρατήσεις: 210 9315600

και www.gialino.gr

Το έψαξα περαιτέρω και έμαθα ότι οι παραστάσεις είναι από Πέμπτη ως Κυριακή. Πέμπτη 21:30 (εισιτήρια 15, 20, 30, 40 ευρώ), Παρασκευή και Σάββατο 22:30 (εισιτήρια 15, 25, 35, 45 ευρώ), Κυριακή 20:00 (εισιτήρια 15, 20, 30, 40 ευρώ) ενώ υπάρχει και μία απογευματινή το Σάββατο 18:00 (εισιτήρια 15, 20, 30, 40 ευρώ). Ο λόγος που σας δίνω τόσες λεπτομέρειες είναι ότι ψήνομαι τρελά να πάω. Χωρίς να τον έχω ρωτήσει είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα με ακολουθήσει και ο Celtic για προφανείς λόγους και το ερώτημα πλέον είναι ποιοι άλλοι ενδιαφερόσαστε και πότε λέτε πως είναι καλύτερο να το κανονίσουμε να πάμε. Προτείνω να το αποφασίσουμε σύντομα ώστε να κλείσουμε εισιτήρια έγκαιρα και να το κανονίσουμε για να είμαστε όλοι μαζί. Προφανώς στη συγκεκριμένη εκδήλωση οι κυρίες των κυρίων είναι ευπρόσδεκτες. Τι λέτε; :)

Link to comment
Share on other sites

....το μπελά μου !!! θα λείπω, ίσως προλάβω για Κυριακή. μα καλά μόνο 4 παραστάσεις θα είναι???

Αυτό δεν διευκρινίζεται 100%. Απλά λένε "για λίγες παραστάσεις".

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Rhythm Of The Dance

Ενα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην κέλτικη παράδοση από το Εθνικό Συγκρότημα χορευτών της Ιρλανδίας

gallerey-large-images-11.jpg

gallerey-2-large-images-11.jpg

gallerey-large-images-3.jpg

22 - 31 Μαϊου 2009

Θέατρο Badminton

Διάρκεια: 2 ώρες, 1 διάλειμμα

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Εθνικό Συγκρότημα Χορευτών της Ιρλανδίας γιορτάζει παρουσιάζοντας μια επετειακή παράσταση αφιερωμένη στην πλούσια κέλτικη παράδοση.

Ένα ταξίδι στους μύθους και τις παραδόσεις των Ιρλανδών Κελτών μέσα από μια φαντασμαγορία παραδοσιακών ρυθμών, απίστευτα συγχρονισμένων χορευτικών, ζωντανής μουσικής και τραγουδιού, με τη σφραγίδα ενός από τα πιο πετυχημένα σόου παγκοσμίως: του Rhythm of the Dance.

Τα αέρινα ξωτικά από το Βορρά μάς ταξιδεύουν στο Σμαραγδένιο Νησί, έναν τόπο όπου ζωντανεύουν οι αιώνιοι μύθοι του καλού και του κακού, πανίσχυρες αντίπαλες οικογένειες παλεύουν για την εξουσία και σκληροί δαιμόνιοι κατακτητές απειλούν τη γη των προγόνων. Με φύλακες αγγέλους τους τρεις απεσταλμένους των θεών της ειρήνης, οι γυναίκες από το Ulster και οι άντρες από το Leinster συμμαχούν και ξορκίζουν το κακό με το χορό, το γλυκό ήχο της φλογέρας και το ρυθμικό χτύπο του τυμπάνου. Βασικό τους «όπλο» σε αυτή τη μάχη είναι τα ειδικά μαύρα «θορυβώδη» παπούτσια, οι πολύχρωμες στολές και ο απόλυτος συγχρονισμός κινήσεων που αιφνιδιάζει τον… αντίπαλο και καθηλώνει τους θεατές.

Οι 22 χορευτές του συγκροτήματος μαζί με μια πενταμελή ζωντανή ορχήστρα και τρεις τραγουδιστές, έχουν γυρίσει 36 χώρες από το 1999, προσελκύοντας περισσότερους από 5 εκ. θεατές. Το 2001 κέρδισαν το βραβείο για το Καλύτερο Ιρλανδέζικο Χορευτικό Σόου, το 2003 έκαναν sold out εμφανίσεις στο Παρίσι, ενώ την αυγή της νέας χιλιετίας στην Κίνα καθήλωσαν 750 εκ. θεατές μέσω της τηλεόρασης.

«Φανταστικό. Ένα σόου υψηλών αξιώσεων.

Ένας αναπάντεχος συνδυασμός μπαλέτου,

ιρλανδέζικου χορού και μουσικής.»

Vaxjo News, Βέλγιο

«Το Rhythm of the Dance παίρνει το χρυσό στην τριάδα με τα τρία καλύτερα σόου χορού στον κόσμο. Ακολουθούν το Riverdance και το Lord of the Dance του M. Flatley.»

Trondheim Times, Νορβηγία

«Είναι σαν σίφουνας με δύναμη, πάθος… τα βλέπουμε όλα επί σκηνής. Υπέροχοι τραγουδιστές, απίστευτοι χορευτές…

Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει κανείς;

Μόνο αν τους δείτε θα το πιστέψετε.»

Telegrapha, Ολλανδία

«Πρόκειται για μία μεγάλη παράσταση με όλη τη σημασία της λέξης. Το συγκρότημα χορού ήταν ανεπανάληπτο,

ο συγχρονισμός τους απίστευτος, συντονισμένοι σαν μια καλολαδωμένη μηχανή. Ήταν φανερό ότι το

διασκέδαζαν και έτσι το διασκεδάσαμε και εμείς.

Μία είναι η λέξη κλειδί σε αυτή τη λαμπερή παράσταση:

Ρυθμός, ρυθμός, ρυθμός και ξανά ρυθμός!»

Volksdrant, Ολλανδία

http://www.rhythmofthedance.com/

http://www.ticketnet.gr/rhythm.html

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ, ΑΛΛΟΣ???

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ μονο το ΣΚ 30-31, απαντήστε σύντομα και άλλοι γιατι σκοπεύω να πάω για εισητηρια μεχρι την Παρασκευή

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ μέσα αλλά θα ήθελα ένα περιθώριο μέχρι την επόμενη Δευτέρα αν είναι εύκολο. Δε νομίζω να έχουμε πρόβλημα με τα εισιτήρια.

Θα πάμε με γυναίκες ή άνευ;

Link to comment
Share on other sites

Θα πάμε με γυναίκες ή άνευ;

Άνευ?? ανευ τι να πα να κανουμε??? :lol: :lol: :lol:

Βασικά εγω καθημερινές είναι πολύ δυσκολο, το ΣΚ 23-24 θα είμαι Σαλόνικα (Theo Im coming :yahoo::drinks: ), oπότε μενει μονο Σαββατο 30 ή Κυριακή 31 - που είναι και οι 2 τελευταίες παραστάσεις. Επίσης , επειδή συμπέφτει και με την επετειο που τα φτιαξαμε με τη γυναικα μου και αφού το προηγούμενο ΣΚ θα παω σόλο συμπρωτεύουσα και μετά Πέμπτη 28 είναι η πορωση AC/DC και επειδη κερδισα και 120ευρώ στο στοίχημα προχτές, λέω να κλείσω για Α θέση μάλλον Σάββατο 30/5 να χαρεί και κείνη.

Κι αμα εξαντληθούν μεχρι Δ ρε Wisdom?? να πούμε μεχρι Σαββατο?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...