Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Whiskyforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Secret Highland HMWS Bottling

Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Wisdom's blind sample (BOWMORE 'Cask Strength', NAS, 56%, OB)

Featured Replies

N: Καπνός και classic τύρφη, γήινη. Ξεκάθαρη θαλασσινή αύρα, λίγη λεμονίλα, λίγο κοκτέιλ μπαχαρικών. Όμορφα.

Μ Αρκετά πικάντικο με αλατοπίπερο μπροστά. Γλυκίζει, με ελαιώδη υφή, όχι αρκετά πολύπλοκο αλλά παρα ταύτα καλό. Μακριά επίγευση με γλυκοκαπνίλα.

Γνώριμα νησιώτικα μονοπάτια του Wisdom….Θα έλεγα Talisker αλλά το απόσταγμα από το Skye δεν το έχω για τόσο ελαιώδες. Ίσως κάποιο peated Laddie, ίσως Laphroaig, ίσως Ardbeg. Ηλικία το πολύ 14ετών και αλκοόλ 43%. Καταλήγω σε Laphroaig, κάποια έκδοση που δεν έχω δοκιμάσει μάλλον (ή δεν θυμάμαι...) όπως ....χμμμμ....το LAPHROAIG SELECT ίσως?

Σημείωση : Posts με σχόλια, αφού συμπληρωθούν όλες οι αναρτήσεις των συμμετεχόντων

Wisdom
N: ιώδιο, ελαφρύς καπνός, κόκκινα φρούτα, sherry η port βαρέλια
M: δυνατό, γλυκό, ιδιαίτερη ala port γλύκα, φρούτα του δάσους βατόμουρο, καπνιστό, λίγο τζίντζερ και πιπέρι
F: αρκετά μακριά, ζεστή, πικάντικη και γλυκιά
Μαντεψιά: βαθμοί 45.8%, ηλικία 8-12 ετών, περιοχή Islands, Talisker 'Port Ruighe', ειδάλλως κάποιο Talisker DE. Αν όχι Talisker σαν εναλλακτική θα έλεγα κάποιο Ledaig port cask
Βαθμολογία:87 μου άρεσε πολύ

Wisdom (17-09-2017)

A.-Χρώμα: βαθύ χρυσό.

B.-Μύτη: ένα πιπεράτο απόσταγμα κατακλύζει τη μύτη. Άρωμα έντονο, αλλά πολύ ευχάριστο. Νομίζω ότι κυριαρχούν τα μπαχαρικά και στη συνέχεια ο καπνός. Το τσούξιμο που προκαλεί στη μύτη, σε προϊδεάζει για το υψηλό αλκοόλ που περιέχει. Είναι λίγο όξινο. Στο τέλος όμως σου αφήνει στη μύτη μια γλυκιά αίσθηση. 

Γ.-Στόμα: φλογερό και επιθετικό στο στόμα, με υψηλό αλκοόλ που διακρίνεις από την πρώτη γουλιά. Σώμα πλούσιο, πυκνό και ρωμαλέο. Μαύρο πιπέρι, σε συνδυασμό με καυτερό μπούκοβο, αλλά και πιπερίτσες chili. Αυτά είναι τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό μου. Μετά καπνός τύρφη και θαλασσινές νότες. Με την προσθήκη μερικών σταγόνων νερού, γίνεται λίγο όξινο, λεμόνι και κίτρο βγαίνουν στην επιφάνεια. Επίσης γίνεται πιο ελαιώδης και βουτυράτο, με την καραμέλα βουτύρου να κυριαρχεί.

Δ.-Επίγευση: μακρά, ελαιώδης και πιπεράτη.

Ε.-Γενική εντύπωση/πρόβλεψη: αρρενωπό, αψύ και ειλικρινές απόσταγμα. Λίγες φέτες καπνιστού σολομού, ταιριάζουν γάντι στην περίπτωσή του και είναι ικανές να αναδείξουν περισσότερο τις γεύσεις και τα αρώματά του.

Το υψηλό αλκοόλ (πιστεύω ότι έχει παραπάνω από 50%) και ο έντονος πιπεράτος χαρακτήρας του, με οδηγούν στο υπέροχο Talisker και πιο συγκεκριμένα, τα βήματά μου με οδηγούν προς το Talisker 57 North (εκτός κι αν πέσω στην παγίδα του επίσης πιπεράτου Rock Oyster Cask Strength).

Wisdom

Ν: Τύρφη , καπνός και το τόσο όμορφο να το λες sea spray παράλληλα,μπαχάρια και φρούτα - βερύκοκο και φράουλα από το βαζάκι της πεθεράς.

Μ: Γλυκό και ελαιώδες, φρούτα και εδώ αλλά και πικάντικα στοιχεία με αποτέλεσμα να τσιμπάει στη γλώσσα - (αγαπημένη έκφραση του εν whisky αδερφού  @tomy )

Λες να'ναι τούτο ? : Ledaig, πειραματισμός του Bruichladdich ή Caol ila . Ναι το ξέρω πολλά είπα  Κουλίλα η τελική επιλογή DE ή Moch

Μύτη: ξύλο, καπνός έντονη αίσθηση του αλκοόλ, σοκολάτα

Γεύση: καπνός,τύρφη , τασάκι με αποτσίγαρα.

55%+ αλκοολ μου κάνει για ardbeg ίσως να έλεγα το corryvreckan στην αρχή τώρα δεν είναι σίγουρος.

Wisdom

Μύτη: καπνός μέτριας έντασης, έντονη αίσθηση αλκοόλ χωρίς να καίει, malty - γλυκά δημητριακά, βανίλια, ίσως λίγη καραμέλα, μαύρη σοκολάτα και κεράσια

Στόμα: ξύλο και καπνός. πολύ ξηρό, το αλκοόλ τσιμπάει αρκετά, με λίγο νερό ενισχύεται ο καπνός και βγάζει και λίγο αλατάκι

Επίγευση: μέτριας έντασης και μέτριας προς μακριάς διάρκειας, αρχικά ξηρότητα και στο βάθος γλυκός καπνός που αναδεικνύεται πιο έντονα με την ώρα, μαύρη σοκολάτα και λίγο πιπέρι με την προσθήκη νερού.

Γενικά η μύτη και κυρίως η επίγευσή του είναι τα δυνατά του στοιχεία ενώ η γεύση του μέτρια. Το αλκοόλ του τσιμπάει και το νερό το βοηθάει να μαλακώσει. με μπέρδεψε αν μου άρεσε ή όχι αλλά σίγουρα δεν με άφησε αδιάφορο. too dry για τα γούστα μου.

84/100

46%-49%, 14-15 yo, είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν έχω πιει κάτι από το αποστακτήριο καθώς δεν μπόρεσα να το κατατάξω σε κάτι γνωστό για μένα. Ίσως islay single malt σε ανεξάρτητη εμφιάλωση αλλά από ποιο αποστακτήριο οέο;;;

WISDOM

Χρώμα: χρυσό

Δάκρυα αργά και αραιά

Μύτη: πολύ έντονο αλκοόλ, καίει τη μύτη τρομερά. Ανοίγει μετά απο 15 λεπτά, τύρφη, ξύλο,   

Στόμα: βουτυρώδες, τσιμπάει, σίγουρα c/s, μαύρο πιπέρι, τζάκια, λίγο αμύγδαλο 

Επίγευση: Πολύ μακρυά, σε συνοδευει για κανα τρίλεπτο, λιγάκι πικρίζει προς το τέλος ή φταίνε τα μανταρίνια που είχα φάει πριν?

Θα μπορούσε να είναι Talisker λόγω wisdom αλλά δεν...

Ardbeg Corry και ο θεός μαζί μας

Μύτη: Πολύ επιθετικό. Μου βγάζει θαλασσινό ιώδιο. Σαν να βρίσκεσαι σε παραλιακό ψαροχώρι.

Κακάο και φουντούκι.

Στόμα: Γεμάτο στόμα! Καπνός... και πάλι καπνός.

Μακρύ τελείωμα. 50-55%, 10-12 έτη

Πρόβλεψη: Kilchoman

• Author

Wisdom σφύρα το! 

Γιανα δούμε, θα έχουμε και 2ο νικητή?....

Δυστυχώς κανείς σας δεν βρήκε ούτε καν το αποστακτήριο.

Μου έκανε εντύπωση πως μόλις οι μισοί κατάλαβαν ότι ήταν cask strength (μπράβο στους @DMTK, @thanasist, @mitsubae, @James)

@Celtic ένας Θεός ξέρει τι είχες πιει πιο πριν και το νόμισες για μόνο 43%.

Λοιπόν, έφτασε η ώρα για τα αποκαλυπτήρια:

Bowmore NAS Cask Strength 1lt 56%

Bowmore-Cask-771498-F.jpg

Ρεζίλι γίναμε αδέρφια. 

Για να  πω την αλήθεια μου άρεσε πάρα πολύ και δεν του το ειχα για  bowmore. 

Είναι γευστικά παρόμοιο με το παλιό δεκαρακι με την κόκκινη ετικέτα? 

• Author
6 hours ago, Wisdom said:

@Celtic ένας Θεός ξέρει τι είχες πιει πιο πριν και το νόμισες για μόνο 43%.

Bowmore NAS Cask Strength 1lt 56%

:lol: Τι να σου πω ρε φίλε....για να έχω κρατήσει αυτές τις σημειώσεις, έτσι μου φάνηκε....Ελληνικό καφέ πίνω συνήθως πριν, δεν προηγήθηκε άλλο ουίσκυ.

Πολύ καλή επιλογή, με τέτοιες εμφιαλώσεις το Bowmore ξαναβρίσκει τη χαμένη του αίγλη. 

Μπράβο σε όσους 'μυρίστηκαν' τους υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς!

Νοστιμότατο whisky.. μ άρεσε πολύ..αλλά γενικά μ έχουν αρέσει πολλά bowmore της μετα λεβάντας εποχής...το έχω σε μεγάλη εκτίμηση το αποστακτήριο..πολύ ωραία επιλογή!!

Το μόνο που βρήκα τελικά είναι ότι όντως δεν έχω δοκιμάσει ξανά κάτι από bowmore, οπότε ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου τον wisdom για το ωραίο ουίσκι και μου παρακίνησε το ενδιαφέρον να βάλω μπρος κάτι δειγματάκια που έχω 8)