Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

N: Γλυκό, μελένιο, αρχικά με μια αίσθηση υψηλών βαθμών. Νότες εσπεριδοειδών, καραμελωμένοι ξηροί καρποί, μαλλί της γριάς.

Μ: Σχεδόν όπως το άρωμα αλλά τώρα στη γλώσσα. Απίστευτα μελένια γλυκύτητα, κρεμμώδης υφή, μικρά spicy bites που έρχονται και φεύγουν σχετικά γρήγορα, Kaizer σιρόπι για το λαιμό και το βήχα χωρίς τα βότανα, βανίλια, καραμέλα, ζάχαρη, λουκουμάδες με μέλι, το γλυκύτερο malt ever αλλά του λείπει πολυπλοκότητα.

Κατεβαίνει σαν νεράκι και έχει κάπως μικρή επίγευση.

Η γλύκα του με κάνει να σκέφτομαι μήπως παίζει κάποιο finish σε βαρέλια που φιλοξενούσαν ρούμι ή γλυκό κρασί, αλλά θα προσπεράσω αυτη τη σκέψη.  Αλκοόλ όχι πάνω από 43%, ηλικία 15 έτη ταβάνι. 

Το στυλ γενικά μου θυμίζει αρκετά Balvenie & Glenfiddich. Ίσως κάποια έκδοση του Glenfiddich όχι τόσο διαδεδομένη, κάποιο ειδικό reserve ή κάποιο από τα πρόσφατα 'πειράματα' του αποστακτηρίου (IPA, XX και τέτοια). Όμως επειδή σαν χαρακτήρας αυτό το malt μου φωνάζει το αδελφάκι του, το Balvenie, η ετυμηγορία μου θα είναι το BALVENIE SIGNATURE 12Y.O.

Σημείωση : Posts με σχόλια, αφού συμπληρωθούν όλες οι αναρτήσεις των συμμετεχόντων

Posted

Giorgos (21-09-2017)

A.-Χρώμα: χρυσό.

B.-Μύτη: ωραίο, απαλό και ευχάριστο άρωμα. Ελαφρώς βοτανικό. Η επίδραση της παλαίωσης σε βαρέλι οίνου είναι εμφανής. Σιγά σιγά, κάνουν την εμφάνισή τους, μπαχαρικά και καρυκεύματα, με το μοσχοκάρυδο να κυριαρχεί κατά κράτος. Επίσης και η παρουσία της βύνης γίνεται αισθητή. Με λίγες σταγόνες νερού, η μύτη γίνεται πιο γλυκιά, το απόσταγμα πιο απαλό και κρεμμώδες.

Γ.-Στόμα: περίεργο, αρκετά πικάντικο και σχετικά δυνατό. Βανίλια, κρέμα, λεμόνι και στη συνέχεια μπαχαρικά. Όπως και στη μύτη, το μοσχοκάρυδο εμφανίζεται αργά αλλά σταθερά, όπως επίσης και η κανέλλα. Επίσης τανίνες, από το βαρέλι που πραγματοποιήθηκε η παλαίωση. Σώμα μέτριο και ελαφρύ (μου θυμίζει αρκετά ένα συγκεκριμένο αποστακτήριο, το Old Pulteney). Όπως προείπα, είναι λίγο περίεργο, στο πίσω μέρος του μυαλού, μου βγάζει και μια υπόνοια θαλασσινής αύρας, ένα κρυφό νησιώτικο χαρακτήρα (βέβαια όχι από Islay). Επίσης δε μπορώ να διακρίνω με σιγουριά εάν η παλαίωση έχει γίνει σε βαρέλι από sherry ή άλλου είδους οίνο (sauternes, Madeira κλπ). 

Δ.-Επίγευση: μέτρια και ξηρή.

Ε.-Γενική εντύπωση/πρόβλεψη: γλυκόπιοτο και τανικό. Η γευστική του ένταση, απαιτεί τη συνοδεία του με ένα ανάλογο προϊόν, ώστε να μην επικαλύπτεται από αυτό.

Αρχικά, ο κρασό/πικάντικος χαρακτήρας του, με οδηγούσε σε ένα δρόμο (Glenfiddich), αλλά στην πορεία λοξοδρόμησα. Πρέπει να έχει παλαιώσει για 12 χρόνια το πολύ, αν δεν είναι NAS και από βαθμούς, γύρω στους 43-46%. Θα πρωτοτυπήσω, το ξέρω ότι έχω λιγοστές ελπίδες, αλλά το ελαφρύ στόμα, το αραιό σώμα και ο απόκρυφος νησιωτικός, απαλός χαρακτήρας, με οδηγούν στην τελική μου απόφαση, ίσως να είναι ένα Arran (πρέπει να παίρνουμε ρίσκα στη ζωή!).

Posted

Giorgos
N: floral, fruits and honey, hints of wax, fudge
M: citrus fruit, lots of honeys, floral touches, chestnut, the more you sip more fruits are added, melon, pears, white chocolate,hints of salt, grapefruit
F: quite long.
Μαντεψιά: 14+/- 2 ετών, 43-46%vol. , middle aged Linkwood? Εναλλακτική Old Pulteney 17 μπααα όχι εκτός κι αν το χαλάσανε λίγο..ή μήπως κάνουνε θαύματα στο Wolfburn…anyway Highland χαρακτήρας..αν και το linkwood είναι Speyside..ωωω confused…αλλά μ άρεσε
Βαθμολογία: 87

Posted

GIORGOS

Χρώμα: χρυσό

Δάκρυα γρήγορα και λεπτά

Μύτη: αχλάδια, μήλα, λίγο χαμομήλι στο βάθος, βανίλια  

Στόμα: τρομερά γλυκό σα να μασάω τσιχλόφουσκα big babol, alcohol εως 43%

Επίγευση: Ελάχιστη αλλά ευχάριστη

Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε γιατι είναι δείγμα του giorgos αλλά, χωρίς πλάκα, μου θύμισε το Connemara 12 που είχαμε πιεί στη μάζωξη "Μεσήλικες στο κατακαλόκαιρο"

• Haha 1
Posted

Μυτη: καθαροτητα, φρεσκάδα, δημητριακά και εσπεριδοειδή.

Γεύση:αδύναμο, μέλι σταφίδα νεκταρινι

Μικρή εως ελάχιστη Επιγευση

40% και μέχρι 12 ετών

Πιθανολογώ balblair

Posted

Giorgos 14/10/2017

Χρώμα: Χρυσό-κεχριμπάρι

Μύτη: Μέλι, γρασίδια

Στόμα: Νερουλό, γλυκίζει. Μου βγάζει μια απροσδιόριστη αδιάφορη 'μπλεντίλα' που με αποθαρρύνει να αναλύσω περισσότερο τα επιμέρους χαρακτηριστικά του.

Επίγευση: Μικρή

Φαίνεται νεαρό σε ηλικία, NAS ή το πολύ μέχρι 12yo με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς (40-43%). Έχει χαρακτηριστικά μάλλον από Speyside μεριά, χωρίς να αποκλείονται βέβαια τα υπόλοιπα Highlands. Θα το χαρακτήριζα μέτριο.

Μαντεψιά: Φυσιολογικά η πρώτη μου επιλογή θα ήταν κάποιο blended. Προφανώς όμως δεν θα μπω στο τριπάκι να αρχίσω να σκέφτομαι ποιο μπορεί να είναι, συνεπώς θα πάω σε single malt επιλογή και θα πω Glenmorangie 10yo ή εναλλακτικά anCnoc 12yo.

Posted

Giorgos

Μύτη: αρχικά αρκετά κλειστό και νιώθεις το αλκοόλ χωρίς να σε καίει. βερνίκι-μπογιά, φρεσκοβαμλενος τοίχος ένα πράμα και όσο ανοίγει μυρίζω φρουτα! κεράσια, φράουλες και μετά ξηροί καρποί , πικραμύγδαλο, καρύδια, μάρτσιπαν, και λίγη βανίλια. Με νερό βγάζει φρουτολουλουδένιες νότες και μέλι.

Στόμα: ελαφρύ σε γεύση με σχετικά γεμάτο σώμα, ίσως λιγο ξύλο πουτ πικρίζει, πικραμύγδαλο και μια απροσδιόριστη ανοιξιάτικη δροσιά, λίγο πικάντικο στο βάθος. Το νερό το ξεραίνει και βγάζει μέλι

Επίγευση: μικρής έντασης και διάρκειας που φεύγει πολύ γρήγορα, καψαλισμένο ξύλο-πικραμύγδαλο, λίγο πιπέρι  και με νερό μέλι. η επίγευση είναι το αδύναμο σημείο του

Γενικά πολύ ευκολόπιωτο και ταυτόχρονα περίπλοκο σε μύτη και στόμα αλλά η επίγευσή του απογοητεύει. Θα το βοηθούσε λίγο αλκοόλ παραπάνω, ενώ το νερό το βοηθάει να ανοίξει

85/100

Προβλέπω 12αρί 40-42% και κάποιο single malt από highlands που σίγουρα δεν έχω πιει κάτι από το αποστακτήριο στο παρελθόν. Εντελώς σττην τύχη θα έλεγα το balblair πιο πολύ γιατί έτσι θα ήθελα να είναι το αποστακτήριο χωρίς να έχω δοκιμάσει

Posted

Μύτη: εσπεριοειδή, αμύγδαλο, μέλι.

Στόμα: αμύγδαλο, ξηροί καρποί, λίγο ξηρό.

Σχεδόν καθόλου επίγευση

40%, 8-10 years, glenκάτι. Ίσως Glenrothes ή Glenlivet

Posted

O @Celtic και o @DMTK το ανέφεραν σαν σκέψη αλλά κάτι άλλο τους κέρδισε τελικά. 

Να το πάρει το ποτάμι λοιπόν 

Glenfiddich 1992 2006 40%

986943E6-2BAA-4A1F-B530-1005EF3B1D40.jpeg

• Like 2
Posted

Αρκετά παλιά μέλη το είχαμε δοκιμάσει το 2008

22/07/2008 Celtic 

Σε blind tasting θα ορκιζόμουν οτι είναι Balvenie. 

Παραμένεις σταθερός

• Haha 2
Posted
2 hours ago, giorgos said:

O @Celtic και o @DMTK το ανέφεραν σαν σκέψη αλλά κάτι άλλο τους κέρδισε τελικά

Ε έστω και σαν σκέψη καλά πήγαμε...