Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Whiskyforum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Secret Highland HMWS Bottling

Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Eilean a' Cheo's blind sample (ARDBEG 'Uigeadail', NAS, 54.2%, OB)

Featured Replies

Ν: Φρέσκο άρωμα, mild peat, κάπως αισθάνομαι το οινόπνευμα, ήπια φαρμακίλα, γλυκόριζα, μου φέρνει λίγο σε bourbon cask Laphroaig και μου θύμισε πολύ το Kilchoman Machir Bay που δοκίμασα πρόσφατα. Χμμμμ

Μ: Στη γεύση δείχνει πιο ώριμο απ’ότι στη μύτη.  Γλυκιά, ζεστή τυρφοκαπνίλα αλα south Islay με ελαφροspicy τελείωμα. Σώμα μέτρια παχύ, ικανοποιητικό. Αρκετά καλό! Ωραία και μακριά επίγευση.

Η γεύση του μου λέει οτι ίσως έπαιξαν και κάποια αδύναμα sherry casks στο μίγμα, σε αντίθεση με το άρωμα. Γενικά με έχει μπερδέψει αυτη η ανακολουθία μύτης-στόματος.

Είμαι μεταξύ Laphroaig-Kilchoman ή κάποιου ανεξάρτητου Islay malt τύπου Port Askaig.

Πάντως, το κόβω για 46% και NAS-10yo. To KILCHOMAN SANAIG ?

Σημείωση : Posts με σχόλια, αφού συμπληρωθούν όλες οι αναρτήσεις των συμμετεχόντων

Μύτη: βγάζει έντονα το αλκοόλ. Καπνός, φαρμακείο και betadine (φυλαγμένο σε ντουλάπι νοσοκομείου?) Επίσης νιώθω ότι εχει επιδράσει εντονα το βαρέλι στα αρώματα.

Γευση: στάχτη, πιπέρι και κάτι γκυκο

Επιγευση: ξέχασα να σημειώσω μάλλον όχι πολύ μεγάλη 

Πάνω απο 48% κάτω απο 12 ετών sherry βαρέλι.

Ισως καποιο ledaig.

Eilean a’ Cheo  (11-09-2017)

A.-Χρώμα: ανοιχτό χρυσό.

Μου έκαναν εντύπωση τα δάκρυα που ήταν παχύρευστα και κυλούσαν αργά στα τοιχώματα του ποτηριού.

B.-Μύτη: αρχικά ένιωσα μια ζεστασιά στη μύτη, αλλά συγχρόνως και μια υποψία λιπαρότητας που θα ακολουθήσει. Ευχάριστος, γλυκός καπνός και οξύτητα από λεμόνι/λάιμ. Το άρωμα αν και είναι κάπως μονοδιάστατο, σε προϊδεάζει ευχάριστα για τη συνέχεια. Λίγο φαρμακευτικό, όχι όμως σε σημείο που ενοχλεί τη μύτη. Ελάχιστο μπαχαρικό σαν λευκό πιπέρι και αλατάκι που γαργαλάει τη μύτη. 

Γ.-Στόμα: στο στόμα αρκετά φλογερό και επιθετικό. Λιπαρό όπως είχα φανταστεί από τη μύτη. Γλυκός καπνός και άλμη, σε μια αρμονική συνεργασία. Σώμα αρκετά συμπυκνωμένο. Το πιπέρι εδώ, σε αντίθεση με την αίσθηση που αφήνει στη μύτη, γίνεται πιο οξύ και θυμίζει το γνωστό μας, μαύρο. Αντισηπτικό, όπως εκείνο που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας για τις πληγές. Τέλος, έχει μια οξύτητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τη παραγωγή σάλιου στο στόμα.

Δ.-Επίγευση: μακρά και ικανοποιητική, με μια γλυκιά αίσθηση στο τέλος.

Ε.-Γενική εντύπωση/πρόβλεψη: κάτι παραπάνω από συμπαθητικό. Με άφησε αρκετά ικανοποιημένο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δοκίμασα το συγκεκριμένο whisky με 30 βαθμούς θερμοκρασία!

Με τον Eilean aCheo λίγο δύσκολο να πέσω μέσα (αρχικά ήμουν ανάμεσα σε Laphroaig και Bowmore), αλλά αυτή η αίσθηση της λιπαρότητας με οδηγεί προς Caol Ila, εκτός κι αν με παραπλανεί το αλάτι. Πρόκειται για απόσταγμα το οποίο έχει ωριμάσει σε βαρέλια από bourbon για περίπου 12 χρόνια και αναφορικά με τους αλκοολικούς βαθμούς, εκτιμώ ότι κυμαίνεται μεταξύ 43-46%.

Eilean a' Cheo 15/10/2017

Χρώμα: Κεχριμπάρι

Μύτη: Θαλασσινή αύρα, ιώδιο, κάπνα, ψαροκόκκαλο

Στόμα: Τύρφη ανακατεμμένη με ψαρίλα και αλάτι. Πολύ κοντά στις γευστικές μου προτιμήσεις.

Επίγευση: Μακριά και απολαυστική. Θέλω να πιω κι άλλο.

Παραπέμπει άμεσα σε Islay. Οι αλκοολικοί του βαθμοί δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλοί, αλλά ούτε και τόσοι για να το πεις cask strength. Γύρω στους 48% θα έλεγα.

Μαντεψιά: Θα μου προκαλέσει έκπληξη να μην είναι Laphroaig. Όμως ποιο από όλα; Φαίνεται ποιοτικότερο και με υψηλότερους αλκοολικούς βαθμούς από τις απλές εκδόσεις. Θα πω Laphroaig Quarter Cask.

Ν: Φαρμακίλα, θάλασσα, ιώδιο κ λίγη βανίλια

Μ: Αλμύρα, τύρφη και κάποιες πικάντικες νότες και λίγο ξύλο.

Λες να'ναι τούτο: Islay , Kilchoman ή Laphroaig. Νομίζω παίζει κοντά στους 50% . Είμαι μεταξύ Kilchoman machir bay και Laphroaig Quarter Cask.Ψηφίζω το Kichoman γιατί η έκδοση του quarter cask που είχα δοκιμάσει πριν αρκετά χρόνια έβγαζε το ξύλο σε πολύ αρνητικό βαθμό για τα δεδομένα μου πράγμα το οποίο δεν είδα εδώ.

ΥΓ: Συγνώωωωμη τι δάκρυα είναι αυτά?????

Eilean a' Cheo

Μύτη: Πρώτα έρχεται έντονος καπνός με γλυκές νότες νοτισμένων δημητριακών κι από πίσω επίδραση σεροβέρελου. Μαρμελάδα ώριμου κόκκινου φρούτου, σταφίδες, αλατισμένα φυστίκια. Με νερό βγάζει πιο έντονη αλμύρα

Στόμα: Πολύ ξηρό και το αλκοόλ καίει έντονα, κάτι που φανερώνει υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς όπως φάνηκε και στη διαβροχή του ποτηριού. Καρβουνισμένο ξύλο και έντονο πιπέρι. Με νερό γίνεται ακόμα πιο ξηρό και βγάζει έντονες νότες ξύλου και πολλή αλμύρα. Ωστόσο οι γεύσεις είναι αρκετά επιθετικές και παλεύουν μεταξύ τους αντί να δένουν.

Επίγευση: πολύ έντονη και πολύ μακριά, ξηρότητα, κόκκινο πιπέρι, πίκρα καρβουνιασμένου ξύλου, αλατισμένοι ξυροί καρποί και λίγος καπνός στο τέλος.

Σίγουρα δεν είναι καθημερινό και για απαίδευτους ουρανίσκους. Πολύ έντονη η γεύση του ξύλου, έχει σίγουρα και σεροβάρελο αλλά υπερκαλύπτεται από το ξύλο πράγμα που μου δείχει ότι είναι άγουρο-ανώριμο και δεν πρόλαβε να πάρει όσα θα έπρεπε από το σεροβαρελο. Δυνατό σημείο η μύτη και η επίγευσή του αλλά στο στόμα μπορώ να πω πως πιο πολύ με ενόχλησε παρά το απόλαυσα.

82/100

Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά γιατί σε αντίθεση με όλους όσους έχουν γράψει εγώ το βρήκα με πολύ υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς 55-58%. Σίγουρα κάποιο cask strength non chill filtered από το Islay. 6-10 years, θα πω Kilchoman cask strength, με δεύτερη επιλογή κάποιο independent bottling από talisker λόγω του αλατιού αν και δεν το θεωρώ πολύ πιθανό

EILEAN A CHEO

Χρώμα: κεχριμπαρί

Δάκρυα πηχτά αργά και αραιά, πολύ όμορφα μέχρι εδώ

Μύτη: καπνός, ξύλο, τύρφη, κίτρο, βανίλια, παστό ψάρι, λεμονοδάσος  

Στόμα: γλυκό, ελαιώδες, μάλλον cs (ή 46-50%), πικρίζει λίγο στο τέλος με χτυπήματα πιπεριού

Επίγευση: Πολύ μακρυά, ζεστή, κάπνα και ξύλο και στο τέλος γλυκίζει λίγο.

Υπέροχο drum, στα γούστα μου απολύτως

Είναι Islay στα σίγουρα, πιθανολογώ κάποιο Caol Ila IB (Gordon & Macpail)

Μύτη: χλώριο πισίνας και αργότερα ιώδιο θάλασσας και αλάτι.

Στόμα: αλάτι και παστά

43%, 12years, Old Pulteney

Ardbeg Uigeadail του 2016 the answer....  the beast is not what it used to be...but it still roars.!

• Author
21 minutes ago, Eilean a' Cheo said:

...  the beast is not what it used to be...but it still roars.!

Έτσι όπως τα λες, άν και άλλο ήταν το Beast....Beist, you know....

5 hours ago, Eilean a' Cheo said:

Ardbeg Uigeadail του 2016 the answer....  the beast is not what it used to be...but it still roars.!

Όχι ρε π@@στη μου....

σας παραθέτω φωτό απο τις σημειώσεις μου την ώρα της δοκιμής.....

αφού το έγραψα (ανορθόγραφα βέβαια) στο χαρτί, πως μου ξέφυγε γμτ.....

IMG_20171110_012058.jpg

Άσε ρε, και περιμένεις να σε πιστέψουμε τώρα έτσι ???? 8P

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει τις νεότερες εκδόσεις του Uigeadail. Αλλά αλήθεια, έχουν αλλάξει τόσο πολύ ώστε να μοιάζουν με Laphroaig; Πού πήγαν τα sherry casks finishes που το έκαναν πολύπλοκο (αν και εμένα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα) ; Πού πήγε η caskstrengthίλα του;

Βλέπω στον τίτλο ότι έχει γραφτεί η εμφιάλωση των 54,2%. Μήπως είναι αυτή των 46%;

Τελικά όσον αφορά στο αλκοόλ το βρήκα ο μπαγασας! Αλλά δεν μου πήγε καθόλου το μυαλό σε uigedail,και το ήπια σχετικά πρόσφατα το καλοκαίρι.

Θα φταίει που την πρώτη φορά το έπινα μέσα στο δροσερό φεγγαροπυρι, Πεμπτη βραδάκι με 30 βαθμούς δίπλα στο κύμα ενώ τώρα το δοκίμασα μέσα στη φωτεινή μουντιλα μιας ομιχλώδης Τρίτης δίπλα στην τηλεόραση.

Άρα τι συμπεραίνουμε φίλοι μου; Δεν πίνουμε ποτέ πάνω από 2 μπουκάλια κρασί Κυριακή βράδυ γιατί μας κυνηγάνε όλη τη βδομάδα!

15 hours ago, Wisdom said:

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει τις νεότερες εκδόσεις του Uigeadail. Αλλά αλήθεια, έχουν αλλάξει τόσο πολύ ώστε να μοιάζουν με Laphroaig; Πού πήγαν τα sherry casks finishes που το έκαναν πολύπλοκο (αν και εμένα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα) ; Πού πήγε η caskstrengthίλα του;

Βλέπω στον τίτλο ότι έχει γραφτεί η εμφιάλωση των 54,2%. Μήπως είναι αυτή των 46%;

Άστα να πάνε ρε φίλε. Και δε θα ντραπώ να πω ότι έχω αδειάσει 4-5-6 φιάλες από δαύτο. Θα το ξαναπιώ γνωρίζοντας πλέον πιο είναι κ θα γίνει κ συγκριτικό με αυτό που έχω ανοιχτό. 

Και οι 100φεύγα εκδόσεις του είναι στα 54,2% πλην του Committe Release στους 59,9%

Χωρίς να είμαι 100%  σίγουρος οι νεότερες ετικέτες πλέον δεν αναφέρουν τα sherry cask finishes. Θα το τσεκάρω κ θα επανέλθω.