Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

N: Πυκνή, δύσκολη, δεν εκδηλώνεται άμεσα. Κυρίως βοτανική με πιο έντονη τη λεβάντα, μια κάποια 'δημητριακίλα΄, ξύσματα μολυβιού, πολύ 'ντροπαλά' φρούτα στο παρασκήνιο. Τη 2η φορά σαν να άκουσα και λίγο μέλι.....

Μ: Συνδυασμός αλμυρού-πικρού με την πικράδα να κερδίζει όσο περνά η ώρα. Πολύ 'ξύλινo' feeling, και στο τέλος αυτή η αίσθηση ΄ταγγίσματος' που είχα βρει και στο δείγμα του DMTK, αλλά εδώ ακόμα χειρότερη.....

Σε γενικές γραμμές δεν μου άφησε καλές εντυπώσεις, το άρωμα έχει λίγο ενδιαφέρον αλλά σε παιδεύει. Το βρήκα ανώριμο και μονοδιάστατο, ως 8yo-NAS, 43%vol

Φυσικά μπορεί να είναι οποιοδήποτε b class Speysider αλλά αυτή τη φορά, λόγω και του φίλου McRookie που μένει Γερμανία, θα ποντάρω στο Γερμανικό

SLYRS Bavarian single malt

Σημείωση : Posts με σχόλια, αφού συμπληρωθούν όλες οι αναρτήσεις των συμμετεχόντων

Posted

McRookie (19-09-2017)

A.-Χρώμα: κεχριμπάρι.

B.-Μύτη: άρωμα διακριτικό και αίσθηση ξηρότητας στη μύτη. Κυριαρχούν το sherry , οι σταφίδες και το μοσχοκάρυδο. Επίσης ένα γνωστό σε εμένα άρωμα βενζινόκολλας, που δε ξέρω γιο ποιο ακριβώς λόγο, αλλά το έχω συνδυάσει με ένα συγκεκριμένο αποστακτήριο. Το αλκοόλ είναι βαθιά κρυμμένο, πίσω από τα αρώματα των μπαχαρικών. Όσο περνάει η ώρα, γίνεται πιο γλυκό και το μέλι έρχεται στην επιφάνεια.

Γ.-Στόμα: στο στόμα το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι τα μπαχαρικά. Τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και κανέλλα, συνδυάζονται αρμονικά και κλέβουν την παράσταση. Το σώμα του αποστάγματος μεσαίο. Λίγο όξινο, το οποίο μάλλον δεν οφείλεται σε φρούτα, αλλά στο σταφύλι από τον ενισχυμένο οίνο. Δε απαιτεί την προσθήκη νερού, αλλά θα το τολμήσω. Με λίγες σταγόνες νερού λοιπόν, χάνει αρκετή από τη δυναμικότητά του, τα αρώματα των μπαχαρικών κερδίζουν περισσότερο έδαφος και στο τέλος αφήνει μια γλυκιά μελένια αίσθηση.

Δ.-Επίγευση: μέτρια και ξηρή.

Ε.-Γενική εντύπωση/πρόβλεψη: συμπαθές απόσταγμα. Κλασσική περίπτωση sherried malt.

Η παρατήρηση των δακρύων στα τοιχώματα του ποτηριού αλλά και το στόμα, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για απόσταγμα όχι πολύ δυνατό σε αλκοολικούς βαθμούς, περίπου 46% και με παλαίωση γύρω στα 15 έτη. Τα χαρακτηριστικά της μύτης του, μου θυμίζουν έντονα το αποστακτήριο Glenfarclas.

Posted

Χρώμα: μελι

Μυτη: απαλή, το αλκοόλ δεν είναι έντονο, γλυκιά, νότες από sherry

Γεύση: μήλο, ίσως μπανάνα

Επιγευση: μέτρια

43%-46% sherry finish η ωρίμανση σίγουρα σκωτσεζικο , highlands η speyside ηλικία εως 12 και κλείνω προς glendronach

Posted

Mc Rookie
N: malty, λίγο πράσινο μηλαράκι, λίγο αμυγδαλάκι, γλυκό του κουταλιού φιρίκι αυτό με το αμύγδαλο μέσα, μελάκι του βουνού
M: malty, crispy, a bit lemony, some ginger
F: a bit short, but fresh
Μαντεψιά :modern wood whisky flavours with classic malty character,μμμμμ, ηλικίας 10-12 ετών ,βαθμοί 40-43%, region μάλλον speyside με highland χαρακτήρα, κάποιο nas Cardhu?, Royal Brackla 12?
Βαθμολογία: ωραία μύτη για 82 στοματάκι κλασικό και τίμιο λίγο new wood technology γλυκό κ αψύ συνάμα για 79..

81p overall

Posted

McROOKIE

Καταρχάς να συγχαρώ το Γερμανοπολιτικομηχανικό μας για το ωραίο μπουκαλάκι που μας χάρισε!

Πάμε στα του tasting τώρα.

Χρώμα: Μπρούτζινο

Δάκρυα αραιά και γρήγορα

Μύτη: νεράντζια, πεπόνι, βανίλια με λίγο αλκοόλ που δεν τσιμπάει καθόλου στη μύτη. Ήπιο γλυκό άρωμα

Στόμα: ελαφρύ σε αλκοολικούς βαθμούς (top 43%), μέτριο σώμα, μέλια, μαρμελάδες, αρκετά γλυκό

Επίγευση: Μικρή, αρκετά γλυκό. 

Συμπερασματικά ένα πολύ ωραίο everyday dram για τους αρχάριους αλλά και για τους λίγο πιο προχωρημένους.

Θα έλεγα πως είμαι μεταξύ Glenfarclas, Glenmorangie και Gragganmore 12 αλλά θα καταλήξω στο Gragganmore 12

Posted

McRookie 14/10/2017

Χρώμα: Κεχριμπάρι

Μύτη: Λεμόνι, νεράτζι, κόλλα

Στόμα: Τσιμπάει το αλκοόλ. Μονοδιάστατο, λίγο πιπέρι.

Επίγευση: Μέτρια σε διάρκεια.

Οι αλκοολικοί του βαθμοί είναι μάλλον υψηλοί 48-55%. Αν και δεν είναι whisky του προσωπικού μου γούστου, τα αργά δάκρυα στο ποτήρι προδίδουν ότι δεν είναι νεαρό απόσταγμα (18yo?). Ρισκαδόρικη επιλογή γιατί πολλές φορές τα δάκρυα παραπλανούν. Τα χαρακτηριστικά του είναι τόσο γενικά που θα μπορούσαν να παραπέμπουν είτε σε Highlands ή non-sherried speyside. Η έλλειψη ιωδίου μου απομακρύνει την αρχική μου ιδέα για Highland Park 18yo. Εξάλλου δεν θα μπορούσε να είναι η κλασική έκδοση με τα 43%, αλλά κάποια από τις special cask strength που όμως είναι όλες ΙΒ και limited edition. Μετά μου πέρασαν από το μυαλό τα Balvenie 15yo single barrel, Glenlivet Nadurra ή Glenfiddich 15yo DE, αλλά του λείπει η σερίλα. Όμως όσο και να ψάχνω κάτι καλύτερο δεν βρίσκω και κλείνουν τα μάτια μου από τη νύστα, οπότε θα πάω στην αρχική μου (λανθασμένη) σκέψη:

Μαντεψιά: Highland Park 18yo (όχι το OB με τα 43%, αλλά μία από τις IB Signatory ή Cadenhead εκδόσεις).

Posted

Και επειδή εξαφανίστηκε το χαρτάκι με τις σημειώσεις πάμε να κάνουμε ένα ταχύρυθμο tasting 

Ν: Βοτάνια, μέλι, sherry, σταφίδες

Μ: Μήλο , λεμονάκι και ginger 

Λες να’ναι τούτο? Highland Park ή Glendronach? Μάλλον Η.P.  !

Posted

Μύτη: κίτρο και μου βγάζει κρασί (ίσως κάποιο τελείωμα)

Στόμα: μπαχαρικά και πικρίζει αρκετά

μέτρια επίγευση

43%      Edradour

Posted

Έχουμε και λέμε:

b class Speysider, SLYRS Bavarian single malt, Glenfarclas (x2), glendronach(x2),  Cardhu, Royal Brackla 12, Glenmorangie, Gragganmore 12, Highland Park 18yo (IB), Highland Park, Edradour

and the winner is......

NOBODY!:crazy:

οι πιο πολλοι μαντεψατε σωστα το αλκοολ 43% και σχεδον τα χρονια ωριμανσης 13

Glenrothes Vintage 2001, bottled 2015, 43%

164947-big.jpg

Posted

What????:vava::blink::wacko::crazy:

Ντάξει, δεν τρελαίνομαι για το Glen Rothes, αλλά δεν το έχω και για b class σε καμμιά περίπτωση, μετά του mitsubae άλλη μια αποκάλυψη που με κούφανε.....

Posted

Μήπως ρε Χρήστο τα ήπιες όλα σ' ένα βράδυ κι έχασες τη μπάλα;:tongue:

Πάντως εγώ δεν το βρήκα τόσο κακό, ίσα ίσα θα το έλεγα ευχάριστο καθημερινό dram, αλλά εννοείται πως γούστα είναι αυτά. Κάποια στιγμή καλό θα ήταν να ανεβάσω κι εγώ τις σημειώσεις που κράτησα όταν το δοκίμασα.

Posted
15 hours ago, McRookie said:

Μήπως ρε Χρήστο τα ήπιες όλα σ' ένα βράδυ κι έχασες τη μπάλα;:tongue:

:D ίσα ίσα, μέχρι το πολύ 2 την ίδια μέρα δοκίμαζα, και με διαφορά ώρας μεταξύ τους.

Απλά αυτη η "πικροταγγίλα" κάποιων Speysider στο τελείωμα δεν μου κάθεται καλά.