Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Bowmore 10yo, 'Dark & Intense', 40%, OB


McRookie

Recommended Posts

m53332.thumb.jpg.366e4ef05344d29c69247bdb4996291e.jpg

https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/94814/bowmore-10-year-old

Κάτι το Bowmore CS του wisdom στο Blind samples game που μου άρεσε, κάτι το Bowmore Darkest 15 που ρουφούσα σε μια έκθεση από το ποτήρι ενός φίλου χωρίς να με πάρει χαμπάρι, κάτι που δεν είχα εμβαθύνει στο αποστακτήριο, κάτι που ο Γερμανός συμφορουμίτης από αντίπαλο αλλοδαπό φόρουμ είχε ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα δειγματάκια κι αυτό, ε αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία. Και τώρα θα το ξεκατινιάσω και θα περάσω σύντομα στο επόμενο.

Travel retail exclusive για τους περίεργους.

Της μύτης μου (κι όχι μόνο) ο χαβάς της μύρισε καπνιστό αλατισμένο χοιρινό. Σύγκλιιινο Μάνηηης (με παχύ λιιι και νηηη) . Εις το βάθος κήπος λουλουδάτος, ανθισμένος, περιλουσμένος με μέλι (κάντο εικόνα). Αρκετά malty, ελαφρώς βουτυρώδες και μια δοση από αλατισμένα φυστίκια. Και λες ρε διάλε ωραίο πράμα βάλτου και νερό. Και πάρε και το λεμονόχορτο. Και λες για 10αρι παπάδες κάνει η μύτη του, τι μπορεί να πάει στραβά. Είμαστε μήπως μπροστά σε ένα θαύμα τoυ άρχοντα ανακατώστρα ελληνιστί master blender?

Κάπου εκεί ο στόμας μου ξεκινάει τον γέλωτα. Ελαφρύ σώμα, νερουλό. Πολύς καπνός και πιο πολλή κάπνα, όπως βρωμάει ακόμα το μπουφάν μου μετά από 2 βδομάδες σούρσιμο σε κάθε τεκέ (κατά τον ιδιοκτήτη μπάρ) της Λάρισας που σέβεται τον ευατό του και γράφει στα έλεγκαντ παπούτσια του τον αντικαπνιστικό νόμο (μισό λεπτό γιατί γελάει το πληκτρολόγιο με την ακολουθία Λάρισα-αντικαπνιστικός-νόμος). Πικρό καρβουνισμένο ξύλο αλλά μιλάμε για πολλή πικράδα που καλύπτει οποιαδήποτε άλλη γεύση. Με λίγο νερό κάπως σώζεται η κατάσταση.

Και κάπου εκεί η καταπιόλα μου ενίσταται που πρέπει να το κατεβάσει και τσααααακ ντεζαβού! Μου θύμισε τον παπάρα το Μήτσο 2008 στο κάμπινγκ στο Ποσείδι (ωραία χρόνια) που πήρε το κουτάκι της μπύρας μου και το κάνε τασάκι. Έλα που δεν το δα όμως και πήγα να σβήσω την κάψα του μεσημεριάτικου ήλιου με μεγάλη γουλιά. Ακριβώς έτσι κι εδώ. Σαν να κατάπιες αποτσίγαρο, σαν να κάπνιζες 3 πακέτα τσιγάρα το βράδυ και μπούχτισες. Μια πικρίλα πολύ διαφορετική από ότι έχω γευτεί σε άλλο ουίσκι με πικρές νότες. Μαζί με ξηρότητα κι ελάχιστο αλάτι. Κι η αίσθηση αυτή κρατάει για αρκετή ώρα...κρίμας. Με λίγο νερό χάνει την πικράδα του και τον όποιο χαρακτήρα του, αν μπορείς να το πεις έτσι.

Για να συνοψίσουμε να ναι καλά η αίσθηση που αφήνει στη μύτη γιατί αλλιώς θα χε φύγει νεροχύτη από την πρώτη γουλιά. Το μυρίζεις και λες κάτι καλό έχουμε εδώ, το πίνεις και τον πίνεις. Τέτοια δυσάρεστη πικρίλα και καπνίλα που καλύπτει όλα τα υπόλοιπα δεν έχω ξαναγευτεί σε whisky. Και δεν είναι ότι δεν μου αρέσουν τα καπνιστά - τουναντίον ότι octomore δοκίμασα το βρήκα πολύ δυνατό. Αν δεν ήταν η ευχάριστη αρχική αίσθηση της όσφρισης πήγαινε για 78, τώρα ας πούμε ότι λόγω μύτης 81/100 και να λέει κι ευχαριστώ. Μωρέ μπας κι έχει φλωρέψει η γλώσσα μου; Κάτσε να χτυπήσω ένα longrow τώρα να σου πω

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Celtic changed the title to Bowmore 10yo, 'Dark & Intense', 40%, OB

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...