Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum1.jpg

    Slainte!

TULLIBARDINE DISTILLERY


Recommended Posts

Η ιστορία του Tullibardine, χρονολογείται από τον 15ο αιώνα (τουλάχιστον ως προς το σημείο που είναι εγκατεστημένο, αφού θα αργήσει πολύ να σταθεροποιήσει την παραγωγή του). Η ιστορία ξετυλίγει το κουβάρι της, από το 1488, όταν ο τότε νεαρός βασιλιάς James, IV της Σκωτίας, σταμάτησε πριν από τη στέψη του, για να αγοράσει μπύρα από το τοπικό ζυθοποιείο. Το συγκεκριμένο ζυθοποιείο ήταν γνωστό για την παραγωγή εξαιρετικής μπύρας.

Το 1798, οι William & Henry Bannerman άνοιξαν το πρώτο αποστακτήριο, αν και λειτούργησε μόνο για ένα χρόνο. Το 1814, ο Andrew Bannerman προσπάθησε ξανά. Αυτή τη φορά λειτούργησε μέχρι το 1837.

Το 1947 ο William Delmé-Evans άρχισε να μετατρέπει αυτό το αρχικό ζυθοποιείο στο αποστακτήριο του Tullibardine. Αυτά τα αρχικά κτίρια ζυθοποιίας μετατράπηκαν σε αποστακτήριο. Με τον έλεγχο του νερού από τις πλησίον πηγές, ο Delmé-Evans ήξερε ότι βρήκε την ιδανική τοποθεσία για την απόσταξη και το αποτέλεσμα που ήθελε να πετύχει. Το 1949 παράχθηκε το πρώτο απόσταγμα.

Ο B. Hepburn αγόρασε το Tullibardine το 1953, αλλά εν συνεχεία το αποστακτήριο αγοράστηκε από την Invergordon Distillers το 1971.

Το 1973, οι αποστακτήρες αυξάνονται σε τέσσερις, ενώ το εμπορικό σήμα του Tullibardine καθίσταται διάσημο.

Το 1993 η Invergordon Distillers, περνά στα χέρια της Whyte & Mackay, αλλά το 1994, το αποστακτήριο διακόπτει τη λειτουργία του.

Χρειάστηκε σχεδόν δέκα χρόνια μέχρι το Tullibardine να επανέλθει στην παραγωγή αφού αγοράστηκε από μια κοινοπραξία.

Ιστορική αναδρομή ιδιοκτητών του αποστακτηρίου:

1.-William Delme-Evans 1949 - 1953

2.-Brodie Hepburn 1953 - 1971

3.-Invergordon Distillers 1971 – 1993

4.-Michael Beamish and Douglas Ross 2003 – 2011

5.-Terroirs Distillers 2011 – (Current owner)

Picard Vins & Spiritueux (Parent company)

Το 2015, στόχος του αποστακτηρίου ήταν να παραγάγει 2,5 εκατομμύρια λίτρα ετησίως.

Το Tullibardine τροφοδοτείται με φρέσκο και καθαρό νερό που προέρχεται από τους Ochil Hills.

Η ζύμωση διαρκεί τουλάχιστον 52 ώρες. Το αποστακτήριο διαθέτει εννέα washbacks από ανοξείδωτο χάλυβα και τέσσερις αποστακτήρες.

Υπάρχουν ορισμένες αποθήκες στο χώρο του αποστακτήριου, αλλά γίνεται προσπάθεια αναδημιουργίας των χώρων των αποθηκών, ώστε να αποθηκεύεται μεγαλύτερος αριθμός βαρελιών.

Τέλος, στο αποστακτήριο υπάρχει ένα ωραίο κέντρο επισκεπτών, όπου προσφέρονται διάφορες γευσιγνωσίες και περιηγήσεις.

Κάποιες από τις εμφιαλώσεις του αποστακτηρίου: Sovereign, 225 Sauternes Finish, 228 Burgundy Finish, 500 Sherry Finish

Διεύθυνση αποστακτηρίου: Tullibardine Distillery, Stirling Street, Blackford, Perthshire, PH4 1QG, United Kingdom, Website: www.tullibardine.com, Phone +44 1764 661809

 

Πηγές:

1.-www.tullibardine.com

2.-scotchwhisky.com/whiskypedia

3.-www.whisky.com

Βίντεο:

www.whisky.com

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...