Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

TAMNAVULIN DISTILLERY


Recommended Posts

Η ιστορία του αποστακτηρίου ξεκίνησε το 1966, με το άνοιγμα του αποστακτηρίου στο μικρό αγροτικό χωριό Tomnavoulin της Σκωτίας. Η δημιουργία του αποστακτηρίου, ήταν μια απάντηση στη μεγάλη ζήτηση για whisky, που απαιτούσε η εποχή. Βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Cairngorm, βαθιά στην καρδιά του Speyside.

Το μοναδικό μικροκλίμα της συγκεκριμένης περιοχής, την καθιστά μια πολύ εύκρατη περιοχή της Σκωτίας. Αυτό, σε συνδυασμό με την αφθονία των πλούσιων γεωργικών εκτάσεων, το καθιστά επίσης ιδανικό μέρος για την καλλιέργεια κριθαριού.

Το όνομα Tamnavulin είναι η γαελική μετάφραση του όρου «mill on the hill».

Το 1993 η Whyte and Mackay Group, αποκτά τα ηνία του αποστακτηρίου.

Παρόλο που έκλεισε το 1995, άνοιξε ξανά το 2007 μετά από μια σημαντική ανακαίνιση.

csm_distillery_house1_226a0573522a2230d8

 

Ιστορική αναδρομή των ιδιοκτητών:

1.-Invergordon Distillers 1966 - 1993

2.-Whyte and Mackay Group 1993 -  (Current owner)

3.-Emperador Distillers Inc 2014 - (Parent company)

Το νερό που χρησιμοποιείται στο αποστακτήριο, αντλείται από τις υπόγειες πηγές των λόφων του Easterton που σχηματίζεται από το χιόνι που στοιβάζεται, γύρω από την οροσειρά Cairngorm. Αυτό το νερό φιλτράρεται φυσικά μέσω ασβεστολιθικών πετρών πριν φτάσει στο αποστακτήριο.

Η παραγωγή του αποστακτηρίου είναι 4,2 εκατομμύρια λίτρα αλκοόλης ετησίως. Ο χρόνος ζύμωσης είναι κατ’ ελάχιστο 48 ώρες. Διαθέτει έξι αποστακτήρες (τρία ζεύγη) και εννέα δεξαμενές ζύμωσης.

Το αποστακτήριο διαθέτει δύο μεγάλες αποθήκες που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 35.000 βαρέλια στο εργοστάσιο. Μέχρι τη δεκαετία του 1990 υπήρξε κέντρο επισκεπτών στο Tamnavulin, το οποίο βρισκόταν στο παλιό μύλο. Σήμερα όμως το αποστακτήριο δεν δέχεται επισκέψεις και δεν προσφέρονται περιηγήσεις.    

Το Tamnavulin Double Cask αποτελεί την πρώτη single malt εμφιάλωση του αποστακτηρίου, μετά από μια εικοσαετία, για τον εορτασμό της 50ης επετείου του. Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος του whisky που παράγεται στο Tamnavulin πηγαίνει στο blended Whyte & Mackay.

Διεύθυνση αποστακτηρίου: Tamnavulin Distillery, Tomnavoulin, Moray, AB37 9JA, United Kingdom, Phone +44 1479 818031

Πηγές:

1.-www.whisky.com

2.-scotchwhisky.com/whiskypedia

3.-www.tamnavulinwhisky.com

Φωτογραφία:

www.whisky.com

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συγκινηθηκα...:to_pick_ones_nose:Στην μικρη μου περιπλανηση στην ενδοχωρα προ αμνημονευτων ετων,ο συμπαθεστατος ταξιτζης Τζο με ειχε παει μεχρι την πορτα του Tamnavulin οταν ειχε σκονες και αραχνες απο την εγκαταλειψη...  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...