Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

Dear Guest,

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Το Glenallachie, ιδρύθηκε το 1967 και είναι ένα από τα νεότερα αποστακτήρια στη Σκωτία. Η Mackinlay McPherson Limited, θυγατρική της Scottish & Newcastle Breweries Limited, δημιούργησε το αποστακτήριο μεταξύ 1967 και 1968. Σχεδιαστής του αποστακτηρίου ήταν ο Lothian Barclay

Το 1985, το αποστακτήριο γίνεται μέλος της Invergordon Distillers.

Το 1989, αποκτήθηκε από την Campbell Distillers.

Το αποστακτήριο εξακολούθησε να αναπτύσσεται υπό την εποπτεία της Pernod Ricard, καθιστώντας το ένα από τα πλέον παραγωγικά αποστακτήρια στην περιοχή.

Ιστορική αναδρομή των ιδιοκτητών:

1.-Mackinlay McPherson 1967 - 1985

2.-Invergordon Distillers 1985 - 1989

3.-Campbell Distillers 1989 - 2001

4.-Pernod Ricard 2001 – (Parent company)

Chivas Brothers Holdings (Current owner)

Η παραγωγή του αποστακτηρίου είναι 3,9 εκατομμύρια λίτρα αλκοόλης ετησίως. Ο χρόνος ζύμωσης είναι 48 ώρες. Το αποστακτήριο αντλεί το απαραίτητο για την παραγωγή νερό, από τις πηγές Ben Rinnes. Διαθέτει δύο ζευγάρια αποστακτήρων και έξι δεξαμενές ζύμωσης, με επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ο χώρος του αποστακτηρίου διαθέτει 14 αποθήκες, δώδεκα εκ των οποίων είναι racked και δύο palettized.

Το αποστακτήριο δεν είναι ανοιχτό για το κοινό.

Κάποιες από τις εμφιαλώσεις του αποστακτηρίου: Οι επίσημες εμφιαλώσεις του αποστακτηρίου είναι σπάνιες. Όμως κατά καιρούς, έχουν κυκλοφορήσει εμφιαλώσεις ανεξάρτητων εμφιαλωτών (π.χ. Gordon & MacPhail, Douglas Laing). Η συντριπτική πλειοψηφία του αποστάγματος που παράγεται στο χώρο του Glenallachie χρησιμοποιείται στα blended Clan Campbell, Chivas Regal και House of Lords.

Διεύθυνση αποστακτηρίου: Glenallachie Distillery, Glenallachie, Moray, AB38 9LR, United Kingdom, Phone: +44 1340 871315

Πηγές:

1.-www.whisky.com

2.-scotchwhisky.com/whiskypedia

3.-www.maltmadness.com/whisky/glenallachie.html

Βίντεο:

www.youtube.com/watch?v=L7HrXpreSTA

www.youtube.com/watch?v=nLJ8ex6EcDc

• 1 year later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 5 months later...
  • 10 months later...
Posted

Glenallachie New Packaging

unnamed.png.25b4a3bf83d578c9e6f52f097a85d5c3.png

Since acquiring the distillery back in 2017, under the guidance of Master Distiller Billy Walker, our whisky has grown from strength to strength. Focusing on quality above all else, from distillation to maturation, the liquid we produce is second to none.

While our old packaging served us well, our brand has evolved, and it’s time to elevate our look to reflect the premium whisky we are so proud of.

SAME WHISKY, NEW ERA. There’s no need to panic; whilst we may look a bit different, our core values remain unchanged. Your whisky is in good hands.

• Like 3
  • Sad 2
  • NO 1
Posted

glenallachie-whisky-speyside-single-malt-12-ans-46.jpg  new-glenallachie-packaging-v0-8vs4hna04qjc1.webp

Ήταν ένα από τα αποστακτήριο που το marketing / labelling απλά δεν υπήρχε. Ίσως η χειρότερη ετικέττα σε μπουκάλι και η γραμματοσειρά από την εποχή των παγετώνων και τους Flintstones απλά cartoon απογοητευτική. 

H νέα ετικέττα... τι μπορεί να πει κανείς. Δεν πιστεύω να πληρώθηκε κάποιος από αυτό αφού ειναι από τις σταναρτ design ideas στο ppt. Παράλληλα είναι κενή αφού εκεί πoυ υπάρχει το logo ανάγλυφο, απλά δε φαίνεται! 

glenallachierebrand.webp

Σαν να σου λέει κάποιος έλα να κάνουμε μια αποκλειστική εμφιάλωση, έχω χώρο για το Logo σου.

Ελπίζω να το δούμε σύντομα από κοντά και να πάω στην άλλη άκρη και να φαίνεται πιο καλή η δουλειά, αλλά.....

Στα θετικά η εμφανής βελτιωση στην γραμματοσειρά και η δομημένη ετικέτα. Είναι βελτίωση από την προηγούμενη, σημαντική βελτίωση, αλλά μπορούσαν πολύ καλύτερα.

Posted
2 hours ago, mallios said:

glenallachie-whisky-speyside-single-malt-12-ans-46.jpg  new-glenallachie-packaging-v0-8vs4hna04qjc1.webp

Ήταν ένα από τα αποστακτήριο που το marketing / labelling απλά δεν υπήρχε. Ίσως η χειρότερη ετικέττα σε μπουκάλι και η γραμματοσειρά από την εποχή των παγετώνων και τους Flintstones απλά cartoon απογοητευτική. 

H νέα ετικέττα... τι μπορεί να πει κανείς. Δεν πιστεύω να πληρώθηκε κάποιος από αυτό αφού ειναι από τις σταναρτ design ideas στο ppt. Παράλληλα είναι κενή αφού εκεί πoυ υπάρχει το logo ανάγλυφο, απλά δε φαίνεται! 

glenallachierebrand.webp

Σαν να σου λέει κάποιος έλα να κάνουμε μια αποκλειστική εμφιάλωση, έχω χώρο για το Logo σου.

Ελπίζω να το δούμε σύντομα από κοντά και να πάω στην άλλη άκρη και να φαίνεται πιο καλή η δουλειά, αλλά.....

Στα θετικά η εμφανής βελτιωση στην γραμματοσειρά και η δομημένη ετικέτα. Είναι βελτίωση από την προηγούμενη, σημαντική βελτίωση, αλλά μπορούσαν πολύ καλύτερα.

Και εγώ αυτά κρατάω: βελτίωση στην γραμματοσειρά και η δομημένη ετικέτα

• Like 1
Posted

Θα διαφωνήσω. Η 'flintstones' font ήταν πιο ´συγχρονη´, πιο μοντέρνα ας πούμε, και ξεχώριζε από το σωρό, κάτι που δεν ισχύει με την νέα. Για μένα είναι επίσης συνδεδεμένη με την αναβίωση του Glenallachie, μέσα από εξαιρετικές core range εμφιαλώσεις. Ελπίζω τουλάχιστον το περιεχόμενο να συνεχίσει σε αυτόν τον καλό δρόμο.

• Like 3
  • 3 weeks later...
Posted

Εμένα από την άλλη μου άρεσε η προηγούμενη γραμματοσειρά και γενικά η παλαιότερη ετικέτα, έβγαζε κάτι vintage, κλασικό και μια ποιότητα που συνοδευόταν από πολύ καλές ob εμφιαλώσεις όπως είπε και ο @Celtic. Η νέα ετικέτα - συσκευασία μου θυμίζει σαμπουάν ή βαλσάμικο ξίδι σε ράφι σούπερ μάρκετ :biggrin1:

• Like 3
  • Haha 2
Posted

Εννοείται ότι είναι πιο όμορφη η προηγούμενη ετικέτα - γραμματοσειρά. Πιο artistic, είχε έναν χαρακτήρα. Αυτή είναι εντελώς generic, συμφωνώ με @Islaynder και @Celtic.

• Like 3
Posted

Άντε να μαζευόμαστε @Islaynder@Celtic, @Makis, @Vaggelis82!

Χάλια η καινούργια ετικέτα, ένα νερόπλυμα πράγμα.

Η παλιά ετικέτα σε τραβούσε να αγοράσεις το μπουκάλι χωρίς να έχεις δοκιμάσει το περιεχόμενο.

• YES 2
Posted

Εμένα μου φαίνεται ίδια με το meikle toir, όπου εκεί μπορώ να το δεχτώ. Αντιθέτως στο glenallachie δεν μου αρέσει καθόλου. Μπορεί η γραμματοσειρά να μην ήταν ωραία κ να θυμίζει Νεάντερταλ, αλλά για μένα είχε χαρακτήρα κ δεν ήταν κάτι generic σαν αυτό το πράγμα 

• Like 3
Posted
10 hours ago, SimoG said:

Άντε να μαζευόμαστε @Islaynder@Celtic, @Makis, @Vaggelis82

Χάλια η καινούργια ετικέτα, ένα νερόπλυμα πράγμα.

Εντάξει, χάλια δεν τη λες, απλά αδιάφορη, του σωρού.

Αλλά είπαμε, το βασικό είναι η ποιότητα του περιεχομένου 

• 2 weeks later...
Posted
On 2/21/2024 at 8:10 AM, mallios said:

Σαν να σου λέει κάποιος έλα να κάνουμε μια αποκλειστική εμφιάλωση, έχω χώρο για το Logo σου

Και κάπως έτσι, στο περίπου, γεμίζει το άδειο κομμάτι και αποκτά νόημα αυτό το άσχετο, άδειο κομμάτι που δεν φαίνεται το logo.

FB_IMG_1711110708992.jpg

• Like 1