Jump to content
Sign in to follow this  
ioannis

BUFFALO TRACE DISTILLERY

Recommended Posts

Το πολυβραβευμένο και ένα από τα διασημότερα Αποστακτήρια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Είναι εγκατεστημένο στο Frankfort του Kentucky ενώ επίσημα το έτος ίδρυσης είναι το 1870, όπου ο Edmund Haynes Taylor, Jr αγοράζει το ήδη εγκατεστημένο αποστακτήριο και το μετονομάζει σε O.F.C. Distillery (Old Fire Copper). Κατα τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης είναι ένα από τα ελάχιστα αποστακτήρια που μένουν ανοιχτά και παράγουν whiskey για φαρμακευτική χρήση, ενώ στα 1933 όπου γίνεται άρση της ποτοαπαγόρευσης μόνο τέσσερα αποστακτήρια είναι σε θέση να παράγουν whiskey. To όνομα Buffalo Trace το παίρνει μόλις το 1999 και αποκτά ως έμβλημα το βίσωνα. Ακολουθούν οι διακρίσεις. Το 2013 γίνεται Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο (National Historic Landmark) και με αυτό τον τρόπο επιβεβιώνεται η πεποίθηση των ανθρώπων του αποστακτηρίου πως το Buffalo Trace Distillery (με κάθε του όνομα και μορφή στο πέρασμα του χρόνου) ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της Αμερικάνικης Ιστορίας.

Παρατίθεται παρακάτω με χρονολογική σειρά τα σημαντικότερα γεγονότα στην ιστορία του αποστακτηρίου. (Δεν μπήκα στη διαδικασία της μετάφρασης, πρώτον γιατί δεν θα ήταν ακριβής εξαιτίας μου, και δεύτερον είναι συνοπτικά γραμμένα ώστε εύκολα κάποιος καταλαβαίνει και χωρίς πολλές γνώσεις στην αγγλική.)

Throughout the challenges of floods, fires, tornadoes and even Prohibition, the American family owned Buffalo Trace Distillery has never compromised. A timeless dedication to respecting the past while fearlessly innovating for the future has served the Distillery well for more than two centuries. No matter the challenge, be it mother nature or man, the people of Buffalo Trace Distillery have been part of the story that shaped America and the spirit industry as well.
1771 - Daniel Boone passes through Lee's Town on the buffalo trace
1773 - McAfee brothers and Hancock Taylor survey the Lee's Town site; Kentucky is known as Fincastle County, part of Virginia
1792 - Commodore Richard Taylor builds "The Old Taylor House"; the one-story stone house is still on the site today
1792 - Kentucky becomes the 15th state in the Union
1811 - A three-story stone warehouse is built on the Kentucky River near Riverside to store goods, including many barrels of whiskey, awaiting shipment to as far away as New Orleans; Benjamin Harrison Blanton is said to distill on site in upcoming years
1858 - A small but up-to-date distillery is developed by Daniel Swigert using warehouse and Riverside site
1870 - Colonel Edmund Haynes Taylor, Jr. purchases the Distillery and christens it "O. F. C." – in reference to the belief that the finest whiskey was produced in old-fashioned wood-fired copper stills
1872 - Ε. H. Taylor, Jr. invests over $70,000, a "small fortune," as he builds a new distillery on the site
1878 - Τhe O.F.C. Distillery is purchased by George T. Stagg along with the adjacent livestock farm; Taylor continues to oversee operations Learn more about George T. Stagg
1881 - Warehouse A and Warehouse B are built; still standing today
1882 - Lightning strikes and burns the O.F.C. Distillery in "The Great Fire;" it is rebuilt immediately in a yet grander manner at a cost of $44,000 over and above the insurance collected
1883 - The newly rebuilt distillery included a large mashing and fermenting wing which remains intact today as the Dickel Building
1885 - The Construction of Warehouse C, still standing today, completes Taylor’s vision for his "Model Distillery Plant of the World"
1886 - Steam heating system for the warehouses is installed, making this the first distillery to use steam heat which is still in use today
1897 - Albert B. Blanton joins the company as an officeboy at age 16 Learn more about Albert B. Blanton
1900 - The Gilded Age ends and Albert B. Blanton is appointed as Still House, Warehouse and Bottling Superintendent
1904 - The Distillery is re-christened as the George T. Stagg Distillery
1919 - The 18th Amendment establishing Prohibition in Jan. 1920 is ratified and the Volstead Act is passed to guide its enforcement. Distillery is one of very few to receive permit to bottle medicinal  whiskey and even fewer permitted to produce new whiskey from 1930 to 1933
1921 - Albert B. Blanton becomes President of the George T. Stagg Distillery
1929 - The Distillery is purchased by Schenley Distillers Corporation
1933 - Prohibition ends with only four distilleries in Kentucky capable of producing whiskey
1933 - Schenley begins a massive expansion program that culminates in 1935-1937 with a new state-of-the-art distillery complex
1935 - Warehouse H, the Distillery’s only “metal-clad” warehouse, is the first of seven massive new warehouses built before World War II
1937 - The great flood inundates the Distillery, cresting at 17 feet above the power plant, four feet above Warehouse H
1942 - The Distillery produces its one millionth barrel after Prohibition
1949 - Elmer T. Lee joins the Distillery Learn more about Elmer T. Lee
1953 - Warehouse "V," the world's only "single barrel" warehouse, is built in celebration of the two millionth barrel
1984 - The Distillery introduces Blanton's, the world's first single-barrel bourbon
1992 - The Distillery is finally returned to a family-owned business, being purchased by the Sazerac Company
1999 - Distillery renovations are completed and rechristened as the Buffalo Trace Distillery. The Distillery's new flagship brand - Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey - is launched
2000 - Buffalo Trace Distillery is awarded Whisky Advocate's "Distillery of the Year" - the first American Distillery to win this prestigious international award
2005 - Harlen Wheatley becomes Master Distiller of Buffalo Trace Distillery
2008 - The Distillery produces the six millionth barrel after Prohibition
2010 - Distillery is named Whisky Magazine's "Visitor Attraction of the Year"
2011 - Recognized as "Brand Innovator of the Year" by Whisky Magazine
2013 - Thomas H. Handy Sazerac Rye is named World Whisky of the Year by Jim Murray's Whisky Bible
2013 - Buffalo Trace Distillery is named a National Historic Landmark
2013 - Elmer T. Lee passes away just a few weeks shy of his 94th birthday
2014 - Distillery is named Whiskey Magazine's "Whiskey Distiller of the Year, America" by Whisky Magazine
2015 - Buffalo Trace Distillery is named “Innovator of the Year” by Whisky Magazine
As the next chapter of Buffalo Trace Distillery unfolds, we remain proud of our heritage as well as excited to boldly blaze new trails.
 
Το Buffalo Trace Distillery έχει στη φαρέτρα του πολύ δυνατά ονόματα όπως : Buffalo Trace, Eagle Rare, OFC Vintages, Stagg Jr, W.L. Weller, Blanton's Single Barrel (το πρώτο Single Barrel Bourbon παγκοσμίως) αλλά και την θρυλική σειρα Van Winkle από το 2002.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ : https://www.buffalotracedistillery.com/
Πολύ ωραίο στήσιμο η ιστοσελίδα. Προσεχώς λεπτομέρειες για το μαγείρεμα και τη διαδικασία παραγωγής.
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, ioannis said:

Το 2013 γίνεται Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο (National Historic Landmark)

Μια μικρή γλωσσολογική διόρθωση: στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν πιο σωστό το Εθνικό Ιστορικό "Μνημείο". ( Σε χρονικές προτάσεις θα ταίριαζε το "ορόσημο" landmark moment)

Και ξανά Καλώς όρισες και εύχομαι να συνεχίσεις έτσι δυναμικά 

Share this post


Link to post
Share on other sites

εύγε @ioannis

5 minutes ago, Uisge-Beatha said:

Και ξανά Καλώς όρισες και εύχομαι να συνεχίσεις έτσι δυναμικά 

έτσι, να ξεκουραστεί και κανένας παλιός... :lol:

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χωσέ μυρίζομαι ?...ευχαριστώ για την διόρθωση!όπως ανέφερα τα αγγλικά μου έχουν λίγο βαλτώσει (για να λέμε την αλήθεια, θα μπορούσα να το ψάξω λίγο αλλά βιαζόμουν)...πάντως κάτι θα γίνει!καλή συνέχεια σε όλους!

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, DMTK said:

εύγε @ioannis

έτσι, να ξεκουραστεί και κανένας παλιός... :lol:

Εσύ μην μιλάς... Η καλύτερα...

Σκάσε και...γράφε ?:jump:

Τα σηκώνει ο οργανισμός σού ??

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαδικασία Παραγωγής


The Mashing
Μετά τη ανάμιξη των σιτηρών με το νερό και την πολτοποίηση του μίγματος (mashing), το μίγμα "μαγειρεύεται" υπό υψηλή πίεση στους 115 ° C περίπου. Το καλαμπόκι και η σίκαλη μαγειρεύονται ξεχωριστά πριν αναμιχθούν στο τελικό μίγμα. Στη συνέχεια προστίθεται βυνοποιημένο κριθάρι*. Υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή μαγειρέματος (mash cooker) με χωρητικότητα 10.100 γαλόνια στο Buffalo Trace Distillery και χρησιμοποιούν επίσης μικρότερα mash cookers για τις μικρές παρτίδες τους όπως για το Blanton's.

The Fermentation
Οι δώδεκα δεξαμενές ζύμωσης του Buffalo Trace είναι οι μεγαλύτερες στην βιομηχανία ουίσκι και μπορούν να περικλείσουν 92.000 γαλόνια ανά πολτό. Το Buffalo Trace ζυμώνεται με μια διαδικασία πολτοποίησης που χρησιμοποιούνται και υπολείμματα προηγούμενης απόσταξης (stillage), η γνωστή διαδικασία sour mash. Ο συνδυασμός / ανάμιξη του νέου (γλυκού πολτού) με το παλιό (ξινισμένο-sour) γίνεται μέσα στις δεξαμενές ζύμωσης. Ένα σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει ότι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αφαιρείται από το δωμάτιο.

The Distillation
Ο αποστακτήρας του Buffalo Trace έχει ύψος τεσσάρων ορόφων (ύψος ορόφου, άγνωστο..πάντως πολύ ψηλός για τέτοια χωρητικότητα) και χωρητικότητα 60.000 γαλόνια. Έτσι έχουμε ένα καθαρό με υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς πρώτο απόσταγμα. Μετά την απόσταξη μέσω 8 επιπέδων το white dog (το καθαρό απόσταγμα αμέσως μετά την απόσταξη, χωρίς ωρίμανση και αραίωση**) έχει 148 βαθμούς/proof (74% ABV). Τα υπολείμματα (στην αρχή και στο τέλος της απόσταξης) χρησιμοποιούνται για το sour mash και ως τροφή για βοοειδή.

Warehouses and Bottling Hall
Στις δεξαμενές αποθήκευσης το white dog αραιώνεται έως τους 125 βαθμούς (62,5% ABV) προτού γεμίσει τα βαρέλια. Στα βαρέλια σημειώνονται οι λεπτομέρειες της απόσταξης και στη συνέχεια μεταφέρονται στις αποθήκες που πρόκειται να αποθηκευτούν. Ένα σύστημα σιδηροτροχιών απλώνεται σε όλη την έκταση των εγκαταστάσεων για τη μεταφορά των βαρελιών.

Το Buffalo Trace διαθέτει μια ποικιλία αποθηκών. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούνται για πειράματα, ώστε να διαπιστωθεί η επίδραση διαφορετικών συνθηκών αποθήκευσης, όπως για παράδειγμα το φως.

Αφού επιλεγεί προσεκτικά και έχοντας περάσει το εργαστήριο ποιότητας, το ουίσκι εμφιαλώνεται στην αίθουσα εμφιάλωσης. Η υψηλή τεχνολογία συναντά τη χειρονακτική εργασία - κάποια ουίσκι εμφιαλώνονται αυτόματα, το Blanton's Single Barrel, για παράδειγμα, σε ένα μικρό σταθμό εμφιαλώσεως για 6 φιάλες ταυτόχρονα. Οι ετικέτες γι 'αυτό είναι γραμμένες με το χέρι και τοποθετούνται με το χέρι.

Τον Ιούλιο του 2015 το Buffalo Trace επένδυσε 20 εκατομμύρια δολάρια σε μια νέα ρομποτική αποθήκη.

* Αυτό που έλεγε ο @Uisge-Beatha ...

**Το white dog που εμφιαλώνεται και προορίζεται για κατανάλωση είναι αραιωμένο

Πηγή : www.whisky.com, www.buffalotracedistillery.com

Για να πάρουμε ένα μάτι..live απόσταξη...buffalo trace still house...

http://camera3.buffalotrace.com/view/view.shtml?id=2535&imagepath=%2Fmjpg%2Fvideo.mjpg&size=1

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...