Jump to content
Sign in to follow this  
ioannis

HEAVEN HILL DISTILLERY

Recommended Posts

Heaven Hill distillery

Η Heaven Hill Distilleries, Inc. είναι μια αμερικανική, ιδιωτική, οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί με έδρα το Bardstown, Kentucky, ιδρύθηκε το 1935, και παράγει και εμπορεύεται  
το εμπορικό σήμα Heaven Hill του Kentucky Straight Bourbon Whiskey και μια ποικιλία αποσταγμάτων. Οι εγκαταστάσεις της ονομάζονται αποστακτήρια Heaven Hill Bernheim και βρίσκονται στο Louisville του Κεντάκυ. Είναι ο έβδομος μεγαλύτερος προμηθευτής οινοπνευματωδών ποτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος του αποθέματος whisky bourbon στον κόσμο, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος οικογενειακός ιδιοκτήτης και διαχειριστής παραγωγός, και έμπορος απεσταγμένων οινοπνευματωδών ποτών στις Ηνωμένες Πολιτείες και η μόνη μεγάλη οικογενειακή εταιρία αποστακτηρίων που εδρεύει στο Κεντάκυ (χωρίς να υπολογίζεται η εταιρία Brown-Forman, της οποίας τα δύο τρίτα ανήκουν σε οικογενειακή επιχείρηση ή η εταιρεία
Sazerac, η οποία ανήκει στην οικογένεια αλλά έχει την έδρα της στη Λουιζιάνα).

Ιστορία

Η Heaven Hill ιδρύθηκε από διάφορους επενδυτές λίγο μετά την κατάργηση της ποτοαπαγόρευσης το 1935, συμπεριλαμβανομένου ενός εξέχοντος αποσταγματοποιού, του Joseph L. Beam, και ενός μέλους της οικογένειας Shapira. Καθώς αναπτύχθηκε η εταιρεία, οι πέντε αδελφοί της οικογένειας Shapira εξαγόρασαν τους άλλους επενδυτές. Ο Joe Beam παρέμεινε ως Master Distiller, μαζί με τον μικρότερο γιο του, Harry. Οι απόγονοι των αδελφών Shapira λειτουργούν την εταιρεία μέχρι σήμερα. Όλοι οι Master Distillers στο Heaven Hill από την ίδρυσή του ήταν μέλη της οικογένειας Beam. Ο αρχικός Master Distiller ήταν ο Joseph L. Beam, ο πρώτος ξάδερφος του Jim Beam. Ακολούθησε ο γιος του, ο Χάρι, τον οποίο ακολούθησε ο κόμης Beam, ο αδελφός του Jim Beam, Park. Τον Earl Beam διαδέχτηκαν οι σημερινοί Master Distillers, Parker Beam και ο γιος του Craig Beam.

Το αρχικό όνομα ήταν το αποστακτήριο "Old Heavenhill Springs". Η εταιρεία ιδρύθηκε ως αποστακτήριο μπέρμπον και για το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής της έχει επικεντρωθεί στις ετικέτες της σημαίας bourbon, Evan Williams και Elijah Craig. Ωστόσο, τις δύο τελευταίες δεκαετίες η εταιρεία επέκτεινε σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της, αποκτώντας σήματα ή αποκτώντας δικαιώματα εισαγωγής για gin, malt whiskey, vodka και άλλα ποτά.

Στις 7 Νοεμβρίου 1996, το εργοστάσιο παραγωγής Heaven Hill καταστράφηκε σχεδόν πλήρως από τη φωτιά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε μια παλιά αποθήκη και εξαπλώθηκε σε άλλα κτίρια και οχήματα. 90.000 βαρέλια εύφλεκτου μπέρμπον καταστράφηκαν. Ένας «ποταμός φωτιάς» έρρεε από τις αποθήκες.

Η εταιρεία επέζησε τα επόμενα χρόνια χάρις τις εταιρίες Brown-Forman και Jim Beam, μέχρι την αγορά και προσαρμογή του αποστακτηρίου Bernheim στο Louisville (την οποία αγόρασε από τη Diageo το 1999). Ενώ η ανάμιξη/"μαγείρεμα", η ζύμωση και η απόσταξη συμβαίνουν στο νέο αποστακτήριο, η γήρανση, η εμφιάλωση και η αποστολή/εξαγωγή εξακολουθούν να γίνονται στο Bardstown.

Με την εξαγορά των δικαιωμάτων διανομής της Hpnotiq το 2003, η Heaven Hill επεκτάθηκε σημαντικά στη βάση των προϊόντων τους πέρα από το bourbon. Ενώ τα μπέρμπον εξακολουθούν να είναι τα κυρίως προϊόντα της, η Heaven Hill πλέον εμπορεύεται μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών προϊόντων.

Η εταιρεία Heaven Hill δίνει έμφαση στην ιστορία και τις παραδόσεις του bourbon για τη προώθηση των προϊόντων της, επισημαίνοντας την τοποθεσία της εταιρείας στο ιστορικό σπίτι της κατασκευής μπέρμπον και την ιδιότητά της ως μοναδικής εταιρείας που εξακολουθεί να λειτουργείται από ντόπιους. Το 2004, το κέντρο κληρονομιάς Heaven Hill Distilleries Bourbon άνοιξε στα παλιά αποστακτήρια, παρέχοντας ιστορικά εκθέματα και ξεναγήσεις στο εργοστάσιο. Η εταιρεία φιλοξενεί επίσης το ετήσιο Φεστιβάλ Bourbon του Κεντάκυ και πολλά από τα εμπορικά σήματα της εταιρείας φέρουν το όνομά της από διάσημους τοπικούς ποτοποιούς.

Bourbon που παράγει η εταιρία : τη σειρά Elijah Craig, Evan Williams, Old Fitzgerald Bottled-In-Bond, Henry McKenna και άλλα ευρέως αναγνωρίσιμα στην Αμερική κυρίως.
Εδώ να σημειώσουμε πως αν και στις ετικέτες τις έχει δύο ιστορικά ονόματα ποτοποιών (του πάστορα Elijah Craig, ο οποίος θεωρείται ο εμπνευστής του καψαλίσματοςτων βαρελιών και του Evan Williams, Ιρλανδού μετανάστη, του πρώτου ποτοποιού του Kentuky (αμφισβητείται από πολλούς κι όχι άδικα)) δεν έχει καμία σύνδεση
ούτε με αυτούς καθεαυτούς ούτε με τις "συνταγές" τους.

Πηγές www.whisky.com, www.heavenhilldistillery.com, wikipedia

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...