Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Port Charlotte 10 y.o. 50%, 0B


Recommended Posts

2 hours ago, Uisge-Beatha said:

οι "άλλοι" έχουν πολύ βαθιές τσέπες 

Υπάρχει και σχετική απάντηση από τους "άλλους" σε συνέντευξη στο forum.

Ισχύει, κανείς μεγάλος δεν θέλει επιπλέον transparency (ακόμα - θα έλεγα) αφού το " κύμα στο Islay και ο αέρας που ποτίζει την αποθήκη δίπλα στο κύμα δίνει την θαλασσινή νότα στο malt whisky μας" ... δεν είναι και τόσο εύκολο να το βρεις mainland και όσο και να προσπαθήσεις να πεις ότι ανακατεύοντας το βαρέλια με αυτά που τα δέρνει το κύμα, έχουμε μία θαλασσινή νότα και ένα ιώδιο ξεχωριστό... δεν είναι και τόσο εύκολο να το υποστηρίξεις μετά. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα που το παρέλαβα, σήμερα και όλας είπα να το σφάξω και να το δοκιμάσω! Όπως έχω πει ξανά και στο παρελθόν, δυστυχώς δεν έχω ουρανίσκο που θα με κάνει να καταλαβαίνω τα διάφορα στοιχεία του, παρά να καταλαβαίνω μόνο το τελικό του αποτέλεσμα.
Το Port Charlotte ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη γευστικά το οποίο όσο το'χω δίπλα μου τώρα και το πίνω το απολαμβάνω ιδιαιτέρως! Η τύρφη και εδώ είναι στα ύψη, και γενικά μου βγάζει μια πολύ καλή ισορροπημένη γεύση! Έχει πολύ ικανοποιητική επίγευση, και στη μύτη μπορώ να πω ότι μου ήρθε στο μυαλό το Ardbeg TEN. Σε περίπτωση τυφλής γευστικής δοκιμής θα ορκιζόμουν ότι θα'ταν αυτό..

Γενικά εσείς που είστε περισσότερο μυημένοι, πόσο κοντά θεωρείτε πως βρίσκεται γευστικά με το 10αράκι του Ardbeg; Γιατί μου έρχονται πολλές ομοιότητες. Προς το παρών νομίζω ότι είναι ίσως λίγο πιο δυνατό στη γεύση το PC10, στην επίγευση πως είναι λίγο πιο δυνατό το Ardbeg, και στη μύτη μου φάνηκαν σχεδόν τα ίδια! (Ο λόγος που ρωτάω είναι για να ξέρω και πως να συγκρίνω και στο μέλλον και άλλα αποστάγματα, αλλά και επίσης για να ξέρω αν οι συγκρίσεις μου είναι σωστές 😕 )

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, YAz said:

Προς το παρών νομίζω ότι είναι ίσως λίγο πιο δυνατό στη γεύση το PC10, στην επίγευση πως είναι λίγο πιο δυνατό το Ardbeg, και στη μύτη μου φάνηκαν σχεδόν τα ίδια!

Έχουν πολλές ομοιότητες αλλά σίγουρα οι έξτρα αλκοολικοί βαθμοί βοηθούν το PC 

19 hours ago, YAz said:

αλλά και επίσης για να ξέρω αν οι συγκρίσεις μου είναι σωστές 😕

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στις προσωπικές προτιμήσεις και γεύσεις 🥃

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Never the less (που λένε και οι φίλοι μας στο νησί) το Port Charlotte 10 είναι ένα εκπληκτικό για τη δική μου γευστική παλέτα ουίσκι. Ευκολόπιοτο με την έννοια πως το πρώτο το ποτηράκι δοκιμής στο Glaincairn glass κατέβηκε νεράκι, και απευθείας έβαλα και ένα δεύτερο και συνέχιζα να το απολαμβάνω! Ομολογουμένως καταλαβαίνεις τους 50 αλκοολικούς βαθμούς, και για τα δικά μου γούστα ήταν πολύ ευχάριστο!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το Port Charlotte φτιάχνεται στο Bruichladdich και είναι η Heavily Peated σειρά του αποστακτηρίου με 40 ppm (phenol parts per million). Υπάρχει φυσικά και το Octomore που είναι η Super Heavily Peated σειρά του αποστακτηρίου. 

Το δεκάρι Port Charlotte είναι ένα single malt whisky που έχει παλαιώσει για τουλάχιστον 10 χρόνια σε ex-bourbon βαρέλια και σε γαλλικά κρασοβάρελα. Είναι natural color, non chill filtered και έχει εμφιαλωθεί στους 50 αλκοολικούς βαθμούς.

Χρώμα
Ανοιχτό χρυσαφί. 

Μύτη:
Στην μύτη μου βγάζει κάπνα και θάλασσα. Με την προσθήκη ελάχιστου νερού η τύρφη συνεχίζει να είναι έντονα παρούσα, όμως τώρα μου βγάζει και αρκετά εσπεριδοειδή κυρίως λεμόνι. Αρώματα καπνού, BBQ και θάλασσας μαζί με γήινες χωμάτινες νότες. Στο βάθος λίγα φυτικά αρώματα όπως θυμάρι και μέντα. 

Στόμα:
Στο στόμα είναι δυνατό, έντονο και αλμυρό. Είναι γεμάτο, δημητριακό, με μακριά πιπεράτη επίγευση που καταλήγει δροσιστική με την μέντα να εμφανίζεται και πάλι.

Καταληκτικά
Κρατάει το τρίπτυχο της επιτυχίας (υψηλό αλκοόλ, natural color, non chill filtered) και το ενισχύει με μια πολύπλοκη και όμορφη μύτη. Ένα ωραίο ουίσκι, από ένα τίμιο αποστακτήριο. 88/100

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • mallios changed the title to Port Charlotte 10 y.o. 50%, 0B
  • 1 year later...
On 1/5/2019 at 11:42 PM, DMTK said:

Δε τρώω γαύρο για ιδεολογικούς λόγους! Αλλά απο περιέργεια εννοείς αυτό με το ξίδι και τα σκόρδα;;;

Σε νιώθω απόλυτα. Όμως αξίζει και με το παραπάνω να κάνεις μία εξαίρεση. Αν δεν το έχουν πνίξει στο ξύδι και υπάρχει μία γευστική ισορροπία μπορείς να τρως και να πίνεις μέχρι τελικής πτώσης. Να έχεις και τίποτα θρούμπες και παξιμάδι βρεγμένο στο λάδι, με ένα παλαιωμένο τσίπουρο... Κόλαση! Τύφλα να χει η θύρα 7 μέσ τα καπνογόνα και στην τρελή χαρά! Προ-Απαιτείται καλή παρεά! Βασικός τσίπουρο-μεζεδο κανόνας.  🙃

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το λάτρεψα. Έχει μία ιδανική ισορροπία σε εσπεριδοειδή, αρμύρα, γλύκα και κάπνα. Έντονη, γεμάτη γεύση. Σε θέλει συνετό, να το τιμήσεις. Το 50% αλκοόλ πρέπει του δίνει βάθος χρόνου, να σου δίνει κι άλλα κι ακόμη περισσότερα όσο το αφήνεις. Αρκεί να έχεις την υπομονή να μην το τελειώσεις το ίδιο βράδυ, όπως κάναμε εμείς... Μετά τρέχαμε για βρόμικο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε αυτή την τιμή. Ακόμα και να το μυρίζεις μονάχα, είναι μία απόλαυση. 

 

ΥΓ. Ποιός ξέρει γιατί οι Θεοί διάλεξαν να μάθουν το Ουίσκι στους Σκοτσέζουν... Τουλάχιστον, με τη σειρά τους, το μοιράζονται με όλο τον κόσμο. Είναι ωραίοι μάγκες εκεί πάνω! Να τα λέμε κι αυτά... 😎🥃😎    

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...