Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    Slainte

Recommended Posts

On 12/25/2018 at 9:09 PM, Eilean a' Cheo said:

Οι βαθμολογίες είναι υποκειμενικές και εχουν να κάνουν και με τη στιγμή..

Την διάθεση και χίλια δυο άλλα...

Προσωπικά δεν βάζω βαθμούς (το έχουμε ξαναζήσει παλιότερα) απλά ίσως επαγγελματικού ενδιαφέροντος επικεντρώνω πέραν του προσωπικού γούστου στο ευρύτερο καταναλωτικό ενδιαφέρον και στο θέμα value for money 

Link to post
Share on other sites

Ποτε δε μ άρεσαν οι βαθμοί! Δε βρισκω ουσία στο βαθμο γτ τα κριτήρια δεν ειναι αντικειμενικά. Πως ορίζονται οι διακυμάνσεις απο το 1-100; Ποια η διαφορά σε ενα whisky 89 βαθμών απο ενα των 90;;;; Και προσωπικά δεν εχω δει κανεναν παγκοσμίως να βάζει κάτω απο 80. Να πει αυτο ειναι για 40 βαθμούς! Για 20, για 10. Ειμαι της άποψης ήταν καλό, πολύ καλό, vfm, ακριβό χωρις λόγο, δε πινοταν. Το είχα αναφέρει και αλλου για τα top 10 of the year. Το νο 1 του 2017 δε μπορει να μην υπάρχει στη λίστα του 2018. Μεγάλη συζήτηση. Με διαφορετικές γνώμες ο καθένας μας. Όπου μονο κερδισμένοι θα βγουμε απο την «αντιπαράθεση». Όπως και να χει καλη χρονια σε ολους! Υγεία, ευτυχία και χαρές για σας και θα οικογένειες σας! Εύχομαι φέτος να πείτε αρκετά και προσεχτικά! Και μεσα τις φιάλες να υπάρχουν και οι μουφα ώστε να εκτιμήσουμε περισσότερο αυτα που πραγματικά αξίζουν!!

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, Chris84 said:

Και προσωπικά δεν εχω δει κανεναν παγκοσμίως να βάζει κάτω απο 80. Να πει αυτο ειναι για 40 βαθμούς! Για 20, για 10

Haig club . Του έχω βάλει μεταξύ 40 και 50.

  • Like 1
  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Chris84 said:

Ποτε δε μ άρεσαν οι βαθμοί! Δε βρισκω ουσία στο βαθμο γτ τα κριτήρια δεν ειναι αντικειμενικά. Πως ορίζονται οι διακυμάνσεις απο το 1-100; Ποια η διαφορά σε ενα whisky 89 βαθμών απο ενα των 90;;;; 

Συμφωνώ απόλυτα.

Link to post
Share on other sites

Οκ. Δε σας άρεσαν αυτα που ήπιατε. Δεκτό. Με τι κριτήρια ομως μπαίνει η βαθμολογία; Πως δικαιολογείται αυτη η αισθητή διαφορά ώστε να ύπαρχουν μεγάλοι βαθμοί;; Δλδ για να βάλω κάπου μέσο όρο 90 σημαίνει οτι η μύτη ειναι 90 (πως προκύπτει;), το στόμα 90 (πως προκύπτει;) και η επίγευση 90 (παλι πως προκύπτει;;). Αυτη ειναι η άποψη μου. Σέβομαι και τις δικές σας απόψεις και τη μεγαλύτερη εμπειρία και κατανάλωση. Να δώσω ενα παράδειγμα. Δοκίμασα όπως είπα σε αλλο post το Mortlach 25 by Adelphi στο WL. Είπα αμάν τι ουισκαρος ειναι αυτός;; Θέλω να το αποκτήσω να το δοκιμάσω σε όλο το εύρος! Δε μου πέρασε απο το μυαλό οτι θα μπορούσε να πάρει μια βαθμολογία. 

Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Chris84 said:

Οκ. Δε σας άρεσαν αυτα που ήπιατε. Δεκτό. Με τι κριτήρια ομως μπαίνει η βαθμολογία; Πως δικαιολογείται αυτη η αισθητή διαφορά ώστε να ύπαρχουν μεγάλοι βαθμοί;; Δλδ για να βάλω κάπου μέσο όρο 90 σημαίνει οτι η μύτη ειναι 90 (πως προκύπτει;), το στόμα 90 (πως προκύπτει;) και η επίγευση 90 (παλι πως προκύπτει;;). Αυτη ειναι η άποψη μου. Σέβομαι και τις δικές σας απόψεις και τη μεγαλύτερη εμπειρία και κατανάλωση. Να δώσω ενα παράδειγμα. Δοκίμασα όπως είπα σε αλλο post το Mortlach 25 by Adelphi στο WL. Είπα αμάν τι ουισκαρος ειναι αυτός;; Θέλω να το αποκτήσω να το δοκιμάσω σε όλο το εύρος! Δε μου πέρασε απο το μυαλό οτι θα μπορούσε να πάρει μια βαθμολογία. 

Καλημέρα @Chris84 

εκανα ενα μικρο ψαχτηρι για να βρω το σχετικο Θεμα στο οποιο ειχαμε κανει εκτενεστατη αναλυση για τις βαθμολογιες αλλα δεν το βρηκα. Οποιος το βρει ας το παραθεσει. Σχεδόν όλα είναι υποκειμενικά. 

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Δε διαφωνώ κάπου με τη βαθμολογία. Ο μόνος λόγος ύπαρξης είναι για τη χρήση προσωπικού αρχείου, σημειώσεων και ανάκλησης στη μνήμη εντυπώσεων ή μιας προσωπικής κλίμακας, διαβάθμισης. Είναι καθαρά προσωπικό/ατομικό ζήτημα.

34 minutes ago, giorgos said:

εκανα ενα μικρο ψαχτηρι για να βρω το σχετικο Θεμα στο οποιο ειχαμε κανει εκτενεστατη αναλυση για τις βαθμολογιες αλλα δεν το βρηκα. Οποιος το βρει ας το παραθεσει. Σχεδόν όλα είναι υποκειμενικά. 

Δεν υπάρχει ξεχωριστό θέμα. Κομμάτια διάσπαρτα μόνο, όπως:

ή εδώ:

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, DMTK said:

Δε διαφωνώ κάπου με τη βαθμολογία. Ο μόνος λόγος ύπαρξης είναι για τη χρήση προσωπικού αρχείου, σημειώσεων και ανάκλησης στη μνήμη εντυπώσεων ή μιας προσωπικής κλίμακας, διαβάθμισης. Είναι καθαρά προσωπικό/ατομικό ζήτημα.

Δεν υπάρχει ξεχωριστό θέμα. Κομμάτια διάσπαρτα μόνο, όπως:

ή εδώ:

 

Είσαι Θεός @DMTK

Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ με την άποψη για προσωπικές σημειώσεις κτλ. Απλα προσπαθώ να κατέβω τις βαθμολογίες.. γτ βάζει κάποιος στη μύτη 91 και Οχι 92; Τι τον ωθεί σε αυτο; Ποσά αρώματα θα μυρίσει; Πολυπολοκοτητα; Ένας συνδυασμός; Τι ειναι αυτο που στο Στομα μου δίνει 89 και Οχι 91;; Αυτο προσπαθώ να καταλάβω...  δε λέμε τωρα να μην πίνετε (για τα γούστα κάποιου) και να μη πιανει ούτε τη βάση. Και γτ η βαθμολογία ειναι 0-100 και Οχι 0-10;; Ισως σας κουράζω με τόσες ερωτήσεις αλλα προσπαθω να μπω στον τροπο σκέψης. 

Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, Chris84 said:

Απλα προσπαθώ να κατέβω τις βαθμολογίες.. γτ βάζει κάποιος στη μύτη 91 και Οχι 92; Τι τον ωθεί σε αυτο; Ποσά αρώματα θα μυρίσει; Πολυπολοκοτητα; Ένας συνδυασμός; Τι ειναι αυτο που στο Στομα μου δίνει 89 και Οχι 91;;

Είναι ακριβώς αυτό που είπα και πιο πάνω. Ο καθένας έχει προσωπικά κριτήρια, βαθμολογεί με τα δικά του δεδομένα, τα δικά του χαρακτηριστικά και τη δική του κλίμακα. Διαβάζεις, κρίνεις, επιλέγεις, τροποποιείς, κρατάς αυτά που θες και δημιουργείς τη δική σου μέθοδο. Chris84Method ... ? 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Chris84 said:

Συμφωνώ με την άποψη για προσωπικές σημειώσεις κτλ. Απλα προσπαθώ να κατέβω τις βαθμολογίες.. γτ βάζει κάποιος στη μύτη 91 και Οχι 92; Τι τον ωθεί σε αυτο; Ποσά αρώματα θα μυρίσει; Πολυπολοκοτητα; Ένας συνδυασμός; Τι ειναι αυτο που στο Στομα μου δίνει 89 και Οχι 91;; Αυτο προσπαθώ να καταλάβω...  δε λέμε τωρα να μην πίνετε (για τα γούστα κάποιου) και να μη πιανει ούτε τη βάση. Και γτ η βαθμολογία ειναι 0-100 και Οχι 0-10;; Ισως σας κουράζω με τόσες ερωτήσεις αλλα προσπαθω να μπω στον τροπο σκέψης. 

Υπάρχουν γενικά στο forum πολλές απόψεις και φυσικά εκ διαμέτρου αντίθετες γνώμες. Προσωπικά βάζω βαθμολογία απλά και μόνο για να έχω κάποιο register και να θυμάμαι (όσο γίνεται) αν κάποιο μου άρεσε πιο πολύ από κάπποιο άλλο. Απάντηση για το αν μπορούμε να διακρίνουμε το 90 από το 91 π.χ. δίνει και ο Serge (στις αποκλειστικότητες, συνέντευξη, αξίζει να την διαβάσεις, αν όχι ακόμα).

Και υπάρχει και εδώ μια αρκετά εκτενής αναφορά στην βαθμολογία.

 

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
2 hours ago, mallios said:

Υπάρχουν γενικά στο forum πολλές απόψεις και φυσικά εκ διαμέτρου αντίθετες γνώμες. Προσωπικά βάζω βαθμολογία απλά και μόνο για να έχω κάποιο register και να θυμάμαι (όσο γίνεται) αν κάποιο μου άρεσε πιο πολύ από κάπποιο άλλο. Απάντηση για το αν μπορούμε να διακρίνουμε το 90 από το 91 π.χ. δίνει και ο Serge (στις αποκλειστικότητες, συνέντευξη, αξίζει να την διαβάσεις, αν όχι ακόμα).

Και υπάρχει και εδώ μια αρκετά εκτενής αναφορά στην βαθμολογία.

 

Επέτρεψε μου να θέσω μια διαφορετική παραδοχή τοτε (που μπορει να ειναι λάθος). Οι βαθμολογίες όπως το βλεπω εχουν ανεβασει τις τιμες. Δε ξερω αν οι γνωστοί κριτές που βαθμολογούν εχουν κάποιο ωφέλος και ποτε δε θα μάθουμε. Απλα στα ματια μ φαίνεται το εξής. Ενα Α whisky με μια τιμή 50€. Δεν εχει κριτικές και δεν εχει πουλήσει τα αναμενόμενα. Κανει ο Χ @mallios μια κριτική που εχει ενα μεγάλο αριθμό followers και βάζει βαθμο 93! Ολοι λένε ουαου!! Παμε να αγοράσουμε! Εξαντλείται σιγά σιγά το stock και η τιμή του παίρνει την ανιούσα. Η επόμενη παραγωγή φυσικα και δε θα βγει στα 50€ αλλα στα 250€!!! (Ξαναλέω ισως ειναι λάθος η σκέψη μ)

Το παράδειγμα του serge δε μ αρκεί γτ ειναι ένας γνωστός αγνός καταναλωτής (με μεγαλο κοινό) που εχει κατανάλωσει χιλιάδες φιάλες.. εγω θέλω να καταλάβω το σκεπτικό του διπλανού μου πως μπορει να ξεχωρίζει τις τόσο μικρες διαφορές.... επίσης όσοι βαθμολογείτε και κάνετε τα top 10 σας (προσωπικά τα εκτιμώ γτ μου ανοίγουν τους ορίζοντες μου να δοκιμάσω και κάρι διαφορετικό) πως γίνεται το νο1 να μην παίρνει 99 ή 100;;; Και ποιο ειναι για σας το τελειο whisky; 

Ξαναλεω δεν ερχομαι με κανέναν σε αντιπαράθεση! Σέβομαι όσα γράφετε και πιστεύετε! Απλα συζητηση κάνουμε!

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Chris84 said:

Επέτρεψε μου να θέσω μια διαφορετική παραδοχή τοτε (που μπορει να ειναι λάθος). Οι βαθμολογίες όπως το βλεπω εχουν ανεβασει τις τιμες. Δε ξερω αν οι γνωστοί κριτές που βαθμολογούν εχουν κάποιο ωφέλος και ποτε δε θα μάθουμε. Απλα στα ματια μ φαίνεται το εξής. Ενα Α whisky με μια τιμή 50€. Δεν εχει κριτικές και δεν εχει πουλήσει τα αναμενόμενα. Κανει ο Χ @mallios μια κριτική που εχει ενα μεγάλο αριθμό followers και βάζει βαθμο 93! Ολοι λένε ουαου!! Παμε να αγοράσουμε! Εξαντλείται σιγά σιγά το stock και η τιμή του παίρνει την ανιούσα. Η επόμενη παραγωγή φυσικα και δε θα βγει στα 50€ αλλα στα 250€!!! (Ξαναλέω ισως ειναι λάθος η σκέψη μ)

Το παράδειγμα του serge δε μ αρκεί γτ ειναι ένας γνωστός αγνός καταναλωτής (με μεγαλο κοινό) που εχει κατανάλωσει χιλιάδες φιάλες.. εγω θέλω να καταλάβω το σκεπτικό του διπλανού μου πως μπορει να ξεχωρίζει τις τόσο μικρες διαφορές.... επίσης όσοι βαθμολογείτε και κάνετε τα top 10 σας (προσωπικά τα εκτιμώ γτ μου ανοίγουν τους ορίζοντες μου να δοκιμάσω και κάρι διαφορετικό) πως γίνεται το νο1 να μην παίρνει 99 ή 100;;; Και ποιο ειναι για σας το τελειο whisky; 

Ξαναλεω δεν ερχομαι με κανέναν σε αντιπαράθεση! Σέβομαι όσα γράφετε και πιστεύετε! Απλα συζητηση κάνουμε!

Τοποθετούμαι και στα 3 με πρώτο το 3ο.

  • φυσικά και δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση και κάνουμε συζήτηση! Ούτε να το σκέφτεσαι το θέμα της αντιπαράθεσης.
  • αναφορικά με το 1ο, μακάρι να μπορούσα εγώ να ανεβάσω τις τιμές ενός malt ( ? θα έθαβα όλη την ώρα το Laddie για να το παίρνω τσάμπα). Στα σοβαρά τώρα, αυτό που γράφεις μπορεί να ισχύει αλλά είναι ένας μόνος από τους παράγοντες και  προσωπικά δεν τον θεωρώ τόσο δυνατό όσο άλλοι παράγοντες. Αν ο αγαπητός Jimάκος γράψει πόσο τέλειο είναι το χ,ψ μοναδικό και ανεπανάληπτο whisky από τον Καναδά, ΔΕΝ θα ανέβει η τιμή του (πιστέυω). Πρέπει να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες.
  • αναφορικά με το 2ο, επίσης υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά (για εμένα). Στο προσωπικό μου ranking το Laddie 10 δεν είναι το καλύτερο malt. 'Οταν βαθμολογώ προσπαθώ να βάλω όσο πιο πολλή αντικειμενικότητα μπορώ. ΑΛΛΑ, το Laddie 10 θα είναι για πάντα για μένα το καλύτερο 10ράκι που έχω πιει αφού έχει αυτά που ζητάω από ένα 10ράκι. Ομοίως το Laddie δεν είναι (ας πούμε) Macallan (σαν αποστακτήριο) αλλά ήταν, είναι και θα είναι "το Laddie μου" και κάποια πράγματα δεν έχουν βαθμολογία.
  • Στο ερώτημα με τις βαθμολογίες και γενικά τις "ποσοτικοποιήσεις" θεμάτων που αφορούν σε γούστα και αισθήσεις, νομίζω ότι η ερώτηση που κάνω (αλλάζοντας θέμα, στο τομέα των γυναικών) είναι διαφωτιστική. Ποιος είναι πιο γεμάτος σαν άντρας? Αυτος που έχει πάει με 4000 γυναίκες ή αυτός που έχει πάει με την Bellucci?  Δεν υπάρχει απάντηση (πιστεύω).
  • Σε ότι αφορά αν μπορώ να βάλω 90 και 89 σε 2 malts η αλήθεια (για εμένα) είναι απλή. Αν τα δοκιμάζω παράλληλα, ναι μπορώ, όπως έκανα και με τα 3 Ledaig. Αν τα δοκιμάζω (όπως τις πιο πολλές φορές) το καθένα ξεχωριστά, τότε μιλάμε για κατά προσέγγιση βαθμολογία με βάση το τι θυμάμαι από ανάλογες περιπτώσεις και το τι πιστεύω ότι πρέπει να έχει ένα malt για να πάρει 90+. Επίσης υπάρχει μεγάλη σημαντικότητα στο τι πίνω και το προσωπικό μου γούστο. Μπορεί το Macallan 30 να είναι για όλους το καλύτερο sherry monster στον κόσμο. Αν όμως αφήνει αυτή την "υφασματίλα" όπως λέω και εγώ, με βρίσκει αδιάφορο και φυσικά δεν θα δει ποτέ βαθμολογία από εμένα που να αρχίζει από 9. Αντίθετα το Glengoyne 28 y.o. μπορεί να είναι για όλους υποδεέστερο από το Mac30 αλλά αφού δεν αφήνει αυτή την υφασματίλα, στο δικό μου ranking είναι πιο καλό από το Mac30.

Και πάλι, το συγκεκριμένο Glengoyne είναι εξαιρετικό whisky και φυσικά ισχύει και ο ανυπέρβλητος και μοναδικός κανόνας. Αν το δοκιμάσεις/ουμε και δεύτερη φορά κατά πάσα πιθανότητα θα βάλεις/ουμε και διαφορετικό βαθμό.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Γιάννη μ με κάλυψαν απολύτως οι απαντήσεις σου. Και πιστευβ περίπου οτι έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι στο θέμα βαθμολογία.. 

εαν θ έπρεπε να βάλω βαθμο σε ενα malt θα έβαλα πολλές κατηγορίες όπου στο τελος θα έχανα τη μπάλα. Τι εννοώ. Δε θα μπορούσα να βάλω 90 σε ενα 10αρι και 89 σε εάν 25αρι. Ειναι δυο διαφορετικά μεγέθη. Θα έβαζα κατηγοριες όπως έτη, γεωγραφία, χώρα, βαρέλια και εκει τις υποκατηγορίες μύτη, στόμα, επίγευση. Το χρωμα δε θα το υπολόγιζα καθόλου. Ισως και γι αυτο δεν εχω ασχοληθεί καθόλου και αρκουμε στο μου άρεσε αρκετά και θέλω να το ξαναπιώ ή στο ευχαριστώ αλλα  θα προσπεράσω ???

  • Like 3
Link to post
Share on other sites

Όπως θα καταλάβατε, έκανα split το topic για το Glengoyne, στο οποίο και ξεκινησε η κουβέντα περι βαθμολογίας.

Πιστεύω πως ο λόγος που οι περισσότεροι βαθμολογούν το ουίσκυ που δοκιμάζουν, είναι γιατί καθοδηγούνται από μια ανάγκη αξιολόγησης, είτε προς τρίτους είτε για τον ίδιο τους τον εαυτό, η οποία μπορεί και εκφράζεται απλά και άμεσα με ένα νούμερο. Εγώ δεν το κάνω, χωρίς να λέω οτι είναι "κακό", έχω αναφερθεί πολλές φορές και δεν μπορώ να ξαναγράφω τα ίδια και τα ίδια. Αλλά κι αν το έκανα, σίγουρα θα προτιμούσα την κλίμακα 1-10 ανά μισό. 

Γενικά πιστεύω αυτό που έγραψε κι ο @Eilean a' Cheo στην αρχή "Οι βαθμολογίες είναι υποκειμενικές και εχουν να κάνουν και με τη στιγμή.."

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, Celtic said:

Αλλά κι αν το έκανα, σίγουρα θα προτιμούσα την κλίμακα 1-10 ανά μισό. 

αυτή τη κλίμακα ακολουθώ

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Chris84 said:

πως γίνεται το νο1 να μην παίρνει 99 ή 100;;; Και ποιο ειναι για σας το τελειο whisky; 

Το τέλειο ουίσκι είναι αυτο που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη και μάλλον δεν θα δοκιμάσεις ποτέ..

98-99 είναι το ουίσκι που ίσως δοκιμάσεις κάποτε, μπορεί και όχι , αλλά αν το δοκιμάσεις δεν θα το ξεχάσεις ποτε...

Όσο για τις τιμές ανεβαίνουν κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης και των αυξημένων τιμών στη δευτερογενή αγορά.. 

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Eilean a' Cheo said:

Το τέλειο ουίσκι είναι αυτο που δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη και μάλλον δεν θα δοκιμάσεις ποτέ..

98-99 είναι το ουίσκι που ίσως δοκιμάσεις κάποτε, μπορεί και όχι , αλλά αν το δοκιμάσεις δεν θα το ξεχάσεις ποτε...

Όσο για τις τιμές ανεβαίνουν κυρίως λόγω της αυξημένης ζήτησης και των αυξημένων τιμών στη δευτερογενή αγορά.. 

Ειναι και αυτός ένας λόγος! Αλλα σκέψου και μια άλλη εκδοχη! Άτομα όπως ο David, ο Jim, ο serge και κάποιοι ακομα μπορούν να ανεβάσουν ενα whisky ή να το ρίξουν στα τάρταρα. Δε θα πω οτι εχουν προσωπικό κερδος. Αλλα αν διαβάσεις ενα review τους και ακούσεις πολύ καλα λόγια δε θα σκεφτείς να το αγοράσεις; Ενώ αν ακούσεις αρνητικά σχόλια Πιθανως και να το απορρίψεις; Δε λεω οτι ισχύει παντα αλλα μεγάλη μερίδα του κόσμου επιρεαζεται.

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Chris84 said:

Ειναι και αυτός ένας λόγος! Αλλα σκέψου και μια άλλη εκδοχη! Άτομα όπως ο David, ο Jim, ο serge και κάποιοι ακομα μπορούν να ανεβάσουν ενα whisky ή να το ρίξουν στα τάρταρα. Δε θα πω οτι εχουν προσωπικό κερδος. Αλλα αν διαβάσεις ενα review τους και ακούσεις πολύ καλα λόγια δε θα σκεφτείς να το αγοράσεις; Ενώ αν ακούσεις αρνητικά σχόλια Πιθανως και να το απορρίψεις; Δε λεω οτι ισχύει παντα αλλα μεγάλη μερίδα του κόσμου επιρεαζεται.

Chris τι κόλλημα έχεις φάει ρε συ μ' αυτές τις βαθμολογίες; :laugh2:

  • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Χαχα συζήτηση να γινεται’ θελω να καταλάβω τη σκέψη και των άλλων ατόμων πάνω σε αυτο το θέμα! Οσως κάνω κατι λάθος ισως Οχι. Πάντως οι πολλές γνωμες και απόψεις μονο καλό θα μου κάνουν! Πάντως η απάντηση του @mallios και του @Celtic μου άρεσαν. Και κάποια κομμάτια που έχετε αναφέρει ολοι σας! 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Just now, Chris84 said:

Χαχα συζήτηση να γινεται’ θελω να καταλάβω τη σκέψη και των άλλων ατόμων πάνω σε αυτο το θέμα! Οσως κάνω κατι λάθος ισως Οχι. Πάντως οι πολλές γνωμες και απόψεις μονο καλό θα μου κάνουν! Πάντως η απάντηση του @mallios και του @Celtic μου άρεσαν. Και κάποια κομμάτια που έχετε αναφέρει ολοι σας! 

καλα κάνεις, πλάκα κάνω ?

  • Haha 1
Link to post
Share on other sites

@Chris84 ίσως σε ενδιαφέρει κι αυτό:

https://scotchwhisky.com/whisky-reviews/new-whiskies/6757/tasting-notes-explained/

κι επειδή δεν έχω καταφέρει να ολοκληρώσω μια συζήτηση που είχα με τον @Uisge-Beatha για το άρθρο αυτό, εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία, να τον ρωτήσω σχετικά με αυτό το απόσπασμα: "NEGATIVES: everything which actively removes balance, complexity and character. For example, immaturity (aka Knackered Cask Syndrome), over-cooking (too much oak), butyric (the smell of baby sick), soapiness"....

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...