Jump to content
  • Dear Guest

On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

forum21.png

Slainte!

Recommended Posts

Posted

Με μεγάλη χαρά βλέπω νέα μέλη στο forum που δεν διστάζουν να γράψουν σε αντίθεση με άλλα μέλη που απλώς έκαναν εγγραφή.Πολύ σύντομα ο maltster θα μπορέσει να μας δώσει και τα στοιχεία για την επισκεψημότητα του forum που μετά από κάποια διαφήμιση στο Google είχε σημαντική αύξηση.

Ελπίζω στο άμμεσο μέλλον με κάποιες διορθωτικές κινήσεις να παρακινήσουμε και άλλους Έλληνες που είναι λάτρεις του whisky να έρθουν στην παρέα γιατί πιστεύω ότι διαβάζοντας και μόνο θα απογειώσουν τις γνώσεις τους γύρω από το whisky.

• 1 month later...
Posted

Σαν νέο μέλος χαιρετίζω όλους τους συμπότες του forum και ελπίζω να με δεχτείτε στην παρέα σας και να μου δώσετε και τα φώτα σας ως πιο "παλιοί".

Μετά την επίσκεψή μου την περίοδο των χριστουγέννων στην μαγευτική Σκωτία με κέρδισε(αλλά και την σύζυγό μου) η γεύση και όλη η ιστορία που συνδέεται με το malt whisky.Όπως καταλαβαίνετε γύρισα με προμήθειες από το Εδιμβούργο [μια τριπλέτα των 200cl με Talisker(10,18 & distillers),ένα Dalmore 15 και ένα Glengoyne 10].Εκτός αυτών άρχισα να δοκιμάζω και έξω όταν βρισκόμουν αλλά και σε σπίτια φίλων,που δεν ήξεραν τι θυσαυρούς μπορεί να κρύβει η κάβα τους("μου είχε φέρει κάποιος κάποτε δώρο αυτό εδώ ,είναι καλό;" Lagavulin 16!!!!).Κι επειδή μ'αρέσει να δοκιμάζω αλλά κι επειδή τελειώνουν και οι προμήθειες έψαχνα να δω αν θα παραγγείλω απ'έξω(the whisky exchange) ή αν υπάρχει κάτι στην Ελλάδα να μας γλυτώσει τα μεταφορικά.Έπεσα λοιπόν πάνω στο forum κι εν συνεχεία επισκέφτηκα προχτές το All about whisky του χαλανδρίου όπου μετά από μία σύντομη γνωριμία με τον.....(αν και του συστήθηκα δεν θυμάμαι ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου να μας είπε το όνομά του,θα το μάθω όμως σύντομα ή εδώ ή όταν τα ξαναπούμε από κοντά) κι ενώ είχα στόχο για ένα σχετικά οικονομικό και καλό whisky(highland park 12) με εξέπληξε τόσο θετικά ο άνθρωπος αλλά και οι τιμές που έφυγα με ένα μπουκάλι Ardbeg Uigeadail.Για να κλείσω την κουραστική ίσως είσοδο μου στο forum θέλω απλώς να αναφέρω ότι λάτρεψα τόσο πολύ την όλη υπόθεση malt ώστε ήδη παρήγγειλα και 2 βιβλία για να διαβάζω και ότι έχω ήδη δοκιμάσει 14 ετικέττες.Ελπίζω να με δεχτείτε φιλικά και με κατανόηση στην αρχή.

Posted

Καλωσήρθες φίλε.

Σαν ο πλέον έμπειρος στην ασχετοσύνη, σου λέω ότι πίνω malt από το 1988 αλλά έπινα αποκλειστικά και μόνο Diageo εμφιαλώσεις.

Όπως θα σου πει και ο McChariz όταν με το καλό έρθεις στο All About Whisky στέκι μας, μέσα σε ένα χρόνο έχω δοκιμάσει περίπου 100 διαφορετικές ετικέττες και οι γνώσεις μου έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Τα ίδια θα "πάθεις" (ελπίζω) και εσύ.

Εγώ παραμένω απλός και σεμνός και το αντιμετωπίζω το όλο θέμα με σύνεση και......(πάλι ξέφυγα!) :lol:

Καλή συνέχεια και πολλά καλά malt.

Posted

Μετά το κατάστημα, καλώς ήλθες και στο forum. Σίγουρα έχουμε να πούμε πολλά και να γευτείς ακόμα περισσότερα.

Μέχρι τότε... keep walking drinking :D:D:D

Posted

Να συστηθώ κι εγώ λοιπόν. Είμαι ο Γιάννης, 34 χρόνων, γεννήθηκα στον Κολωνό, μένω στη Ν.Φιλαδέλφεια και σ'ένα χρόνο από τώρα επιστρέφω στον αγαπημένο μου Κολωνό. Έχω ξεκινήσει να ψάχνω λίγο την ιστορία με τα malt εδώ και 5 χρόνια. Άρχισα (και κόλλησα για αρκετό καιρό) με Lagavullin και στη συνέχεια κινήθηκα προς Speyside μεριά. Το αγαπημένο αυτήν την εποχή είναι το Benriach. Η -πολύ μικρή- εμπειρία μου μέχρι τώρα περιλαμβάνει ό,τι είχα την τύχη να βρω σε κάβες που ανακάλυπτα γύρω γύρω. Πριν λίγο καιρό ένας φίλος είδε το All about Whisky Χαλανδρίου και είχα την τύχη λίγες μέρες αργότερα να με συστήσουν στον McChariz. Έχω την αίσθηση (και απ'αυτά που διάβασα εδώ μέσα) ότι αυτή η γνωριμία θα είναι ορόσημο για τη ζωή μου, ειδικά σε μια εποχή που προετοιμάζομαι για τον γάμο μου και όπως καταλαβαίνετε θα χρειαστώ άφθονο αλκοόλ!

Πολλά είπα, ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να συμμετέχω πιο ενεργά στις συζητήσεις σας γιατί προς το παρόν αισθάνομαι ελαφρώς (αρκετά εως τελείως μάλλον) άσχετος...

Posted

Maltakia & Jbelig καλως ήρθατε στην παρέα μας. Έχω την εντύπωση οτι με την όρεξη σας θα ξεπεράσετε όλους μας σε λίγο καιρό.

Ρε Jbelig (μου επιτρέπεις το παρείστικο στυλ), τη στιγμή που "το ψάχνεις" το θέμα εδώ και 5 χρόνια, κόλλησες για μεγάλο διάστημα με Lagavulin (απόλυτα κατανοητό και φυσιολογικό) και μετά άρχισες τις βόλτες στο Speyside καταλήγοντας στο Benriach, μόνο άσχετος δεν είσαι, μην τρελαθούμε!! Αλλά και να ήσουν, so what?? όπως είχε γράψει πιο παλιά και ο Theo (άν θυμάμαι καλά) κανείς μας δεν βγήκε απο τη μήτρα με ένα μπουκαλάκι malt στο χέρι.

Maltakia, έκανες κορυφαία επιλογή με το Uigeadail, όποτε έχεις χρόνο μας περιγράφεις και τις εμπειρίες σου απο το Εδιμβούργο (το λάτρεψα όταν βρέθηκα πριν καμμιά 5ετία).

Posted

Καλωσήρθες jbelig! Ώρα να μαζευτουμε όλοι οι πρωτόπειροι σε μια γωνιά. Εγώ ασχολούμε με το αντικείμενο συστηματικά 6 μήνες σχεδόν. Εμένα να ακούς, ας τον Celtic που ασχολείται δεκαετίες! :)

Posted

Ευχαριστώ για το θερμό καλοσόρισμα και να είστε βέβαιοι ότι σύντομα θα κάνω ένα πλήρες ρεπορτάζ για το απίθανο Εδιμβούργο.

Tzanis θα τα πούμε μάλλον ξανά σήμερα το απόγευμα γιατί το Ardbeg είναι πραγματικά φανταστικό και πολύ ιδιαίτερο αλλά θα ήθελα και ένα πιο καθημερινό(everyday)whisky.Και πάνω σ'αυτό θα ήθελα και τις απόψεις των ειδικών για να πάρω και μια πρώτη γεύση των προτιμήσεων και των συμβουλών σας.

Για να είμαι ειλικρινής το tasting του Peat Monster με εντυπωσίασε και θεωρώ ότι θα ήταν μια καλή επιλογή για everyday αλλά θέλω να παραμείνω στα single για αρχή πριν ξεστρατίσω.Επίσης είναι προφανές ότι με έχουν κερδίσει για αρχή οι "νησιώτες" αλλά ταυτόχρονα μου άρεσε πολυ κι η γεύση του Dalmore 15 που πίνω(100% sherry cask matured).Οπότε είμαι ανοιχτός να ακούσω όλες τις απόψεις και γεύσεις.Γι'αυτο πού είμαι βέβαιος είναι ότι αντιπάθησα το Glengoyne 10(ίσως γιατί είναι unpeated).

Posted

Καλωσήρθατε παιδιά στην παρέα. Από τα λεγόμενα σας κατάλαβα ότι κολλήσατε την "ίωση" και άρχισε να εκδηλώνεται η "ασθένεια". Uigeadail και Benriach είναι επιλογές superleague και προσωπικά αγαπημένα. Δύο συμβουλές: α) μην διστάζετε να ρωτήσετε αν έχετε κάποια απορία και β) μην διστάζετε να γράψετε την γνώμη σας για ότι πίνετε. Θα μάθουμε από εσάς και θα μάθετε από εμάς.

Να ξέρεις, αγαπητέ maltakia, ότι ενώ συμφωνώ ότι το Glengoyne 10yo είναι μονοδιάστατο και επίπεδο, το ίδιο αποστακτήριο έχει βγάλει αρκετά εξαιρετικά και πολύπλοκα malt (λίγο πιο ακριβά βέβαια). Πρόσφατα άνοιξα το Ronnie's Choice (το link οδηγεί στο review) που ήταν από τα πιο πλήρη malt που ήπια ποτέ.

Posted

Κοίτα που γεράσαμε πρώτα για να μάθουμε ότι το Uigedail είναι το αγαπημένο ουίσκυ του Theo. Θυμάστε μήπως κάποιον που έλεγε ότι εμείς οι νησιώτες έχουμε κάψει τις μύτες μας από την τύρφη; Ρε πως αλλάζουν οι καιροί και οι ολορώσοι! :tongue:

Παιδιά καλωσήρθατε στην παρέα ;)

Posted

Καλως ηρθατε και απο μενα παιδια στην ομορφη παρεα μας.Ευχομαι να παρετε πολλα απο αυτη τη παρεουλα και να εξελιχθητε ευγενικα καθως τετοιος ειναι ο κοσμος του malt.

Posted
Κοίτα που γεράσαμε πρώτα για να μάθουμε ότι το Uigedail είναι το αγαπημένο ουίσκυ του Theo. Θυμάστε μήπως κάποιον που έλεγε ότι εμείς οι νησιώτες έχουμε κάψει τις μύτες μας από την τύρφη; Ρε πως αλλάζουν οι καιροί και οι ολορώσοι! :tongue:

Μα αγαπητέ κύριε Wisdom το Uigeadail περιέχει σε μεγάλο ποσοστό Ardbeg από φρέσκα sherry βαρέλια. Στην ουσία δεν έχω αλλάξει στάση... :rofl:

Posted

Μα κύριε Theo το βασικό γνώρισμα τωνμεγάλων αντρών είναι να αναγνωρίζουν την ήττα τους (Των ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΤΡΩΝ -όπως εμείς οι "μπαρουτοκαπνισμένοι" είναι να μην χάνουν ποτέ :lol: ).

Χαίρομαι που προσκύνησε ένας φανατικός και "μισητός" ολορόσος. Το επόμενο κάστρο που θε πέσει είναι ο "απεχθής" McChariz. :tongue:

Celtic αδερφέ ο αγώνας συνεχίζεται!!!!Φωτιά (και Uigedail) στους ολορόσους!!!! :D

Posted
............ αλλά θα ήθελα και ένα πιο καθημερινό(everyday)whisky.Και πάνω σ'αυτό θα ήθελα και τις απόψεις των ειδικών για να πάρω και μια πρώτη γεύση των προτιμήσεων και των συμβουλών σας.

Χωρίς να θεωρώ εαυτόν ειδικό, θα σου προτείνω ορισμένα top everyday για μένα. Λέγοντας "everyday" εννοώ κάποια single malts σχετικά απαλά και εύκολα, αλλά ταυτόχρονα με χαρακτήρα και σε πολύ προσιτή κατηγορία κόστους αγοράς.

Τα ξεχωρίζω σε 5 κατηγορίες

A. SCOTCH

1. Νησιώτικα - Bunnahabhain 12y.o. & Bowmore 12y.o. (και για ένα κλικ πιο πάνω Caol Ila 12y.o. ή Laphroaig 10y.o. για να γίνεις σωστός peat freak :D )

2. Highland - Glenmorangie 10y.o. Original & Old Pulteney 12y.o. (για ένα κλικ πιο πάνω πας στο Campbeltown και στο Springbank 10y.o.)

3. Speyside (non sherried) - Glenfiddich 12y.o. & Βenromach Traditional (και για ένα κλικ πιο πάνω Balvenie 15y.o. Single Barrel)

4. Speyside (sherried) - Glenfarclas 8y.o. & Macallan 10y.o. (ή άν βρεις το παλιό sherry 12y.o.) (και για ένα κλικ πιο πάνω Αberlour 15y.o.)

B. IRISH

Connemara NAS (άν σου αρέσουν τα peated πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις, ακούγοντας παράλληλα τραγούδια των Thin Lizzy ή έστω Waterboys :) )

Eλπίζω να βοήθησα.

Posted

Νομίζω ήσουν κατατοπιστικότατος(αν και περίμένω σίγουρα διαφωνίες ή συμπληρώσεις από άλλα μέλη).Ευχαριστώ πολύ.

Posted

Θέλω να βοηθήσω και εγώ λίγο τον συλλογισμό του Celtic.

Στην κάβα μου υπάρχει πάντα ένα Talisker 10 y.o. ανοικτό.

Επίσης (όσο και να φωνάζουν τα άλλα μέλη) ΠΑΝΤΑ έχω ένα Dalwhinnie 15 ανοικτό (προσωπικά το θεωρώ απίστευτα τίμιο και ευκολόπιοτο malt).

Όσον αφορά σε malt τα οποία θα έλεγα ότι πρέπει να υπάρχουν στο "ρεπερτόριο" (επιτρέψτε μου την έκφραση) σου, θα πρότεινα:

1.Το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Glenlivet Nadurra (αν βρεις κάποιον που πάει Αγγλία, πάρε από τα Duty Free) ή το 18 y.o.

2.Bruichladdich 10 or 12 y.o.

3.Balvenie Double Matured

4. (Celtic το ξέχασες;;) Lagavulin 16

McChariz: ΗΡΘΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

Posted
4. (Celtic το ξέχασες;;) Lagavulin 16

Aπλά το θεωρώ σπουδαιότερο και δεν το κατατάσσω στα "everyday"

Posted
θα ήθελα και ένα πιο καθημερινό(everyday)whisky.Και πάνω σ'αυτό θα ήθελα και τις απόψεις των ειδικών για να πάρω και μια πρώτη γεύση των προτιμήσεων και των συμβουλών σας.

λοιπόν , αν θυμάμαι καλά είσαι αθήνα οπότε προτείνω τα εξής που βρίσκονται με αναζήτηση σε κάβες της πόλης

1) nikka pure black το απόλυτο γευστικό ταξίδι στην γιαπωνέζικη φιλοσοφία του malt

[το παραπάνω θα στο εξηγήσω μόνο αμα το δοκιμάσεις]

2) glenfarclas 12 yo

3) lagavullin 16 yo [εδώ θα δαφωνήσω οτι επειδή είναι πολύ καλό δεν μπορεί να είναι everyday]

δεν θα σου προτείνω άλλα αν και μπένω στον πειρασμό, γιατι πιστεύω οτι με αυτά τα 3 έχεις το 90% των γεύσεψν που θες σε everyday χρήση!

Posted

Γεια σας και από μένα :)

Πρόσφατα ανακάλυψα το All About Whisky στο Χαλάνδρι και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και η ποικιλία (πάρα πολλά whisky που δεν έχω δοκιμάσει) και η εξυπηρέτηση.

Η επαφή μου με τα single malt, ξεκίνησε ως φλερτ όταν ήμουν φοιτητής στη Σκωτία (Dundee) και εξελίχθηκε σε έρωτα μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα.

Δεν δηλώνω γνώστης, ούτε και συλλέκτης. Απλά μου αρέσει πολύ να απολαμβάνω ένα SMSW μαζί με τους φίλους μου, μέσα σε ατελείωτες συζητήσεις που αυτά τα εξαίσια αποστάγματα μας προκαλούν!

Πιστεύω στα "τίμια" ,αν μπορεί κάποιος να τα αποκαλέσει έτσι, whisky που προσφέρουν πολλά με όχι τόσο πολλά χρήματα.

Ενδεικτικά αναφέρω κάποια που έχω ανακαλύψει, περιμένοντας εναγωνίως προτάσεις από τα πιο έμπειρα μέλη της παρέας.

Laphroaig Quarter Cask

Glefarclas 15 y.o. & 105

Caol Ila 12 y.o. & 18 y.o.

Balvenie Double Wood

Glenmorangie Port Wood Finish

Highland Park 12 y.o.

Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά σε κάποια από τις συναντήσεις που οργανώνετε.

-----

The Dundonian

Posted
Γεια σας και από μένα :)

..............

Ενδεικτικά αναφέρω κάποια που έχω ανακαλύψει, περιμένοντας εναγωνίως προτάσεις από τα πιο έμπειρα μέλη της παρέας.

...............

Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά σε κάποια από τις συναντήσεις που οργανώνετε.

..............

The Dundonian

Γειά σου Dundonian, θα χαρούμε να σε δούμε απο κοντά. Καλές οι επιλογές σου κι όσο για προτάσεις νομίζω έπεσαν ήδη αρκετές στο τραπέζι και θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Posted

Ως ο πιο νεοφώτιστος, καταθέτω τις προτάσεις μου για τίμια whiskies στα νέα μέλη του φόρουμ και αμαρτία ουκ έχω

Ardbeg 10 y.o.

Highland Park 18 y.o.

Bowmore 12 y.o.

Τα υπόλοιπα που μπορώ να προσφέρω νομίζω ειπωθηκαν

Posted

Καλως ήλθατε παιδιά στην whiskoπαρέα μας.

Βοηθήστε μας να μάθουμε από εσάς και εσύ από εμάς. ;)

Έλπίζω σύντομα να τα πούμε και από κοντά.

Posted

και αμαρτία ουκ έχω ........????????? :pardon:

Bowmore 12 y.o.

Νομιζω ,η ,ειναι η ιδεα μου οτι πριν λιγες μερες υπεπεσες σε μια μοναδικη απογοητευση ,που σε εκανε να αναθεωρησεις την αποψη σου για το συγκεκριμενο??????? :rofl: