Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum21.png

    Slainte!

Νέα μέλη - συστηθείτε εδώ.


Recommended Posts

Στις χώρες που αγαπάνε το whisky και παραδοσιακά είχαμε μέλη, και το μακρινό Ιράν.

Αναγκάστηκα με βαριά καρδιά να μην κάνω δεκτή την εγγραφή και να πάει το αγαπητό υποψήφιο μέλος μαζί με το άλλο μέλος από το αγαπημένο Καμερούν. 

Από την άλλη να καλωσορίσουμε και τον @Thrasos και με το καλό να τον δούμε και ενεργό στο forum μας.

Link to comment
Share on other sites

Να καλωσορίσουμε τον @Gilan και παρακαλώ να επικοινωνήσει αφού μάλλον έχει κάνει registration και με άλλο όνομα. Αν δεν επικοινωνήσει, θα διαγραφεί ο δεύτερος λογαριασμός (reject registration).

Link to comment
Share on other sites

Να καλωσορίσω κι εγώ τα νέα μας μέλη. Την @Argyro Lesioti και τον @Grpan1979 τον οποίο πρέπει να μυήσουμε άμεσα στο μαγικό κόσμο του "νερού της ζωής".

Παιδιά, γενικότερα μη ντρέπεστε να γράψετε και να συμμετέχετε στο forum. Μπορείτε να ξεκινήσετε απ αυτό το νήμα, δίνοντας κάποιες πληροφορίες για τη σχέση σας με το whisk(e)y και τις προτιμήσεις σας. Μετά έχει πολύ ψωμί και υλικό εδώ μέσα....πχ παρουσιάσεις-αξιολογήσεις  whisk(e)y ΕΔΩ , πολλά θέματα στην ενότητα whiskypedia ΕΔΩ (όπου υπάρχει και ένας πίνακας των περιεχομένων, κάτι σαν ebook προς διευκόλυνσή σας) και φυσικά με το καλό να σας δούμε κι από κοντά σε κάποια από τις συνάξεις μας ΕΔΩ

Link to comment
Share on other sites

Να καλωσορίσουμε και τον φίλο @Demetres ο οποίος και έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον mail (μου δημιούργησε τρομερή περιέργεια) και με το καλό να τον δούμε και από κοντά.

Αν γράφει με το ίδιο mail και στο blog του (άρα είναι το ίδιο άτομο) σίγουρα θα έχουμε ένα σοβαρό αντίλογο στους φίλους του πούρου! Αναμένω!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας κι ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Ορθώς διέγνωσε ο Mallios. Αρκετά χρόνια καπνιστής πίπας, περιστασιακός καπνιστής πούρου, με έναν μικρό υγραντήρα που πάντα όμως έχει καμια 20ριά πούρα. Σιχαινόμουν το whisky, αλλά αυτό συνέβαινε μάλλον γιατί δεν είχα πιει κάτι καλό. Ένας φίλος με σύστησε στα Bourbon  το 2012 και το πρώτο μπουκάλι που αγόρασα ήταν ένα Maker's Mark. Ακολούθησε μια αυστηρά μπερμπονική περίοδος με Wild Turkey, Four Roses, Jim Beam, Bulleit and the likes (με ιδιαίτερο σεβασμό στο Blanton's). Ένας άλλος φίλος, μετά από λίγα χρόνια (και ώρες επικρίσεως για τα γούστα μου), έκαμψε τις αντιστάσεις μου και ξεκίνησα να δοκιμάζω σκωτσέζικα. Μία από τις πρώτες πιο "σοβαρές" αγορές ήταν το Laphroaig 10. Η πρώτη μας γνωριμία δεν ήταν και η πιο ευχάριστη, αλλά με τον καιρό κατάλαβα ότι για αυτά τα ουίσκι ισχύει το "it grows on you". Με τον καιρό δοκίμασα μερικά ακόμα και παραμένω στη φάση δοκιμών. Μέχρι στιγμής έχω εκτιμήσει (εκτός από πολλά και πιο παλιά αγαπημένα Bourbon) τα Lagavulin 16yo, Aberfeldy 12yo, Aultmore 12yo, Macallan double cask 12yo και το Ardbeg 10 που έχει αυτόν τον καιρό την πρώτη θέση στην καρδιά μου. Ευχάριστη έκπληξη προσφάτως ήταν το Monkey Shoulder το οποίο νομίζω ότι είναι καλό vfm και με έκανε να καταλάβω τη σημασία του vatted malt (αλλά μπορεί και πάλι να μην κατάλαβα, καθώς δεν έχω δοκιμάσει και πολλά). Τέλος, βρίσκω κάποια ευπώλητα ιρλανδικά αρκετά τίμια και τα πίνω ευχάριστα.

Αυτά τα ολίγα ως short bio. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση συλλέκτης. Επίσης, δεν πίνω πολύ. Και ζηλεύω τους ανθρώπους με εκλεπτυσμένους γευστικούς κάλυκες, καθώς δεν διαθέτω τέτοιους (το έχω διαπιστώσει συγκρίνοντας την προσωπική μου εμπειρία με κριτικές καπνών πίπας, πούρων, αλλά και ουίσκι). Αλλά καταλαβαίνω, έστω σε γενικές γραμμές, τι εννοεί κάποιος whisky geek όταν μιλά με πάθος για ένα απόσταγμα. Για μένα δεν είναι μέσο άρσης αναστολών ή προκαλούμενης από την αλκοόλη ευφορίας. Είναι, όπως για πολλούς από εσάς, γευστική εμπειρία.

Καλώς σας βρήκα.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Καλώς τον φίλο τον @Demetres! Σε βλέπω στο σωστό δρόμο. Αν θυμηθώ τον εαυτό μου κι εγώ, το πρώτο "σοβαρό" μπουκάλι που αγόρασα στην ενήλικη ζωή μου με δικά μου χρήματα ήταν το makers mark και χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι τότε μου είχε κάνει εντύπωση πως αλλάζει η γεύση του όταν λιώνει ο πάγος. Ευτυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα για μένα και ανακάλυψα σύντομα την μαγεία των single malts όπως βλέπω να συμβαίνει και σε σένα. Καλώς μας ήρθες λοιπόν και καλή περιήγηση εδώ

Link to comment
Share on other sites

Φίλε @Demetres καλωσήρθες (πάλι) και νομίζω ότι οδεύουμε άνετα προς ένα ιδιότυπο crash test, πίπα (ή καπνοσύριγγα - σωστά?) whisky vs πούρο whisky!

Αντε να δούμε τι άλλο θα κάνουμε εδώ μέσα! 😂😂

Οφείλω να πω ότι ενώ δεν καπνίζω καθόλου, η μυρωδιά του καπνού στην πίπα πάντα μου άρεσε.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την υποδοχή.

@mallios, το θέμα είναι μάλλον λυμένο για μένα. Ουίσκι συνήθως χωρίς συνοδεία. Σε κάποιες περιπτώσεις, προτιμώ το πούρο με το ουίσκι ή λίγη μαύρη σοκολάτα. Το κάπνισμα της πίπας μου κάνει τη γλώσσα γυαλόχαρτο, οπότε αλλοιώνει τη γευστική εμπειρία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να καλωσορίσουμε και το νέο μέλος @ipchrist και να του ευχηθούμε καλή περιήγηση στο forum και με το καλό από κοντά σε κάποιο event.

Πληροφορίες και ενημέρωση για τα θέματα της SMWS μπορεί να βρει στο αντίστοιχο section και φυσικά θα υπάρξει και ανάλογη ενημέρωση (αφού είναι μέλος της SMWS) όταν με το καλό υπάρξει κάποιο νέο πρόγραμμα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλώς όρισες @JIM F ..καλή μελέτη!...πρωτού μας κοτσάρεις καμιά αγγελία..και επειδή είναι αμολυμένα τα web μαντρόσκυλα του forum..πες μας δυο λόγια για τις προτιμήσεις σου και ενημέρωσέ μας σχετικά με τη συλλογή σου εδώ:

Αν το επιθυμείς

...με συγχωρείς αν σε παίρνω απ'τα μούτρα..πάντα φιλικά και με περισσή whiskoαγάπη!και πάλι καλωσόρισες!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, ioannis said:

.....πρωτού μας κοτσάρεις καμιά αγγελία..και επειδή είναι αμολυμένα τα web μαντρόσκυλα του forum....

apapapapapapapapapapa!!! Μαντρόσκυλο?! Χάθηκε ένα πεκινουά?! Ένα Bichon Freeze?? Μαντρόσκυλο?! Τιμωρία να πιεις Loch Dhu! 😂

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, mallios said:

apapapapapapapapapapa!!! Μαντρόσκυλο?! Χάθηκε ένα πεκινουά?! Ένα Bichon Freeze?? Μαντρόσκυλο?! Τιμωρία να πιεις Loch Dhu! 😂

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε αγαπητέ..και είμαστε και περήφανοι για τα μαντρόσκυλά μας!

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...