DMTK 5,183 Report post Posted January 29 Α.-Εισαγωγικές παρατηρήσεις: Distillery: Wild Turkey/Austin, Nichols Distilling Co, Country: USA, Region: Kentucky, Mash Bill: 75% Corn, 13% Rye, 12% Malted Barley, Cask Type: New Charred Oak, Alcohol: 50,5%. Β.-Χρώμα: κεχριμπάρι. Γ.-Μύτη: το άρωμα που κυριαρχεί είναι αυτό της βανίλιας και μετά αυτό του γλυκού καλαμποκιού. Σαν να ανοίγεις μια κονσέρβα με καλαμπόκι, από αυτές που πωλούνται παντού πλέον. Φρεσκοκομμένο ξύλο και ροκανίδια. Έπειτα αφήνει μια αίσθηση δροσιάς στη μύτη, η οποία σε παραπέμπει σε τσίχλα με αρώματα μέντας και δυόσμου. Τέλος, λίγα μπαχαρικά, κανέλα και γαρίφαλο. Δ.-Στόμα: πιπεράτο και συνάμα δροσιστικό και γλυκανισάτο. Το υψηλό αλκοόλ που διαθέτει, δεν είναι καθόλου ενοχλητικό. Τα μπαχαρικά της μύτης επαναλαμβάνονται κι εδώ, με την προσθήκη τζίντζερ και μοσχοκάρυδου. Βανίλια, καραμέλα και κάποια εσπεριδοειδή. Σώμα φτωχό θα έλεγα. Ε.-Επίγευση: μέτρια. ΣΤ.-Γενική εντύπωση: κλασσικό bourbon με μοναδική ιδιαιτερότητα τον ιδιαίτερα υψηλό αλκοολικό βαθμό, που του δίνει και κάποιο ενδιαφέρον. Είπα να μην αφήσω τον μοναχικό καβαλάρη @ioannis μόνο του, αν και είναι ωραίο να επιλέγεις τέτοιους δρόμους, γιατί κάθε δρόμος έχει τη δική του ιστορία . Το συνόδευσα με καπνιστό μετσοβόνε. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ioannis 452 Report post Posted January 29 Και πολύ καλά έκανες..ένα αποστακτήριο που δεν έχω δοκιμάσει και θέλω πολύ..πολύ όμορφη παρουσίαση. Όσο και αν η πλειοψηφία ψηφίζει single malt με πάθος και ενθουσιασμό, υπάρχουν bourbon που μπορούν άνετα να τα κοιτάξουν στα μάτια. Απλά δεν είναι τόσο εύκολο να τα ανακαλύψεις.. 1 hour ago, DMTK said: γιατί κάθε δρόμος έχει τη δική του ιστορία Μεγάλη αλήθεια... Μ'αρέσει πολύ η τυποποίηση της παρουσίασής σου, θα την υιοθετήσω. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DMTK 5,183 Report post Posted January 29 1 hour ago, ioannis said: Και πολύ καλά έκανες..ένα αποστακτήριο που δεν έχω δοκιμάσει και θέλω πολύ..πολύ όμορφη παρουσίαση. Όσο και αν η πλειοψηφία ψηφίζει single malt με πάθος και ενθουσιασμό, υπάρχουν bourbon που μπορούν άνετα να τα κοιτάξουν στα μάτια. Απλά δεν είναι τόσο εύκολο να τα ανακαλύψεις.. Μεγάλη αλήθεια... Μ'αρέσει πολύ η τυποποίηση της παρουσίασής σου, θα την υιοθετήσω. 1.-Δεν λέω όχι σε οποιαδήποτε δοκιμή, αντιθέτως την επιδιώκω. Εννοώ να δοκιμάζω διαφορετικών τύπων whisk(e)y από διαφορετικές χώρες, χωρίς καμία προκατάληψη. Είναι σημαντικό για κάποιον, να δοκιμάζει και να τολμάει! 2.-Εγώ έχω "φάει" κόλλημα με ένα άλλο μικρό αποστακτήριο στις ΗΠΑ, θα το γράψω όμως σε άλλο νήμα, στο άμεσο μέλλον. 3.-Όπως έχεις διαπιστώσει ο καθένας εδώ μέσα έχει το δικό του τρόπο παρουσίασης και κάθε τρόπος έχει τη δική του ομορφιά. Αυτή η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο στην συγκεκριμένη ενότητα. Κανένας τρόπος δεν υπερέχει ούτε είναι υποδεέστερος των άλλων. Και φυσικά θα ήταν πολύ μονότονο και αδιάφορο να είχαμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παρουσίασης. Εγώ από την αρχή επέλεξα και υιοθέτησα ένα δικό μου τρόπο παρουσίασης, επειδή πάντα στη ζωή μου, θέλω να λειτουργώ με ένα οργανωμένο και τυποποιημένο μοντέλο. Έχει το πλεονέκτημα ότι προσωπικά με βοηθάει πολύ, αλλά και το μειονέκτημα ότι μπορεί για κάποιους να είναι κουραστικό και μονότονο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ioannis 452 Report post Posted January 29 48 minutes ago, DMTK said: 2.-Εγώ έχω "φάει" κόλλημα με ένα άλλο μικρό αποστακτήριο στις ΗΠΑ, θα το γράψω όμως σε άλλο νήμα, στο άμεσο μέλλον Αναμένω με ενδιαφέρον.. Για τα λοιπά δεν έχεις άδικο...απλά και μένα μου αρέσει η ομοιομορφία.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ρένα 354 Report post Posted January 30 On 1/29/2019 at 12:31 PM, DMTK said: Δεν λέω όχι σε οποιαδήποτε δοκιμή, αντιθέτως την επιδιώκω. Εννοώ να δοκιμάζω διαφορετικών τύπων whisk(e)y από διαφορετικές χώρες, χωρίς καμία προκατάληψη. Είναι σημαντικό για κάποιον, να δοκιμάζει και να τολμάει! Για σένα δουλεύω εγώ... Πες το μου αυτό και στις 9.2 στην πίτα Quote Share this post Link to post Share on other sites
DMTK 5,183 Report post Posted January 31 6 hours ago, Ρένα said: Για σένα δουλεύω εγώ... Πες το μου αυτό και στις 9.2 στην πίτα Ωχ. Να υποθέσω whisky Βαρκελώνης με αποσταγμένο ιδρώτα του Μέσι??? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΒΑΣΙΛΗΣ 25 Report post Posted January 31 Πάντως malt whisky από την Ισπανία υπάρχει και εδώ : https://www.cellier.gr/Product/Whisky-Malt-Valdespino-VRS Ήμουν έτοιμος να το πάρω να το δοκιμάσω αλλά το θεώρησα λίγο ακριβό. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Celtic 2,877 Report post Posted January 31 9 hours ago, ΒΑΣΙΛΗΣ said: Πάντως malt whisky από την Ισπανία υπάρχει και εδώ : https://www.cellier.gr/Product/Whisky-Malt-Valdespino-VRS Ήμουν έτοιμος να το πάρω να το δοκιμάσω αλλά το θεώρησα λίγο ακριβό. Πολύ ακριβό πες καλύτερα. Επίσης, απ'ότι διαβάζω στην περιγραφή, malt whisky μεν, απεσταγμένο σε patent still συνεχούς απόσταξης και όχι άμβυκα, δε. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Uisge-Beatha 2,260 Report post Posted February 14 On 1/31/2019 at 5:01 PM, Celtic said: Πολύ ακριβό πες καλύτερα. Επίσης, απ'ότι διαβάζω στην περιγραφή, malt whisky μεν, απεσταγμένο σε patent still συνεχούς απόσταξης και όχι άμβυκα, δε. Το δοκίμασα πρόσφατα και παρόλο που δοκιμάστηκε μετά από αλλά μεγαλύτερα και πολύ τυρφωδη ουίσκι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Πάντως ούτε από την καθαρά ισπανικό είναι αφού περιέχει και Σκωτσεζικα ουίσκι, το μόνο καθαρά ισπανικό ουίσκι που ξέρω είναι το DYC 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ioannis 452 Report post Posted March 17 On 1/29/2019 at 10:09 AM, DMTK said: Σαν να ανοίγεις μια κονσέρβα με καλαμπόκι, On 1/29/2019 at 10:09 AM, DMTK said: κλασσικό bourbon με μοναδική ιδιαιτερότητα τον ιδιαίτερα υψηλό αλκοολικό βαθμό Χθες άνοιξα κι εγώ μια μινιατούρα να το δοκιμάσω. Με τις δύο ανωτέρω φράσεις ταυτίστηκα. Στη γεύση δεν βρήκα τζίντζερ και μοσχοκάρυδο..αλλά καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς..νομίζω στην αρχική παρουσίαση τα λέει όλα.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DMTK 5,183 Report post Posted March 17 3 minutes ago, ioannis said: Χθες άνοιξα κι εγώ μια μινιατούρα να το δοκιμάσω. Με τις δύο ανωτέρω φράσεις ταυτίστηκα. Στη γεύση δεν βρήκα τζίντζερ και μοσχοκάρυδο..αλλά καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς..νομίζω στην αρχική παρουσίαση τα λέει όλα.. Φυσικά και δε χρειάζεται να ταυτίζεσαι με τα γευσιγνωστικά σχόλια οποιουδήποτε. Ούτε υπάρχει σωστή και λάθος παρουσίαση. Όλα είναι υποκειμενικά. Χθες δοκιμάσαμε και τριτικάλε εξ Αμέρικα, και έπεται συνέχεια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ioannis 452 Report post Posted March 17 Μα δε γράφω κάτι από ανάγκη ούτε επειδή χρειάζεται.. 2 hours ago, DMTK said: Ούτε υπάρχει σωστή και λάθος παρουσίαση Ασφαλώς, αλλιώς θα υπήρχαν κριτήρια..και υποδείγματα ορθής παρουσίασης.. 2 hours ago, DMTK said: Χθες δοκιμάσαμε και τριτικάλε εξ Αμέρικα, και έπεται συνέχεια... Quote Share this post Link to post Share on other sites
DMTK 5,183 Report post Posted March 17 12 minutes ago, ioannis said: Μα δε γράφω κάτι από ανάγκη ούτε επειδή χρειάζεται.. εννοούσα οτι δεν βρήκες τζίντζερ και μοσχοκάρυδο..αλλά καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ioannis 452 Report post Posted March 17 2 minutes ago, DMTK said: εννοούσα οτι δεν βρήκες τζίντζερ και μοσχοκάρυδο..αλλά καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς ? Έτσι να με εξηγείς γιατί χάνομαι πολλές φορές... Quote Share this post Link to post Share on other sites
DMTK 5,183 Report post Posted March 17 Just now, ioannis said: Έτσι να με εξηγείς γιατί χάνομαι πολλές φορές... τα χουμε πει πολλές φορές, όταν δεν μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά αναγκαζόμαστε να γράφουμε, όλοι χανόμαστε στη μετάφραση και στα νοήματα, άλλο θέλει να πει ο ένας, αλλιώς το μεταφράζει ο άλλος... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites