Jump to content
  • Welcome to our whiskyforum

    Dear Guest,

    On behalf of whiskyforum.gr and Hellenic Malt Whisky Society, we would like to thank you for visiting our forum. Feel free to navigate to our forum and enjoy content and topics. Always remember that our forum is free for all and if you share the same passion or you just want to be informed about whisky, you are more than welcome to join us!

    forum1.jpg

    Slainte!

WILD TURKEY DISTILLERY


Recommended Posts


Ιστορία (Όπως παρουσιάζεται από το αποστακτίριο) με μιά ματιά...

1855 Ο Austin Nichols ξεκινά να πουλά κρασί και οινοπνευματώδη ποτά ως χονδρέμπορας. Η επιχείρηση που ξεκίνησε αργότερα θα είχε στην κατοχή της τη μάρκα WiId Turkey.
1869 Οι αδελφοί Ripy ανοίγουν το οικογενειακό αποστακτήριό τους στο Wild Turkey Hill στο Lawrenceburg του Kentucky (Λόφος της Άγριας Γαλοπούλας).
1893 Το bourbon των Ripy Brothers αντιπροσωπεύει το Κεντάκι στην Παγκόσμια Έκθεση στο Σικάγο του Ιλλινόις.
1940 Το Wild Turkey Bourbon παίρνει το όνομά του όταν ένας διευθυντής του αποστακτηρίου μοιράζεται το μπέρμπον του με φίλους σε ένα ετήσιο ταξίδι κυνηγιού - φυσικά, άγριας γαλοπούλας.
1954 Ο Master Distiller Jimmy Russell μπαίνει στο δυναμικό του αποστακτηρίου. Είναι ο τρίτος από μια σειρά ποτοποιών και έμαθε την "τέχνη" από τον δεύτερο master distiller του αποστακτηρίου, Bill Hughes,
και τον Ernest W. Ripy, γιο του αρχικού ποτοποιού.
1976 Η Wild Turkey εισάγει το πρώτο bourbon λικέρ στον κόσμο ως έναν τρόπο για να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο του bourbon, το οποίος τελικά οδήγησε στη δημιουργία της
εμφιάλωσης Wild Turkey’s American Honey.
1981 Ο Eddie Russell, γιος του Jimmy Russell, προσχωρεί στην Wild Turkey ως relief operator (χειριστής μηχανικού εξοπλισμού, επικρατέστερο : ως ειδικός της τέχνης του φυσητού γυαλιού) και ξεκινάει
την πορεία του προς την κορυφή.
1991 Η εταιρία παρουσιάζει την premium εμφιάλωση Rare Breed, ένα από τα πρώτα bourbons barrel proof που βγήκε στην αγορά.
1995 Kentucky Spirit, ένα single barrel (ένα από τα πρώτα του κόσμου), 101-proof bourbon, τίθεται σε κυκλοφορία.
2000 Ο Master Distiller Jimmy Russell συμπεριλαμβάνεται στο Kentucky Bourbon Hall of Fame.
2006 Το American Honey, ένα λικέρ με Wild Turkey Bourbon και καθαρό αμερικανικό μέλι, μας συστήνεται.
2007 Το American Spirit, ένα 15-year-old bourbon, κυκλοφορεί προς τιμήν του National Bourbon Heritage Month. Ο μήνας γιορτάζει την πλούσια κληρονομιά και την παράδοση της βιομηχανίας bourbon.
2011 Στα 30 του χρονιά στο αποστακτήριο ο Eddie Russell, εισάγει μια εκδοχή στους 81 βαθμούς του παγκοσμίου φήμης Wild Turkey Bourbon, προοριζόμενου να γίνει το τέλειο mixing bourbon.
2015 Ο Eddie Russell λαμβάνει επίσημα τον τίτλο του master distiller, κάνοντας τον Jimmy και τον Eddie το μοναδικό δίδυμο ενεργού πατέρα και γιού ως master distillers στον κόσμο.

 

Λίγο πιο αναλυτικά...

Το 1869, ο Thomas Ripy έκτισε το παλιό αποστακτήριο Hickory στο Tyrone, στο Κεντάκι, κοντά στο Lawrenceburg, στην πρώην περιοχή του Old Moore Distillery. Μετά την ποτοαπαγόρευση, η οικογένεια Ripy (ο Θωμάς είχε πεθάνει το 1902) επισκεύασε το αποστακτήριο και άρχισε να παράγει και πάλι bourbon. Οι Ripys προωθούσαν το μπέρμπον που παρήγαγαν σε διάφορους χονδρεμπόρους που εμφιάλωναν bourbon με τις δικές τους μάρκες. Ο Austin Nichols ήταν ένας από αυτούς τους χονδρεμπόρους. Το όνομα Wild Turkey λέγεται ότι προέκυψε όταν ένας από τους διευθυντές του Austin Nichols, ο Thomas McCarthy, πήρε μερικά δείγματα αποθήκης σε ένα ταξίδι κυνηγιού γαλοπούλας το 1940. Το bourbon αποδείχθηκε τόσο δημοφιλές ανάμεσα στους φίλους του που συνέχισαν να τον ρωτούν για εκείνο το "wild turkey bourbon" . Ο Austin Nichols άρχισε να εμφιαλώνει το whiskey του το 1942.

Οι Ripys εξαγοράστηκαν το 1949 από τους Robert και Alvin Gould.

Για τρεις δεκαετίες μετά την εισαγωγή του Wild Turkey στο εμπόριο, ο Austin Nichols παρέμενε ένας εμφιαλωτής μπέρμπον που το whiskey που εμφιάλωνε κυκλοφορούσε στην ανοικτή αγορά με το σήμα Wild Turkey. Το 1971, ο Austin Nichols αγόρασε τις εγκαταστάσεις (το αποστακτίριο ήταν γνωστό ως Distillery Boulevard) και άλλαξε το όνομα σε Wild Turkey Distillery.

Το 1980, το απoστακτίριο και η επωνυμία Wild Turkey αγοράστηκαν από τον Pernod Ricard.

Στις 9 Μαΐου του 2000, μια πυρκαγιά κατέστρεψε μια επταπλή αποθήκη της εταιρείας στην κομητεία Άντερσον του Κεντάκυ. Περιείχε περισσότερα από 17.000 ξύλινα βαρέλια ουίσκι.
Το φλεγόμενο ουίσκι έρεε από την αποθήκη, πυρπολώντας το δάσος,και προκαλώντας εκρήξεις. Οι πυροσβέστες έσωσαν το εργοστάσιο επεξεργασίας νερού του Lawrenceburg από την καταστροφή. Ωστόσο, περίπου το 20% του ουίσκι έπεσε στον ποταμό Κεντάκι. Η μόλυνση του ποταμού απαιτούσε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας νερού.
Οι αρχές διέταξαν περιορισμούς στη χρήση του νερού. Οι επιχειρήσεις και τα σχολεία έκλεισαν εξαιτίας της έλλειψης νερού. Η διαρροή αλκοόλης εξάντλησε επίσης το οξυγόνο στον ποταμό, σκοτώνοντας περίπου 228.000 ψάρια κατά μήκος μιας έκτασης 66 μιλίων. Η EPA και η ομάδα της Ακτοφυλακής του Κόλπου τροφοδότησαν τον ποταμό με οξυγόνο χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τοποθετημένο σε ποταμόπλοια, για να αναζωογωνήσουν το ποτάμι. Η εταιρεία πλήρωσε 256.000 δολάρια στο Τμήμα Ιχθύων και Άγριας Ζωής του Κεντάκυ σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τον πληθυσμό των ψαριών στον ποταμό.

Το 2009, ο όμιλος Campari αγόρασε το αποστακτήριο και το εμπορικό σήμα Wild Turkey από την Pernod Ricard.

Το 2011, άρχισε η απόσταξη σε μια νεόκτιστη εγκατάσταση κοντά στο παλιό αποστακτήριο. Το νέο αποστακτήριο βρίσκεται πάνω στην παλιά εγκατάσταση εμφιάλωσης. Το τμήμα εμφιάλωσης είχε το όνομα του Austin Nichols, μέχρι που μετονομάστηκε. Το 2013, η Campari άνοιξε μια νέα μονάδα εμφιάλωσης για το αποστακτίριο. Για τα προηγούμενα 13 χρόνια το bourbon εμφιαλωνόταν εκτός του αποστακτιρίου,στην Ιντιάνα και αργότερα στο Αρκάνσας.


Εκτός από τα προϊόντα της Wild Turkey, εκεί εμφιαλώνεται και η SKYY Vodka της Campari από το αποστακτήριο του Illinois.

Εμφιαλώσεις

Wild Turkey

    Wild Turkey 81 Proof
    Wild Turkey 81 Proof Rye
    Wild Turkey 101 Proof
    Wild Turkey 101 Proof Rye
    Wild Turkey Rare Breed (a barrel proof blend of 6, 8 and 12-year-old stocks)
    Wild Turkey Kentucky Spirit (a single barrel 101 proof bourbon)
    Wild Turkey Longbranch (86 proof bourbon refined with oak and Texas mesquite charcoal)
    Wild Turkey Master's Keep 17 Year (86.8 proof)
    Wild Turkey Master's Keep Decades (104 proof)

Russell's Reserve (named for Jimmy Russell, Wild Turkey's master distiller)

    Russell's Reserve 10 year (90 proof)
    Russell's Reserve Rye 6 Year (90 proof)
    Russell's Reserve Single Barrel Rye (104 proof)
    Russell's Reserve Single Barrel (110 proof)

Flavored

    American Honey
    American Honey Sting

Πηγές : www.wildturkeydistillery.com , www.wikipedia.com , www.whisky.com , www.flaviar.com

Συνεχίζεται...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Είπαμε συνεχίζεται βρε άνθρωπε του Θεού..ανυπόμονε!..χαχαχα..καλά έκανες..δώσε κι άλλα!

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, ioannis said:

Είπαμε συνεχίζεται βρε άνθρωπε του Θεού..ανυπόμονε!..χαχαχα..καλά έκανες..δώσε κι άλλα!

τι; ήθελες να το βάλεις και στο έκλεψα; Ἄλαλα τὰ χείλη τῶν ἀσεβῶν....

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια @ioannis, αναμένουμε και το 2ο μέρος.

Ξεχώρισα τα εξής

1. Η σίκαλη που χρησιμοποιούν είναι από τη Γερμανία. Δεν φανταζόμουν ποτέ οτι μια χώρα με το μέγεθος των ΗΠΑ θα έκανε εισαγωγή δημητριακών από άλλη χώρα και μάλιστα εκτός Αμερικής!

2. Τα βαρέλια αφού αδειάσουν από το περιεχόμενο τους, πάνε στην Ιρλανδία στο μεγαλύτερο ποσοστό. Μόνο 1 Σκωτσέζικο αποστακτήριο χρησιμοποιεί x-Turkey casks........

Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Celtic said:

Συγχαρητήρια @ioannis, αναμένουμε και το 2ο μέρος.

Ξεχώρισα τα εξής

1. Η σίκαλη που χρησιμοποιούν είναι από τη Γερμανία. Δεν φανταζόμουν ποτέ οτι μια χώρα με το μέγεθος των ΗΠΑ θα έκανε εισαγωγή δημητριακών από άλλη χώρα και μάλιστα εκτός Αμερικής!

2. Τα βαρέλια αφού αδειάσουν από το περιεχόμενο τους, πάνε στην Ιρλανδία στο μεγαλύτερο ποσοστό. Μόνο 1 Σκωτσέζικο αποστακτήριο χρησιμοποιεί x-Turkey casks........

Δεν ανέφερα ίσως κάτι σημαντικό αλλά μάλλον θα γίνει στο επόμενο m;erow..ότι χρησιμοποιούν non-GMO grains στο mash. Πιθανολογώ ότι στην ποσότητα που το χρειάζονται δεν είναι εύκολο να βρεθεί προμηθευτής στο Αμέρικα..χαμός με τα GMO (Genetically Modified Organism) εκεί!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, ioannis said:

Δεν ανέφερα ίσως κάτι σημαντικό αλλά μάλλον θα γίνει στο επόμενο m;erow..ότι χρησιμοποιούν non-GMO grains στο mash. Πιθανολογώ ότι στην ποσότητα που το χρειάζονται δεν είναι εύκολο να βρεθεί προμηθευτής στο Αμέρικα..χαμός με τα GMO (Genetically Modified Organism) εκεί!

κάτι άσχετο και ως συνήθως :offtopic:

(διάβαζα για σένα στο δίκτυο λίγο πριν, μην ρωτήσεις τι και πως...) και περιττό να σου πω ότι σε περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες κάποια στιγμή στις εν Αθήναις εκδηλώσεις μας...

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, DMTK said:

κάτι άσχετο και ως συνήθως :offtopic:

(διάβαζα για σένα στο δίκτυο λίγο πριν, μην ρωτήσεις τι και πως...) και περιττό να σου πω ότι σε περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες κάποια στιγμή στις εν Αθήναις εκδηλώσεις μας...

.....να μας τα ψάλλει ??? :lol:

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

On 2/15/2019 at 9:30 PM, ioannis said:

Μάλλον για άλλον μιλάτε..ρωτήστε και τη γυναίκα μου...

 

On 2/15/2019 at 9:35 PM, DMTK said:

ένας σωστός moderator οφείλει να/και ξέρει τα πάντα! 

 

19 hours ago, Uisge-Beatha said:

? και την γυναίκα του @ioannis????

Ε δεν μπορεί τώρα έτσι μαζεμένα θα δεις το χιούμορ μου ???

Link to comment
Share on other sites

Just now, Uisge-Beatha said:

Έτσι έτσι... συνέχισε να ξυνεσαι στην μαγκούρα τού  βοσκού ??

ελα παππού ... δε είπες μόλις πριν; τι παππούς; τι γέροντας;

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, DMTK said:

ελα παππού ... δε είπες μόλις πριν; τι παππούς; τι γέροντας;

Παππούς μπορεί να γίνει κάνεις και στα 33 του ενώ γελώντας θέλει πολύ ψωμί ??

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Uisge-Beatha said:

Παππούς μπορεί να γίνει κάνεις και στα 33 του ενώ γελώντας θέλει πολύ ψωμί ??

εσύ πάντως είσαι Γέροντας.. όχι "γελώντας" ...:laugh3:

Link to comment
Share on other sites

Άιντε μετά απο όλα αυτά να επισυναψω τη συνέχεια..μα καλά moderator δεν υπάρχει τελοσπαντων;;;...το ποσό εύκολα κάθε post μπορεί να παρεκτραπει εδώ μέσα, δεν το συζητώ..αλλα αυτή είναι κι η ομορφιά..

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ioannis said:

Άιντε μετά απο όλα αυτά να επισυναψω τη συνέχεια..μα καλά moderator δεν υπάρχει τελοσπαντων;;;...το ποσό εύκολα κάθε post μπορεί να παρεκτραπει εδώ μέσα, δεν το συζητώ..αλλα αυτή είναι κι η ομορφιά..

Πες τα χρυσόστομε ???

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

He’s been called a legend, the Master Distiller’s Master Distiller, even the Buddha of Bourbon. But the man who’s made America’s signature whiskey for 60 years is just fine being called Jimmy. His humility is matched only by his dedication and drive, preserving Kentucky’s bourbon tradition through upheaval and change. And that’s why his name is on every bottle of Wild Turkey.

Καταγραφή.JPG

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...