Jump to content
Sign in to follow this  
DMTK

Η διαφορά μεταξύ grain και bourbon

Recommended Posts

4 minutes ago, Celtic said:

porn burger.....:laugh2:

πάλι με burger τελειώνει κι αυτό το νήμα, τα καταφέραμε πάλι ... :laugh3:

  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, DMTK said:

είμαστε whisky-forum κύριε διαχειριστά, δεν είμαστε malt-forum :punk:

Θέλεις καμά διαγραφούλα για κανά δίμηνο από την Hellenic Malt Whisky Society να συνέλθεις?! ΕΕΕΕΕΕΕΕ??? (Εναλακτικά μπορείς να φέρεις ένα porn burger ή ένα σπετσοφάι burger και θα τα ξεχάσω όλα). :punk:   ?

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, ioannis said:

Δηλαδή στα 100% corn whiskey ή δεν είναι 100% ή ακολουθείται άλλη διαδικασία ζύμωσης;

 

3 hours ago, DMTK said:

Και με μια γρήγορη ματιά στο βιβλιαράκι που παραθέτει ο @DMTK χωρίς να είναι ξεκάθαρο μάλλον επιβεβαιώνει την παραπάνω σκέψη μού 《Corn whiskey is the whiskey produced by mashing corn (i.e. using malt enzymes to convert its starches to sugars), fermenting the corn mash with yeast, and distilling the fermented mash. The mashed corn produces a particular profile of congeners that characterizes the flavour of corn whiskey.》 Δεν αναφέρει συγκεκριμένα malted barley αλλά "ένζυμα βύνης" χωρίς να εξηγεί τι και πώς... Επίσης η αναφορά

《This prohibition type of corn-whiskey production became so prevalent that whiskey made from pure grain (i.e. no sugar) became a rare delicacy, and was attributed the name “pure corn whiskey” ...Note: Commercial whiskey producers are bound by law to use all grain in their mashes...》 

Νομίζω η συγκεκριμένη χρήση της φράσης "all grain" επίσης υποδηλώνει την χρήση βύνης για να αρχίσει η αλκοόλικη ζύμωση 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να κάνω κοπυ-παστε στο συγκεκριμένο topic (ακόμα και οι admin καμιά φορά έχουν θεματάκια). Στην σελίδα 47 (ingredients) του βιβλίου και στην 48 αναφέρει ξεκάθαρα ότι 80% είναι corn και 10% malt.

Υπάρχει και ο ορισμός του malt (any grain can be malted) και πως στο συγκεκριμένο βιβλίο αναφέρεται σε barley malt και πιο συγκεκριμένα σε pale ale malt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, mallios said:

Για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να κάνω κοπυ-παστε στο συγκεκριμένο topic (ακόμα και οι admin καμιά φορά έχουν θεματάκια). Στην σελίδα 47 (ingredients) του βιβλίου και στην 48 αναφέρει ξεκάθαρα ότι 80% είναι corn και 10% malt.

Μπα το διαβάσαμε το καλαμποκοζουμοβιβλίο ; :p

αυτό είναι σίγουρο οτι ισχύει για κάποιο pure corn whiskey. Το θέμα είναι τι ισχύει για ένα 100% corn whiskey και απ οτι φαίνεται απασχολεί και άλλα forum..

http://adiforums.com/topic/2453-bourbon-or-just-corn-whiskey/

https://www.straightbourbon.com/community/topic/4573-100-corn-bourbon-mixing-mash-bills/

Η απάντηση νομίζω όμως οτι δίνεται σε αυτό το απόσπασμα: 

Bourbon can be up to 100% corn, but corn becomes neutral during aging only keeping the sweetness, so a flavoring grain of rye is used, and of course the barley for converting those starches in to sugar, and that biscuity quality and hints of chocolate.

απο εδώ: 

http://www.whiskeyprof.com/recipes-maturation-distilling-grains…/

καθώς και σε αυτόν το συγκριτικό πίνακα:

https://modernthirst.com/home/bourbon-whiskey-mash-bills/

τα δυο τελευταία νομίζω εξηγούν πολλά και θα μας ξαναχρειαστούν @ioannis...

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, DMTK said:

Η απάντηση νομίζω όμως οτι δίνεται σε αυτό το απόσπασμα

Bourbon can be up to 100% corn, but corn becomes neutral during aging only keeping the sweetness, so a flavoring grain of rye is used, and of course the barley for converting those starches in to sugar, and that biscuity quality and hints of chocolate.

απο εδώ: 

http://www.whiskeyprof.com/recipes-maturation-distilling-grains…/

καθώς και σε αυτόν το συγκριτικό πίνακα:

https://modernthirst.com/home/bourbon-whiskey-mash-bills/

τα δυο τελευταία νομίζω εξηγούν πολλά και θα μας ξαναχρειαστού

Δεν το συζητώ..στο bourbon αλλά και γενικά στο american whiskey όπου ούτε τα finishes ούτε τα διάφορα πειράματα στην ωρίμανση έχουν διαδοθεί..το mashbill είναι πολύ σημαντικό και πάνω σ'αυτό γίνεται το παιχνίδι..

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, ioannis said:

Δεν το συζητώ..στο bourbon αλλά και γενικά στο american whiskey όπου ούτε τα finishes ούτε τα διάφορα πειράματα στην ωρίμανση έχουν διαδοθεί..το mashbill είναι πολύ σημαντικό και πάνω σ'αυτό γίνεται το παιχνίδι..

στo american whiskey που γνωρίζουμε στο Ελλάδα, γιατί αν ζούσες στις ΗΠΑ νομίζω θα είχες διαφορετική άποψη

λχ @ioannis 

https://www.google.com/amp/s/www.whiskeyraw.com/blog/port-finished-revival.amp

https://www.google.com/amp/s/www.foodrepublic.com/2015/06/08/6-cask-finished-american-whiskies-to-put-in-your-dadbod/amp/

https://www.google.com/amp/s/thewhiskeywash.com/whiskey-styles/bourbon/port-barrel-finished-bourbons-tasty-treats/amp/

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, DMTK said:

στo american whiskey που γνωρίζουμε στο Ελλάδα, γιατί αν ζούσες στις ΗΠΑ νομίζω θα είχες διαφορετική άποψη

Που να τα προλάβω όλα με τέτοιους ρυθμούς...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με αφορμή το ανανεωμένο site της Scotch Whisky Association, επισυνάπτω και μια πιο επικαιροποιημένη εικόνα με τους ορισμούς αλλά και τα facts / figures για το 2018.

scotch-whisky-categories.jpg

Capture1.JPG

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...