Jump to content
Sign in to follow this  
Celtic

Tomatin 'Cu Bocan', NAS, 46%

Recommended Posts

κουβοκαν.jpg

Πριν από μερικά χρόνια, το αποστακτήριο-μεγαθήριο που ακούει στο περίεργο πομοντόρικο όνομα Tomatin, και είναι στα χέρια σχιστομάτηδων άν δεν με απατά η μνήμη μου, λανσάρισε μια νέα έκδοση, lightly peated, non-chillfiltered, και οι υπεύθυνοι του μάρκετινγκ ακολούθησαν τη μόδα που πρώτο ξεκίνησε το Ardbeg, ονομάζοντας αυτήν Cu Bocan, από ένα μυθικό τέρας-φάντασμα. Ας δούμε τι λένε οι ίδιοι.

During the last month of every year, we use lightly peated barley in our whisky production here at the Tomatin Distillery. This spirit, just 210,000 litres per annum is then filled into 1st fill ex-Bourbon, ex-Sherry and Virgin Oak casks and, when matured, will be bottled as Cù Bòcan.

"Why 'Cù Bòcan'?" we hear you ask...

Cù Bòcan has stalked residents of the remote Highland village of Tomatin for centuries, his legend embellished by the hellhound's increasingly fractious behaviour.

Sightings are rare, once in a generation, always terrifying. A distillery worker, out walking late, was once relentlessly pursued by an imposing black beast, steam spiralling from flared nostrils, teeth bared.

Compelled beyond all natural reason to feel the hound's dense fur he stopped and reached out, hand trembling, only to see the ghostly spectre - Cù Bòcan - dissolve before his eyes leaving nothing but a vacuum of deathly silence and an inky blue cloud of smoke, soon spirited away across the peat moorland… 

The legend of  Cù Bòcan lives on in this lightly peated single malt Scotch Whisky from Tomatin Distillery. What are you waiting for?

Τίποτα δεν περιμένω φίλε μου ντοματούλη.....πήρα πριν από καιρό ένα πανέμορφο 200αράκι φιαλίδιο να γευτώ το θηριάκι....

Σε μυρίζω και μου βγάζεις κάτι όξινο, μεταλλικό μα φρουτώδες και γλυκό μαζί....με εξιτάρησες ομολογώ με τις εσπεριδόφλουδες σου.

Σε πίνω και μεθώ, με όλα αυτά τα μυστήρια μπαχάρια που κουβαλάς, τη μια γλυκίζεις, την άλλη μου ξινίζεις, δεν ξέρω τι να πω. 

Φεύγεις γρήγορα, γαραγαλιστικό μου τερατάκι, αφήνοντας πίσω σου λιγουλάκι καπνό με lime από τα ρουθούνια. Είσαι νινί ακόμα, αλλά δείχνεις πιο ώριμη συμπεριφορά, παρά τα αδιάφορα προς εμένα γονίδια σου. Όταν ξανάρθεις, νασιάρικο μου τερατάκι, θα σου δώσω ένα φιλάκι, κι ας μου γρατζουνάς λίγο το λαιμό......

Βλέπω σιγά σιγά, φέρνεις μαζί σου και ολόκληρη τη φαμίλια, ενδιαφέρον.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Celtic γενικά το Cu Bocan είναι καλό, αλλά αν το βρεις πάρε αυτό: https://www.masterofmalt.com/whiskies/tomatin/tomatin-cu-bocan-2006-vintage-limited-edition-with-glass-whisky/

Το είχα δοκιμάσει στο event του Tomatin στην Κύπρο και ήταν πάρα πολύ καλό!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν σε απατά καθόλου η μνήμη σου, φίλοι του @sir mihas το έχουν οι φημισμένη😋 (τουλάχιστον στην Ιαπωνία, φτιάχνουν Saki και Shochu)  Takara Shuzo Company. Πριν μερικά χρόνια είχα δοκιμάσει το Limited Edition Sherry cask και οφείλω να πω πώς αν και δεν είμαι μεγάλος  λάτρης των sherry cask αυτό μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση με καλή εναλλαγή γεύσεων και επίστρωση του καπνού καθώς και πικάντικες νότες από το ξύλο 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×